X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    Nie miałam usg... a zapłaciłam za nie - jak się potem dowiedziałam...
    Trochę się zajęliśmy innymi sprawami, i to badanie poszło w długą, o czym ja sama zapomniałam będąc na wizycie, dr widocznie też ...
    Powinnam się wybrać na sprawdzenie tych jajników?

Ciężko powiedzieć, czy koniecznie musisz. Ja po dwóch punkcjach poszłam. Wszystko było w porządku, ale zawsze może się coś przyplątać.
    Na pewno pierwszy cykl po stymulacjach miałam dłuższy, tak o 3-4 dni od normalnych, a jajniki intensywnie pracowały.
    Zrób, jak sama czujesz.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yomegi wrote:
    Justa1234 - ładny masz wykresik :)
    Dziękuję bardzo <3 tobie też takiego życzę ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    1 :) bo niby jestem za młoda na 2 .. aczkolwiek wolałabym 2 mieć i z głowy :)
    Ha ha popatrz ja też bardzo chciałam dwa mieć podane no ale też jeszcze nie spełniam kryteriów wiekowych ;-) aczkolwiek jeszcze mam trzy śnieżynki i wszystko przedemna :-D w każdym bądź razie cieszę się że moja jedna blastusiulka ppstanowila z nami zostać <3 dziś wielki nasz dzień -pierwsze usg z jednej strony się bardzo cieszę ale z drugiej też boję o swojego kropulka :-S

Ginger84 lubi tę wiadomość

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem stara i spełniałam kryteria na 2 zarodeczki;)
    Teraz się modlę żeby zechciał ze mną zostać, bo raczej został jeden.
    Pierwsze usg planowo mam 16go kwietnia.Może będzie już serduszko...
    Mam nadzieję że nie zgłupieje do tego czasu.
    Beta z dzisiaj 159.80

yomegi, Ginger84, czarownica_tea, triss, Kava, Mimbla, Tosia 1981, Beata.D, iga 79, Lenuś, zai2014, Marta1986 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ha ha popatrz ja też bardzo chciałam dwa mieć podane no ale też jeszcze nie spełniam kryteriów wiekowych ;-) aczkolwiek jeszcze mam trzy śnieżynki i wszystko przedemna :-D w każdym bądź razie cieszę się że moja jedna blastusiulka ppstanowila z nami zostać <3 dziś wielki nasz dzień -pierwsze usg z jednej strony się bardzo cieszę ale z drugiej też boję o swojego kropulka :-S

będzie dobrze, czekamy na wieści o kropeczce na pewno jej przyjemnie u mamusi w brzuszku :) mi zostało jeszcze 5 blastusi <3 a jaką miałaś podaną?

justa1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Beta z dzisiaj 159.80

czyli rośnie betka super :) aj jak ja Wam zazdroszczę !

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:

Napewno wszystko będzie w porządku:)
    jak się czujesz?
    mam nadzieje że lepiej ode mnie bo mnie mdłości wykańczają totalnie:/ ale czego się nie znosi dla małego wielkiego szczęscia:)
    ja już ciąży nie ukryję bo brzuszek dosyć pokaźny a to dopiero 3 mc. ważę 50 kg więc i brzuszek zawsze miałam płaski. w pierwszej ciąży długo nie było nic widać ale tak mi się podoba ten brzuszek że nie mam zamiaru się tym martwić:) jedynie co to muszę jakieś spodnie kupić bo na razie zapinam na gumkach do włosów:p

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Beta z dzisiaj 159.80

No pięknie pięknie ci ta beta przyrasta:) jeszcze raz gratuluję. Tera byle do 16-tego:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    będzie dobrze, czekamy na wieści o kropeczce na pewno jej przyjemnie u mamusi w brzuszku :) mi zostało jeszcze 5 blastusi <3 a jaką miałaś podaną?
    Nadzieja ja miałam podaną pieciodniowa blastusie 4AA :-D
    Kaczorek stara to jest dupa bo zębów nie ma hihi :-P wcale nie jestes stara tylko poprostu takie są wymogi programu gdzie ja wcale tego nie popieram!!! Każdy powinien mieć prawo wyboru ile chce zarodeczków,no ale to jest moje zdanie które się nie liczy no ale pogadać sobie mogę hihi :-D

nadzieja92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Nadzieja ja miałam podaną pieciodniowa blastusie 4AA :-D
    Kaczorek stara to jest dupa bo zębów nie ma hihi :-P wcale nie jestes stara tylko poprostu takie są wymogi programu gdzie ja wcale tego nie popieram!!! Każdy powinien mieć prawo wyboru ile chce zarodeczków,no ale to jest moje zdanie które się nie liczy no ale pogadać sobie mogę hihi :-D

ja 3AA, resztę mam 2,1 .. więc boje się że nic z tego.. :( co prawda wszystkie które zapłodnili przetrwały do blastusi to niby + :)
    ja też uważam że powinno być tak że to my decydujemy ile chcemy, mi powiedział że za 12 lat.. jak skończę 35 lat, mówie dzięki do tego czasu to chce już być dawnoo po wszystkim ! :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Napewno wszystko będzie w porządku:)
    jak się czujesz?
    mam nadzieje że lepiej ode mnie bo mnie mdłości wykańczają totalnie:/ ale czego się nie znosi dla małego wielkiego szczęscia:)
    ja już ciąży nie ukryję bo brzuszek dosyć pokaźny a to dopiero 3 mc. ważę 50 kg więc i brzuszek zawsze miałam płaski. w pierwszej ciąży długo nie było nic widać ale tak mi się podoba ten brzuszek że nie mam zamiaru się tym martwić:) jedynie co to muszę jakieś spodnie kupić bo na razie zapinam na gumkach do włosów:p
    Kochana ja się czuję wyśmienicie :-D nic mi nie dolega ;-) tylko trochę łapczywa jestem na jedzenie ;-) ja powiem ci ze juz przytyłam trzy kg :-o ale dziś spytam lekarza czy mogę ćwiczyć bo przed ciąża bardzo intensywnie cwiczylam więc niechce całkowicie rezygnować z aktywności ;-)

nadzieja92, Ginger84 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    ja 3AA, resztę mam 2,1 .. więc boje się że nic z tego.. :( co prawda wszystkie które zapłodnili przetrwały do blastusi to niby + :)
    ja też uważam że powinno być tak że to my decydujemy ile chcemy, mi powiedział że za 12 lat.. jak skończę 35 lat, mówie dzięki do tego czasu to chce już być dawnoo po wszystkim ! :D
    Ty masz dopiero 23 lata???ja mam 29 ;-) mi pani doktor powiedziała że to najlepsza blastunia i napewno się przyjmnie i miała rację ;-) resztę szniezynek też są pięciodniowe blastusie ale niewiem jakiej jakości bo się nie dopytalam :-o

nadzieja92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ty masz dopiero 23 lata???ja mam 29 ;-) mi pani doktor powiedziała że to najlepsza blastunia i napewno się przyjmnie i miała rację ;-) resztę szniezynek też są pięciodniowe blastusie ale niewiem jakiej jakości bo się nie dopytalam :-o

tak, tak mam 23 lata w sumie 22 :D
    23 skończę w październiku,
    walczę w sumie dopiero rok, ale z racji azoospermi u męża, po 3 nieudanych inseminacjach od razu in vitro prywatnie bo na NFZ bym sobie poczekała troche czasu, im wcześcniej tym lepiej :D
    mi przyszedł wypis ile mam i jakie :D

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kochana ja się czuję wyśmienicie :-D nic mi nie dolega ;-) tylko trochę łapczywa jestem na jedzenie ;-) ja powiem ci ze juz przytyłam trzy kg :-o ale dziś spytam lekarza czy mogę ćwiczyć bo przed ciąża bardzo intensywnie cwiczylam więc niechce całkowicie rezygnować z aktywności ;-)

No ja niestety wszelkie ćwiczenia musiałam odłożyć. Zero wysiłku leżeć odpoczywać oszczędzać się. Mam cichą nadzieję że w II trym coś będę mogła zacząć robić. Mam zamiar zacząć od spacerków z synkiem bo póki co mało wychodzę z domu:( aż sama sobie się dziwię że daję radę bo ja to z tych co na dupie nie mogą usiedzieć :p

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś po transferze miała wzdęty brzuch ? w sumie podbrzusze ..
    moje wygląda jak 3-4 miesiącu ciąży i dziwnie tak boli, kuje nie wiem jak to określić ale brzuchol mega wielki !!! takie uczucie rozpierania jakby, masakra niech czas szybciej leci ! można zwariować :D

• Piggy Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno powiedziec bo ja to gruba jestem :P wiec wzdęcia nie widzę ani nie czuję. Ale ja to nie czułam nawet tych rosnących 23 pęcherzyków na jajnikach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:15

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam jak w 5m....
    Także każdy reaguje indywidualnie.

dfe01f0225.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odwołałam usg bo dostalam okres :) po równym tygodniu!!!! :) uf.. dobrze, że już jest.

Kava, czarownica_tea, Justine lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    czy któraś po transferze miała wzdęty brzuch ? w sumie podbrzusze ..
    moje wygląda jak 3-4 miesiącu ciąży i dziwnie tak boli, kuje nie wiem jak to określić ale brzuchol mega wielki !!! takie uczucie rozpierania jakby, masakra niech czas szybciej leci ! można zwariować :D
    Ja po punkcji i po transferze czułam się jak nadęta ropuch Haha :-D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    No ja niestety wszelkie ćwiczenia musiałam odłożyć. Zero wysiłku leżeć odpoczywać oszczędzać się. Mam cichą nadzieję że w II trym coś będę mogła zacząć robić. Mam zamiar zacząć od spacerków z synkiem bo póki co mało wychodzę z domu:( aż sama sobie się dziwię że daję radę bo ja to z tych co na dupie nie mogą usiedzieć :p
    Właśnie ja też jestem z tych co na dupie nie mogę usiedziec :-D a czemu nie możesz ćwiczyć? Masz plamienia?

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ