Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki w Czechach
Odpowiedz

Kliniki w Czechach

Oceń ten wątek:
  • AniaK Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaK wrote:
    Hej w jakiej klinice? 15tys jak na KD tanio
    W Eurofertil, Ostrava. Tylko ze ja nie musialam juz robic zadnych badan, a partner jedynie choroby
    wirusowe.

AMH: 0.1
    Endometrioza IV stopnia / Laparoskopia / Torbiele Enfometrilane
    Invimed Wroclaw
    02/2019: Przygotowania do IVF z KD
  • AnaK Nowa

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaK wrote:
    W Eurofertil, Ostrava. Tylko ze ja nie musialam juz robic zadnych badan, a partner jedynie choroby
    wirusowe.
    O to niezle, my jedziemy do Reprofit ale ony mowia ze cena 4800e. Zaraz sprawdze i ta klinike, moze sie da umowic na ten samy dzien. A ile dostaliscie komorek i ile zarodkow?

• AniaK Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaK wrote:
    O to niezle, my jedziemy do Reprofit ale ony mowia ze cena 4800e. Zaraz sprawdze i ta klinike, moze sie da umowic na ten samy dzien. A ile dostaliscie komorek i ile zarodkow?
    Hej, mielismy chyba 6 komorek, z tego 3 zarodki.

Invimed Wroclaw
  • AnaK Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaK wrote:
    Hej, mielismy chyba 6 komorek, z tego 3 zarodki.
    To jest piekna liczba zarodkow! Moze napisze do nich. Dziekuje :) A zalecaly ci robienie jakis imunolog. badan?

• AniaK Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaK wrote:
    To jest piekna liczba zarodkow! Moze napisze do nich. Dziekuje :) A zalecaly ci robienie jakis imunolog. badan?
    Nie, u mnie diagnoza byla dosc oczywista. Mam endomertrioze, jeden jajnik okrojony po usuwaniu torbieli i AMH 0.1. Sadze ze dopiero po nieudanym IVF zlecaja dodatkowe badania.

Invimed Wroclaw
  • AnaK Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaK wrote:
    Nie, u mnie diagnoza byla dosc oczywista. Mam endomertrioze, jeden jajnik okrojony po usuwaniu torbieli i AMH 0.1. Sadze ze dopiero po nieudanym IVF zlecaja dodatkowe badania.
    AHa, ja tez mam maly amh 0.12 wiec do transferu nigdy nie doszlo. Mam nadzieje ze tak jak u Ciebie, z imunologija wszystko ok i ze sie uda od razu

• Toonney Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny napisalam maila do kilku klinik przy czym my chcemy uzyc wlasne komorki I wlasne nasienie. Czy macie jakies kliniki ktore zdecydowanie odradzacie albo takie ktore na pewno polecacie?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• AnaK Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Hej dziewczyny napisalam maila do kilku klinik przy czym my chcemy uzyc wlasne komorki I wlasne nasienie. Czy macie jakies kliniki ktore zdecydowanie odradzacie albo takie ktore na pewno polecacie?
    Ja slyszalam od pare osob ze Gyncentrum w Ostrawie unikac a jesli sprawdzisz na internecie ony maja slabsza ocene niz inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:02

Toonney lubi tę wiadomość

• AniaK Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaK wrote:
    Ja slyszalam od pare osob ze Gyncentrum w Ostrawie unikac a jesli sprawdzisz na internecie ony maja slabsza ocene niz inne
    https://f.kafeteria.pl/temat-6868043-in-vitro-z-komorka-dawczyni-cz-2/?page=396 tu jest duzo opinii na temat klinik w Czechach

Toonney, AnaK lubią tę wiadomość

Invimed Wroclaw
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaK wrote:
    https://f.kafeteria.pl/temat-6868043-in-vitro-z-komorka-dawczyni-cz-2/?page=396 tu jest duzo opinii na temat klinik w Czechach

Dziekuje 😘

Supernova lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Chcemy podejść do AZ w Brnie w reprofit
    Mam kir AA i endometrioze
    Czy komuś się u nich udało AZ i jaki był koszt? Napiszcie proszę
    To chyba nasza ostatnia nadzieja

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Hej
    Chcemy podejść do AZ w Brnie w reprofit
    Mam kir AA i endometrioze
    Czy komuś się u nich udało AZ i jaki był koszt? Napiszcie proszę
    To chyba nasza ostatnia nadzieja
    Znam dwie dziewczyny, którym się udało w Reprofit, co prawda w Ostravie, ale to jest sieć klinik.
    Jeden zarodek 1140€
    Jeden zarodek po badaniu PGS 1800€
    (Cennik z Ostravy)

sylvuś lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Polecam Eurofertil w Ostrawie, jestem po pierwszej wizycie, ze względu na dużą odległość, zależało nam na ograniczeniu ilości wizyt, więc mam tak ustawiony plan, że w klinice będziemy tylko trzy razy (1-wstepna, ustalenie Panu leczenia, badania, wydanie leków, 2-pobranie komórek, 3-transwer). Monitoring cyklu robię w PL). Póki co jestem zadowolona, lekarz konkretny i rzeczowy.

AniaK lubi tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Maggienka Nowa

Wysłany: 10 października 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie założyłam tu konto bo temat jak najbardziej potrzebny. Właśnie się umówiłam na wstępną wizytę do Reprofit Ostrava, z tym że punkcję chcę robić w Brnie. W Ostravie nie mają embrioskopu. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Reprogenesis w Brnie, ale Ostrava bliżej (a np Repromeda proponowała że z Brna do Ostravy mogą przewieźć zamrożone zarodki na transfer).
    Nie wiem jeszcze ile mnie to będzie kosztowało, bl oczywiście embrioskop plus na pewno badania genetyczne będziemy robić na zarodkach (siostrze w Niemczech rok temu odrzucili 3 zarodki po badaniach). Zobaczymy co i jak i będę informować.

W skrócie jeszcze podam moją historię: po kilku latach starań ppdeszliśmy do IVF w Parens Kraków. 16 jajeczek pobranych, 12 zapłodnionych, 9 zarodków zamrożonych. Transfer miałam 2 miesiące po punkcji bo byłam przestymulowana hormonami. 2 zarodki podane - 1 wspaniały syn. Bałam się tych pozostałych 7 - jak ja tyle dzieci wychowam. Niestety, kolejne próby się nie udały
    Po ostat iej - miesiąc temu - jak już się pozbierałam - zaczęłam szukać kliniki. Stwierdziłam że w naszym chorym kraju jeszcze chwila i w ogóle zabronią IVF - wybraliśmy Czechy. Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 22:09

• AniaK Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggienka wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie założyłam tu konto bo temat jak najbardziej potrzebny. Właśnie się umówiłam na wstępną wizytę do Reprofit Ostrava, z tym że punkcję chcę robić w Brnie. W Ostravie nie mają embrioskopu. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Reprogenesis w Brnie, ale Ostrava bliżej (a np Repromeda proponowała że z Brna do Ostravy mogą przewieźć zamrożone zarodki na transfer).
    Nie wiem jeszcze ile mnie to będzie kosztowało, bl oczywiście embrioskop plus na pewno badania genetyczne będziemy robić na zarodkach (siostrze w Niemczech rok temu odrzucili 3 zarodki po badaniach). Zobaczymy co i jak i będę informować.

W skrócie jeszcze podam moją historię: po kilku latach starań ppdeszliśmy do IVF w Parens Kraków. 16 jajeczek pobranych, 12 zapłodnionych, 9 zarodków zamrożonych. Transfer miałam 2 miesiące po punkcji bo byłam przestymulowana hormonami. 2 zarodki podane - 1 wspaniały syn. Bałam się tych pozostałych 7 - jak ja tyle dzieci wychowam. Niestety, kolejne próby się nie udały
    Po ostat iej - miesiąc temu - jak już się pozbierałam - zaczęłam szukać kliniki. Stwierdziłam że w naszym chorym kraju jeszcze chwila i w ogóle zabronią IVF - wybraliśmy Czechy. Zobaczymy
    Powodzenia !!

Invimed Wroclaw
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja z pytaniem czy są tu dziewczyny którym udało się w reprofit Brno AZ z kir AA, ewentualnie z BX?
    Piszcie szukam nadzieji

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • Maggienka Nowa

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mogę co nieco powiedzieć o Reprofit Ostrava. Porażka jeśli chodzi o koordynatorkę. Lekarz był ok, rozpisał leki do 7 dc, kiedy mialam zrobic Usg. Po Usg przesłałam opis do koordynatorki, oddzwoniła, że gonal dalej mam brać i 23.11 włączyć orgalutran. Kolejne usg - sobota. Ok, udało mi się zbaleźć lekarza, który pracował w sobotę. Dodam jeszcze, że w międzyczasie dostałam maila z dalszą rozpiską leków i tam była data 22.11 orgalutran (koordynatorka się pomyliła). W sobotę jak przesłałam jej wyniki Usg zadzwoniła, że mam przyjechać w poniedziałek na transfer i w niedzielę wieczorem zrobić zastrzyk ovitrelle. Jak powiedziała tak zrobiłam. Dziwiło mnie że w 12 dc robią już punkcję, ale ok, byłam dobrej myśli. Co się okazało? Jajek nie było. Ovitrelle powinnam wziac w sobote.
    Tak więc jeśli chodzi o moje doświadczenie - nie polecam kontaktów przez osoby trzecie, które chyba nie mają pojęcia o swojej pracy.
    A jeśli już to wszystko trzeba mieć na piśmie. Mail albo sms.
    Teraz spróbujemy z Eurofertil. Prosto po punkcji podjechaliśmy tam, lekarz mówi świetnie po polsku i kontaktować będę się bezpośrednio z nim.

• AniaK Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggienka wrote:
    No to mogę co nieco powiedzieć o Reprofit Ostrava. Porażka jeśli chodzi o koordynatorkę. Lekarz był ok, rozpisał leki do 7 dc, kiedy mialam zrobic Usg. Po Usg przesłałam opis do koordynatorki, oddzwoniła, że gonal dalej mam brać i 23.11 włączyć orgalutran. Kolejne usg - sobota. Ok, udało mi się zbaleźć lekarza, który pracował w sobotę. Dodam jeszcze, że w międzyczasie dostałam maila z dalszą rozpiską leków i tam była data 22.11 orgalutran (koordynatorka się pomyliła). W sobotę jak przesłałam jej wyniki Usg zadzwoniła, że mam przyjechać w poniedziałek na transfer i w niedzielę wieczorem zrobić zastrzyk ovitrelle. Jak powiedziała tak zrobiłam. Dziwiło mnie że w 12 dc robią już punkcję, ale ok, byłam dobrej myśli. Co się okazało? Jajek nie było. Ovitrelle powinnam wziac w sobote.
    Tak więc jeśli chodzi o moje doświadczenie - nie polecam kontaktów przez osoby trzecie, które chyba nie mają pojęcia o swojej pracy.
    A jeśli już to wszystko trzeba mieć na piśmie. Mail albo sms.
    Teraz spróbujemy z Eurofertil. Prosto po punkcji podjechaliśmy tam, lekarz mówi świetnie po polsku i kontaktować będę się bezpośrednio z nim.

Hej, ja leczylam sie w Eurofertill i robilam IVF. Udalo sie szczesliwie za pierwszym podejsciem. Klinike bardzo polecam.

Invimed Wroclaw
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuK zaglądasz tu jeszcze? Chciałam Ci zadać kilka pytań odnośnie KD w Ostravie (Eurofertil).

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • AniaK Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    AniuK zaglądasz tu jeszcze? Chciałam Ci zadać kilka pytań odnośnie KD w Ostravie (Eurofertil).
    Hej, tak zagladam. Pytaj :)

Invimed Wroclaw
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ