klinika parens
-
WIADOMOŚĆ
-
Kena1983 wrote:Hej! Przez przypadek trafiłam na Wasz wątek. Tytułem wstępu - oczywiście życzę powodzenia!
Krótko i na temat - miałam okazję korzystać z kliniki Parens w Krakowie. Dzięki jej szefowi straciłam ok. pół roku. Poddałam się operacji, która nie była potrzebna - a okroiła mi jedyny jajnik. Dwa - byliśmy z kompletem badań "na wizycie kwalifikacyjnej", która miała być darmowa (jakie było nasze zdziwienie, gdy po 20 minutach od wyjścia zadzwoniła pani z recepcji, że nie zapłaciliśmy...)
Generalnie moje odczucia były takie - nie kwalifikujemy bo zepsują statystyki. Zrobicie operację - wróćcie na komercyjne, bo już pewnie nie będzie się kwalifikowali do rządówki.
Pominę fakt, że na wizytę, z którą wiązałam duże nadzieje jechałam 460 km. - trwała 10 minut...endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Mam potworniaka w jajniku (mam tylko jeden), nowotwór wykluczony, po operacji AMH spadło z 0,8 na 0,48...więc zamknęło mi drogę do rządówki. Teraz jestem w trakcie ponownych badań w innej klinice - komercyjnie.
Zgadzam się z Saramago - lekarz-biznesmen - jak zrobić, żeby się nie narobić, a zarobić W naszym przypadku poczułam się jak "z góry założony zaniżacz statystyk". Mam nadzieję, że jednak tak nie jest.
-
Kena1983 wrote:Mam potworniaka w jajniku (mam tylko jeden), nowotwór wykluczony, po operacji AMH spadło z 0,8 na 0,48...więc zamknęło mi drogę do rządówki. Teraz jestem w trakcie ponownych badań w innej klinice - komercyjnie.
Zgadzam się z Saramago - lekarz-biznesmen - jak zrobić, żeby się nie narobić, a zarobić W naszym przypadku poczułam się jak "z góry założony zaniżacz statystyk". Mam nadzieję, że jednak tak nie jest.
Mnie po operacji (laparoskopia) spadła z 1,8 do 0,65
J.kazał zrobić ponownie badanie w 1-4 dniu cyklu, najlepiej do 11 i na czczo (wiem, nigdzie nie ma napisane) ale posłuchałam a dodatkowo zjadłam opakowanie wit. D3.
Zrobiłam ponowne badanie wyszło 1,0!
co prawda do rządówki za późno ale refundacje leków mam do stymulacji.
Co do badania AMH polecam labolatoria Diagnostyka
Serducho lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Melduję, że jestem po punkcji. anestezjolog w parensie - bardzo przyzwoity miły Pan, ogólnie opieka i obsługa dzisiaj na 5+
Jak zwykle położne cudowne.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Melduję, że jestem po punkcji. anestezjolog w parensie - bardzo przyzwoity miły Pan, ogólnie opieka i obsługa dzisiaj na 5+
Jak zwykle położne cudowne.
To musiałyśmy się dzisiaj tam spotkać właśnie niedawno wróciłam z podglądaniaSerducho, Saramago lubią tę wiadomość
-
margit wrote:To musiałyśmy się dzisiaj tam spotkać właśnie niedawno wróciłam z podglądania
a o której byłaś? bo ja od 8 rano
Serducho: 7 jajcówLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają