IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie wydaje ze wszedzie powinni miec pomoc psychologiczna, jednak no e zawsze o tym wspominaja, mysle ze trzeba bezposrednio zapytac.
Czy wiecie moze jakie sa wymogi dotyczace smear test ( cytologi) przed zabiegiem? SpojrzalAm w papiery i badanie mam z poczatku zeszlego roku. pytalam pielegniarki z poprzedniej kliniki i powiedziala ze sa wymogi aby badanie robic co 3 lata ale moze bedzie potrzeba powtorzenia. -
Hej
Nic mi o tym nie wiadaomo,a moze nie pamietam ale jesli robilas w przeciagu 3 lat to jest ok,gp sam wysyla list jak nadchodzi termin.
Spokojnie w szpitalu ci wszystko powiedza ja mialam badanie droznosci i jeszcze raz powtorzyli badania mojego M.
W Guy jest pomoc psychologiczna bezplatna.Idzie to sprawnie wiec juz niedlugo tez pewnie zaczniesz:)
Skoro ten sam cunsil to pewnie jestes z moich rejonow pd Londyn Croydon.
-
Tak Evcik jestem z okolic Croydonu .
Zobaczcie jak macie ochote video blog na youtubie Dziewczyny IVFchic, ona tam dosc szczegolowo opowiada jak to wygladalo u niej (jest z UK), mysle ze to bardzo pozytywna historia, no i daje sporo porad jak picie wody kokosowej czy zalozenie cieplych skarpet na moment transferu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 15:37
-
Dziekuje za informacje dotyczace smear test dziewczyny, chcialam sie dopytac bo jak jeszcze wyskocza jakies badania gdzie bede musiala dlugo czekac na wynik to wszystko sie przedluzy :p
-
nick nieaktualnyevcikm81 wrote:Ja sie relaksujE budujac szopke w ogrodzie z moim M.
Ja uwielbiam prace w ogrodzie, sadzenie kwiatow itp no ale niestety powoli sezon sie konczy
Sisi ja jeszcze nie zaczelam, musze czekac.
To szybko chca Cie wygonic po punkcji, pol godziny to krociutko bardzo ale moze rzeczywiscie tyle wystarczy.
U mnie jest ponoc tak ze po punkcji lezysz tyle ile potrzebujesz i jak sie czujesz na silach to mozna wracac do domu.
A o psycholog warto zapytac jesli Ci zalezy bo mi sie wydaje, tak jak Niezapominajka pisze, ze sie nalezy przynajmniej jedno spotkanie.
Ja sie zastanawiam czy korzystac, najbardziej pomaga mi rozmowa z dziewczynami ktore przechodza przez to samo (dlatego tak sie ciesze ze watek ozyl , do psychlogow jestem sceptycznie nastawiona. Ale jak mnie to nic nie kosztuje to chyba moge sprobowac.
Co do cytologii to ja tez mam dosyc stara, o ile dobrze pamietam to ponad dwa lata i nic mi nie mowili ze trzeba powtarzac narazie.
Evcik mozna korespondowac na forum, musisz najpierw wybrana osobe zaprosic do przyjaciolek i potem mozna juz wymieniac sie prywatnie wiadomosciami.
Ale piekne slonce dzisiaj
-
Evcik tak jak Lilah pisała, najpierw musisz dodać kogoś do przyjaciółek i wtedy możesz napisać wiadomość prywatną.
Niezapominajka obchaję tą dziewczyne na YT, każda dodatkowa informacja jest cenna
Lilah to kiedy zaczynasz tabletki anty?
Dzisiaj był tak piękny dzień, że postanowiliśmy wybrać się do Zoo. A wy jak spędziłyście niedzielę?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dzieki ale jakos dalej mi nie dziala,albo nie zostalam przyjeta:)
Ja sie zaczytalam w blogu "krotki blog" rewelacja .Jest tam duzo dziweczyn z roznymi historiami i duzo tipow,niektore podchodzily do IVF po kilka razy wiec maja duze doswiadczenie,naprawde trzeba byc dzielnym zeby tyle przejsc...
ja weekend spedzilam bardzo aktywnie na budowaniu szopki wkretarka i pila to sa dopiero zabawki:)
Juz sie nie moge doczekac tego wtorkowego scanu ale tez troche sie boje!!! -
Ja wybralam sie do kina na dziewczyne z pociagu, jednak jesli ktos jest wrazliwy to nie polecam. A juz pisze dlaczego , w zapowiedziach premier najpierw pojawil sie film The Light Between Oceans o parze ktora nie miala dzieci i pewnego dnia znalezli male dziecko dryfujace na lodzi...a sam film dziewczyna z pociagu odnosil sie w duzym stopniu do tematu nieplodnosci, nie bede Wam spoilerowac, ale bylam zaskoczona bo nigdzie w zapowiedziach nie bylo o tym mowy. Mimo to jakos dalam rade .
Musze koniecznie przejrzec blog o ktorym pisze Evcik .
Evcik trzymam kciuki za Twoj wtorkowy skan . -
nick nieaktualnysisi wrote:Lilah to kiedy zaczynasz tabletki anty?
Dzisiaj był tak piękny dzień, że postanowiliśmy wybrać się do Zoo. A wy jak spędziłyście niedzielę?
Nie wiem, mam tabletki w domu, jestem gotowa a mam czekac na telefon z kliniki.
Chyba musza sobie dopasowac moj cykl do grafiku
Ja cala niedziele leniuchowalam, troche czytalam, zalatwilam zakupy i tak jakos zlecialo.
Evcik trzymam kciuki za dobre wiesci na skanie, bedzie dobrze!
Niezapominajko obejrze na pewno.
Ja zagladam na blog uczucia niechciane. Dziewczyna tak trafnie pisze o uczuciach, ze czasem mam wrazenie ze siedzi w mojej glowie
Jakis czas temu ogladalam tez program Baby Changes Everything i byla tam taka jedna para po ivf ktora doczekala sie czworaczkow!!
Bylo bardzo ciezko ale zakonczylo sie happy endem.
Milego dnia dziewczyny i dobrego startu w nowy tydzien
sisi lubi tę wiadomość
-
No to Lilah życzę Ci żeby ten telefon zadzwonił jak najszybciej!
Evcik postaraj się nie stresować za bardzo bo to nie wskazane. Chciaż za tydzień pewnie sama będę chodzić po ścianach...Lilah lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnysisi wrote:No to Lilah życzę Ci żeby ten telefon zadzwonił jak najszybciej!
Evcik postaraj się nie stresować za bardzo bo to nie wskazane. Chciaż za tydzień pewnie sama będę chodzić po ścianach...
A dziekuje, ja juz przebieram z niecieprliwoscia nozkami, tak bardzo chce zaczac!
-
nick nieaktualny