IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Evcik już Ci gratulowałam, ale tu napisze jeszcze raz!!! Hip Hip Hurra Najważniejsze usg za Tobą, no może drugie najważniejsze bo to naj naj ważniejsze jest w 20 tygodniu jeśli się nie mylę.
No i wszystkiego najlepszego z okazji wejścia w ten magiczny drugi trymest i czwarty miesiąc ciąży!!! Gonię Cię, jeszcze 9 dni u mnie.
Nie mogę się doczekać listu ze szpitala, codziennie rano czekam na listonosza w oknie jak pies
Pękłam wczoraj i kupiłam detektor tętna płodu, naoglądałam się filmików na youtubie i kupiłam. Nie są drogie i możliwość posłuchania serduszka maluszka bezcenne. Wiem, że często ciężko jest je znaleźć ale mam przeczucie, że mi się uda. Powinien przyjść w piątek, wypróbuję i dam znać20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny, ja juz po wizycie, moja polozna jest super, dala mi wszystkie daty, scan mam 20.01, kolejna wizyte z polozna bede miec 25.01, nie wiedzialam ze oni tyle papierkow mi dadza do domu, bede miec co czytac:)
Pytalam sie jej o MatB1 form, ale daja dopiero okolo 20 tyg, myslalam ze uda mi sie juz teraz w pracy wszystko zorganizowac i odliczac do maciezynskiego.
Dzis mialam ten wywiad, mocz, cisnienie, krwi nie udalo im sie pobrac niestety,zyly mi sie pochowaly no i za tydzien bede musiala isc do punktu pobran w szpitalu.
Namawiala mnie tez na szczepionki, ale ja jakos sceptycznie do tego podchodze, dokształce sie na ten temat i zdecyduje.
Ogolnie z wizyty jestem zadowolona, dowiedzialam sie wszystko to co chcialam, a co u was dziewczyny?
16.12.2016 Serduszko bije :* -
nick nieaktualny
-
Evcik wlasnie nie moge sie doczekac tego scanu, w sumie 5 tygodni miedzy jednym a drugim scanem a dziecko sie tak szybko w tym czasie rozwija, to jest magia. Przygotuje sobie zapas chusteczek, bo w tej ciazy wszystko mnie wzrusza, sluchajac piosenki potrafie ryczec; )
16.12.2016 Serduszko bije :* -
Betka super Ja też w końcu doczekałam się listu ze szpitala i idę na moje prenatalne 17 stycznia we wtorek na 16 30. Łapie mnie stresik...
Wypatruję dziś kuriera z moim dopplerem i boję się iść pod prysznic żeby go nie przegapić
Lilah to kiedy dokładnie zaczynasz kolejną procedurę? Z tym okresem już?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Mam, znalazłam mojego dziecia dopplerem!!! Długo szukałam i nie w tym miejscu i jak miałam już zrezygnować to się udało uchwycić skubańca Także dziewczyny polecam na przyszłość, fajna sprawa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adaf06ad7971.jpgevcikm81, betka, Pusiak, Lilah, SissiAnn lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
sisi wrote:Mam, znalazłam mojego dziecia dopplerem!!! Długo szukałam i nie w tym miejscu i jak miałam już zrezygnować to się udało uchwycić skubańca Także dziewczyny polecam na przyszłość, fajna sprawa.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adaf06ad7971.jpg
Sisi jak Ty urodzisz to ja powinna być w trakcie procedury, wiec jak prztjdzie czas to odkupie od Ciebie Ile w ogole jesli moge spytac to cudenko?sisi lubi tę wiadomość
22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
14/09/2017 - transfer kropka B++
9/9/2017 - egg collection
27.08 - Merional 75ui + fostimon 75ui -
Pusiak trzymam Cie za słowo !!!
Zamówiłam na ebayu i kosztowało mnie to 26 funtów z przesyłką więc tragedi nie ma
Wczoraj się trochę namęczyłam z szukaniem i złapałam tętno razem z innymi szumami, a dzisiaj odpaliłam i znalazłam małego w 3 sekundy i dzwięk był tak czysty jakbym mu tą końcówkę do brzuszka przyłożyła. Posłuchałam 20 sekund i wyłaczyłam co by go nie męczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 09:41
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualnySisi ale bajer! I do tego niedrogo. Tylko sie nie uzaleznij od sluchania teraz
To musi byc niesamowite uczucie uslyszec malenstwo.
U mnie sprawy sie maja tak, ze wyznaczyli mi juz wszystkie daty i jak pojdzie zgodnie z planem to bede testowac tuz przed Wielkanoca (znowu swieta...)
W nastepnym cyklu zaczynam antyki a w marcu stymulacja. Dostane 225 j menopuru zamiast 150 i pielegniarka ostrzegala, ze teraz to moge poczuc jajka
Poza tym nic, zadnej konsultacji z lekarzem, nie wiem czy powinnam sie o to upominac.
Ogolnie plan jest taki, zebym miala wiecej jajeczek i wieksze szanse.
A co ma byc to i tak bedzie, to po prostu musi byc ten zarodek.
Wracam do zdrowej diety i aku niedlugo, maz je dobre witaminy i tyle mozemy zrobic.
Milego weekendu dziewczyny!
sisi lubi tę wiadomość
-
Super ze sa juz daty to tylko czekac i sie przygotowywac jak najlepiej:))
Ja tez mam proga do oddania.
Ja dzis dostalam wyniki krwi i wszystko jest ok low risk )) mega szczesliwa.
Nawet sie pochwalilam na fb:)
Niezapominajka gdzie sie podziewasz tesknimy.sisi lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczynki
dlugo mnie tu nie bylo,postanowilam tylko na moment wpasc zobaczyc co sie wydazylo przez ostatmie msce mojej nieobecnosci
bardzo mi przykro niezapominajka i lilah,,,,sisi mowilam ze wszystko bedzie ok<))) bardzo sie ciesze ze juz 12 tyg ,ja juz po prenatalnych to moj 27 tydz i widzialam coreczke ,brak slow aby opisac szczescie ,termin mam na polowe kwietnia.nie kupowalam monitoru serduszka bo zawsze staram sie byc pozytywna i jednak po 17 tyg juz czujesz dzidzi ,trzeba miec cierpliwosc wiec ja spokonie czekalam na jej ruchy
gratulue rowniez nnym mamom
jak zdolam jerj foto
pozdrowki {lidwinka}
evcikm81, sisi lubią tę wiadomość
,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
corka 2017 marzec ,najszczesliwsi na swiecie
Ciaza po raz drugi wrzesien 2017 cud naturalny
22/6-8:36-synus;)) -
Sisi ale sprzecior fajny do podsluchiwania i dodatkowo chyba mozesz dowiedziec sie gdzie sie ulokowal w danym momencie maluszek.
Lilah bardzo sie ciesze ze jest plan, wydaje sie bardzo dobry. Zawsze warto upomniec sie o konsultacje, z tego co sie orientuje to sie nalezy. W naszym przypadku dowiedzielismy sie bardzo duzo nowych rzeczy, niektore niezgodne z tym co wczesniej nam mowiono :p. Super ze wrocilas do aku i diety, trzymam kciuki i niech czas jak najszybciej leci.
Evcik gratuluje pieknych wynikow, musisz byc przeszczesliwa
Evcik, Betka, Sisi jak sie czujecie? Funcjonujecie normalnie?
Lidwinka gratuluje dziewczynki, termin juz niedlugo, ale ten czas leci.
Dziekuje dziewczyny u mnie wporzadku, okres sie troche zawiesil no ale mam nadzieje ze niedlugo do mnie zawita i ze juz w przyszlym cyklu wroci do normy zebysmy mogli miec transfer na naturalnym cyklu. Czytalam sporo o tym jakie sa roznice miedzy cyklem naturalnym i wspomaganym estrogenem i zdania sa podzielone, ktora droga jest odpowiedniejsza, no ale jestem gotowa sprobowac w taki spodob.
Milej niedzieli dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 14:17