IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo dlugo kaza mi czekac, 14 dni od transferu, ten ich 2 week wait
Nie wiem, moze chca miec absolutna pewnosc, ze test prawde pokaze.
Czytam, ze przy blastkach mozna testowac wczesniej i powinno wyjsc ale niektore kliniki wola odczekac 14 dni. Prosili mnie, zebym nie testowala wczesniej
A jak wyjdzie to sie zobaczy...
Sisi piaty tydzien, kocham Twoj optymizm
Pusiak to wyobraz sobie jak ja mam szykowac swieta i lepic pierogi w tych nerwach, rece beda mi sie trzesly
U mnie wypadaloby umyc okna na swieta ale odpuszcze chyba...
Niezapominajka caly czas mysle o TobieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 22:12
sisi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny beta nie doszla na czas, zrobilam sikanca clear blue i pokazal ciaze 1-2 tyg, liczylam na te bete, maz polecial po wiecej testow do sklepu. ciesze sie ale nie wierze !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 22:39
evcikm81, betka, Lilah, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spokojnej nocy i dziekuje za wszystkie kciuki i wiruski, mam nadzieje ze to nie zaden blad :p
Lilah super ze dostalas juz maluszka, dbaj o siebie, trzymaj cieplo stopy, pamietaj ze to szczesliwe forum , juz niedlugo nam sie tez pochwalisz .Lilah lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka super super super !!!!! Ogromne gratulacje!
Dziewczyny mamy 100% skuteczność, cztery na cztery, a zaraz będzie piąta
Niezapominajka co do clear blue z wyświetlaczem tygodni to proszę nie stresuj się jeśli tygodnie nie będa przeskakiwać tak jak powinny. Ile ja się nastresowałam jak zaczęłam szósty tydzień, a test cały czas pokazywał 2-3 i za dwa dni znowu to samo. Dopiero pod koniec szóstego tygodnia pokazało 3+. Przewertowałam cały internet i ten week indicator nie jest tak dokładny jak go chwalą i było dużo takich przypadków. Najważniejsze, że pokazał PREGNANTNiezapominajka30 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Niezapominajka jak sie czujesz po wczorajszych emocjach? Moglas w ogole spac?
Lilah a Ty jak sie czujesz?
Ja dzis zaczelam ogladac ciuszki dzieciece na internecie, Boziu jakie to wszystko słodkie, kupowac jeszcze nie bede:), ale poogladac moge:)
Milego dnia dziewczynysisi, Lilah, Niezapominajka30 lubią tę wiadomość
16.12.2016 Serduszko bije :* -
Sisi dziekuje za rade, wlasnie myslalam zeby tym clear blue sprawdzac czy ta beta rosnie, no ale jednak moze trzeba podchodzic z dystansem.
Betka wlasnie jestem podekscytowana mocno, w nocy sie obudzilam i zaczelam myslec o zmianie witamin na lepsze, zwiekszeniu dawki lekow na tarczyce, nad tym czy jak leze na boku to maluchowi to nie szkodzi, o tym jak bede sie mogla za pare miesuecy pochwalic rodzince. To wszystko dzieki Wam czarownice i temu magicznemu forum , jestem przeszczesliwa.
Lilah a jak Ty sie czujesz? Wierze ze Tobie tez sie uda i bedziemy mogly swietowac sszystkie razem .Dbaj o siebie.Lilah, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetka dziekuje czuje sie naprawde dobrze tylko dostalam wiadomosc ze nie mamy zadnych mrozaczkow:( i troche mi smutno ze nie daly rady. Cala nadzieja w tym co dostalam tak bardzo chce zeby sie udalo.
Dziewczyny ile dni po transferze zostalyscie w domu? -
nick nieaktualny
-
Lilah ja zostalam do testowania w domu,ale to dlatego ze czasem musze sie nabiegac w pracy, ale znow przez siedzenie w domu za duzo czasu mialam na glupie mysli.Wszystkie mocno Ci kibicujemy, musi sie udac maluszkowi. Szkoda ze mrozaczkom sie nie udalo.
Niezapominajka takie mysli bedziesz miec:) Ja w tej madrej ksiazce, z polecenia Evcik, wyczytalam ze najlepiej spac na boku, bo jak brzuszek urosnie to na brzuchu nie da rady a na plecech tez nie najlepiej bo caly ciezar bedzie uciskac kregoslup, wiec lepiej juz przyzwyczajac sie do spania na boku. Zamowcie sobie dziewczyny ta ksiazke, tytul ``W oczekiwaniu na dziecko``, sporo mozna sie dowiedziec od zajscia w ciaze do czasu po porodzie.Niezapominajka30 lubi tę wiadomość
16.12.2016 Serduszko bije :* -
Lilah szkoda ze nie udalo sie z mrozaczkami. Jestem pewna ze dostalas tego szczesliwego, duzo czytalam na temat tego ze macica jest najlepszym srodowiskiem dla malucha, wiec niech sie tam juz zadomawia. &&&&&
Ja po transferze mialam sporo skurczy, ratowalam sie nospa i magnezem, w domu zostalam 3 pelne dni takiego odpoczynku z ograniczonym ruchem, staralam sie lezec i jak najmniej smigac po schodach w domu. Od 4 dnia zaczelam wychodzic na krotkie spacerki po 20 min, potem juz w miare normalnie.
Betka dziekuje za polecenie tej ksiazki, Evcik tez o niej wczesniej wspominala, wydaje sie bardzo ciekawa.jezeli chodzi o ubranka to ja juz od dluzszego czasu chodzilam i ogladalam, nawet mam w domu kilka egzemplarzy, no ale na razie nic nie kupuje . -
Wyczytałam, że powinien pokazywać 3+ od bety powyżej 2600. Stres przeogromny i stad te myśli o pustym jaju albo pozamacicznej.
Lilah przykro mi z powodu mrozaczków Ale ten w brzuszku na pewno da radę. Ma najlepsze środowisko i na pewno zaczął już wgryzanko.
Dziewczyny już zaciążone czy miałyście ból w dole pleców czy kości ogonowej promieniujący do nogi? Wyczytałam, że to może być powiększająca się macica uciskająca na nerwy. Wczoraj wieczorem mnie takie coś złapało i zastanawiam się jak jest z wami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 12:03
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyNiezapominajka no wlasnie sie zastanawiam kiedy moge zaczac te spacerki i troche ruchu na swiezym powietrzu probuje jakos zaplanowac ten tydz czym sie zajac zeby nie zwariowac. Do pracy nie ide bo mimo ze nie jest bardzo meczaca to potrafi byc czasem stresujaca i nie chce siedziec 7 godz przed komputerem.
To jest niesamowite co sie dzieje na tym watku, same cuda -
Hej dziewczyny co za weekend ja jeszcze sie dowiedzialam,ze moja szwagierka w cizy 2-3 tyg roznicy,wiec to jest jakies baby boom wiec i ciebie trafi Lilah,Odpoczywaj tych kilka pierwszych dni ja jakos nie lezakowalam mocno,ale tez nie farsowalam sie bardzo.
W niedziele mialam transfer w czwartek bylam w pracy,najbardziej odczuwalam sr,czw,pt.
Niektorzy prosto po transferze ida tego samego dnia dnia do pracy i tez sie udaje:)
Niezapominajka no dalas nam wczoraj duzo emocji:) Beta juz przyszla troche w ciula polecieli sobie,zwlaszcza z takim wynikiem.
Lilah mozesz wziasc przyklad z Niezapominajki i zrobic wczesniej,zeby sie nie stresowac tyle bo w tyg dziala to lepiej:)
Ja zaraz ide na polowanie na prezety TKMax jest dzis moj tam mozna znalesc wszystko.
Jeszcze ubiore choinke i moge spokojnie czekac na swieta.
Do tego taka piekna pogoda.
Niezapominajka idz do GP po recepte na witaminy to nie bedziesz musiala placic,i zadz moze do GP i powiedz o ciazy,bo ja zaluje,ze zrobilam to dopiero po scanie bo niby trzeba czekac 2 tyg na list a ja do 10 tyg powinnam miec porobione jakies badania,a 10 tydz w nast tyg.A teraz okres swiateczny to tez pewnie to tak sprawnienie nie dziala.
Milego dziewczyny.
-
Dostalam bete dopiero teraz, wydaje mi sie troche niska - 40.6, nie wiem jak to liczyc, czy to juz 4 tydzien? Bede sie teraz stresowac czy przyrosnie, chyba sie wybiore we wtorek zeby powtorzyc wynik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 14:06
Pusiak, sisi lubią tę wiadomość
-
sisi wrote:Niezapominajka czekamy
Pusiak,a nie boicie się mandatu jadąc na letnich? My właśnie musimy jeszcze kupić zimówki przed wyjazdem ale narazie czekamy, aż auto będzie sprawne.
Jedziemy do Gdyni, a wy?
Lilah rzeczywiście musisz długo czekać, dopiero teraz policzyłam, będziesz już pod koniec piątego tygodnia. Dziewczyny ja was podziwiam za ta cierpliwość
Powiem Ci szczerze, że obowiązek zimowych jest tylko w Niemczech.... Kuzynka moja jezdzi od 10lat tylko samochodem do PL i nigdy zimowych nie miala... mandatu tez nie... Spr pogode i ma być ok, wiec szkoda wydać mi 500f na opony bo tyle do naszego auta kosztuja... My jedziemy w okolice Torunia, a więc kujawyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 14:08
22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
14/09/2017 - transfer kropka B++
9/9/2017 - egg collection
27.08 - Merional 75ui + fostimon 75ui -
BETA-HCG (licząc od ostatniej @)
3 tydz: 5 – 50 mIU/ml
4 tydz: 5 – 426 mIU/ml
5 tydz: 18 – 7,340 mIU/ml
6 tydz: 1,080 – 56,500 mIU/ml
7-8 tydz: 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9-10 tydz: 25,700 – 288,000 mIU/ml
13–16 tydz: 13,300 – 254,000 mIU/ml
17–24 tydz: 4,060 – 165,400 mIU/ml
25–40 tydz: 3,640 – 117,000 mIU/ml
Niezapominajka wydaje mi się, że wynik jak najbardziej ok! Poza tym nie tyle wartość sie liczy co przyrost, minimum 66% po 48h. Jeśli będziesz powtarzać to na belly best friend masz kalkulator przyrostu i tam wpiszesz dwie wartości i policzy Ci dokładnie w procentach. Jeszcze raz gratuluję!
Pusiak kurczę myślałam, że w Polsce jest obowiązek zimówek, hmmm
To mówisz, że śniegu nie zapowiadają? Ech, a tak się cieszyłam, że ulepię bałwanaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 15:08
19/02/2021 Anielka 2860