X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną klinika Kraków - macierzyństwo - dr szlachcic
Odpowiedz

klinika Kraków - macierzyństwo - dr szlachcic

Oceń ten wątek:
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki raz jeszcze. Aż tak bardzo mi się nie spieszy - badam teren ;) Muszę wpierw się ogarnąć z paroma rzeczami w życiu, ale myślę, że wiosna 2014 to już tylko konkrety :) W tym pewnie klinika i właśnie jakiś specjalista. Choć mój nowy gin. w malutkiej wiejskiej przychodni jest wspaniały, to jednak... Same wiecie. Tylko wzdycham :)

Powodzenia!

Fedra lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, a pokazywałaś doktorowi swoje wykresy, mówiłaś o pomiarach temperatury..? Jakie ma zdanie na ten temat?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Ci ze mu nie pokazywałam ale rozmawiałam z nim wcześniej jak byłam w ciazy i był właśnie problem z progesteronem to mu powiedziałąm ze na wykresach nie miałam podczas owulki skoku temp tylko tak sobie szła powoli w góre i to też go zdziwiło ze moja lekarka nic z tym nie zrobiła :/

jeśli masz wykresy zabierz je ze soba :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    powiem Ci ze mu nie pokazywałam ale rozmawiałam z nim wcześniej jak byłam w ciazy i był właśnie problem z progesteronem to mu powiedziałąm ze na wykresach nie miałam podczas owulki skoku temp tylko tak sobie szła powoli w góre i to też go zdziwiło ze moja lekarka nic z tym nie zrobiła :/

jeśli masz wykresy zabierz je ze soba :)

Wydrukuję i zabiorę :) dzięki, w poniedziałek polecę na badania i 28 na wizytę. Dam znać jak będę po :) pozdrawiam :) i powodzenia!

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Fedra, postanowiłam dać jeszcze szansę obecnemu cyklowi, nie pojechałam dziś na badania, odwołuję też wizytę u dr Szlachcica. Nie wiem... takie przeczucie aby jeszcze miesiąc poczekać.. nie wiem skad nie wiem dlaczego... :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy robi jak czuje :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • LadyK Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje Kochane:) dzięki za opinie i za pomoc:) ja jednak trafiłam do dr. Mirockiego:) i faktycznie super człowiek:) dr Szlachcica nie mogłam zastać:) o dr Mirockiego byłam już dwa razy zawsze delikatny z wyczuciem i uśmiechem spokojnie wszystko tłumaczy i czuje się z nim dobrze:) mam nadzieje, że mi pomoże:) po serii badań (i wydaniu fortuny- no może nie fortuny ale troche poszło) dostałam clo i monitoring. Wszystko jak narazie ok, nasienie męża również:) wiec tylko czekać:) ps. ja mam ponad 120 km do tej kliniki i jakoś daje rade:P

Fedra lubi tę wiadomość

20120602580114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w klinice Macierzyństwo u dr Wyroby ( 6 mcy starań " na luzie") i od 4 mcy z ovu. Podobno, jesli po 6 mcach takich staran nic nie wychodzi to mozna smialo uderzac do kliniki. Muszę przyznać, że wrażenia bardzo pozytywne. Lekarz miał fantastyczne podejscie, przed nami teraz badania etc, mówił ze w przeciągu 6 mcy prowadzenia u nich 80% par zachodzi w ciąże. Mam nadzieję, że będziemy w tej grupie:) Ja przedewszystkim cieszę się, że w końcu jestem pod opieką lekarza, który wie do czego dążymy a nie jak w lux medzie ( kazdy mowi co innego).Jeśli chodzi o podejście do pacjenta, rzeczowość, wnikliwość to stawiam wysoką ocenę. Jeśli chodzi o efekty to zoabczymy za kilka mcy, ale tu też nie wszystko zależy od lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 14:58

Fedra, Nadzieja87 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedz AG ile wizyta kosztuje w tej klinice?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka 1 w linku masz cennik http://www.macierzynstwo.com.pl/. Ja zapłaciłam na dzień dobry 330 bo mialam usg i jakies wymazy robione ( nie pamietam nazw) dodatkowo mam zrobić AMH, i kilka innych badań ale dał mi na karteczce bo mogę je zrobić w lux med ( akurat mam tam pakiet) także wcale nie trzeba u nich.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dziękuję za dane:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podgladam temat bo rozgladam sie za dobrym ginem w Krakowie,\dotychczas nie trafiałam dobrze.
    Jestem po poronieniu(puste jajo płodowe) a diagnozy ktore słyszałam od ginekologow były kuriozalne,raz uslyszalam ze to nie ciaza tylko owulacja :D ,innym razem ze to ciaza blizniacza a taka rozwija sie wolniej..dostarczalo nam to tylko dodatkowych cierpień ;(
    Teraz jest po wszystkim i odnowa sie staramy .Chciałabym znalezc kogos komu mozna ufac:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    podgladam temat bo rozgladam sie za dobrym ginem w Krakowie,\dotychczas nie trafiałam dobrze.
    Jestem po poronieniu(puste jajo płodowe) a diagnozy ktore słyszałam od ginekologow były kuriozalne,raz uslyszalam ze to nie ciaza tylko owulacja :D ,innym razem ze to ciaza blizniacza a taka rozwija sie wolniej..dostarczalo nam to tylko dodatkowych cierpień ;(
    Teraz jest po wszystkim i odnowa sie staramy .Chciałabym znalezc kogos komu mozna ufac:)

Ja jestem po 3 wizycie u dr Wyroby. Śmiało polecam, mam wjątkowe zaufanie do niego. Co będzie zobaczymy bo akurat w cykl poświęcony na diagnostykę miałam męża na końcu świataL:)Ale dziś widzialam bociany, może coś zrzuciły:)

KUNIAK lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam dobre opinie na jego temat, ale trafiłam na razie do innego lekarza. klinka do której ja jeżdżę też współpracuję z kliniką dr Szlachcica. Widziałam dwa dowody rocznego leczenia u tego doktora :) jedyny minus to taki,że choć się ma swoje wyniki badań to tam trzeba wszystkie od nowa powtarzać ;/

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    też słyszałam dobre opinie na jego temat, ale trafiłam na razie do innego lekarza. klinka do której ja jeżdżę też współpracuję z kliniką dr Szlachcica. Widziałam dwa dowody rocznego leczenia u tego doktora :) jedyny minus to taki,że choć się ma swoje wyniki badań to tam trzeba wszystkie od nowa powtarzać ;/

No to na szczęście ja nie musiałam już nic powtarzać, a mialam całą listę badań zrobionych.Zlecił mi tylko kilka uzupełniających. A teraz mam HSG +D w osteomedzie w piątek. trochę się boję :/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...dzięki na pewno to sprawdze-gfzie przyjmuje ??
    dr Szlachcica tez postanowiłam odwiedzic
    Musi sie w koncu ktoś znalezc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 22:11

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, dr Wyroba też przyjmuje w Macierzyństwie ( tam gdzie dr Szlachcic) i chyba w tym Osteomedzie też.
    Napewno ktoś się znajdzie:)

Patrzac na moj suwaczek - dr. Wyroba polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:54

Fedra lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:-) przede mną wizyta 1 sierpnia u dr Mirockiego:-) czytam, że ma bardzo dobre opinie:-) czy któraś z dziewczyn jest obecnie u Niego pod opieką:)? Coś więcej możecie powiedzieć:-) ?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze słówka odnośnie dr Wyroby :)

to dzięki niemu mój suwaczek powstał zacząl dr Szlachcic ale to dr Wyroba robił punkcje a potem specjalnie przyjechał na mój transfer :)

też wybieram sie do Osteomedu na badania prenatalne właśnie do dr Wyroby bo chce by prowadził moją ciąże...

dr Mirocki opiekował się mną w tym najgorszym czasie w zeszłym roku również uważam go za super lekarza... plus na jego korzyść jest taki że jest codziennie w klinice nie tworzy dodatkowych list pacjętek przez co nie ma opóźnień ;)

Ag..., gosia81, karola_aa, skórka33 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja prowadze ciaze u dr Wyroby dalej, jestem bardzo zadowolona. Obecnie latam do niego na badania ze Szwajcarii bo nie chce zmienic lekarza.

Fedra lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ