X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie stymulacje za ssobą i dwa różne protokoły i obydwa bez rezultatu. Chyba łatwiej mi myśleć w ten sposób niz być optymistką i później cierpiec

Moniaa lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z usg ;-) widać było tylko pęcherzyk ciążowy,trochę się zmartwilam ale lekarz powiedział że na tym etapie ciąży ma prawo tak być i żeby się nie martwić bo jest wszystko w porządku :-) no ale wiadomo obawa jest o maleństwo, zreszto aparat był popsuty bo na środku przechodzi czarny pas i słabo było cokolwiek widać!! Wiadomo kasa chorych!! A co najlepsze pan doktor powiedział że stoi nowy aparat w magazynie tylko oczewiście w szpitalu toczą się jakieś beznadziejne spory o to czy go używać!!!! Następne usg dopiero 20kwietnia chyba oszaleje do tego czasu 8-} pan doktor pozwolił mi ćwiczyć :-D

nadzieja92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Wróciliśmy z usg ;-) widać było tylko pęcherzyk ciążowy,trochę się zmartwilam ale lekarz powiedział że na tym etapie ciąży ma prawo tak być i żeby się nie martwić bo jest wszystko w porządku :-) no ale wiadomo obawa jest o maleństwo, zreszto aparat był popsuty bo na środku przechodzi czarny pas i słabo było cokolwiek widać!! Wiadomo kasa chorych!! A co najlepsze pan doktor powiedział że stoi nowy aparat w magazynie tylko oczewiście w szpitalu toczą się jakieś beznadziejne spory o to czy go używać!!!! Następne usg dopiero 20kwietnia chyba oszaleje do tego czasu 8-} pan doktor pozwolił mi ćwiczyć :-D

super!!! :) zleci ci szybko ten czas teraz święta :D

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja wierzę że będzie dobrze....
    Każda z nas tu czeka w kolejce. Spójrz na początek forum. Ostatnio zauważyłam że 99% kobiet ma już dziś dzieci lub kończy ciążę!
    Anko też to ostatnio stwierdzilam jak weszłam przez przypadek na pierwszą stronę wątku. To bardzo optymistyczne!

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Anko też to ostatnio stwierdzilam jak weszłam przez przypadek na pierwszą stronę wątku. To bardzo optymistyczne!
    To jest bardzo pocieszajace, ale zostaje jeszcze ten 1% :/ zobaczymy co wyjdzie i nie przekreślam tej procedury

yomegi lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    To jest bardzo pocieszajace, ale zostaje jeszcze ten 1% :/ zobaczymy co wyjdzie i nie przekreślam tej procedury
    Zawsze jest obawa ale ja uważam że też trzeba mieć zawsze nadzieję i wiarę w powodzenie :-D

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia kurwa! Nakopie Ci zaraz!
    Skrajny pesymizm.
    Gdybyś tak szczerze myślała to byś do 3 procedury nie pochodziła...bo przecież i tak 'będzie zle'???

kapturnica lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Zawsze jest obawa ale ja uważam że też trzeba mieć zawsze nadzieję i wiarę w powodzenie :-D
    Myślę, że nie da się bez przerwy chodzić z przyklejonym uśmiechem do twarzy. Lepiej sie godzić z losem, który daje ostro po dupie niż ślepo wierzyć w sukces, ktory ucieka...

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia kurwa! Nakopie Ci zaraz!
    Skrajny pesymizm.
    Gdybyś tak szczerze myślała to byś do 3 procedury nie pochodziła...bo przecież i tak 'będzie zle'???
    Ja podchodzę, bo chcę, to odbębnić i mieć spokój. Muszę brać pod uwagę adopcję komórki

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka śliczna i taka mądra a takie bzdury dziś gada. Znasz mnie. Znamy się tu chyba najlepiej.....czy ja jestem optymistka? Nie! Ale w coś wierzyć trzeba i lepiej wierzyć w dobre rzeczy niż źle.

agniesia2569, Beata.D lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka śliczna i taka mądra a takie bzdury dziś gada. Znasz mnie. Znamy się tu chyba najlepiej.....czy ja jestem optymistka? Nie! Ale w coś wierzyć trzeba i lepiej wierzyć w dobre rzeczy niż źle.
    Znam Cie i wiem, że nam obu jest zaje.. trudno! Dziś gorszy dzien. Rano obudziłam się z myślą, że to nie dla mnie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszcie mnie. Mam wkurwa jak nie wiem co :( Moja stymulacja dobiegła końca, w środę mam mieć punkcję. Na piątkowej wizycie moja pani doktor mówiła że zostanie mi podany 5-dniowy zarodek. Czyli wychodziło na to że transfer odbędzie się w drugi dzień świąt. A na dzisiejszej wizycie usłyszałam że jednak transfer będzie w sobotę, czyli zarodeczek będzie miał 3 dni. Wnerwiła mnie :( Pewnie żaden lekarz nie chce mieć dyżuru w świąteczny poniedziałek. Podłamałam się bo wiem że zarodek w stadium blastocysty ma większe szanse. Czy któraś z Was zaszła w ciążę mając podany 3-dniowy zarodek?

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Myślę, że nie da się bez przerwy chodzić z przyklejonym uśmiechem do twarzy. Lepiej sie godzić z losem, który daje ostro po dupie niż ślepo wierzyć w sukces, ktory ucieka...
    A czy ja Ci karze chodzić z bananem na twarzy?!!!!! Ja tylko napisałam że trzeba mieć nadzieję a to co innego!!!! Więcej nie będę komentowala twoich postów bo szkoda moich nerw!!! Jakbyś chciała wiedzieć to ja osiem lat czekałam na cud!!!! I wiem co to cierpienie,smutek żal i prentensje do Boga dlaczego ja, więc nie pisz mi bzdur o chodzeniu z uśmiechem kiedy w sercu rozpacz!!!! Rozumiem cie ze jesteś sfrustrowana i zrozpaczona ale to nie daje ci prawa do wyzywania się na innych!! Te forum jest wspierania a nie do stawiania fochów!!ja wierze że każdej z was się uda i będę się modliła żebyście w końcu doswiadczyly cudu zostania mamusia <3

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy któraś dostała na pęknięcie lek o nazwie Choragon?

mthfr, ana, komórki nk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    Dziewczyny będzie dobrze wszystkie zostałyśmy wybrane !
    taka próba nerwów, cierpliwości jaką my mamy to szok!
    jesteśmy i musimy być silne i walczyć!!!! :**

Nadzieja, miałaś podawany zarodek w 5 czy 6 dobie? Ja miałam podaną 3-dniową "ósemkę"....martwię się

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    I czy któraś dostała na pęknięcie lek o nazwie Choragon?
    Ja miałam taki leki i pęcherzyki mi pekaly.

• Piggy Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa to od jutra koniec umartwiania się!!! Psychika jest bardzo ważna. Trzeba wierzyć że się uda. Nie można wmawiać sobie porażki. Pamietaj o zjawisku samospełniającego się proroctwa.
    Zadanie domowe....codziennie powtarzaj sobie że tym razem się uda :)

Anko:-), yomegi, czarownica_tea lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A czy ja Ci karze chodzić z bananem na twarzy?!!!!! Ja tylko napisałam że trzeba mieć nadzieję a to co innego!!!! Więcej nie będę komentowala twoich postów bo szkoda moich nerw!!! Jakbyś chciała wiedzieć to ja osiem lat czekałam na cud!!!! I wiem co to cierpienie,smutek żal i prentensje do Boga dlaczego ja, więc nie pisz mi bzdur o chodzeniu z uśmiechem kiedy w sercu rozpacz!!!! Rozumiem cie ze jesteś sfrustrowana i zrozpaczona ale to nie daje ci prawa do wyzywania się na innych!! Te forum jest wspierania a nie do stawiania fochów!!ja wierze że każdej z was się uda i będę się modliła żebyście w końcu doswiadczyly cudu zostania mamusia <3
    Nie bardzo rozumiem o co się tak uniosłaś :/ Napisałam co myślę, a Ty mi tu wybuchasz, ślesz wykrzyknikami i oskarżasz o foch. RANY!!!

Anko:-), yomegi, Kava lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234, a czy ten choragon podałaś sobie podskórnie w brzuch czy domięśniowo w tyłek? Bo na ulotce napisali że domięśniowo, ale aptekarz mówił że najlepiej podskórnie. Zgłupiałam już.

mthfr, ana, komórki nk
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie bardzo rozumiem o co się tak uniosłaś :/ Napisałam co myślę, a Ty mi tu wybuchasz, ślesz wykrzyknikami i oskarżasz o foch. RANY!!!
    Napisałam tak bo sama się dołujesz i od razu zakładasz że będzie porażka!Ja też napisałam co mysle :-S jeśli zalozylas od razu się nie uda to po co wogóle zawracasz sobie głowę tym wszystkim? Dziewczyno weź się w garść i walcz, nie trać nadzieji bo tylko ona nas trzyma, ja nigdy nie zwątpiłam i zawsze wierzyłam w nawet beznadziejnych sytuacjach za mi się uda ;-) poprostu każdy musi dojść do końca swojej kolejki żeby w końcu dostać to co się chce ;-) więcej optymizmu :-D

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ