IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlecha, nie znam niestety ale poczytam dzieki.
W ogole to bylam bardzo zaskoczona ze fsh wyszlo mi za wysoko, do tej pory wszystkie hormonki wychodzily w normie, tzn lekarze zawsze mowili, ze w normie. Czyzby nagle skoczylo?
Narazie biore letrozol, progesteron i naltrekson do wspomagania cyklu. Lekarz mowi, ze ivf nie zrobi nic, czego sami nie moglibysmy zrobic, trzeba tylko troche pomoc moim cyklom i plemnikom meza.
W poniedzialek wizyta w klinice nieplodnosci, a ja caly czas niezdecydowana w stu procentach, co im powiedziec.olecha lubi tę wiadomość
-
Ja już po stymulacji, troszkę nerwów było. W pewnym momencie balam sie, że pecherzyki nie rosną ale w końcu ładnie przyrastaly. Wczoraj miałam punkcje, stres straszny ale zupełnie nie potrzebny
Miałam 8 komórek a dziś dzwonili, że 5 sie zaplodnilo. Mamy 5 zarodków )) w piątek dowiemy się jak się rozwijają i kiedy transfer ))olecha lubi tę wiadomość
Aniołek [*] [8/08/2014] 10tc
Aniołek [*] [9/11/2017] 6tc
Isabella nasze szczęscie urodzona 25/04/2016 waga 3700g -
Wspaniałe wiadomości,trzymam kciuki! Ja byłam w pn na podglądaniu,mam 10 pęcherzyków,co jak na mój wiek myslę,że jest całkiem dobrze,wczoraj zrobiłam pierwszy zastrzyk Gonalu. Teraz u nas nerwy, zobaczymy co też to nam urośnie. Wynalazłam dietę odpowiednią przy ivf,całkiem znośnie choć pijąć 2 litry wody i litr mleka dziennie mam wrażenie,że pół dnia spędzam w toalecie Malgo31 jedz ananasa codziennie,ponoć sprawia on,że macica jest bardziej jakby lepiąca i pomaga to w zagnieżdzeniu,powodzenia!
malgo31 lubi tę wiadomość
-
Melduję się w 1dpt wczoraj dostałam do brzuszka podobno śliczną blastusię i mam nadzieję, że zostanie z nami mamy 3 mrożaczki też podobno bardzo ładne
Mam zrobić test 22 sierpnia, znając siebie wcześniej się skuszę, ale dam maluszkowi przynajmniej 10 dni
Olecha jak u ciebie??
Dziewczyny trzymam kciuki!!!Aniołek [*] [8/08/2014] 10tc
Wspaniale, kciukasy trzymamy. Wczoraj było podglądanko, trzy pecherzyki zaczęły rosnąć, są w połowie drogi, kolejne zaglądanie w piątek rano,może reszta się zdecyduje i ruszy, to dopiero 6 dzień stymulacji więc nie kazano mi się martwić. Malgo31 czy rozważano z Tobą podanie wiecej niż jednej?
malgo31 lubi tę wiadomość
-
Na pewno pięknie urosną
Do końca nie było wiadomo ile zarodków podadzą. Wszystko zależało ile ich będzie i do którego dnia wytrzymają Gdyby były tylko 2 dostalabym je od razu 3 dnia, lub gdyby było więcej niż 2 Ale do 5 doby zostały by 2 i były by słabsze to też podaliby oba. Jest też ważny wiek, kilka dni temu skończyłam 30latek,więc od początku zakładali podanie jednego zarodka. Mam nadzieję, że nie namieszalamAniołek [*] [8/08/2014] 10tc
Boję się cieszyć Ale zrobiłam dziś test. To 7dpt i test czułości 25, jest bladziutka kreska. Planowany test mam za tydzień w sobotę jeśli się utrzyma będę najszczesliwsza pod słońcem
pragnaca dzidziusia, olecha, sisi lubią tę wiadomość
nick nieaktualnymalgo31 wrote:Boję się cieszyć Ale zrobiłam dziś test. To 7dpt i test czułości 25, jest bladziutka kreska. Planowany test mam za tydzień w sobotę jeśli się utrzyma będę najszczesliwsza pod słońcem
Kochana trzymam kciuki zeby to bylo wlasnie tomalgo31 lubi tę wiadomość
-
Olecha nic sie nie bój, też się stresowalam, jak sie okazało zupełnie niepotrzebnie ; ) trzymam kciuki
Jejku dziewczyny dzis rano kreska znów blada, boje się, że mój bąbel się rozmyslil staram się być spokojna i myśleć pozytywnie, myślałam jednak,że dzis juz będzie mocniejsza ta kreska ehhAniołek [*] [8/08/2014] 10tc
Leżę i robię nic,amerykańscy naukowcy twierdzą,że pierwsze 48 godzin po transferze tak właśnie trzeba.Dostałam dwa bardzo dobrze rokujące ośmiokomórkowce,pozostałe trzy są pod obserwacją do poniedziałku, jak dotrwają to będą zamrożone.Trochę mnie pobolewa podbrzusze,ciągnie i kłuje,wzięłam nospę,bo przecież w Pl się bierze,nie? Okropna jestem z tymi samowolkami,zastanawiam się teraz jak długo tą nospę brać? A co u Was dziewczęta? Mam nadzieję,że same pozytywy
malgo31, pragnaca dzidziusia, sisi lubią tę wiadomość
-
Więc trzymam mocno kciuki za maleństwa Niech szukają miejsca i się rozgoszcza na 9 m-cy
Ja też nospe lykam od transferu Ale tak tylko jak czuje,że coś tam ciągnie. U mnie pozytywny test, krwi nie badają, mam przyjść na skan za 3tyg, ale za tydz pójdę do gin prywatnie sprawdzić czy wszystko ok nie pozostaje mi nic tylko mieć nadzieję że maluszek się pięknie rozwijaolecha, pragnaca dzidziusia, sisi lubią tę wiadomość
nick nieaktualnymalgo31 wrote:Więc trzymam mocno kciuki za maleństwa Niech szukają miejsca i się rozgoszcza na 9 m-cy
Ja też nospe lykam od transferu Ale tak tylko jak czuje,że coś tam ciągnie. U mnie pozytywny test, krwi nie badają, mam przyjść na skan za 3tyg, ale za tydz pójdę do gin prywatnie sprawdzić czy wszystko ok nie pozostaje mi nic tylko mieć nadzieję że maluszek się pięknie rozwija
Wspaniale gratulujemalgo31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolecha wrote:Leżę i robię nic,amerykańscy naukowcy twierdzą,że pierwsze 48 godzin po transferze tak właśnie trzeba.Dostałam dwa bardzo dobrze rokujące ośmiokomórkowce,pozostałe trzy są pod obserwacją do poniedziałku, jak dotrwają to będą zamrożone.Trochę mnie pobolewa podbrzusze,ciągnie i kłuje,wzięłam nospę,bo przecież w Pl się bierze,nie? Okropna jestem z tymi samowolkami,zastanawiam się teraz jak długo tą nospę brać? A co u Was dziewczęta? Mam nadzieję,że same pozytywy
Trzymam kciukiolecha lubi tę wiadomość
-
malgo31 wrote:Więc trzymam mocno kciuki za maleństwa Niech szukają miejsca i się rozgoszcza na 9 m-cy
Ja też nospe lykam od transferu Ale tak tylko jak czuje,że coś tam ciągnie. U mnie pozytywny test, krwi nie badają, mam przyjść na skan za 3tyg, ale za tydz pójdę do gin prywatnie sprawdzić czy wszystko ok nie pozostaje mi nic tylko mieć nadzieję że maluszek się pięknie rozwija
Malgo moje ogromne gratulacje !!!!malgo31 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziekuje dziewczyny tak bardzo chcę już się uspokoić i wiedzieć, że mój bąbel jest i rosnie. Nie chcieli zrobic badania krwi, poprostu skan za 3 tyg, pozytywny test im starczyl pogratulowali i tyle heh mam nadz, że w pt zobaczę pecherzyk
Isabella nasze szczęscie urodzona 25/04/2016 waga 3700g