X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki w Czechach
Odpowiedz

Kliniki w Czechach

Oceń ten wątek:
  • Agaaaaa Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Czy mogę zapytać czy był to lekarz niepłodności czy zwykły ginekolog?
    To był zwykły ginekolog, który współpracuje z kliniką w Czechach, i musiałam mu podpisać kilka dokumentów, dotyczących tego że jestem ubezpiecozna i że jest moja druga procedura dopiero.

• Agaaaaa Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Zwykły ginekolog może Ci nie przepisać leków na refundację. Byłam u kilku zwykłych ginekologię i mi się niestety nie udało zdobyć recepty na leki do stymulacji z refundacja.
    Bo oni boją się że jak NFZ coś nie podpasuje to będą musieli sami za to płacić a to dużo pieniędzy wychodzi.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaaa wrote:
    Bo oni boją się że jak NFZ coś nie podpasuje to będą musieli sami za to płacić a to dużo pieniędzy wychodzi.

No niestety się nie dziwię, że się boją.

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    17/06/2024 Transfer BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
‹‹ 26 27 28 29 30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ