X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia86 wrote:
    To mąż tylko to jedno robił badanie?? Bo teraz patrzę że diagnostyka ma tanie pakiety i chyba tam zrobię

Allo-MLR oraz cross-match robilismy wspólnie (bo te badania sprawdzają odpowiedź organizmu na komórki partnera) .

Robił też immunofenotyp , test CBA - Ale jak byliśmy u Docenta to powiedzial coś w stylu, że badania niepotrzebne u Mężą- ale nie wiem które to były, może obydwa nie były potrzebne 🤷‍♀️ Przepisywała nam lekarka z Salve medica, bo najpierw tam chcieliśmy się dostać do Docenta. Ostatecznie byliśmy bezpośrednio w APC Łódź- tam dr przyjmuje częściej.

I my robilismy na raz w Bocianie, z tego co pamiętam to do 3 tygodni czekaliśmy na wyniki. Cross-match i Allo-MLR do 10 dni roboczych były, ale nie pamiętam które najpóźniej się pojawiły.... chyba immunofenotypy.
    W Diagnostyce chyba faktycznie wychodzi taniej jak robiłam porównanie, ale nie byliśmy pewni czy na pewno wszystkie wyniki będą w dobrej formie (np cross-match ma być wynik podawany w %). Wtedy też nie miałam konta tutaj na forum i nie czytałam nic tutaj, a teraz z tego co widzę to Dziewczyny te immuno chyba też robiły w Diagnostyce.

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, 1 nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotyku 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%, komórki NK 9%
    - KIR AA
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔cleaxane
    - transfer IX ❄️ 5.2.3 05.04 beta 10dpt <0.2 💔encorton, accofil, clexane

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa PGT-A 👍
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - PGT-A 👎

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
    - 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie

IUI 05.2021 - 💔
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa85 wrote:
    Pięć nieudanych transferów. Doktor Arek po jednej z wizyt powiedział, że jesteśmy już pod ścianą. Zdecydowaliśmy się na AK. Z suplementów dr Maria poleciła ten fertil ona amh. Pytałam raz o różne suplementy ale mówiła, że aż takiego znaczenia nie mają

Jak to nie mają znaczenia suplementy? 😶‍🌫️ Podejścia są różne, ale należy jednak zaznaczyć, że może wpłynąć na jakość nasienia/ komórki jajowej poprzez suplementację. Ja jestem po 2 IUI i w razie niepowodzenia zamierzam już zacząć koksować 🥚🥚 z myślą o IVF w wakacje.

Niestety żadne kompleksy witamin/ suplementy wszystko w jednym nie zapewnią nam odpowiednich dawek i składników. Dziwię się, że taka młoda Pani Doktor umniejsza wadze tego 🤷🏻

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Jak to nie mają znaczenia suplementy? 😶‍🌫️ Podejścia są różne, ale należy jednak zaznaczyć, że może wpłynąć na jakość nasienia/ komórki jajowej poprzez suplementację. Ja jestem po 2 IUI i w razie niepowodzenia zamierzam już zacząć koksować 🥚🥚 z myślą o IVF w wakacje.

Niestety żadne kompleksy witamin/ suplementy wszystko w jednym nie zapewnią nam odpowiednich dawek i składników. Dziwię się, że taka młoda Pani Doktor umniejsza wadze tego 🤷🏻

Ja jestem zdziwiona bo doktor Maria sama kazała mi suplementowac koenzym q10 przez 3 miesiące i nawet podała dawkę, niestety nie pamiętam już jaka. Inny lekarz u którego byłam z rok temu polecał ten fertil.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Dzięki 💙
    A co wtedy brałaś na polepszenie komórek? Masz coś do polecenia?

Dobra, ogarnęłam się 😅

[ ] norsan omega 3 total
    [ ] vilgain collagen peptides
    [ ] Bio-Quinon Active 90 kapsułek koenzym
    [ ] Ostrovit inozytol w proszku
    [ ] Melatonina
    [ ] Aliness Witamina E 400
    [ ] Aliness metylowany kwas foliowy
    [ ] Aliness naturalna astaksantyna 8mg
    [ ] Multiwitamina Skoczylas

To wszystko brałam, niektóre w wyższych dawkach niż na opakowaniu, np inozytolu brałam więcej ale teraz już nie pamiętam ile, q10 brałam dwie tabletki dziennie.

Powodzonka dziewczyno, walcz 💙

Thoruviel lubi tę wiadomość

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po biopsji, mam czekać na wynik więc pewnie kolejny cykl też mi przepadnie. Bo pani doktor mówiła że tak ze dwa tygodnie ale położna że nawet 4. Więc słabo, kolejny miesiąc do tyłu.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych

Starania od 2020

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Ja już po biopsji, mam czekać na wynik więc pewnie kolejny cykl też mi przepadnie. Bo pani doktor mówiła że tak ze dwa tygodnie ale położna że nawet 4. Więc słabo, kolejny miesiąc do tyłu.

Mnie też to czeka po majówce, jak w tym cyklu się nie uda... Tulę 🫂🫂

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Katia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po USG i wszystko ładnie się czyści dr. Arek powiedział, że najprawdopodobniej obejdzie się bez zabiegu dosłownie dostałam nowy wiatr w żagle 😁 dzwoniłam też do APC i kobietka na rejestracji mówi, że bez sensu w przód robić stertę badań bo dr. Paśnik może stwierdzić, że niepotrzebnie i szkoda pieniędzy i w sumie dobrze się składa bo w Bocianie tylko w środy robią, a męża w tygodniu nie ma więc zrobię tylko badania które dotyczą mnie, żeby z pustymi rękoma nie jechać kawał drogi, a te wspólne i męża najwyżej zrobimy w Łodzi 😁

• Thoruviel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:

Może nie będzie tak źle i wyniki będą szybciej, głowa do góry!
    Julia24 wrote:

Wciąż trzymam kciuki, jeszcze macie szansę 🍀🍀🍀
    Katia86 wrote:
    A ja dziś po USG i wszystko ładnie się czyści dr. Arek powiedział, że najprawdopodobniej obejdzie się bez zabiegu dosłownie dostałam nowy wiatr w żagle 😁 dzwoniłam też do APC i kobietka na rejestracji mówi, że bez sensu w przód robić stertę badań bo dr. Paśnik może stwierdzić, że niepotrzebnie i szkoda pieniędzy i w sumie dobrze się składa bo w Bocianie tylko w środy robią, a męża w tygodniu nie ma więc zrobię tylko badania które dotyczą mnie, żeby z pustymi rękoma nie jechać kawał drogi, a te wspólne i męża najwyżej zrobimy w Łodzi 😁

No to pewnie, jak tak mówią w APC to rzeczywiście nie ma sensu wydawać od razu tych pieniędzy, Docent powie co macie zrobić, a później już mailowo wyślecie wyniki. Trzymam kciuki za dobry plan 🤞

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, 1 nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotyku 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%, komórki NK 9%
    - KIR AA
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔cleaxane
    - transfer IX ❄️ 5.2.3 05.04 beta 10dpt <0.2 💔encorton, accofil, clexane

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa PGT-A 👍
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - PGT-A 👎

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
    - 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie

IUI 05.2021 - 💔
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Generalnie samo badanie dość bolesne, na pewno gorsze niż drożność jajowodów ale trwa bardzo krótko więc luz. Spodziewałam się czegoś dużo gorszego. I dosłownie chwilę po biopsji nie czułam już że miałam cokolwiek robione, ale dr Maria też podchodzi do wszystkiego z delikatnością.

Starania od 2020

‹‹ 29 30 31 32 33
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ