Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey
Ja dziś bylam na krzywej Oooo ludzie pierwsze 30 min po wypiciu tragedia ale wytr,ymala. Nie oddałam glukozy z powrotem
Przesłałem wyniki Baczkowi oddzwonił powiedzial ze wszystko ok schodzimy z kolejnych lekow za 12 dni kolejne badania jak bedzie ok to koniec
Troche sie martwię bo 3 tyg bez usg nie wiem co tam jest grane w środku detektorem boje sie sprawdzić Heheh
Jutro do pracy i tez strasznie mi się nie chce -
nick nieaktualny
-
A u mnie przesunięte wszystko jakoś dziwnie. Idę długim protokolem. Dzisiaj 15dc, a dopiero 4 stymulacji. I nic, na razie cisza, wydłuża się wszystko, od jutra mocniejsza dawka leków, zobaczymy w piątek. Ech.
W piątki punkcje robi Brelik? A w czwartki? O ile coś urośnie do przyszłego tygodnia mamy czas do 24.05, bo 24.04 przyjęłam diphereline. Eeeeech:-)- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony. -
I nic nie można zaplanować,niesamowite. Myślałam, ze w tym tyg będzie ewentualna punkcja. Najbardziej to mnie stresuje logistyka, wiecie? Kuzwa. Dopasowanie terminów itd.- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
Zastanawiam się, czy nie powinniśmy zrobić immuno, skoro w pierwszej procedurze nie udało się uzyskać żadnego zarodka.- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
nick nieaktualnyKulta wrote:Zastanawiam się, czy nie powinniśmy zrobić immuno, skoro w pierwszej procedurze nie udało się uzyskać żadnego zarodka.
A ze nic nie można zaplanować to prawa, a jak jeszcze trzeba ciągle czekać to jest najgorsze! EhhKulta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli ktoś jest ciekawy odnosnie projektu to potwierdzam dzisiaj informacje... My się raczej zalapiemy (mam nadzieję) warunki spełniamy a jeśli chodzi o ograniczoną liczbę osób to odbywa się kto pierwszy przystąpi do stymulacji ten otrzyma dofinansowanie. Na tą chwilę są 3 panie które są w trakcie procedury, większość zainteresowanych czeka na wyniki badań.
-
Mała_Mi2 wrote:Jeśli ktoś jest ciekawy odnosnie projektu to potwierdzam dzisiaj informacje... My się raczej zalapiemy (mam nadzieję) warunki spełniamy a jeśli chodzi o ograniczoną liczbę osób to odbywa się kto pierwszy przystąpi do stymulacji ten otrzyma dofinansowanie. Na tą chwilę są 3 panie które są w trakcie procedury, większość zainteresowanych czeka na wyniki badań.
Dziwne... Kolega dzis mi powiedzial ze jego zona jest w czasie stymulacji -4 dzien. I nie zalapali sie na dofinansowanie. Zalapaly sie osób ktore juz mialy kariotypy w momencie wprowadzenia dofinansowania....tak im wg mowil..bo oni czekali 10 tygodni okolo. Takze nie ogarniam tego dofinansowania.
Kulta ja jak mialam dlugi protokul stymulacji to trwal prawie miesiąc... 4.01 mialam zastrzyk na 14 dni.. I potem kolejne. I punkcja 1.02Kulta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLońka wrote:Dziwne... Kolega dzis mi powiedzial ze jego zona jest w czasie stymulacji -4 dzien. I nie zalapali sie na dofinansowanie. Zalapaly sie osób ktore juz mialy kariotypy w momencie wprowadzenia dofinansowania....tak im wg mowil..bo oni czekali 10 tygodni okolo. Takze nie ogarniam tego dofinansowania.
Kulta ja jak mialam dlugi protokul stymulacji to trwal prawie miesiąc... 4.01 mialam zastrzyk na 14 dni.. I potem kolejne. I punkcja 1.02 -
To chyba jest juz normalne, że każdy tam mówi co innego. Nie powinno nas to dziwić
Lońka, Kulta, Mała_Mi2 lubią tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
nick nieaktualnyTeż przez chwilę zastanawiałam się nad tym Gdańskiem... ale szczerze mówiąc czasem na miejscu ciężko mi się wyrwać z pracy, a co mówić o podróżach do Gdańska ehhh.
Po prostu raz nie wyszło i bardzo się boje, że znów się nie uda.
Zocha85 kiedy masz histeroskopie ? Czy już miałaś ? -
Mikuśka wrote:Hey
Ja dziś bylam na krzywej Oooo ludzie pierwsze 30 min po wypiciu tragedia ale wytr,ymala. Nie oddałam glukozy z powrotem
Przesłałem wyniki Baczkowi oddzwonił powiedzial ze wszystko ok schodzimy z kolejnych lekow za 12 dni kolejne badania jak bedzie ok to koniec
Troche sie martwię bo 3 tyg bez usg nie wiem co tam jest grane w środku detektorem boje sie sprawdzić Heheh
Jutro do pracy i tez strasznie mi się nie chce
O rany mnie jutro czeka glukoza po raz drugi, tylko ostatnio zapomniałam wziąć cytryne, a jutro sobie wezmę i wcisnę, to może lżej pójdzie. Najgorsze to siedzenie i czekanie. Po ostatnim razie byłam mega chora, bo labo przy przychodni gdzie sami chorzy się kręcą ehh. A pojutrze wizyta u Bączusia
Kochana ja dopóki nie czułam ruchów codziennie detektorem sprawdzałam, i byłam o wiele spokojniejsza, bo też mi sie czas dłużył miedzy wizytami. A kiedy teraz masz wizytę?Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019 -
Tropka wrote:Jusy jakiego detektora płodu używasz? Możecie coś polecić?
Ja mam detektor Angel Sounds, kupowałam na Allegro. Jest to jeden z tańszych ale u mnie sprawdził doskonale.Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019