Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem na fb na grupie in vitro, byl ostatnio post żeby polecić doktora z vitro life szczecin. I powiem wam że odpisywały dziewczyny ze Szczecina i żadna nie polecila żadnego lekarza, wręcz pisały ze jeżdżą w Polskę, Białystok, Katowice itd. Ze nie polecają tej kliniki.
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
szatanka wrote:Hehe, a ja u RS prowadzę teraz ciążę 🙈 I po każdej wizycie obiecuję sobie, że idę do kogoś innego, ale tak się do tego zabieram, że mi zaraz ciąża minie.
W recepcji miła jest chyba Natalia, reszta robi łachę, że umówi na wizytę, a jak nie umówi to o co kaman, można poczekać miesiąc czy dwa 😂
Wombi, ja przy 4 pęcherzykach zaszlam - może to znak!
Stiffi, czuję się w miarę ok, tylko zgaga mnie ostatnio zabija. A ty jak tam sobie radzisz w UK? To prawda, że u Was nie robi się krzywej cukrowej?
Robią ale musisz mieć wskazania. Mi zrobili bo powiedziałam że mam IO. Ale tutaj pobierają krew, pijesz, i za 2h kolejne pobranie. W pl 3 razy pobierają krew. Tutaj 2
Ale ogólnie nie robią. Moim zdaniem tutaj jest całkowicie inaczej niż w pl. Tutaj szczepią na grypę i krztusiec, i nie wiem czy się zgodzić. Ciągle myślę o tym i nie wiem co robić.
Ja jakoś ok, ogólnie czuje się bardzo dobrze ale zgaga mnie też męczy, a 4 litery to rośnie w zaszybkim tempie. Dopiero teraz wyszedł mi brzuszek. Wcześniej był malutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:40
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Misia88z wrote:Hej, u Nas wszystko dobrze 😉 od dzisiaj jestem na L4. A co u Ciebie ten Suwaczek tak pędzi? 😁
Misia pędzi i już mam pełne majtki 🙈🙈 to już zaraz, matko boska 🥰🥰 dla mnie do tej pory mój synuś to cud jak sobie o tym wszystkim przypomnę i pomyślę
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
Lilii wrote:Pytałam dzisiaj o to PB powiedział że ciąża to nie jest wskazanie do zwolnienia. Mówię mu że wiem ale ja w swojej pracy dźwigam a on do mnie że podkreśla że ciąża nie jest podstawą do zwolnienia i że to czy będzie zwolnienie zależy od lekarza. Więc zapewne na jaki humor trafisz u RS to może dostaniesz może nie 🤷
Ja normalnie po transferze pracowałam. Wzięłam sobie 1 dzień urlopu po transferze. W uk niestety Ciaza to nie choroba i nie dają tak zwolnień jak w pl. Tutaj kobieta pracuje najdłużej jak może. Jeśli będzie chciała np odejść 2 miesiące przez porodem to już jej naliczają macierzyński. Ja np wzięłam urlop 4 tygodnie przed terminem porodu
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
Misia88z wrote:Ja prowadzę ciążę u WG i do prenatalnych zawsze dawał zdjęcie. Po prenatalnych na wizycie robi usg, pokazuje dziecko na chwilę, włączy serce i tyle, bo wszystko ok. Teraz też w poniedziałek był w innym gabinecie i usg było tragicznie nie wyraźne. Ale niedługo polowkowe to będą zdjęcia. Może po prostu poproś go żeby wydrukował Ci zdjęcie 😉
Ostatnio byłam zestresowana zmianą lekarza (jak się okazało niepotrzebnie) pomyślałam o tym że powinnam Go poprosić o zdjęcie jak wyszłam z gabinetu. Dzięki z informację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:36
-
Lilii wrote:Dziewczyny czy wy tuż przed transferem oznaczałyście ponownie progesteron? Ja dzisiaj usłyszałam że to jest niepotrzebne. Mogę to zrobić ale tylko dla siebie
W tej chwili zmiana lekarza to chyba najgorsze co się przytrafiło 😞
Tak, dzień lub dwa przed transferem i dzień po.
Prog bardzo ważnykamisia lubi tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony. -
Stiffi wrote:Ja normalnie po transferze pracowałam. Wzięłam sobie 1 dzień urlopu po transferze. W uk niestety Ciaza to nie choroba i nie dają tak zwolnień jak w pl. Tutaj kobieta pracuje najdłużej jak może. Jeśli będzie chciała np odejść 2 miesiące przez porodem to już jej naliczają macierzyński. Ja np wzięłam urlop 4 tygodnie przed terminem porodu
Tak jest chyba ba calym Zachodzie, a na pewno też we Wloszech. Tylko u nas jesteśmy tak rozpieszczone
Co do usg, mi RS w ogole go nie robi od początku ciąży: robil tylko na wizycie serduszkowej, potem jeszcze jedno w 9tc i koniec. Miałam prenatalne i polowkowe w Diagenie, tam też mi nic nie dali, tak że nie mam żadnego sensownego zdjęcia z tej ciąży. A jak byłam tydzień temu u WG w Medicoverze, to mi powiedział, że dziecko jest już za duże na zdjęcie.
Kulta, super wieści! To ktory masz tydzień teraz i jaka beta? -
szatanka wrote:Tak jest chyba ba calym Zachodzie, a na pewno też we Wloszech. Tylko u nas jesteśmy tak rozpieszczone
Co do usg, mi RS w ogole go nie robi od początku ciąży: robil tylko na wizycie serduszkowej, potem jeszcze jedno w 9tc i koniec. Miałam prenatalne i polowkowe w Diagenie, tam też mi nic nie dali, tak że nie mam żadnego sensownego zdjęcia z tej ciąży. A jak byłam tydzień temu u WG w Medicoverze, to mi powiedział, że dziecko jest już za duże na zdjęcie.
Kulta, super wieści! To ktory masz tydzień teraz i jaka beta?
Pani kochana
3 tydzień 5 dzień
Także beta wczoraj, 10 dni po owu, wynosiła 17,8. Ale wzrosła o 420% względem srody.
No nic, jutro zobaczymy i wtedy będzie decyzja, czy trzecie szczepienie, czy nie. Jak ciąża, to szczepienie pomiędzy 7-8 tc, a jeśli nie... No. To jedziem w poniedziałek na kolejne.wombi, szatanka, Stiffi lubią tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony. -
Kulta
Kulta lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
nick nieaktualnyJa swoją przygodę w VL zaczęłam od wizyty u RK i też byłam rozczarowana tą wizytą, miałam 25 lat prawie żadnych badań, nie zrobił mi nawet usg i powiedział że no co? IN VITRO! Wiec pomyśleliśmy skoro taki lekarz tak mówi to robimy.
Później trafiłam do WG bo prowadził program kliniczny i też zero badań o każde prosiłam zaczęłam czytać i leczyć się sama.
Dopiero jak trafiłam do PC poczułam że ma jakiś pomysł na mnie, zlecił badania wysłał do immunologa.
Doc Paśnik kolejna ważna osoba na mojej liście, wspaniały lekarz!
-
szatanka wrote:Tak jest chyba ba calym Zachodzie, a na pewno też we Wloszech. Tylko u nas jesteśmy tak rozpieszczone
Kulta, super wieści! To ktory masz tydzień teraz i jaka beta?
Czytalam ze maja się wziąć za zwolnienja lekarskie w ciąży w Polsce.
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
nick nieaktualnyStiffi wrote:Czytalam ze maja się wziąć za zwolnienja lekarskie w ciąży w Polsce.
-
nick nieaktualnyMatylda84 wrote:Ostatnio byłam zestresowana zmianą lekarza (jak się okazało niepotrzebnie) pomyślałam o tym że powinnam Go poprosić o zdjęcie jak wyszłam z gabinetu. Dzięki z informację.
A który masz tydzień? Może dziecko już za duże żeby jakieś ładne zdjęcie zrobić? -
Mała_Mi2 wrote:Wzięli! Tylko nie od tej strony jak zawsze. Bardzo dużo kontroli jest ciężarnych, wymyślają że zatrudnienia niby fikcyjne, że pensje za wysokie i wstrzymują zasiłki po parę miesięcy. Widziałam już ze strajki ciężarnych mają być w Wawie
Ooo widzisz
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
nick nieaktualny
-
Po punkcji, a miałam ją w środę dostałam od PB zwolnienie do końca tygodnia. Podchodził do każdej z nas i pytał na ile chcemy zwolnienie.
Po transferze od WG dostałam na dwa tygodnie i to sam zapytał czy chce zwolnienie. Ja wolałam wziąć, strasznie to wszytko przeżywałam i wolałam te dni do testu spędzić bez dodatkowego stresu w domu.
Potem normalnie poszłam do pracy, ale że zaczęłam pożądanie plamić to EB wystawiała mi zwolnienie i na początku musiałam dużo leżeć. Od tamtej pory nie chodzę do pracy. Szefowa uznała, że mam się nie przejmować i odpoczywać, tym bardziej, że miałam skoki ciśnienia.Lilii lubi tę wiadomość