X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Dawno sie nie odzywałam, ale czystam was codziennie. Gratuluję wszystkim, którym się udało zobaczyć dwie kreseczki!:). Fajnie,że udało Wam się dziewczyny załapać na to ivf w ramach tych badań. Asik trzymam mocno kciuki za Twój transfer. Piękna ilość zarodków. Ja w zeszłym tygodniu w końcu zrobiłam test na wrogość śluzu u RS i wyszło, że po godzinie od połączenia nasienia i śluzu plemniczki nie poruszają się do przodu :/. Mąż robił wcześniej badanie chromatyny i jest ok. 83 % zdrowych genetycznie plemników. I tak w zeszły wtorek na szybkiego RS zaproponował na 15.06.2017 r. (boże ciało) IUI na naturalnym cyklu bo na usg widział 2 pęcherzyki dominujące - naturalne :). Od jakiegoś czasu badam progetseron w 7-8 dpo owu i zawsze wychodzi grubo ponad laborataroyjną normę i RS powiedział mi że to może być efekt owulacji z więcej niz jednego pęcherzyka. Ustaliliśmy że jeszcze 2 IUI i jak nie wyjdzie to też in vitro sie nam szykuje. Przez IUI zrobił mi usg i pęcherzyk nie był jeszcze pękniety. Owulacje miałam jak nic dnia następnego bo tak mnie jajnik bolał, że w pół zgięta chodziłam. Trzymam kciuki za nas wszystkie!

KASIA a gdzie robiliście badanie chromatyny i jaki koszt?

• Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Agnieszka jak z Twoim wynikiem?? Masz się dowiadywać??

jeszcze nie ma, ale dostałam z laboratorium numer - więc mogę sobie sprawdzać online.

jestem przekonana, ze będą na czas :)

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    jeszcze nie ma, ale dostałam z laboratorium numer - więc mogę sobie sprawdzać online.

jestem przekonana, ze będą na czas :)
    Nooo i to mi się podoba! Pozytywne nastawienie to podstawa ;)

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    KASIA a gdzie robiliście badanie chromatyny i jaki koszt?
    W VL koszt 500 zł

• Niuni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia32, co RS mówi nt. tego co wyszlo przy badaniu śluzu?? W tej sytuacji IUI to chyba dobre rozwiązanie, co..

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik jak samopoczucie, jakieś dolegliwości??

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Asik jak samopoczucie, jakieś dolegliwości??
    Mam bardzooo wzdety brzuch, nic nie jadłam, a jest masakra. Boli. Nie wiem, czy ma to związek, czy może po tym Lutinisie dopochwowo? nie wiem...oby przeszło do jutra!

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :/
    To pewnie efekt tego wszystkiego, stumulacji, punkcji - jednak to ingerencja w nasze ciało..

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Ojej :/
    To pewnie efekt tego wszystkiego, stumulacji, punkcji - jednak to ingerencja w nasze ciało..
    Chyba tak: pije rumianek, kminek i mam nadzieję, że przejdzie...

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, czego My kobiety nie zrobimy dla swojego szczęścia!
    Wykończone po stymulacji, a tu trzeba znaleźć siłę i energię na przyjęcie maluszka :)

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Kurcze, czego My kobiety nie zrobimy dla swojego szczęścia!
    Wykończone po stymulacji, a tu trzeba znaleźć siłę i energię na przyjęcie maluszka :)
    i jeszcze na pracę...buuuuu

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Kasia32, co RS mówi nt. tego co wyszlo przy badaniu śluzu?? W tej sytuacji IUI to chyba dobre rozwiązanie, co..
    Hmm w sumie to był jakby zdziwiony, w labie były drzwi otwarte i nawet EB przyszła i dyskutowali na temat zachowania męża plemników :) bo normalnie jak jest wrogi śluz to plemniki się zlepiają podobno i obumierają, a w naszym przypadku widać wyraźna granicę między śluzem a spermą, jakby sluz stanowił barierę i jak się plemniki przedostaną do śluzu to się unieruchamiają. Nie powiedział wprost że naturalnie nie ma szans, ale naciskał na IUI, więc to się rozumie samo przez siebie. Pewnie to było przyczyna dotychczasowych niepowodzeń. Ale ja tez nie chce w nieskończoność ciagnąć IUI. Mój mąż naciska na ivf bo uważa że wieksza szansa na zajście niz przy IUI

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Mam bardzooo wzdety brzuch, nic nie jadłam, a jest masakra. Boli. Nie wiem, czy ma to związek, czy może po tym Lutinisie dopochwowo? nie wiem...oby przeszło do jutra!
    Asik mogę sobie tylko wyobrazić jak się czułaś po wyhodowaniu takiej liczby pęcherzyków. Przy 2-3 czuć jajniki a co dopiero przy takiej ilości jak Ty miałaś. Ale co tam takie męki, najważniejsze żeby dzidzia była :). My kobitki to jednak silne i wytrwałe jesteśmy :)

Asik86, Niuni lubią tę wiadomość

• Niuni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik, a jaką metodę wybrał doktor dla Was? IVF czy ICSI?:)

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Asik, a jaką metodę wybrał doktor dla Was? IVF czy ICSI?:)
    PC mówił że teraz raczej wszystkim robi się ICSI, bo jest bardziej skuteczna. Ja miałam ICSI :-)

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. No skuteczna bardziej napewno jest.
    Dziękuję za odp. ;)

Asik86 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro mam wizytę u PC stresuje się bardzo co to te moje zastrzyki dają,jaki efekt bo w zasadzie nic nie czuje, ciekawe kiedy mi zaplanuje punkcje, w którym dc miałyscie?

• Niuni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Batmanka. Ja też jutro mam wizytę :D
    Co bralas, jaka dawkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 09:59

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batmanka wrote:
    No to jutro mam wizytę u PC stresuje się bardzo co to te moje zastrzyki dają,jaki efekt bo w zasadzie nic nie czuje, ciekawe kiedy mi zaplanuje punkcje, w którym dc miałyscie?
    Batmanka, spokojnie, wszystko będzie dobrze!!!! Afirmuj!
    Ja punkcje miałam w 13dc. Bałam się na każdym etapie: czy urosną, ile, czy nie za duże, czy będą dobrej jakości, czy uda się zapłodnić.....niestety z tych nerów tak boli mnie brzuch:( okropnie to przeżywam.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik nie denerwuj sie!
    Powiedz, u Ciebie dopiero jutro jakieś informacje o zarodeczkach ??

1769e124dc.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ