Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś widzę serduszko pulsujące ale posłucham dopiero za jakiś czas , mówią , że to nie jest bezpieczne dla wczesnej ciąży, tym bardziej po krwawieniu , mam jeszcze 2 tyg poczekać..tak do 8 tc ..Ale widać jak rośnie i się zmienia, wszystko coraz bardziej widoczne ... ponoć te pierwsze tygodnie najbardziej inwazyjne:)

Ja miałam wyliczone leki do wizyty, tak na ok 5 dni mi jeszcze wystarczy moze, pojadę w środę i zobaczę co powie ...

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super..fajnie ze wszystko idzie u ciebie w dobrym kierunku😊

abvonc lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cieszę się jeszcze , że strachu ...mam nadzieję ogromna i wierzę, że się uda..
    Musimy być silne . Tyle nam zostało.
    Cieszę się , że możemy tu pogadać , to bardzo podnosi na duchu . Bardzo Wam dziękuję za wsparcie 💜

sylwia211987 lubi tę wiadomość

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak...to forum jest mega....bo są tu osoby które rozumieją nas jak nikt inny..i jedna drugiej daje wsparcie...po mimo tego że się nie znamy ... To jest piękne😊

abvonc lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w trakcie obchodu usłyszałam tylko , że beta 20 parę tysięcy, znowu bez dokładnych danych ;) ..., że ładnie rośnie i jutro do domu ..
    Na wypisie powinien być wynik ?

Zocha85 lubi tę wiadomość

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abvonc wrote:
    No i w trakcie obchodu usłyszałam tylko , że beta 20 parę tysięcy, znowu bez dokładnych danych ;) ..., że ładnie rośnie i jutro do domu ..
    Na wypisie powinien być wynik ?
    Raczej powinien, przeważnie są wyniki wszystkie które były pobierane.

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może mnie któraś jeszcze pamięta.
    Żegnałam się z Wami w grudniu po 3 i ostatnim nieudanym transferze z 1 procedury. Płakałam cały dzień ale nie zdawałam sobie sprawy, że czeka mnie jeszcze coś gorszego. Wieczorem dostałam telefon że zmarł mój ojciec...
    Nie pamiętam ostatnich miesiący, byłam w głębokiej depresji..
    W marcu z mężem podeszliśmy do 2 procedury.. Wynik dokładnie taki sam jak pierwszej 6/6 zaplodnień, w 3 dobie dalej 6 i decyzja świeżego transferu. Dostałam dwa idealne zarodki, do 5 doby dotrwala tylko jedna blastka. Transfer przebiegł szybko, wszystko perfekcyjnie, wszyscy zadowoleni, pewna ciąża, obstawa leków. I dzisiaj 8dpt beta 0.909.....
    Jestem załamana, 4 transfer, 3 gdzie kompletnie nic nie ruszyło.
    Po raz kolejny mogę powiedzieć : marzenia się nie spełniają.
    Do dzisiaj nie wiemy co jest powodem Naszego niepowodzenia...
    A najbardziej boli mnie, że gdybym nie straciła ciąży właśnie bym rodziła jak Kabi i Iwka. Nadal mnie to cholernie boli..
    Nikt nie ma na Nas pomysłu... Byłam nawet na konsultacji u Bączka i także nic nie wymyślił.
    Jak ja mam dalej żyć z tym bólem?

Gratuluję Wam, że się udało. Cały czas czytałam Wasze losy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misia ,
    Bardzo mi przykro , że tak wielka strata i tyle bólu Cię spotkało.
    Ja jedynie mogę polecić Prof. Kurzawę, on jest od takich przypadków beznadziejnych ...
    Starałam się wiele długich lat , wydałem masę pieniędzy na konsultacje, wiele lez , dopiero jak trafiłam do vitro i Prof. Zaczęło się dziać.
    Zrobił wszystko aby naprawić to co zepsuli o mi lekarze podczas CC , 2 x mnie operował i są tego wyniki na każdym etapie . Pierwszą ciążę z ivf poroniłam niestety , teraz po drugim podejściu sukces i oby to szczęście trwało 9 mscy. Inni lekarze rozkładali ręce i nie dawali szans A RK dał nam nadzieję. Jest rzetelny , konkretny , może nie tak dowcipny jak PC , ale zawsze czułam się w dobrych rękach pewnie.
    Mam nadzieję, że i Ciebie spotka upragnione szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 21:05

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Misia. Pewnie kochanie że Cię pamiętamy. Kurde ale się porobiło.... Kochana moja nie wiem co mam Ci powiedzieć... Tyle Was spotkało :( 2 procedura a tu dalej nic. U nas też tak naprawdę na farcie bo przy 2 procedurze również tylko 1 zarodek z tym że 1 szczęśliwy.
    Bączek powiadzasz też rozłożył ręce. A ta 2 procedura również w vl czy u Bączka? A on nic w ogóle nie zaproponował? A u Pasnika byliście bo nie pamiętam?
    Miło że się odezwałaś tylko szkoda że z takimi informacjami :(
    Całuję Misia mocno

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Zocha85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia przepraszam że nie pamiętam ale jak u ciebie z immunologią?

IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI :-(
    XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
    VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
    X. 2018 crio :-(
    I. 2019 -3 ICSI ❄
    Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5%
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pewnie ze pamiętam..kurcze trochę nie fajnie ci się ułożyło to wszystko...
    Misia jak dobrze kojarzę to ty byłaś po jednej wizycie u Pasnika co tam wyszło u niego...??może trzeba jeszcze raz z nim to skonsultować .. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem , nie zawsze za piątym...ale jeśli masz jakiś grosz i chęci to walcz...
    To wszystko jest okropnie skomplikowane, może trzeba poszerzyć diagnostykę u was...może jeszcze jakies badania trzeba wykonać...nie pamiętam jaki problem był u ciebie.....u was.

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abvonc Nasza pierwsza wizyta w vl była u RK, poszliśmy do Niego po 3 latach starań, miałam wtedy już zrobione trochę badań, laparo, histero, symulacje cło, a on: starajcie się dalej, zaraz na pewno się uda...
    Iwka Baczek zaproponował kolejne ivf skoro dalej się nie udalo. Ale on wtedy rezygnowal z Łodzi i nie miał pewności co dalej. W między czasie WG nas wziął do badań klinicznych, byliśmy n a pierwszej wizycie żeby zacząć symulację i nagle jemu się przypomnialo, że u męża trombofilia ( jest po 2 zatorach). Mąż podjął decyzję, że startujemy sami, bo wszystko mieliśmy gotowe, badania itp..
    Braliśmy masę suplementów i co wynik procedury identyczny.
    Byłam dziewczyny u Paśnika w październiku po poronieniu. Po badaniach tylko komórki nk były troszkę wyższe 16%, dostałam wlewy z intralipidu. On powiedział, że to raczej nie immunologia. I co miałam dwa transfery z wlewami, masa progesteronu, heparyna itp. Mam zbadane wszystko, hormony idealne.
    Widzę Sylwia, że masz acoffil i pomógł, ja na to i tak bym się nie zdecydowała bo mam WZWb, i tak za dużo igram z wątroba.
    Dzisiaj test z mega bladziochem, czyli będzie CB...
    Muszę jakoś wykombinować żeby zrobić histero z scratchingiem w kwietniu, i w maju zabrać tego mrozaka. Podobno blastka 5.1.1. Tylko jak to zrobić :/ zostawiłam w vl 30 tys..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja miałam po każdej operacji 5 mscy na próby naturalne, nie pchali mnie od razu na ivf, dopiero jak wynik był marny szliśmy krok dalej . To mi się w sumie podoba tam , że nie wykluczają naturalnych możliwości i nie ciągną kasy odrazu na ivf. Każdy przypadek jest inny . U mnie pod kątem medycznym wszystkie wyniki były super , amh wysokie, u męża też ok. Po prostu spieprzyli mi cesarke i mam problem "techniczny " , przeszłam całkowitą plastykę macicy, szyjki , wycieli mi starą bliznę po cc i dopiero transfer się udał bo i z tym był problem , aby dostarczyć zarodka do macicy.
    Myślałaś o konsultacji w innej klinice ? Masz zrobione masę badań, więc jest czym się podeprzeć.
    Masz piękna blastkę , może faktycznie nacięcie Endo pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 08:25

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia bączek teraz pracuje z bocianem i wysyła do Warszawy albo Białegostoku. Tylko pytanie czy ma jakiś pomysł na inne badania czy leki. U nas powiedzmy że znalazł powód czemu 1 ivf nie wyszło chodz tak naprawdę nie wiem czy to prawda bo mimo iż sam poprowadził cala procedurę wynik taki sam jak vl - 1 zarodek.
    Nie wiem kochana w czym tkwi u Was problem i o co tu zaczepić skoro było vl był pasnik i bączek :/
    Jeżeli chcesz robić stretching to poproś może dr z vl o skierowanie do szpitala albo bączka? Mi bączek robił nacięcie w gabinecie podczas wizyty bez histero chyba że musisz mieć histero skoro wyjdzie cb

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyo z rana
    Witaj Miśka bardzo mi przykro bardzo mi przykro ze tyle smutnych wieści u was też pochowalam tata na koniec stycznia :(

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abvonc jak sie czujesz kiedy wychodzisz??
    Sylwia a u ciebie jak samopoczucie ???

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mikuśka,
    Myślałam że dziś, tak wspominał lekarz wczoraj, a dziś przyszła inna lekarka i mówi , że za wcześnie jeszcze , że duże obciążenie dla organizmu i leżymy.
    I tak . O

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka A u Ciebie czysto? Wszystko ok ?

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...ja tak w miarę okej oprócz okropnego bólu głowy...aż oczy bolą 😣 leżę może przejdzie, ale to po accofil, wczoraj wzięłam zastrzyk. Dziś trochę brzuch ciągnął ale jest okej nie narzekam. A jak u ciebie Mikuska?? Abvonc leż grzecznie, 😁wiadomo w domu najlepiej , ale widocznie lekarze chcą mieć pewność że wypisza WAS w idealnym stanie do domu😊

abvonc lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tu na ból głowy dali paracetamol , ponoć bezpieczny . Może też weź Sylwuś,
    U mnie to raczej kwestia tego , że jest niedziela i jutro ordynator A on podejmuje decyzję. Leżę, leżę.. nie narzekam . Kruszyna najważniejsza.

Dziewczyny jak długo po transferze przyjmowałyście prolutex ?

sylwia211987 lubi tę wiadomość

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ