IVF a endometrioza
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja mam endometrioze IV stopień i 2 laparoskopie i jedną laparotomie za sobą. Pierwsza stymulacja i pierwszy transfer dwu dniowego zarodka i zaskoczyło
Dzisiaj widziałam 3 cm gumisia na usgshooa, mar, WIKI 82, elcia_aa lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Podany był jeden, pozostałe dwa niestety nie dotrwały do mrożenia.
Dwa miesiące przed miałam robioną histeroskopie i wycięty mały polip i myślę, że ranka po polipie mogła bardzo pomóc, była swego rodzaju rysą.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Cześć babeczki, witam się i ja - endomenda nie wiem jakiego stopnia bo mi nie określili i powiedzieli, że te stopnie można o kant dupy rozbić ale mniejsza z tym.. od 9 miesięcy brałam Visanne, odstawiłam i teraz po dwóch miesiącach znowu wrócił ból i pojawiła się torbiel więc zdecydowalismy się na iv. We wtorek mam wizytę w klinice ale nie chcę jeszcze teraz podchodzić do procedury tylko jakoś kwiecień/maj a do tego czasu planuję brać analogi żeby endo się nie rozszalała bo znowu CA125 poszybowało do góry.
\AMH naszczęście pomimo laparo i endomendy 2,6 będę tu zaglądać i trzymam kciuki za każdą z Was
ps. idę do Profesora Łukaszuka - tego co nam tu jako expert się wypowiada na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 14:02
shooa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laparo bardzo obniża rezerwę jajnikową, przypalają jajniki po usunięciu torbieli.. czasem lepiej zostawić torbiel i z nią podejść do procedury, tak mi moja gin mówi.
W klinikach wykonują puncje torbieli - nakłuwają i wysysają z niej endometrialną ciecz - któraś z Was to miała? -
mar wrote:Laparo bardzo obniża rezerwę jajnikową, przypalają jajniki po usunięciu torbieli.. czasem lepiej zostawić torbiel i z nią podejść do procedury, tak mi moja gin mówi.
W klinikach wykonują puncje torbieli - nakłuwają i wysysają z niej endometrialną ciecz - któraś z Was to miała?
-
Lipa, wysokie masz AMH.. nie masz PCOS?
Mi też wyłuskiwali torbiel ale potem koaguowali "loże" po torbielach (tak, bo te mendy sobie w lożach siedzą^^) i wtedy przypalają zdrową tkankę jajnika i komórki jajowe są przypalane "żywcem", tak mi to ładnie gin opisała..;/. Chodzi bardziej o laparoskopię na jajnikach. -
Ja podobno mam endometrioze I stopnia i pierwszy transfer dal ciaze, trwala do 6t5d ale jednak...
-
lipa wrote:A ja 3 lata po laparo nie miałam już ani raz torbieli. Wiec to chyba jednak skuteczniejsza metoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:59
-
szurusiowa wrote:U mnie dwie operacje nie przyniosły rezultatów bo po miesiącu miałam znowu torbiel. AMH z 9 spadło ma 2,8. Wiec trzecia operacja odpadala stąd to nakluwanie żeby zrobić cokolwiek. Ale wiadomo że każdy przypadek jest inny i nie ma co się sugerować jak było u kogos.
-
joasia1982 wrote:Fruzia a Ty mialas dwa czy jeden zarodek podany?
Powaznie laparo moze narobic szkody? Myslalam, ze wrecz odwrotnie
Co do laparo to mam niedrozny jajowod,udrażnianie zwykle się nie powodzi,a tak naprawdę u mnie w mieście nie ma fachowca na endomende,więc zrezygnowałam. Teoretycznie istniała szansa na naturalne zapłodnienie,ale problemów bylo kilka z mojej strony,a ja po 30 wiec szybko się zdecydowałam. Istnieje teoria ze po laparo robią się zrosty,obniża się rezerwa jajnikowa i jest ryzyko zapalenia a przy moim jednym jajowodzie działającym to trochę strach.
lipa lubi tę wiadomość