izoflawony sojowe!!! naturalny chlomid!
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ja też chciałam zobaczyć czy będę reagować na soję, od marcowego cyklu zacne to brać. Wcześniej brałam clo i luteine.
Mam pytanie czy razem z soją mogę brać Wild Yam- naturalny progesteron, czy może lepiej poczekać jak organizm będzie reagował na samą soję ?weronika86 lubi tę wiadomość
GYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
Madziu moim zdaniem mozesz go brac ale dopiero po owulacji jak juz ci ovy wyznaczy owulke na wykresie. Masz normalne owulki ? chcialabym ci pomoc z dawkowaniem, ale zalezy od twojej wagi, od cyklow poprzednich itd...napisz do mnie na priva jesli chccesz porady ds dawkowania
i teraz dobra wiadomosc
PATICZKA ZASZLA W PIERWSZYM CYKLU NA SOI+ DONG QUAI MALE ILOSCI CYKLE BEZOWULACYJNE, WYWOLYWANE LUTEINA.Czarnula87, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny chciałabym do Was dołaczyc i spróbować szczęscia z soją Widze ze weronika86 ma spore doświadczenie w jej braniu wiec licze na pomoc! Z PCO walcze juz kilka lat,generalnie owulacji samoistnej nie mam wcale ;( a @ przewaznie wywołuje luteina.Własnie rozpoczynam nowy cykl i chce sporobowac soi od 3 do 7 dc.Zastanawiam sie tylko na dawką.Takze licze ze pomozecie? Zakupilam tabletki po 35mg izoflawonów sojowych i mysle nad dawka?po 2,3 czy 4 jak brac?
weronika86, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
weronika86 - ja brałam 5 tabletek od 3-7 clo po 50mg (1 tabletka) i zawsze miałam owulacje
a nastepny cykl odpoczywałam od clo i też miałam owulacje
a luteine zawsze brałam na wywołanie miesiączki (po owulacji)
bo jak zaczynałam stymulacje to miałam wysoki stosunek LH do FSH i wysoki estradiol
chciałabym odpocząć od tabletek/hormonów
GYNCENTRUM
10 dpt-0 -
cherry84 wrote:Witajcie dziewczyny chciałabym do Was dołaczyc i spróbować szczęscia z soją Widze ze weronika86 ma spore doświadczenie w jej braniu wiec licze na pomoc! Z PCO walcze juz kilka lat,generalnie owulacji samoistnej nie mam wcale ;( a @ przewaznie wywołuje luteina.Własnie rozpoczynam nowy cykl i chce sporobowac soi od 3 do 7 dc.Zastanawiam sie tylko na dawką.Takze licze ze pomozecie? Zakupilam tabletki po 35mg izoflawonów sojowych i mysle nad dawka?po 2,3 czy 4 jak brac?
cherry bierz po 3 od 4-8dc, jesli nie pomoze, sprobuj dong quaia, jest silniejszy i zapraszam nowe babki z tego forum do ZIELAREK -
Madzia85 wrote:weronika86 - ja brałam 5 tabletek od 3-7 clo po 50mg (1 tabletka) i zawsze miałam owulacje
a nastepny cykl odpoczywałam od clo i też miałam owulacje
a luteine zawsze brałam na wywołanie miesiączki (po owulacji)
bo jak zaczynałam stymulacje to miałam wysoki stosunek LH do FSH i wysoki estradiol
chciałabym odpocząć od tabletek/hormonów
Madziu ciebie rowniez zapraszam do nas, choc nie jestem pewna czy cie juz tam nie ma hahha -
nie jeszcze nic tam nie pisałam
dziękiweronika86 lubi tę wiadomość
GYNCENTRUM
10 dpt-0 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejo Dziewczyny, a jak soja działa na wasze endometrium? Ja jadłam ją właśnie na jego poprawę i jadłam prażone nasiona soi, które sama zrobiłam.
"Prażone nasiona soi i mąka sojowa, stanowią produkty żywnościowe o największej zawartości izoflawonow:130-170 mg/100 g."
Zjadłam tego jakieś 300g w pierwszej fazie cyklu i endometrium wyrosło do 13,5 mm (15dc), a ostatnio w 27dc miało 5mm. Byłam stymulowana clo i ovi, więc nie wiem czy soja miała jakiś wpływ u mnie na jajeczka. -
Witam,
chciałabym się dołączyć Poczytałam co tu piszecie i zamierzam w kolejnym cyklu spróbować z soją. Czy któraś miała tak, że przy Clo pęcherzyki nie pękały? jak wtedy się reaguje na soję? Czy pomaga czy będzie to samo- torbiel?
-
nick nieaktualny
-
hej mampytanie do Weroniki 86
mam 31 dniowe cykle owu ok 20 dc nie potweirdzona monitoringiem
zaczynamy 4 cykl staran Czarnulka doradziła soje od 4 do 8 dnia (czyli włacznie ???) powiedz czy jest sens brac bo ja juz sama nie wiem a jak poczytałam co piszesz to nawet sie wystarszyłam