Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasia 32 wrote:Hej dziewczyny!
Dawno sie nie odzywałam, ale czystam was codziennie. Gratuluję wszystkim, którym się udało zobaczyć dwie kreseczki!. Fajnie,że udało Wam się dziewczyny załapać na to ivf w ramach tych badań. Asik trzymam mocno kciuki za Twój transfer. Piękna ilość zarodków. Ja w zeszłym tygodniu w końcu zrobiłam test na wrogość śluzu u RS i wyszło, że po godzinie od połączenia nasienia i śluzu plemniczki nie poruszają się do przodu . Mąż robił wcześniej badanie chromatyny i jest ok. 83 % zdrowych genetycznie plemników. I tak w zeszły wtorek na szybkiego RS zaproponował na 15.06.2017 r. (boże ciało) IUI na naturalnym cyklu bo na usg widział 2 pęcherzyki dominujące - naturalne . Od jakiegoś czasu badam progetseron w 7-8 dpo owu i zawsze wychodzi grubo ponad laborataroyjną normę i RS powiedział mi że to może być efekt owulacji z więcej niz jednego pęcherzyka. Ustaliliśmy że jeszcze 2 IUI i jak nie wyjdzie to też in vitro sie nam szykuje. Przez IUI zrobił mi usg i pęcherzyk nie był jeszcze pękniety. Owulacje miałam jak nic dnia następnego bo tak mnie jajnik bolał, że w pół zgięta chodziłam. Trzymam kciuki za nas wszystkie!
KASIA a gdzie robiliście badanie chromatyny i jaki koszt? -
Niuni wrote:Agnieszka jak z Twoim wynikiem?? Masz się dowiadywać??
jeszcze nie ma, ale dostałam z laboratorium numer - więc mogę sobie sprawdzać online.
jestem przekonana, ze będą na czasod początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
Agnieszka GreenApple wrote:jeszcze nie ma, ale dostałam z laboratorium numer - więc mogę sobie sprawdzać online.
jestem przekonana, ze będą na czasAgnieszka GreenApple lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiuni wrote:Kasia32, co RS mówi nt. tego co wyszlo przy badaniu śluzu?? W tej sytuacji IUI to chyba dobre rozwiązanie, co..
-
nick nieaktualnyAsik86 wrote:Mam bardzooo wzdety brzuch, nic nie jadłam, a jest masakra. Boli. Nie wiem, czy ma to związek, czy może po tym Lutinisie dopochwowo? nie wiem...oby przeszło do jutra!
Asik86, Niuni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Batmanka wrote:No to jutro mam wizytę u PC stresuje się bardzo co to te moje zastrzyki dają,jaki efekt bo w zasadzie nic nie czuje, ciekawe kiedy mi zaplanuje punkcje, w którym dc miałyscie?
Ja punkcje miałam w 13dc. Bałam się na każdym etapie: czy urosną, ile, czy nie za duże, czy będą dobrej jakości, czy uda się zapłodnić.....niestety z tych nerów tak boli mnie brzuch:( okropnie to przeżywam.27.07 bliźniaki!!