Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nic nie zwalnia, masz prawie 100% przyrost, umawiaj się na usg ;)

Karolkowa cholernie mi przykro, wiem co czujesz niestety. Ja po poronieniu chciałabym wszystko szybko załatwić, ale napisałam meila do Paśnika i on kazał czekać, bo te badania trzeba zrobić w normalnym cyklu już nie od razu. Ja poroniłam koniec sierpnia, jakoś połowa października i dopiero wizyta i badania. Ogolnie miałam już dwa transfery na jego zaleceniach i beta 0, nic nie ruszyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbezpieczniej będzie mi jechać do RK , on ma dobry sprzęt i Może coś zobaczy ... .
    Jestem prawie pewna, że ma to związek z macica po operacji
    Biorę masę leków, zarodek niby wysoko się trzyma , beta pięknie rośnie no to o co chodzi...
    A ból jak na @

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam mu ze zrobię betę w środę.to mi odpisał że dobrze czekamy

Sylwia211987
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak tak szukałam w necie to wychodzi dobra to beta tzn w granicach normy także wierzę że będzie dobrze ;)
    A co do twojego wcześniejszego postu co pisałaś że potem to już tylko morfo Ci zostanie to u mnie dr na każdą wizytę coś kazał robić. Morfo mocz to na każdą tsh na co drugą i potem zawsze jakieś inne jak nie hiv kiła albo różyczki to zaraz było toxo albo glukoza zaraz okresowe i tak co wizytę coś ;)
    Co do wyliczeń ciąży to mi też pokazuje wszędzie inaczej w apce mam dziś 36 tydz na forum 35+6 a karcie 35+7 także nie wiadomo już jak to liczyć

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Sylwia jak tak szukałam w necie to wychodzi dobra to beta tzn w granicach normy także wierzę że będzie dobrze ;)
    A co do twojego wcześniejszego postu co pisałaś że potem to już tylko morfo Ci zostanie to u mnie dr na każdą wizytę coś kazał robić. Morfo mocz to na każdą tsh na co drugą i potem zawsze jakieś inne jak nie hiv kiła albo różyczki to zaraz było toxo albo glukoza zaraz okresowe i tak co wizytę coś ;)
    Co do wyliczeń ciąży to mi też pokazuje wszędzie inaczej w apce mam dziś 36 tydz na forum 35+6 a karcie 35+7 także nie wiadomo już jak to liczyć
    Tak tak wiem tylko chodzi mi o to że nie będę musiała prawie codziennie być w laboratorium😊 .niby norma ale zwolniło😑

Sylwia211987
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w tym sensie dobra nie zatrybiłam hehe ;)

sylwia211987 lubi tę wiadomość

2024-powrót do gry
    10.2024 2 transfer 👎
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masakra w kolejce siedzi taka patologia ludzie kobita jedna przyszła z chłopakiem Boszsz on taki pijany opowiadają jak to policja ich wczoraj ścigała i kminią kto ich podkablował ...
    Kolejna dziewczyna mowi ze ma 18 lat i wcale się nie stresuje ciaza bo już ma dzieci w domu to nie jej pierwsze hehhehe

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Ale masakra w kolejce siedzi taka patologia ludzie kobita jedna przyszła z chłopakiem Boszsz on taki pijany opowiadają jak to policja ich wczoraj ścigała i kminią kto ich podkablował ...
    Kolejna dziewczyna mowi ze ma 18 lat i wcale się nie stresuje ciaza bo już ma dzieci w domu to nie jej pierwsze hehhehe
    Mikuska to daj znać co po usg...

Sylwia211987
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z wrote:
    Sylwia nic nie zwalnia, masz prawie 100% przyrost, umawiaj się na usg ;)

Karolkowa cholernie mi przykro, wiem co czujesz niestety. Ja po poronieniu chciałabym wszystko szybko załatwić, ale napisałam meila do Paśnika i on kazał czekać, bo te badania trzeba zrobić w normalnym cyklu już nie od razu. Ja poroniłam koniec sierpnia, jakoś połowa października i dopiero wizyta i badania. Ogolnie miałam już dwa transfery na jego zaleceniach i beta 0, nic nie ruszyło.
    O widzisz, a są w necie wypisane badania które należy zrobić do 6 tygodni po poronieniu. Ja już sama nie wiem ;)

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkowa zależy co ci zaleci za badania...najlepij było by jak najszybciej umówić się do lekarza ale znowu jeździć dwa razy...no ale może coś się wyjaśni... Bo pewnie będęa takie badania lab piszesz ze do określonego czasu po... A i pewnie takie które będą mogły być zrobione jak organizm wróci na własny tor

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkowa kurcze może napisz meila do Paśnika i powiedz co i jak. Ogólnie u Nas niektórych badań nie zrobisz wcale, albo są cholernie drogie..

Ja dzisiaj 10 dpt dwóch 3 dniowców, beta 0,398... Odstawiam leki i czekam na potop po punkcji i nie udanym transferze..
    4 transfer, 5 zarodek, masakra, to się nigdy w życiu nie uda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wychodzę dziś, dopiero jutro ..
    Zrobił mi badanie na fotelu i usg I niby wszystko dobrze, ale że mogą się pojawić plemienia po tym i dla spokoju do jutra zostajemy ... I tak śluz jest brudny ...nie wiem czy to z świeżej krwi czy jeszcze się oczyszcza , a to już 5 dni ....

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja po
    pęcherzyk jest ale serduszka jeszcze nie widać mówi ze za wcześniej
    hmm nie wiem nie znam sie ...
    czekamy nic innego nie zostało
    krwiaków nic nie widział
    dal skierownia na krew mocz
    karte ciąży założył hmmmm ;)

sylwia211987, Iwkaaa, Kemi lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia :( przykro mi
    Razem się starałysmy robiliśmy badania a Wy dalej walczycie
    Chciałbym Wam jakoś pomóc żeby Wam się udało

Abvonc lez lez odpoczywaj. Myślę że lepiej że jesteś pod okiem lekarzy zawsze to bezpieczniej tak mi się wydaję
    Najważniejsze że jest dobrze ;)

Mikuśka to super dobry znak skoro jest pęcherzyk ja też miałam takie usg że pęcherzyk był ale bez serduszka. Karta założona więc ciąża potwierdzona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 12:28

2024-powrót do gry
    10.2024 2 transfer 👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Misia :( przykro mi
    Razem się starałysmy robiliśmy badania a Wy dalej walczycie
    Chciałbym Wam jakoś pomóc żeby Wam się udało

Dzięki kochana, ale chyba lekarz nawet nie ma na Nas pomysłu :( Zawsze słyszę jak to wszystko perfekcyjnie wygląda, a z 4 transferów 3 były nie udane, gdzie nic nie drgnęło :( naprawdę już jesteśmy załamani i nie wierzymy, że kiedyś się uda.. nie wiem jakim cudem dalej to wszystko robię :(

Sylwia, jak ja mogę sobie załatwić taką histeroskopię ze scratchingiem na nfz? Miałam histero 2 lata temu, ale chyba powtórzę :(

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nie mam pojęcia bo ja jak poszłam do pc to mówię że może ta histeroskopie zrobimy a on mówi że tak że tym razem zrobimy....i tak wyszło to.

Sylwia211987
  • Jula86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abvonc lepiej jeden dzień dłużej niż godzinę za krótko. Wrócisz do domu, to będziesz chciała coś zrobić, bo ile można leżeć przynajmniej ja tak miałam, a później tylko ból brzucha i stres. Mikuska jak pójdziesz za tydzień lub dwa to już wszystko będzie, zobaczysz. My jutro jedziemy na ostatnie prenatalne, trochę się zaczęłam denerwować, ale mam nadzieję, że z Małym wszystko dobrze.

9.05.2018 I ICSI
    24.05.2018 transfer:(
    24.07.2018 criotransfer:(
    25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Wiesz co nie mam pojęcia bo ja jak poszłam do pc to mówię że może ta histeroskopie zrobimy a on mówi że tak że tym razem zrobimy....i tak wyszło to.

A długo czeka się na termin w MSWiA? Chciałabym histero w kwietniu a ten ostatni transfer w maju. I w które dni jest PC tam? Masz nr na rejestrację?

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Numeru nie mam ale jak zadzwonisz do szpitala to podadzą ci na ginekologie..z terminami raczej nie ma tragedi ja dzwoniłam w styczniu a 20stego lutego już miałam, ale o dla tego tak późno bo brałam antykoncepcje, podobno przed tym się bierze no i mi zabieg wypadł 20dc .

Sylwia211987
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh troche jestem zawiedziona mogłam isc poźniej i teraz bede sie schizowac :P

7b0f9c1e19.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ