Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Macia wrote:Wombi kiedy startujesz ? U kogo ?
Stiffi lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Jarosław Paśnik - immunolog
APC Łódź
Zapisy od maja. Na liście rezerwowej jest 170 osób. Kolejne zapisy w sierpniu. Info od znajomej. 😂😂
Warto dzwonić codziennie zwalniają się numerki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 21:05
-
U nas też Pasnik chyba pomógł i Bączek, który nie neguje immunologii!!!
Ponad 3 lata staramn, 4 inseminacje, 2 in vitro i nic. Na koniec udało się naturalnie/tak jak 1 ciaza 11lat temu/.
Wszystko u nas ok A ciąży brak. U Pasnika badania, leczenie ok miesiąca A potem steryd i teraz nasz cud ma 11 mięsiecy. Co pomogło? nie wiem ale warto do niego się wybrać, dziś bym zrobiła Tak samo.Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilii wrote:U nas dzisiaj pojawiło się jasnoróżowe plamienie i ból podbrzusza 😞 jutro jadę sprawdzić progesteron i betę. Czekając na wyniki chyba oszaleje z niepewności i strachu. Dziewczyny czy któraś z was miała takie dolegliwości ?
Niestety wiele dziewczyn plami lub krwawi, weź nospe i odpoczywaj -
WerkaP2 wrote:Wiecie kto robi zabiegi w szpitalu w mswia?
Kogo polecicie?
Czy PC tylko zabiegi robi w poniedzialki czy w inne dni tez?
Ja polecam PC, bo to mój lekarz prowadzący. Ale dr Puchalski też jest bardzo dobry- jest tam ordynatorem. Chyba robi w każde dni jak jest w szpitalu 🤔 -
Dziewczyny proponuję zrobić ok 35tc wymaz na GBS, mi wyszło i jestem załamana. Lekarze nie zalecają badania, poczytajcie i zróbcie na własną rękę. Mi wyszło przypadkowo, przynajmniej lekarze będą wiedzieć co robić podczas porodu. To jest niebezpieczne dla dzieciątka. Poczytajcie proszę o tym!
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:Dziewczyny proponuję zrobić ok 35tc wymaz na GBS, mi wyszło i jestem załamana. Lekarze nie zalecają badania, poczytajcie i zróbcie na własną rękę. Mi wyszło przypadkowo, przynajmniej lekarze będą wiedzieć co robić podczas porodu. To jest niebezpieczne dla dzieciątka. Poczytajcie proszę o tym!
Jak trafiłam z akcją porodową do szpitala bez tych badań, bo rodziłam przedwcześnie i nie zdążyłam odebrać wyniku, to podali mi antybiotyk na wsiaki sluczaj. -
Dziewczyny, na weekend wylądowałam w szpitalu w Policach i na dyżurze był akurat Bączek. Powiem Wam, że gdybym miała osądzić na podstawie interakcji z nim tam, to wcale nie powiedziałabym, że jest takim sympatycznym i oddanym lekarzem. Nic nie chciał mi powiedzieć, a obchód trwał jakieś 30 sekund.
Dziś mieliśmy USG III trymestru i moja córeczka ma jakąś wadę nerki. Ponoć niegroźną, ale jednak wadę, do obserwacji po porodzie. No i wkurzyłam się, że nie udało się dokładnie zbadać serca, ani rączek, więc nie do końca wiemy, czy wszystko jest w porządku w tych częściach ciała.
-
Dziewczyny, mam pytanie gdzie prowadzicie ciąże? Ja chce rezygnować z Vitro.. Po EB prowadzi mnie WG. Lekarze oboje ok ale poziom sprzętu usg w klinice jest fatalny. Pytalam WG o wagę dziecka, czy rośnie dobrze i czy może mi zbliżyć a ten że to podstawowe usg i że dokładniejsze to tylko u Węgrzynowskiego na III trymestr. Jestem niespokojna. Dajcie znać kogo polecacie na zewnątrz, chyba że któraś orientuje się jaki poziom sprzętu maja w bocianie i ile kosztuje tam wizyta poloznicza.
Lilii lubi tę wiadomość
-
Matylda84 wrote:Dziewczyny, mam pytanie gdzie prowadzicie ciąże? Ja chce rezygnować z Vitro.. Po EB prowadzi mnie WG. Lekarze oboje ok ale poziom sprzętu usg w klinice jest fatalny. Pytalam WG o wagę dziecka, czy rośnie dobrze i czy może mi zbliżyć a ten że to podstawowe usg i że dokładniejsze to tylko u Węgrzynowskiego na III trymestr. Jestem niespokojna. Dajcie znać kogo polecacie na zewnątrz, chyba że któraś orientuje się jaki poziom sprzętu maja w bocianie i ile kosztuje tam wizyta poloznicza.Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
10/2018r.- stymulacja clo
11/2018r.- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
01/2019- gonadotropiny starania nat
02/2019r- gonadotropiny starania nat
07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków
08.2023r. zaplanowana laparoskopia
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . -
szatanka wrote:Dziewczyny, na weekend wylądowałam w szpitalu w Policach i na dyżurze był akurat Bączek. Powiem Wam, że gdybym miała osądzić na podstawie interakcji z nim tam, to wcale nie powiedziałabym, że jest takim sympatycznym i oddanym lekarzem. Nic nie chciał mi powiedzieć, a obchód trwał jakieś 30 sekund.
Dziś mieliśmy USG III trymestru i moja córeczka ma jakąś wadę nerki. Ponoć niegroźną, ale jednak wadę, do obserwacji po porodzie. No i wkurzyłam się, że nie udało się dokładnie zbadać serca, ani rączek, więc nie do końca wiemy, czy wszystko jest w porządku w tych częściach ciała.
Ja bączka uwielbiam. Pierwsza wizyta faktycznie byla dla mnie troche stresujaca, bo dystansuje sie chyba /?/ale wg mnie jest to przez jego doświadczenie życiowe/afera in vitro w Policach, kurzawa etc/. Przy bliższym poznaniu jest cudny, jako lekarz, człowiek.
Wada Córcie pewnie faktycznie niegroźne ale stres na pewno mega. Umów się po prostu na kolejne iść do diagenu, spokój mamy najważniejszy!!! Kciuki zaciśnięte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 15:35
-
Ja też polecam.diagem tam robiliśmy 3 razy usg prenatalne u Medrka jak dla mnie super lekarz i sprzęt
Co do Bączka to aż się nie chce wierzyć ale fakt że ja.bylam jego pacjentka to może inaczej traktowana chociaz ja leżałam w Policach i każda poranna wizyta była super i to nie ze Bączek chodził tylko każdy lekarz który był na obchodzie z rana wszytsko wyjaśniał ja to bylam zachwycona wizytami wieczorne to fakt szybko szybko