X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś widzę serduszko pulsujące ale posłucham dopiero za jakiś czas , mówią , że to nie jest bezpieczne dla wczesnej ciąży, tym bardziej po krwawieniu , mam jeszcze 2 tyg poczekać..tak do 8 tc ..Ale widać jak rośnie i się zmienia, wszystko coraz bardziej widoczne ... ponoć te pierwsze tygodnie najbardziej inwazyjne:)

Ja miałam wyliczone leki do wizyty, tak na ok 5 dni mi jeszcze wystarczy moze, pojadę w środę i zobaczę co powie ...

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super..fajnie ze wszystko idzie u ciebie w dobrym kierunku😊

abvonc lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cieszę się jeszcze , że strachu ...mam nadzieję ogromna i wierzę, że się uda..
    Musimy być silne . Tyle nam zostało.
    Cieszę się , że możemy tu pogadać , to bardzo podnosi na duchu . Bardzo Wam dziękuję za wsparcie 💜

sylwia211987 lubi tę wiadomość

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak...to forum jest mega....bo są tu osoby które rozumieją nas jak nikt inny..i jedna drugiej daje wsparcie...po mimo tego że się nie znamy ... To jest piękne😊

abvonc lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w trakcie obchodu usłyszałam tylko , że beta 20 parę tysięcy, znowu bez dokładnych danych ;) ..., że ładnie rośnie i jutro do domu ..
    Na wypisie powinien być wynik ?

Zocha85 lubi tę wiadomość

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abvonc wrote:
    No i w trakcie obchodu usłyszałam tylko , że beta 20 parę tysięcy, znowu bez dokładnych danych ;) ..., że ładnie rośnie i jutro do domu ..
    Na wypisie powinien być wynik ?
    Raczej powinien, przeważnie są wyniki wszystkie które były pobierane.

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może mnie któraś jeszcze pamięta.
    Żegnałam się z Wami w grudniu po 3 i ostatnim nieudanym transferze z 1 procedury. Płakałam cały dzień ale nie zdawałam sobie sprawy, że czeka mnie jeszcze coś gorszego. Wieczorem dostałam telefon że zmarł mój ojciec...
    Nie pamiętam ostatnich miesiący, byłam w głębokiej depresji..
    W marcu z mężem podeszliśmy do 2 procedury.. Wynik dokładnie taki sam jak pierwszej 6/6 zaplodnień, w 3 dobie dalej 6 i decyzja świeżego transferu. Dostałam dwa idealne zarodki, do 5 doby dotrwala tylko jedna blastka. Transfer przebiegł szybko, wszystko perfekcyjnie, wszyscy zadowoleni, pewna ciąża, obstawa leków. I dzisiaj 8dpt beta 0.909.....
    Jestem załamana, 4 transfer, 3 gdzie kompletnie nic nie ruszyło.
    Po raz kolejny mogę powiedzieć : marzenia się nie spełniają.
    Do dzisiaj nie wiemy co jest powodem Naszego niepowodzenia...
    A najbardziej boli mnie, że gdybym nie straciła ciąży właśnie bym rodziła jak Kabi i Iwka. Nadal mnie to cholernie boli..
    Nikt nie ma na Nas pomysłu... Byłam nawet na konsultacji u Bączka i także nic nie wymyślił.
    Jak ja mam dalej żyć z tym bólem?

Gratuluję Wam, że się udało. Cały czas czytałam Wasze losy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misia ,
    Bardzo mi przykro , że tak wielka strata i tyle bólu Cię spotkało.
    Ja jedynie mogę polecić Prof. Kurzawę, on jest od takich przypadków beznadziejnych ...
    Starałam się wiele długich lat , wydałem masę pieniędzy na konsultacje, wiele lez , dopiero jak trafiłam do vitro i Prof. Zaczęło się dziać.
    Zrobił wszystko aby naprawić to co zepsuli o mi lekarze podczas CC , 2 x mnie operował i są tego wyniki na każdym etapie . Pierwszą ciążę z ivf poroniłam niestety , teraz po drugim podejściu sukces i oby to szczęście trwało 9 mscy. Inni lekarze rozkładali ręce i nie dawali szans A RK dał nam nadzieję. Jest rzetelny , konkretny , może nie tak dowcipny jak PC , ale zawsze czułam się w dobrych rękach pewnie.
    Mam nadzieję, że i Ciebie spotka upragnione szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 21:05

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Misia. Pewnie kochanie że Cię pamiętamy. Kurde ale się porobiło.... Kochana moja nie wiem co mam Ci powiedzieć... Tyle Was spotkało :( 2 procedura a tu dalej nic. U nas też tak naprawdę na farcie bo przy 2 procedurze również tylko 1 zarodek z tym że 1 szczęśliwy.
    Bączek powiadzasz też rozłożył ręce. A ta 2 procedura również w vl czy u Bączka? A on nic w ogóle nie zaproponował? A u Pasnika byliście bo nie pamiętam?
    Miło że się odezwałaś tylko szkoda że z takimi informacjami :(
    Całuję Misia mocno

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • Zocha85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia przepraszam że nie pamiętam ale jak u ciebie z immunologią?

IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI :-(
    XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
    VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
    X. 2018 crio :-(
    I. 2019 -3 ICSI ❄
    Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5%
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pewnie ze pamiętam..kurcze trochę nie fajnie ci się ułożyło to wszystko...
    Misia jak dobrze kojarzę to ty byłaś po jednej wizycie u Pasnika co tam wyszło u niego...??może trzeba jeszcze raz z nim to skonsultować .. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem , nie zawsze za piątym...ale jeśli masz jakiś grosz i chęci to walcz...
    To wszystko jest okropnie skomplikowane, może trzeba poszerzyć diagnostykę u was...może jeszcze jakies badania trzeba wykonać...nie pamiętam jaki problem był u ciebie.....u was.

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abvonc Nasza pierwsza wizyta w vl była u RK, poszliśmy do Niego po 3 latach starań, miałam wtedy już zrobione trochę badań, laparo, histero, symulacje cło, a on: starajcie się dalej, zaraz na pewno się uda...
    Iwka Baczek zaproponował kolejne ivf skoro dalej się nie udalo. Ale on wtedy rezygnowal z Łodzi i nie miał pewności co dalej. W między czasie WG nas wziął do badań klinicznych, byliśmy n a pierwszej wizycie żeby zacząć symulację i nagle jemu się przypomnialo, że u męża trombofilia ( jest po 2 zatorach). Mąż podjął decyzję, że startujemy sami, bo wszystko mieliśmy gotowe, badania itp..
    Braliśmy masę suplementów i co wynik procedury identyczny.
    Byłam dziewczyny u Paśnika w październiku po poronieniu. Po badaniach tylko komórki nk były troszkę wyższe 16%, dostałam wlewy z intralipidu. On powiedział, że to raczej nie immunologia. I co miałam dwa transfery z wlewami, masa progesteronu, heparyna itp. Mam zbadane wszystko, hormony idealne.
    Widzę Sylwia, że masz acoffil i pomógł, ja na to i tak bym się nie zdecydowała bo mam WZWb, i tak za dużo igram z wątroba.
    Dzisiaj test z mega bladziochem, czyli będzie CB...
    Muszę jakoś wykombinować żeby zrobić histero z scratchingiem w kwietniu, i w maju zabrać tego mrozaka. Podobno blastka 5.1.1. Tylko jak to zrobić :/ zostawiłam w vl 30 tys..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja miałam po każdej operacji 5 mscy na próby naturalne, nie pchali mnie od razu na ivf, dopiero jak wynik był marny szliśmy krok dalej . To mi się w sumie podoba tam , że nie wykluczają naturalnych możliwości i nie ciągną kasy odrazu na ivf. Każdy przypadek jest inny . U mnie pod kątem medycznym wszystkie wyniki były super , amh wysokie, u męża też ok. Po prostu spieprzyli mi cesarke i mam problem "techniczny " , przeszłam całkowitą plastykę macicy, szyjki , wycieli mi starą bliznę po cc i dopiero transfer się udał bo i z tym był problem , aby dostarczyć zarodka do macicy.
    Myślałaś o konsultacji w innej klinice ? Masz zrobione masę badań, więc jest czym się podeprzeć.
    Masz piękna blastkę , może faktycznie nacięcie Endo pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 08:25

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia bączek teraz pracuje z bocianem i wysyła do Warszawy albo Białegostoku. Tylko pytanie czy ma jakiś pomysł na inne badania czy leki. U nas powiedzmy że znalazł powód czemu 1 ivf nie wyszło chodz tak naprawdę nie wiem czy to prawda bo mimo iż sam poprowadził cala procedurę wynik taki sam jak vl - 1 zarodek.
    Nie wiem kochana w czym tkwi u Was problem i o co tu zaczepić skoro było vl był pasnik i bączek :/
    Jeżeli chcesz robić stretching to poproś może dr z vl o skierowanie do szpitala albo bączka? Mi bączek robił nacięcie w gabinecie podczas wizyty bez histero chyba że musisz mieć histero skoro wyjdzie cb

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyo z rana
    Witaj Miśka bardzo mi przykro bardzo mi przykro ze tyle smutnych wieści u was też pochowalam tata na koniec stycznia :(

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abvonc jak sie czujesz kiedy wychodzisz??
    Sylwia a u ciebie jak samopoczucie ???

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mikuśka,
    Myślałam że dziś, tak wspominał lekarz wczoraj, a dziś przyszła inna lekarka i mówi , że za wcześnie jeszcze , że duże obciążenie dla organizmu i leżymy.
    I tak . O

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka A u Ciebie czysto? Wszystko ok ?

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...ja tak w miarę okej oprócz okropnego bólu głowy...aż oczy bolą 😣 leżę może przejdzie, ale to po accofil, wczoraj wzięłam zastrzyk. Dziś trochę brzuch ciągnął ale jest okej nie narzekam. A jak u ciebie Mikuska?? Abvonc leż grzecznie, 😁wiadomo w domu najlepiej , ale widocznie lekarze chcą mieć pewność że wypisza WAS w idealnym stanie do domu😊

abvonc lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tu na ból głowy dali paracetamol , ponoć bezpieczny . Może też weź Sylwuś,
    U mnie to raczej kwestia tego , że jest niedziela i jutro ordynator A on podejmuje decyzję. Leżę, leżę.. nie narzekam . Kruszyna najważniejsza.

Dziewczyny jak długo po transferze przyjmowałyście prolutex ?

sylwia211987 lubi tę wiadomość

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ