IVF LUBLIN
-
WIADOMOŚĆ
-
Komercyjnie, dlatego nie wiem kiedy zbiore sily psychiczne i finansowe zeby sprobowac drugi raz.endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Kleis tak bardzo, bardzo mi przykro.....ale nie poddawaj sie kochana...zobaczysz że nadejdzie dzień kiedy doczekasz się upragnionego maleństwa...trzymam baaardzo mocno za Ciebie kciuki...a teraz dobrze abys omówiła z lekarzem dlaczego sie nie powiodło aby nastepny raz byl ten szczesliwy..buziaki
-
Ja w poniedziałek tez skusilam sie na betę i oczywiście negatywna... dzisiaj wizyta w klinice spytam co mogło pójść nie tak i kiedy mogę wrócić po mojego jedynego mrozaczka... kleis wiem co czujesz ale musimy byc silne i walczyć dalej kochana :-*"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
dzieki za wsparcie dziewczyny, to bardzo pomaga. Umówię się na wizytę po zakonczeniu @ i dowiem się co i jak. Na pewno nie zrezygnuje z dalszej walki o dziecko. Będę musiała po prostu poczekać trochę dłużej. Najgorsze są tylko te wysokie koszty procedury.
memka trzymam kciuki za Twojego mrozaczka. Oby się udalo walczymy dalejendometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
kleis wrote:dzieki za wsparcie dziewczyny, to bardzo pomaga. Umówię się na wizytę po zakonczeniu @ i dowiem się co i jak. Na pewno nie zrezygnuje z dalszej walki o dziecko. Będę musiała po prostu poczekać trochę dłużej. Najgorsze są tylko te wysokie koszty procedury.
memka trzymam kciuki za Twojego mrozaczka. Oby się udalo walczymy dalej
Dokładnie walczymy dalej nie poddamy sie tak łatwo"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Memka wrote:Dokładnie walczymy dalej nie poddamy sie tak łatwo
Ja też się leczę u niego jestem po 5 IUI AID, a teraz kończę stymulację do IVF. Punkcja w niedzielę. I jestem ciekawa czy punkcję i transfer robił Ci profesor , czy jakiś inny lekarz a czy może byłaś tą szczęściarą i dostałaś zwolnienie ?? Może masz na to jakiś ciekawy sposób -
Hej dziewczyny, mozecie mi orientacyjnie podpowiedziec jaki jest koszt całej jednej procedury od A do Z (leki, badania, wizyty, punkcja,transfer)?
My bylismy w 2015 zakwalifikowani do inv w trybie przyspieszonym (czynnik meski) ale cudem udało sie naturalnie
Teraz staramy sie o drugie, ale liczewsie z tym ze moze byc ciezko, chcemy wiec odlozyc pieniadze, w abovo mamy zamrozone nasienie i tam bylismy na wizycie, wiem ze warszawska invicta za 15tys oferuje pelny pakiet, w lbn taniej? Jak ze skutecznosia w lbn bo invicta cos ok 40% ma"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
czarnula712 wrote:Witam, jestem nowa ale śledziłam to forum. Ucieszyłam się , że jest taki Lubelski wątek Przykro mi , że Ci nie wyszło i innym , znam ten ból i niemoc. A powiedział Ci Pan P. , mniej więcej jaka może być przyczyna ?? czy standardowo nie wiadomo
Ja też się leczę u niego jestem po 5 IUI AID, a teraz kończę stymulację do IVF. Punkcja w niedzielę. I jestem ciekawa czy punkcję i transfer robił Ci profesor , czy jakiś inny lekarz a czy może byłaś tą szczęściarą i dostałaś zwolnienie ?? Może masz na to jakiś ciekawy sposób
Punkcje i transfer robił inny lekarz ale profesor byl przy punkcji zwolnienie mialam od rodzinnej na dzień punkcji i na następne 2 dni nie robiła problemu żadnego a na potem wróciłam do pracy"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
marcela29 wrote:Hej dziewczyny, mozecie mi orientacyjnie podpowiedziec jaki jest koszt całej jednej procedury od A do Z (leki, badania, wizyty, punkcja,transfer)?
My bylismy w 2015 zakwalifikowani do inv w trybie przyspieszonym (czynnik meski) ale cudem udało sie naturalnie
Teraz staramy sie o drugie, ale liczewsie z tym ze moze byc ciezko, chcemy wiec odlozyc pieniadze, w abovo mamy zamrozone nasienie i tam bylismy na wizycie, wiem ze warszawska invicta za 15tys oferuje pelny pakiet, w lbn taniej? Jak ze skutecznosia w lbn bo invicta cos ok 40% ma
Ja w ab ovo zliczajac wszystkie wydatki na badania leki wizyty punkcje transfer itp wychodzi ok 8-9 tys."Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Memka wrote:Ja w ab ovo zliczajac wszystkie wydatki na badania leki wizyty punkcje transfer itp wychodzi ok 8-9 tys.
Powodzenia zycze i kciukam za dwie kreski u kazdej z Was"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
lady_pink wrote:Ja jestem z lublina ale jeżdżę do kliniki do warszawy. Samo ivf (metoda icsi) to koszt 7.5 tys zł + na rozpisce jest napisane że leki wyjdą około 2.5 tys. Metoda ivf klasyczna kosztuje chyba coś koło 6 tys.
Na jakim etapie teraz jesteś? -
lady_pink wrote:Monia
Na zastrzykach z gonapeptylu. W piątek jadę do rozpiskę do stymulacji.
Trzymam mocno kciuki za owocna proceduręlady_pink lubi tę wiadomość
-
byłam byłam:) maleństwo ma już 2 cm widać raczki i nozki i bijace serduszko:) trzymam mocno kciuki za Cibie:)
lady_pink, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
trzymam mooooooooocno;*** przesyłam tysiace wirsuków &&&&&&&& abys się zaraziła zaraz przed punkcją i czekam po fioletowej stronie
lady_pink lubi tę wiadomość
-
Witam!!
Chciałam zapytać tym co się nie udało IVF w Abovo, jaką przyczynę podają jeżeli w ogóle ??
Ja jestem po 7 dpt, i strasznie się przeziębiłam tylko nie wiem gdzie i jak siedząc w domu. Betę mam robić w poniedziałek i mam przeczucie , że przez ten katar wszystko będzie do kitu. Miałam podane 2 zarodki, które podzieliły się na 8 komórek, nie zostały mi przekazane inne symbole, a szkoda , a mrozaczków brak bo się nie utrzymały.
gratuluję wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za każdą Walczącą. -
W moim przypadku beta nawet nie drgnela. Transferowany mialam zarodek 3dniowy 8 komórkowy co do przyczyny niepowodzenia prof nie byl w stanie podac konkretnej przyczyny porażki. Podejrzewam ze po prostu przestał się dalej rozwijać po transferze. A z pozostałych 5 zarodków mam jednego mrozaczka- wcześna blahocysta po którego wrócę w czerwcu. Nie nastawiaj się na porażkę przeziębienie o niczym nie świadczy jeszcze. Powodzenia i koniecznie daj znac jaki wynik bety
czarnula712 lubi tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Czekamy na Ciebie Skarbie. ..