Kliniki w Czechach
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, Przepraszam, że sie wtrącę w wątek, ale dopiero rozpoczynam przygodę z IVF. Jestem zielona… prawdopodobnie zdecydujemy sie na reprofit w ostravie, jesteśmy po pierwszej konsultacji online w Reproficie (termin był praktycznie od ręki i nie ma problemu, jakimiś sie zdecydujemy, żeby umówić wizytę na miejscu. Pani doktor zapytała, czy mam możliwość refundacji leków w Polsce. Byłam zaskoczona, nie wiedziałam , że NFZ refunduje leki do stymulacji. Pytanie jak podejść do tematu, kto miałby wypisać receptę?
PS, jakie były wasze motywacje przy wyborze kliniki? Dlaczego zdecydowałyście sie na Czechy. Z góry dziękuje za każda odpowiedz ❤️❤️❤️33 lata, 4 lata starań po stracie
2019 -19tc ciąża obumarła 💔
2020 CB 💔
04.23 CB 💔
14.01 niespodziewane II 🥹
SANCO - niskie ryzyka, dziewczynka 💖
Termin na 24 września 2024 -
Witam, pracuję w klinice wspomaganego rozrodu i zapraszam wszystkich, którzy mają pytania dotyczące tego, jak można leczyć się po czeskiej stronie. W klinikach Pronatal Ostrava/Praga są teraz bezpłatna konsultacja a do końca września zniżka ok 1500 zł na całąprcedurę ivf
-
Czesc Dziewczyny!
Przymierzam sie do zamrozenia komorek jajowych i rozwazam Czechy. Standardowo zapytam- jaka klinike polecacie?🙂 czytam wlasnie tutejsze watki i probuje sie w tym odnalezc, macie moze jakas "sciage", rady i namiary? Jak na razie wnioskuje,ze Reprofit Ostrava "wysuwa" sie tu na prowadzenie ale moze jest jeszcze cos o czym nie wiem 😊 -
Dziewczyny czy jest tu jakaś, która podjęła się procedury (inseminacji lub in vitro) w pojedynkę z "partnerem" na papierku? Interesuje mnie czy procedura była bardzo skomplikowana czy można dokumenty wypełnić w pl? I jak oni to weryfikują?
Joanna43 lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was ma jakieś namiary na klinikę w Czechach, gdzie jest możliwa inseminacja kobiety bez partnera?
Jeśli trzeba wypełnić dokument z danymi partnera to czy musi być on spisany w obecności notariusza czy nie jest to sprawdzane? Bardzo proszę o jakieś informacje. -
Megi0987 wrote:Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie, pelno różnych informacji w internecie i juz mam mentlik.
Sprawa jest taka, ze jestem singielka, mam juz jedna coreczke ale bardzo pragne miec drugie dziecko. Nie chcę uzalezniac swojego szczęścia od tego czy kogos spotkam w swoim życiu bo moze sie to nigdy nie zdarzyć.
Prosze, jesli ktoras z Was byla/ jest w podobnej sytuacji niech sie do mnie odezwie.
Chcialabym przejsc inseminacje w Czechach ale jest problem z przyjazdem 'partnera' zeby podpisac dokumenty.
Nie wiecie czy mozna dostac dokumenty meilowo i sie ktos machnie w domu?
I czy trzeba jakos udowadniać ze ja i 'partner' nie jesteśmy w stanie począć naturalnie dziecka?
Bo nawet jesli znajde kogos kto by podpisal dokumenty to nie udowodnie ze jest bezpłodny. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi 😅
Pomóżcie! 🙏🏻 -
HaBie wrote:Witam, pracuję w klinice wspomaganego rozrodu i zapraszam wszystkich, którzy mają pytania dotyczące tego, jak można leczyć się po czeskiej stronie. W klinikach Pronatal Ostrava/Praga są teraz bezpłatna konsultacja a do końca września zniżka ok 1500 zł na całąprcedurę ivf
-
Hej. Co sądzicie o Reprofit? Jestem po 5 niedanych transferach w Polsce, ja 42 lata, on azospermia i ASA. Amh 3,0, więc całkiem nieźle, ale przy moim wieku dają 10-15% szans, przy AZ 50% szans. Jak u was to było. Biorąc pod uwagę wiek skłaniamy się ku AZ.
Magdzior lubi tę wiadomość
-
aamaja wrote:Hej. Co sądzicie o Reprofit? Jestem po 5 niedanych transferach w Polsce, ja 42 lata, on azospermia i ASA. Amh 3,0, więc całkiem nieźle, ale przy moim wieku dają 10-15% szans, przy AZ 50% szans. Jak u was to było. Biorąc pod uwagę wiek skłaniamy się ku AZ.
Ja w sprawie reprofit nie doradze próbowaliśmy w eurofertil wiek 40 lat amh 0.8
Z 5 komórek 3 blastocysty z kolejnych 4 jedna po badaniu wszystkie chore .Doktor mówi że w naszym wieku tu już loteria są komórki ale z wadami genetycznymi każdy cykl może być inny można trafić można nie trafić.Moze być tak że wszystkie zarodki chore w naszym wieku transfer bez badań jest wielka loteria niestety 🥲 ale w przypadku adopcji lekarz mówi że szanse są duże więc się nie poddawaj ❤️ -
Magdzior wrote:Ja w sprawie reprofit nie doradze próbowaliśmy w eurofertil wiek 40 lat amh 0.8
Z 5 komórek 3 blastocysty z kolejnych 4 jedna po badaniu wszystkie chore .Doktor mówi że w naszym wieku tu już loteria są komórki ale z wadami genetycznymi każdy cykl może być inny można trafić można nie trafić.Moze być tak że wszystkie zarodki chore w naszym wieku transfer bez badań jest wielka loteria niestety 🥲 ale w przypadku adopcji lekarz mówi że szanse są duże więc się nie poddawaj ❤️
Magdzior lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Czy w Czechach mogę zamrozic komorki jajowe? ( z racji leczenia partnera musimy poczekac z oddaniem nasienia). Ja chcialabym przejsc procedure i zostawic zamrozone jajeczka w klinice? Reprofit? Eurofertil? Czy orientujecie się czy jest taka mozliwosc? W Polsce trzeba być chorym... miec medyczne podstawy. Dziekuje za odpowiedz.
-