X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki w Czechach
Odpowiedz

Kliniki w Czechach

Oceń ten wątek:
  • Agaaaaa Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Czy mogę zapytać czy był to lekarz niepłodności czy zwykły ginekolog?
    To był zwykły ginekolog, który współpracuje z kliniką w Czechach, i musiałam mu podpisać kilka dokumentów, dotyczących tego że jestem ubezpiecozna i że jest moja druga procedura dopiero.

• Agaaaaa Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Zwykły ginekolog może Ci nie przepisać leków na refundację. Byłam u kilku zwykłych ginekologię i mi się niestety nie udało zdobyć recepty na leki do stymulacji z refundacja.
    Bo oni boją się że jak NFZ coś nie podpasuje to będą musieli sami za to płacić a to dużo pieniędzy wychodzi.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaaa wrote:
    Bo oni boją się że jak NFZ coś nie podpasuje to będą musieli sami za to płacić a to dużo pieniędzy wychodzi.

No niestety się nie dziwię, że się boją.

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
‹‹ 26 27 28 29 30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ