WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Justa1234, a czy ten choragon podałaś sobie podskórnie w brzuch czy domięśniowo w tyłek? Bo na ulotce napisali że domięśniowo, ale aptekarz mówił że najlepiej podskórnie. Zgłupiałam już.
    Ja miałam podawany w pupę ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Napisałam tak bo sama się dołujesz i od razu zakładasz że będzie porażka!Ja też napisałam co mysle :-S jeśli zalozylas od razu się nie uda to po co wogóle zawracasz sobie głowę tym wszystkim? Dziewczyno weź się w garść i walcz, nie trać nadzieji bo tylko ona nas trzyma, ja nigdy nie zwątpiłam i zawsze wierzyłam w nawet beznadziejnych sytuacjach za mi się uda ;-) poprostu każdy musi dojść do końca swojej kolejki żeby w końcu dostać to co się chce ;-) więcej optymizmu :-D
    Uwierz mi szczerze, że gdybyś mnie znała lepiej wiedziałabyś, że jestem (byłam) źródłem optymizmu dla innych na tym forum. Dużo przeszłam w krótkim czasie, a na mojej drodze pojawił się problem, którego pewnie nie przeskoczę.Każdy ma gorszy dzień i chwilę zwątpienia, ja mam taką dziś :( Cieszę się z każdej ciąży na tym forum, bo widzę ze metoda skuteczna, ale dla mnie może okazać się nawet in vitro nie skuteczne. A czemu próbuje, bo czuje, że muszę np dla męża, dla rodziny i dla siebie też

Anko:-), yomegi lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Justa1234, a czy ten choragon podałaś sobie podskórnie w brzuch czy domięśniowo w tyłek? Bo na ulotce napisali że domięśniowo, ale aptekarz mówił że najlepiej podskórnie. Zgłupiałam już.
    Ja Choragon podawałam sobie podskórnie przy obu procedurach. Lekarz powinien Ci powiedzieć jak podać itd. Wygodniej podskórnie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    ja brałam podskórnie w brzuch

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Czyli lepiej podskórnie. Szczerze mówiąc w tyłek chyba nie umiałabym sobie podać. Bo w brzuch to mam już doświadczenie ;)

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie rozumiem czym Justyna się zdenerwowalas?
    Sysia pisała tez do mnie a poza tym pisała bez pretensji a raczej ze smutkiem czy rezygnacja.
    ja rozumiem ze ciąża i hormony....ale jakby nic nie usprawiedliwia takiego ataku i stosu wykrzyknikow.
    ja odpisalam przeklinajac a jednak mam nadzieje ze nikt nie zrozumiał mnie jako wulgarnej czy pretensjonalnej.
    luzzzz......
    justa1234 wrote:
    A czy ja Ci karze chodzić z bananem na twarzy?!!!!! Ja tylko napisałam że trzeba mieć nadzieję a to co innego!!!! Więcej nie będę komentowala twoich postów bo szkoda moich nerw!!! Jakbyś chciała wiedzieć to ja osiem lat czekałam na cud!!!! I wiem co to cierpienie,smutek żal i prentensje do Boga dlaczego ja, więc nie pisz mi bzdur o chodzeniu z uśmiechem kiedy w sercu rozpacz!!!! Rozumiem cie ze jesteś sfrustrowana i zrozpaczona ale to nie daje ci prawa do wyzywania się na innych!! Te forum jest wspierania a nie do stawiania fochów!!ja wierze że każdej z was się uda i będę się modliła żebyście w końcu doswiadczyly cudu zostania mamusia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 19:13

Sysiaaaaa, yomegi, Kava, Sansivieria lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Dziewczyny pocieszcie mnie. Mam wkurwa jak nie wiem co :( Moja stymulacja dobiegła końca, w środę mam mieć punkcję. Na piątkowej wizycie moja pani doktor mówiła że zostanie mi podany 5-dniowy zarodek. Czyli wychodziło na to że transfer odbędzie się w drugi dzień świąt. A na dzisiejszej wizycie usłyszałam że jednak transfer będzie w sobotę, czyli zarodeczek będzie miał 3 dni. Wnerwiła mnie :( Pewnie żaden lekarz nie chce mieć dyżuru w świąteczny poniedziałek. Podłamałam się bo wiem że zarodek w stadium blastocysty ma większe szanse. Czy któraś z Was zaszła w ciążę mając podany 3-dniowy zarodek?
    hej, ja sie martwie jeszcze bardziej, bo w srode mam punkcje a w piatek transfer...nie wiem co o tym myslec..

Anko:-) lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Dziewczyny pocieszcie mnie. Mam wkurwa jak nie wiem co :( Moja stymulacja dobiegła końca, w środę mam mieć punkcję. Na piątkowej wizycie moja pani doktor mówiła że zostanie mi podany 5-dniowy zarodek. Czyli wychodziło na to że transfer odbędzie się w drugi dzień świąt. A na dzisiejszej wizycie usłyszałam że jednak transfer będzie w sobotę, czyli zarodeczek będzie miał 3 dni. Wnerwiła mnie :( Pewnie żaden lekarz nie chce mieć dyżuru w świąteczny poniedziałek. Podłamałam się bo wiem że zarodek w stadium blastocysty ma większe szanse. Czy któraś z Was zaszła w ciążę mając podany 3-dniowy zarodek?
    a gdzie sie leczysz?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita85 - w invikcie w Warszawie.

mthfr, ana, komórki nk
  • Justine Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę człowieka nie ma na forum, a tu takie telenowele ;)

Zgłaszam się jako wieczna optymistka, ale jak dochodzi co do czego, to jestem nastawiona, że się nie uda byle by tylko mile się rozczarować, albo mniej cierpieć.

Każdy ma swoje chwile zwątpienia, ale każdy walczy dalej. To całkowicie normalne.
    Jeszcze 3msc temu powiedziałabym, że nigdy nie będziemy rodzicami, a teraz jestem pełna nadziei, że wszystko będzie ok- jeśli nie ciąża to adopcja do której będziemy "podchodzić" pod koniec roku. Da się? Da, tylko na każdego musi przyjść odpowiedni czas. I trzeba czasu, żeby ochłonąć po poprzednich niepowodzeniach.

... tak tylko chciałam swoje trzy grosze wrzucić ;)

Anko:-), yomegi, Tosia 1981, Kava, Lenuś, Beata.D, justa1234, iga 79, Madzia82 lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita85 - moja dr powiedziała ze wytyczne ministerstwa są takie, że zarodki można podawać w 2,3 lub 5 dobie. Ale czytałam że z tych 5-dniowych jest najwięcej ciąż. A Ty w której klinice podchodzisz?

mthfr, ana, komórki nk
  • yomegi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś gęsta atmosfera się tu zrobiła... Justa1234 masz rację, to forum jest po to aby sobie pomagać, wspierać, a nie dobijać, twoja reakcja jest przykładem na to jak nie należy się zachować - niestety. Zrozumienie w tym co czytamy przede wszystkim. Pozdrawiam i zwalam na hormony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:13

Sysiaaaaa, Kava lubią tę wiadomość

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invicta w poniedziałek świąteczny jest nieczynna wiec muszą podać wcześniej albo zamrozić Zarodki. Ja bym się nie przejmowała 3 dniowym bo z takich tez przecież są ciaze.

yomegi, pinezka lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Agnesita85 - moja dr powiedziała ze wytyczne ministerstwa są takie, że zarodki można podawać w 2,3 lub 5 dobie. Ale czytałam że z tych 5-dniowych jest najwięcej ciąż. A Ty w której klinice podchodzisz?
    ja w invimedzie we wroclawiu:) to bedziemy razem testowaly:)musi nam sie udac:) ja mimo moich przejsc i niepowodzen jestem mega pozytywnie nastawiona, bo takie nastawienie przyciaga dobre rzeczy:)

pinezka lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE

Wysłany: 30 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita witam Wrocław:-)

agnesita85 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy brałyście coś osłonowego przy tabletkach anty? Biorę w sumie dziś 5 dzień, ale bardzo źle się po nich czuje i dodatkowo wróciły mi kg, które zgubiłam przez ostatnie dwa tyg

10.02.2019 1 wizyta w OA

Wysłany: 30 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie liczę kg:-)
    Nie brałam Sylwiu:-)

dfe01f0225.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja juz nie liczę kg:-)
    Nie brałam Sylwiu:-)
    Łykam Hydrominum i czekam na efekty, ale czytałam coś o osłonach

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • klirka Znajoma

Wysłany: 30 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:

Pinezka, nie denerwuj się. Ja przeżywałam to samo co ty, nie dość że słabo się stymulowałam to zapłodniły się tylko 2 komórki więc nie było sensu czekac do 5 doby z obawy, że zarodki nie przetrwają. Miałam transfer w 3 dobie, zarodek 8B. Cały czas od transferu podczytywałam dziewczyny na forum ale nie miałam odwagi pisać nic bo zwyczajnie nie wierzyłam, że po tylu latach może się udać. Dziś 12 dpt moja beta wyniosła 299. Nie martw się na zapas!!!

Amelcia, Sansivieria, pinezka, Beata.D, Tosia 1981, iga 79, agniesia2569, zai2014, takasobieja lubią tę wiadomość

• yomegi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Powiedzcie mi czy brałyście coś osłonowego przy tabletkach anty? Biorę w sumie dziś 5 dzień, ale bardzo źle się po nich czuje i dodatkowo wróciły mi kg, które zgubiłam przez ostatnie dwa tyg

Mój gin mówił, że to nie działa, szkoda kasy i że lepiej zainwestować w zioła np melisę, miętę, pokrzywę... Sama nie próbowałam przy anty bo czułam się ok, ale kiedy początkowo brałam duphason było mi bardzo niedobrze, miałam zaparcia itp, pomagała mi mięta, działała idealnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:47

Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
    2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
    05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
    21.02.2015 -początek IVF
    3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
    3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój :((
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ