IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka jestem pewna na 100%, że będziesz miała dużo ładnych jajek, a nawet Ci to obiecuję Co do endomerium to za minimum uważa się 8mm, ale idealnie byłoby 10-12mm, na twoim miejscu jeszcze bym pojadła ze dwa dni.
Co do nospy to jeśli masz mocne skurcze macicy to możesz wziąć już teraz, ja zaczęłam wieczór przed transferem i później przez prawie dwa tygodnie brałam 3x dziennie nospe max oraz 2x2 magnez MagvitB6/MagneB6(ważne żeby był z witaminą B6, nie mogłam takiego znależć w Bootsie ani nigdzie indziej więc zamówiłam przez internet jak skończył mi się zapas z Polski). Brałam ten zestaw niezależnie czy mnie bolało czy nie byleby tylko nie dopuścić do żadnych skurczy!
Lilah ja nie pijam mleka, nie wskazane przy endometriozie. Bardzo łatwym i szybkim sposobem dostarczenia białka jest shake proteinowy
Betka mocno trzymam kciuki&&& Masz jakieś przeczucia, objawy? Kiedy w końcu ten test? Jutro czy dopiero w srodę?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi slicznie dziekuje za mile slowa i tak wyczerpujaca odpowiedz, na pewno skorzystam z rad . Musze sie zaopatrzyc w zapas magnezu i nospy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:21
sisi lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny,
Jestem tu nowa. I mam kilka pytań.
Jutro mamy pierwsza wizytę w Cambridge New Kefford House, jestem bardzo ciekawa co na min będzie... mam nadzieje, ze w końcu dowiemy się czegoś więcej bo czekamy na to spotkanie od września cały czas przekladali nam ta wizytę. Badania krwi juz byly przez GP, usg i droznosc jajowodow tez. Na badanie nasienia wysłała nas nasza GP dwukrotnie żeby potwierdzić slabe wyniki.
Mam do was pytanie jakie kroki u was były kolejne po takim pierwszym spotkaniu pisze ze to z clinic co-ordinator gynaecology.
I czy przed ivf nasienie waszego partnera było badane pod wzgledem bakterii?
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
Niezapominajka pieknie jutro zasuwaj do Mleczka po nospe i magnez:)Trzymam kciuki za duzo dobrych jajek.
Betka zrob moze juz jutro test my juz nie mozemy sie doczekac i zaciskam wszystkie kciukasy za kreche:)
Lilah spokojnie bedzie dobrze na wszelki wypadek powkladaj tam cos do tego stanika:)
Ja dostalam od Sisi pare testow wiec moge sprawdzac,zeby jakos dotrwac do scanu i dzis z wieczornego wyszla ciemna krecha:) Jeszce 10 dni...
Lilah mi aku mowila zeby za duzo nabialau nie jesc w czasie stymulacji.
Czesc Misia u nas tez byl problem z nasieniem ale nie badali podd wzgledem bakterii.
Na wizycie sie dowiesz wszytskiego,bo wszedzie jest inaczej,ale jak macie juz wszystkie badania to powinno pojsc szybko, my jak mielismy wszystko gotowe to w przeciagu miesiaca zaczelismy.Powodzenia daj znac jak wam poszlo.
Milego dziewczynysisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeh mam torebki z ryzem w pogotowiu!
Patrzcie a ja wyczytalam ze mleko dobrze pic przy stymulacji. No ale poslucham Was.
Misia powodzenia na wizycie! Na pewno wszystko sie dzis wyjasni.
Co do nasienia to szczerze powiem, ze nie wiem, u nas tez nie bylo nic mowione o bakteriach ale domyslam sie, ze oni nie uzyliby nasienia zakazonego jakimis bakteriami do ivf wiec moze jakos to sprawdzaja? Tak tylko glosno mysle bo nie wiem tak do konca -
My juz po pierwszej wizycie. JA mam jednak jeszcze kilka badań do zrobienia dzis juz je w sumie zrobiłam. Mój partner nie ma nic. ALE u nas najpierw zaczniemy od likwidacji polipa którego mam. TAKŻE najpierw mam czekać na list ze szpitala na histeroskopie żeby sprawdzili na sto procent co tam jest. No i potem zobaczymy ci dalej. Takze przed nami jeszcze dużo drogi .
Betka gratuluje jak pieknie!!!! Magiczne forum strasznie sie ciesze !!! Dbaj teraz o siebie :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:11
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Czytam Was troche i bardzo dużo się ucze od Was. My od lutego coyly pirewszej wizity u GP mielismy jus 3 badania nasienia, i oczywiscie wszytskie hormony. Amh miałam sprawdzane w PL i uznali mi the wyniki tutor. W sierpniu mielismy spotkanie z konsultantem w sprawie IVF - oczywiscie nalezy nam sie jak najbardziej. M ma słabe wyniki nasienia. Ilosc plemnikow wzrosła z 18 w 1 badaniu, 24 w drugim i 40 w trzecim. Ale niestety morfologia 1%. Mielismy szczegolowy wywiad, troche sie zdziwiłam bo pytała się jak u mnie z droznoscia jajnikow = powiedziałam ze lekarz ginekolog w pl nie wykrył zadnych anomali, zapisała i nawet nie kazała sprawdzic. Owulacje potwierdzali 2 razy z krwi. I weedy zaczeło się liczenie - okaząło się ze poniewaz to dopier (wg nice a wg was AZ) 25cykl nieudany to mamy zglosic sie w czerwcu ponownie jesli nie zajde w ciąże. Co jest małoprawdopodobne z takimi wynikami nasienia mojego meza. Kazała nam tylko powtarzac co 3msc wyniki nasienia, oraz w maju zrobic cytologie i powtorne AMH, ale chyba popraosze swojego GP o skierowanie na sprawdzenie droznosci jajowodow tutaj w UK, chociaz scan, zebu jus nie opozniac nic, abysm mogli sie w conch doczekac urpagnionego dzidziusia. Mam tez do Was pytanie, konsultantka dała nam do wyboru 5 clinic ab zrobic IVF (jesteśmy z Peterborough) czy wy rowniez miałayscie do wyboru rozne opcje? I zastanawiam sie rowniez czy jak juz pojdziemy w czerwcu jak długo moze trwac az dostanenimy cały instrukaz oraz zastrzyki na stymulacje? jak to było w Waszych przypadkach?
Zaciazonym gratuluje a Tym ktore ciagle czekaja na transfer zycze powodzenia !22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
14/09/2017 - transfer kropka B++
9/9/2017 - egg collection
27.08 - Merional 75ui + fostimon 75ui -
Betka kochana, witamy w klubie zaciążonych!!! Dbaj o siebie Wyliczyłam, że Twoje dzieciątko tylko 5 dni młodsze od mojego, a dwa tygodnie od Evcik
Dziewczyny póki co, mamy stu procentową skuteczność!!!
Niezapominajka teraz Twoja kolej.
Misi witaj.Mmoże to i lepiej, że zrobią Ci najpierw histeroskopie, ja się uparłam i znaleźli małego polipa i w następnym cyklu in vitro się udało
Pusiak rozgość się Szkoda, że każą wam czekać, aż do czerwca, ale może wykorzystajcie ten czas dla siebie bo za rok będziesz już w ciąży
Ja nie miałam wyboru kliniki. W czerwcu zostałam skierowana na refundowane in vitro i na list czekałam trochę ponad 7 tygodni. Później poszło szybko: w sierpniu wieczór zapoznawczy, we wrześniu podpisywanie papierów oraz recepty i 3 października wzięłam pierwszy zastrzyk.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Betka ja juz gratulowalam osobiscie ale jescze raz buziak w brzuch:)
Cudowne wiesci tu przychodza:)Forum magiczne ))))))
W wakacje robimy wielkie baby shower:)
No czekamy na reszte:)
Misia najwazniejsze,ze cos sie ruszylo znaczy ze nast krok do przodu do dzidziusia.
Witaj Pusiak skoro kaza czekac to cos w tym jest,moze jestes za mloda albo za krotko sie staracie. Bo z tego co ja pamietam to u nas trzeba bylo miec skonczone 35 i 3 lata starn,ale pewnie wszedzie jest inaczej.Ja masz do wyboru kiliniki to super sprawdz ktora ma najwieksza skutecznosc i gdzie mozesz miec najwiecej podejsc,chociaz nie wiem czy to nie zalezy tylko od councilu w ktorym jest GP. Wiem,ze latwo sie mowi ,ale wazne cos juz jest ustalone.
CarPer a co tam u Ciebie?
Wspanialay miesiac oby tak bylo caly czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 21:59
-
Faktycznie super Wam sie złożyło ze Wszytskie razem!
U mnie nic specjalnego. Jem CLO i mnie troche po nim mdli. Musze sie stawić na monitoring i powtórzyć progesteron bo mam za niski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 22:49
-
Serdecznie gratuluję dziewczyny ze wam się udało
O Pusiak jesteśmy blisko siebie. JA jestem z Cambridge i nie dostałam wyboru klinik GP zapisała nas do Cambridge IVF. Moj mąż też ma słabą morfologie 2%. A ile macie lat my 25 i 28.
Sisi a z twoim polipem jak było bo ja też mam. USG wykazało dlatego ta histeroskopia ty tez miałaś ja?
Misi13 wrote:Serdecznie gratuluję dziewczyny ze wam się udało
O Pusiak jesteśmy blisko siebie. JA jestem z Cambridge i nie dostałam wyboru klinik GP zapisała nas do Cambridge IVF. Moj mąż też ma słabą morfologie 2%. A ile macie lat my 25 i 28.
Sisi a z twoim polipem jak było bo ja też mam. USG wykazało dlatego ta histeroskopia ty tez miałaś ja?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualnyNiezapominajka kciukasy za skan dzisiaj, daj znac jak bedziesz po, czy masz ta punkcje w piatek.
Misi super ze sie zajma polipem, tak sie wydaje ze daleka droga ale dobrze przed ivf posprawdzac i ponaprawiac co sie da. Mam nadzieje, ze nie bedziesz dlugo czekac na zabieg i ze sprawnie pojdzie.
Mi nigdy nie zaproponowali zadnej laparoskopii ani histeroskopii...
Pusiak witaj!
Niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwosc, chociaz wszedzie widze jest troche inaczej, nas gp wyslal na badania i do specjalisty po roku staran.
Ja mialam do wyboru 3 kliniki, wybralam ta najblizej, statystyki troche gorsze ale do pozostalych mialabym ponad godzine jazdy w jedna strone.
sisi jak sie czujesz, masz cos wiecej objawow?
Dziewczyny prosze o kciuki za jutrzejszy skan, zebym byla gotowa na produkcje super jajeczek I za wage tez
Wasze kciuki maja super skutecznosc!!
Milego dnia
sisi lubi tę wiadomość
-
Sisi a hak się czułas po tej histeroskopii?
Od razu wtedy usunęli ci go czy później jeszcze inny zabieg?
Lilah mi też by pewnie nie zaproponowali tej histeroskopii ale byłam w Polsce i zrobiłam usg i na nim lekarz zauważył ze mam polipa albo mięśniaka. Wiec poszłam tutaj do GP z diagnoza no i zrobili tutaj dwa usg żeby sprawdzić. No i teraz czekam na kolejny list z ta histeroskopia oby jak najszybciej...
Cześć dzieweczki
Betka gratuluję serdecznie
Faktycznie to forum wyrabia normę 100%.
I witam nowe dziewczyny.
Misi ja też Cambridge. Jesteśmy sasiadkami.
Dziś z rana zadzwoniła do mnie nasza GP i z jakiś powodów przekierowuje nas z West Suffolk Hospital do Cambridge IVF. I zalecila dodatkowe badanie progesteronu i cytologie. Chyba po wielu trudach znaleźliśmy w końcu lekarke która się przejmuje i nie ignoruje pacjenta.
Misi, a Wy długo czekaliscie na list i pierwszą wizytę od momentu jak was GP skierował?
U nas też problem ze słabym nasieniem, bo morfologia jedyne 2%, pozostałe parametry są dobre.
Zobaczymy co to będzie.
A tymczasem u mnie owulacja tuż tuż więc działamy. A nóż widelec zdazy się cud i może się coś wykluje
-
Hej no to kciuki trzymam za Niezapominajke i Lilah zeby wszystko poszlo sprawnie i w grudniu bedziemy mieli wiecej zaciazonych.
Lilah bedzie dobrze wez ze saoba ten ryz:)
Ja dalej nie mam zadnych obiawow mam nadzieje,ze poprostu jetem szczesciara,a nie nic tam sie nie dzieje. Oby do nast pt jezeli na zawal nie zejde do tej pory:)
Milego dziewczzynyLilah lubi tę wiadomość