X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki w Czechach
Odpowiedz

Kliniki w Czechach

Oceń ten wątek:
  • Agaaaaa Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Czy mogę zapytać czy był to lekarz niepłodności czy zwykły ginekolog?
    To był zwykły ginekolog, który współpracuje z kliniką w Czechach, i musiałam mu podpisać kilka dokumentów, dotyczących tego że jestem ubezpiecozna i że jest moja druga procedura dopiero.

• Agaaaaa Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Zwykły ginekolog może Ci nie przepisać leków na refundację. Byłam u kilku zwykłych ginekologię i mi się niestety nie udało zdobyć recepty na leki do stymulacji z refundacja.
    Bo oni boją się że jak NFZ coś nie podpasuje to będą musieli sami za to płacić a to dużo pieniędzy wychodzi.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaaa wrote:
    Bo oni boją się że jak NFZ coś nie podpasuje to będą musieli sami za to płacić a to dużo pieniędzy wychodzi.

No niestety się nie dziwię, że się boją.

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
‹‹ 26 27 28 29 30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ