IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
yomegi wrote:Nie miałam usg... a zapłaciłam za nie - jak się potem dowiedziałam...
Trochę się zajęliśmy innymi sprawami, i to badanie poszło w długą, o czym ja sama zapomniałam będąc na wizycie, dr widocznie też ...
Powinnam się wybrać na sprawdzenie tych jajników?
Ciężko powiedzieć, czy koniecznie musisz. Ja po dwóch punkcjach poszłam. Wszystko było w porządku, ale zawsze może się coś przyplątać.
Na pewno pierwszy cykl po stymulacjach miałam dłuższy, tak o 3-4 dni od normalnych, a jajniki intensywnie pracowały.
Zrób, jak sama czujesz. -
nadzieja92 wrote:1
bo niby jestem za młoda na 2 .. aczkolwiek wolałabym 2 mieć i z głowy
aczkolwiek jeszcze mam trzy śnieżynki i wszystko przedemna
w każdym bądź razie cieszę się że moja jedna blastusiulka ppstanowila z nami zostać
dziś wielki nasz dzień -pierwsze usg z jednej strony się bardzo cieszę ale z drugiej też boję o swojego kropulka
Ginger84 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem stara i spełniałam kryteria na 2 zarodeczki;)
Teraz się modlę żeby zechciał ze mną zostać, bo raczej został jeden.
Pierwsze usg planowo mam 16go kwietnia.Może będzie już serduszko...
Mam nadzieję że nie zgłupieje do tego czasu.
Beta z dzisiaj 159.80
yomegi, Ginger84, czarownica_tea, triss, Kava, Mimbla, Tosia 1981, Beata.D, iga 79, Lenuś, zai2014, Marta1986 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Ha ha popatrz ja też bardzo chciałam dwa mieć podane no ale też jeszcze nie spełniam kryteriów wiekowych
w każdym bądź razie cieszę się że moja jedna blastusiulka ppstanowila z nami zostać
dziś wielki nasz dzień -pierwsze usg z jednej strony się bardzo cieszę ale z drugiej też boję o swojego kropulka
będzie dobrze, czekamy na wieści o kropeczce na pewno jej przyjemnie u mamusi w brzuszkumi zostało jeszcze 5 blastusi
a jaką miałaś podaną?
justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorek wrote:Ja jestem stara i spełniałam kryteria na 2 zarodeczki;)
Beta z dzisiaj 159.80
czyli rośnie betka superaj jak ja Wam zazdroszczę !
-
justa1234 wrote:Ha ha popatrz ja też bardzo chciałam dwa mieć podane no ale też jeszcze nie spełniam kryteriów wiekowych
Napewno wszystko będzie w porządku:)
jak się czujesz?
mam nadzieje że lepiej ode mnie bo mnie mdłości wykańczają totalnie:/ ale czego się nie znosi dla małego wielkiego szczęscia:)
ja już ciąży nie ukryję bo brzuszek dosyć pokaźny a to dopiero 3 mc. ważę 50 kg więc i brzuszek zawsze miałam płaski. w pierwszej ciąży długo nie było nic widać ale tak mi się podoba ten brzuszek że nie mam zamiaru się tym martwićjedynie co to muszę jakieś spodnie kupić bo na razie zapinam na gumkach do włosów:p
-
Kaczorek wrote:Ja jestem stara i spełniałam kryteria na 2 zarodeczki;)
Beta z dzisiaj 159.80
No pięknie pięknie ci ta beta przyrasta:) jeszcze raz gratuluję. Tera byle do 16-tego:) -
nadzieja92 wrote:będzie dobrze, czekamy na wieści o kropeczce na pewno jej przyjemnie u mamusi w brzuszku
mi zostało jeszcze 5 blastusi
a jaką miałaś podaną?
Kaczorek stara to jest dupa bo zębów nie ma hihiwcale nie jestes stara tylko poprostu takie są wymogi programu gdzie ja wcale tego nie popieram!!! Każdy powinien mieć prawo wyboru ile chce zarodeczków,no ale to jest moje zdanie które się nie liczy no ale pogadać sobie mogę hihi
nadzieja92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Nadzieja ja miałam podaną pieciodniowa blastusie 4AA
Kaczorek stara to jest dupa bo zębów nie ma hihiwcale nie jestes stara tylko poprostu takie są wymogi programu gdzie ja wcale tego nie popieram!!! Każdy powinien mieć prawo wyboru ile chce zarodeczków,no ale to jest moje zdanie które się nie liczy no ale pogadać sobie mogę hihi
ja 3AA, resztę mam 2,1 .. więc boje się że nic z tego..co prawda wszystkie które zapłodnili przetrwały do blastusi to niby +
ja też uważam że powinno być tak że to my decydujemy ile chcemy, mi powiedział że za 12 lat.. jak skończę 35 lat, mówie dzięki do tego czasu to chce już być dawnoo po wszystkim ! -
Ginger84 wrote:Napewno wszystko będzie w porządku:)
jak się czujesz?
mam nadzieje że lepiej ode mnie bo mnie mdłości wykańczają totalnie:/ ale czego się nie znosi dla małego wielkiego szczęscia:)
ja już ciąży nie ukryję bo brzuszek dosyć pokaźny a to dopiero 3 mc. ważę 50 kg więc i brzuszek zawsze miałam płaski. w pierwszej ciąży długo nie było nic widać ale tak mi się podoba ten brzuszek że nie mam zamiaru się tym martwićjedynie co to muszę jakieś spodnie kupić bo na razie zapinam na gumkach do włosów:p
nic mi nie dolega
tylko trochę łapczywa jestem na jedzenie
ja powiem ci ze juz przytyłam trzy kg :-o ale dziś spytam lekarza czy mogę ćwiczyć bo przed ciąża bardzo intensywnie cwiczylam więc niechce całkowicie rezygnować z aktywności
nadzieja92, Ginger84 lubią tę wiadomość
-
nadzieja92 wrote:ja 3AA, resztę mam 2,1 .. więc boje się że nic z tego..
co prawda wszystkie które zapłodnili przetrwały do blastusi to niby +
ja też uważam że powinno być tak że to my decydujemy ile chcemy, mi powiedział że za 12 lat.. jak skończę 35 lat, mówie dzięki do tego czasu to chce już być dawnoo po wszystkim !mi pani doktor powiedziała że to najlepsza blastunia i napewno się przyjmnie i miała rację
resztę szniezynek też są pięciodniowe blastusie ale niewiem jakiej jakości bo się nie dopytalam :-o
nadzieja92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Ty masz dopiero 23 lata???ja mam 29
mi pani doktor powiedziała że to najlepsza blastunia i napewno się przyjmnie i miała rację
resztę szniezynek też są pięciodniowe blastusie ale niewiem jakiej jakości bo się nie dopytalam :-o
tak, tak mam 23 lata w sumie 22
23 skończę w październiku,
walczę w sumie dopiero rok, ale z racji azoospermi u męża, po 3 nieudanych inseminacjach od razu in vitro prywatnie bo na NFZ bym sobie poczekała troche czasu, im wcześcniej tym lepiej
mi przyszedł wypis ile mam i jakie
-
justa1234 wrote:Kochana ja się czuję wyśmienicie
nic mi nie dolega
tylko trochę łapczywa jestem na jedzenie
ja powiem ci ze juz przytyłam trzy kg :-o ale dziś spytam lekarza czy mogę ćwiczyć bo przed ciąża bardzo intensywnie cwiczylam więc niechce całkowicie rezygnować z aktywności
No ja niestety wszelkie ćwiczenia musiałam odłożyć. Zero wysiłku leżeć odpoczywać oszczędzać się. Mam cichą nadzieję że w II trym coś będę mogła zacząć robić. Mam zamiar zacząć od spacerków z synkiem bo póki co mało wychodzę z domu:( aż sama sobie się dziwię że daję radę bo ja to z tych co na dupie nie mogą usiedzieć :p
-
nick nieaktualnyczy któraś po transferze miała wzdęty brzuch ? w sumie podbrzusze ..
moje wygląda jak 3-4 miesiącu ciąży i dziwnie tak boli, kuje nie wiem jak to określić ale brzuchol mega wielki !!! takie uczucie rozpierania jakby, masakra niech czas szybciej leci ! można zwariować -
trudno powiedziec bo ja to gruba jestem
wiec wzdęcia nie widzę ani nie czuję. Ale ja to nie czułam nawet tych rosnących 23 pęcherzyków na jajnikach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:15
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Dziewczyny odwołałam usg bo dostalam okres
po równym tygodniu!!!!
uf.. dobrze, że już jest.
Kava, czarownica_tea, Justine lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nadzieja92 wrote:czy któraś po transferze miała wzdęty brzuch ? w sumie podbrzusze ..
moje wygląda jak 3-4 miesiącu ciąży i dziwnie tak boli, kuje nie wiem jak to określić ale brzuchol mega wielki !!! takie uczucie rozpierania jakby, masakra niech czas szybciej leci ! można zwariować -
Ginger84 wrote:No ja niestety wszelkie ćwiczenia musiałam odłożyć. Zero wysiłku leżeć odpoczywać oszczędzać się. Mam cichą nadzieję że w II trym coś będę mogła zacząć robić. Mam zamiar zacząć od spacerków z synkiem bo póki co mało wychodzę z domu:( aż sama sobie się dziwię że daję radę bo ja to z tych co na dupie nie mogą usiedzieć :p
a czemu nie możesz ćwiczyć? Masz plamienia?