Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
awola wrote:Jestem w podobnej sytuacji. Jestem była pacjentką PC. Byłam już na jednej wizycie u WG. Mam mieszane uczucia. Za tydzień kolejna wizyta, myślałam, że omówimy już strategie przed kolejnym transferem (mam jeszcze dwa zarodki). A jednak znów coś stoi na przeszkodzie - koronawirus. Być może tak miało być i mam czekać na rozwój sytuacji z działalnością PC. Najchętniej zabrałabym zarodki i uciekła do innej kliniki.Sylwia211987
-
sylwia211987 wrote:A wiesz jakie są koszty przeniesienia zarodka???podobno duże....tak mówiła mi położna w vitro...ale nie powiedziała ile
Nie wiem, pytałam w recepcji to panie nie wiedziały i zaleciły zadzwonić do laboratorium i tam porozmawiać. Tylko tam się ciężko dodzwonić. Z tego co czytałam na innym forum przeniesienie kosztuje około 300 zł i dodatkowo kaucja za specjalny pojemnik do transportu. Gdyby otworzyli klinikę Bocian w Szczecinie nie zastanawiałabym się. W VL miałam jedyna nadzieję w WG. Tylko jak pisałam, na razie mam mieszane uczucia. Dam mu jeszcze jedna szanse na następnej wizycie. -
sylwia211987 wrote:A wiesz jakie są koszty przeniesienia zarodka???podobno duże....tak mówiła mi położna w vitro...ale nie powiedziała ile
-
150zl z USG
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
szatanka wrote:Ech, to nie zazdroszczę stresów, faktycznie. A wiadomo, co te przepływy mogą oznaczać? Jakaś niewydolność łożyska?
Stiffi, a Ty jak tam w tym UK? Dobrze się Tobą zajmują?
Kamisia, niedługo masz prenatalne, co nie? Strasznie szybko leci ten czas.
Asia sypiesz się jednym słowem? nie odbierz tego źle :*
Ja zaraz do położnej śmigam. Mi to żadnych badań nie robią na przepływy, a biorę acard itd. Tutaj daj spokój, brak słów jaka opieka. Powiedzieli mi że jak nie urodzę do 22 kwietnia to tego dnia mam przyjsc do szpitala i beda wywoływać. Synuś w 31 tygodniu ważył 1.800gr niby, a Wasze dzidcieczkk ile ważą? ja mam bardzo mały brzuch. Ale za to uda i 4 litery urosly. Dziwne zjawisko co? Haha, bardzo dużo przytyłam a jeszcze 6 tygodni zostało - załamana jesten tym. Boję się strasznie porodu, wyszło mi GBS i szlak trafił poród w wodzie itd. Jak tam u Was samopoczucie? Plan porodu zrobiony, spakowane?Asia28, szatanka lubią tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Hej Nie wiem czy plan porodu coś da w obecnej sytuacji. U nas poród też za jakieś 6 tygodni i zaczynam się coraz bardziej bać przez tą sytuację z wirusem. Co do wagi to u nas Mała w zeszłym tygodniu ważyła już 2,060 kg Szok, że już tak wiele jej w brzuchu
Stiffi, Asia28 lubią tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Hej dziewczyny
Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie
Byłam pacjentka PC (1ivf nie udane) potem przeniosłam się do Bączka, 2 procedura ivf w Rzgowie z 1 zarodkiem, udana 😍 ostatnio zajrzałam do Was co słychać i jak starania i doczytałam że Bączek otwiera placówkę Bociana w Posejdonie. A wiecie może coś więcej czy to będzie tylko tak jak teraz że wizyty, prowadzenie ciąży czy normalnie będą robić procedury, punkcje itd?? W zasadzie to nie myślałam o 2 dziecku bo vl nie mam zamiaru podchodzić a do Warszawy nie bardzo widzi mi się jeździć ale jak by wszystko było na miejscu w Szczecinie i jeszcze pod okiem Bączka i PC to chyba to przemyśle 🥰
Cieszę się że Bączek łączy siły z PC ale po co im ta cała lokowana lala z Vl🤦♀️ nie cierpię tej kobietyIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Szczecinianka a skąd podejście że ja oceniam ją jako osobę? Za wygląd czy typ podobne ???
Moja wypowiedź tyczy się jej osoby jako lekarza !
Bo to dzięki niej moja 1 procedura padła! I z resztą nie tylko moja! Gdybym nie miała powód to bym tak nie mówiła, uwierz mi niejestem z tych osób które rzucają słowa na wiatr! Miałam styczność kilka razy z tą dr będąc pacjentka PC bo on z nią współpracował.
Przykro mi że nie znając mojego przypadku z góry mnie oceniasz.IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Iwkaa też nie byłam zadowolona gdy ja zobaczyłam w gabinecie u Bączka dobrze że dostała swój tymczasowy gabinet i sobie przyjmuje swoje pacjentki. Chociaż z 2 strony to bardzo się cieszę że Bączek się rozwija że doszedł do takiego momentu że będzie fajne miejsce w Szczecinie. A co do Warszawy to nie jest tak źle nawet z dojazdem wszystko można zorganizować my akurat byliśmy na miejscu w hotelu dosłownie przy klinice ale chociaż tam zobaczyliśmy z mężem jak to powinno wyglądać wszystko z Baczkiem 1 ivf 1 transfer i się udało w vitrolive kilka lat i nic. Wogole porownuja ta klinike Bocian w Warszawie A vitrolive nasze w szczecinie to przepasc tylko tyle napiszę.
-
Stiffi wrote:Asia sypiesz się jednym słowem? nie odbierz tego źle :*
Ja zaraz do położnej śmigam. Mi to żadnych badań nie robią na przepływy, a biorę acard itd. Tutaj daj spokój, brak słów jaka opieka. Powiedzieli mi że jak nie urodzę do 22 kwietnia to tego dnia mam przyjsc do szpitala i beda wywoływać. Synuś w 31 tygodniu ważył 1.800gr niby, a Wasze dzidcieczkk ile ważą? ja mam bardzo mały brzuch. Ale za to uda i 4 litery urosly. Dziwne zjawisko co? Haha, bardzo dużo przytyłam a jeszcze 6 tygodni zostało - załamana jesten tym. Boję się strasznie porodu, wyszło mi GBS i szlak trafił poród w wodzie itd. Jak tam u Was samopoczucie? Plan porodu zrobiony, spakowane?karolkowa lubi tę wiadomość
Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
10/2018r.- stymulacja clo
11/2018r.- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
01/2019- gonadotropiny starania nat
02/2019r- gonadotropiny starania nat
07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków
08.2023r. zaplanowana laparoskopia
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . -
Cześć Dziewczyny.
Iwkaa , mi też Pani dr nie przypadła to gustu. W czasie 2lat w vl kilka wizyt u niej miałam i niestety nie wzbudziła mojego zaufania. Co innego PC czy Bączek ale co tam, z lekarzem tak jak np z fryzjerem, dobrze zrobi robotę to klient zadowolony. Ja nie byłam.
Ile już Twoje maleństwo ma? Ciężko tak sobie podróżować do stolicy z maluchem ale... jeśli jesteś zdecydowana na rodzeństwo, nie odkladaj na później bo zawsze jest nieodpowiedni moment. My najpierw czfkalismy 6lat a potem kolejne 4.
My już mamy 13.5 mięzmagamięsiecamy się z refleksem. Chyba, bo jeszcze na 100% nie mamy potwierdzenia. Mizernota nasza waży tylko 8.5kg A od ok 3 mies pojawiły się wymioty etc i nie może przybrać. Liczę że jesteśmy w dobrych rękach i zaraz wyjdziemy na prostą .
Trzymajcie się dzielnie i uważajcie na wirusa. Nie dajemy się mu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 12:17
-
Asia28 wrote:Dokładnie plan porodu można w tej sytuacji sobie wsadzić do szufladki.... Ja prawdopodobnie za 2 tyg będę już w szpitalu,chyba że się coś samo wcześniej zacznie ( chciałabym ) ...chciałam rodzic z partnerem ale wyszło jak wyszło. teraz to się tylko modlę żeby jakoś przetrwać ten pobyt w szpitalu w zdrowiu razem z malutkim i żeby położne były w miarę pomocne jak rodzące zostają same sobie.. Mój mały w 35tc+5 ważył 2.550 też nie dowierzam gdzie on się mieści bo mam mały brzuch 😁
Asia który tc masz?
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi, trzymaj się tam w tej Anglii z ciążą, uważaj na siebie, żeby nie złapać wirusa. To co wasz rząd wyrabia, to dla mnie jest szok!
Asia, trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. A w którym szpitalu chcesz rodzić? Orientowałaś się, jak wygląda sytuacja na tę chwilę?
Karolkowa, za Ciebie też kciukasy. A Ty gdzie rodzisz? Ja mam termin za 8 tyg. i jestem coraz bardziej zesrana tą sytuacją...
Dziewczyny, a jak wizyty w VL? Miała któraś ostatnio? Mam nadzieję, że nie zaczną odwoływać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 22:32
Stiffi lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Stiffi, trzymaj się tam w tej Anglii z ciążą, uważaj na siebie, żeby nie złapać wirusa. To co wasz rząd wyrabia, to dla mnie jest szok!
Asia, trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. A w którym szpitalu chcesz rodzić? Orientowałaś się, jak wygląda sytuacja na tę chwilę?
Dziewczyny, a jak wizyty w VL? Miała któraś ostatnio? Mam nadzieję, że nie zaczną odwoływać...
Dziękuję, strasznie się boję tego wirusa boję się że mąż przyniesie a pracuje w miejscu gdzie jest bardzo dużo ludzi. Głupia Anglia
Asia a bierzesz heparyne na pai homo? Ja mam hetero i bardzo szybko odstawiłam heparyne, acard mam brać do 36tc. U mnie nie sprawdzają przeplywow nic
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
Szatanka ja rodzę w Koszalinie albo Kołobrzegu. Wolałam w Koszalinie żeby mąż codziennie przyjeżdżał bez problemu ale jak odwołali wizyty i w Koszalinie jest zakaźny gdzie przyjmują z koronawirusem to tak trochę się boję i może wtedy ten Kołobrzeg.. Ale z kolei w Koszalinie w szpitalu pracuje mój lekarz prowadzący.. Sama nie wiem.
Stiffi ja mam VR2 hetero i zapobiegawczo mi kazali do końca ciąży brać heparynę i Acard, dopiero jak będę czuła że zaczynam rodzić to już mam zaprzestać heparyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 06:57
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania