Komórka dawczyni przy IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
wypełnialiśmy formularz ze swoimi cechami, a potem na maila koordynatorka wysłała mi chyba z 4 propozycje dawczyń. podała wiek, kolor oczu, wzrost, wagę, kolor włosów. dopytywałam jeszcze później czy ma już dziecko. mi się niestety nie udało.starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
believer wrote:wypełnialiśmy formularz ze swoimi cechami, a potem na maila koordynatorka wysłała mi chyba z 4 propozycje dawczyń. podała wiek, kolor oczu, wzrost, wagę, kolor włosów. dopytywałam jeszcze później czy ma już dziecko. mi się niestety nie udało.
Bardzo mi przykro Believer. W Invimedzie gwarantują 12 oocytów i 3 zarodki z 3 doby.
W Gyncentrum chyba 4 zarodki. Którą z tych klinik bardziej polecasz, bo ja właśnie zastanawiam się nad nimi.
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb
Prolaktyna wreszcie prawidłowa
Histeroskopia zabiegowa
2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki
2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota -
believer wrote:wypełnialiśmy formularz ze swoimi cechami, a potem na maila koordynatorka wysłała mi chyba z 4 propozycje dawczyń. podała wiek, kolor oczu, wzrost, wagę, kolor włosów. dopytywałam jeszcze później czy ma już dziecko. mi się niestety nie udało.
Bardzo mi przykro Believer. W Invimedzie gwarantują 12 oocytów i 3 zarodki z 3 doby.
W Gyncentrum chyba 4 zarodki. Którą z tych klinik bardziej polecasz, bo ja właśnie zastanawiam się nad nimi.
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
Mola_90 w Salve dają 6 świeżych komórek co do zasady. Z tego co mówiła p. embriolog to jeśli pobraliby od dawczyni więcej czyli np. 14 komórek to by dali nam 7 (bo 1 dawczyni zazwyczaj jest na 2 pary, tak przynajmniej zrozumiałam). Dają swieże komórki chyba że np. nie mogą znaleźć dawczyni to proponują mrożone albo ktoś chce bo go bardzo czas goni, ogólnie mówiła że mrożone też mają jak powiedziałam jej że podeszłam w Invimed do procedury na mrożonych komórkach A Ty już podjęłaś decyzję co i jak dalej?
Jola17a lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
Jagoda7 powiem Ci że oceniam te kliniki podobnie co do zasady. Wydaje mi się że w Gyncentrum się bardziej zainteresowali i zlecili dodatkowe badania, no ale byłam już po pierwszej nieudanej procedurze, może gdyby to była pierwsza to też nie zlecaliby mi histeroskopii ani badań immunologicznych. Mam też wrażenie że łatwiej było coś tam zasugerować lekarzowi np. że chcę Atosiban albo intralipid. Wizyty w jednej i drugiej klinice natomiast szybkie tak jak chyba w wszędzie (albo przynajmniej w większości). W Gyncentrum zrobili zamieszanie z tymi dokumentami które krążyły między oddziałami w miastach. Myślę że dużej różnicy między tymi klinikami nie ma, no może tyle że w Gyncentrum mają świeże komórki ale z 12 mrożonych w Invimed też zazwyczaj kilka zarodków powstaje, no jednak te 3 w 3 dobie mają gwarantowane więc to jakieś zabezpieczenie jest.
Jagoda7 lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
Czesc dziweczyny, ja mialam IVF z KD w Eurofertil - Ostrava. Udalo sie za pierwszym razem. Na dawczynie czekalismy 2mce, IVF mialam na cyklu zgranym z dawczynia na swiezych komorkach. Z 6 komorek mielismy 3 zarodki, 2 mi podano 1 czeka zamrozony. Caly koszt 3200 Euro. Nie robilam dodoatkowych badan diagnostycznych bo mialam wiekszosc jzu zrobionych z PL. Przy moim AMH 0.1 i Endometriozie tylko opcja z KD wchodzila w gre.AMH: 0.1
Endometrioza IV stopnia / Laparoskopia / Torbiele Enfometrilane
Invimed Wroclaw
02/2019: Przygotowania do IVF z KD -
Hej. Ja podchodzę w invimed Wrocław, na kd czekaliśmy prawie rok. Szykowali nowy program który ruszył bodajże w lipcu, potem już szybko to poszło. We wrześniu ocyty były już u nich.
2004 urodziła się moja córka
2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
12.2016 ciąża biochemiczna
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
2019 amh 0,02
11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer -
Aguś19 wrote:Hej. Ja podchodzę w invimed Wrocław, na kd czekaliśmy prawie rok. Szykowali nowy program który ruszył bodajże w lipcu, potem już szybko to poszło. We wrześniu ocyty były już u nich.AMH: 0.1
Invimed Wroclaw
AniaK wrote:Co u Ciebie ? Gotowa na transfer ? Rozumien ze wsyzstkie badania zrobione i wszystko gra
Ocyty czekaja już od września, 16października mam wizytę, narazie jestem na antykach kazali przyjechać na wizytę między 18a24 dniem cyklu. No i mam nadzieję że na początku listopada będzie transfer
A co u Ciebie?
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2019 amh 0,02
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer -
believer wrote:Jagoda7 powiem Ci że oceniam te kliniki podobnie co do zasady. Wydaje mi się że w Gyncentrum się bardziej zainteresowali i zlecili dodatkowe badania, no ale byłam już po pierwszej nieudanej procedurze, może gdyby to była pierwsza to też nie zlecaliby mi histeroskopii ani badań immunologicznych. Mam też wrażenie że łatwiej było coś tam zasugerować lekarzowi np. że chcę Atosiban albo intralipid. Wizyty w jednej i drugiej klinice natomiast szybkie tak jak chyba w wszędzie (albo przynajmniej w większości). W Gyncentrum zrobili zamieszanie z tymi dokumentami które krążyły między oddziałami w miastach. Myślę że dużej różnicy między tymi klinikami nie ma, no może tyle że w Gyncentrum mają świeże komórki ale z 12 mrożonych w Invimed też zazwyczaj kilka zarodków powstaje, no jednak te 3 w 3 dobie mają gwarantowane więc to jakieś zabezpieczenie jest.
Believer, dziękuję. U mnie różnica jest o tyle zasadnicza, że jestem z Warszawy, więc teoretycznie Invimed mam blisko. W Gyncentrum jest natomiast gwarancja 4 zarodków i dlatego zwróciłam na nich uwagę przeglądając ofertę klinik. Jestem już po histeroskopii i w trakcie badań immunologicznych, więc to i tak będę miała za sobą.
Którego lekarza polecasz w Invimedzie?SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
Aguś19 wrote:Hej. Ja podchodzę w invimed Wrocław, na kd czekaliśmy prawie rok. Szykowali nowy program który ruszył bodajże w lipcu, potem już szybko to poszło. We wrześniu ocyty były już u nich.
Aguś, a wiesz już ile macie zarodków? - przepraszam, jeżeli gdzieś wyżej była tym mowa.SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
AniaK wrote:Czesc dziweczyny, ja mialam IVF z KD w Eurofertil - Ostrava. Udalo sie za pierwszym razem. Na dawczynie czekalismy 2mce, IVF mialam na cyklu zgranym z dawczynia na swiezych komorkach. Z 6 komorek mielismy 3 zarodki, 2 mi podano 1 czeka zamrozony. Caly koszt 3200 Euro. Nie robilam dodoatkowych badan diagnostycznych bo mialam wiekszosc jzu zrobionych z PL. Przy moim AMH 0.1 i Endometriozie tylko opcja z KD wchodzila w gre.
AniaK to ciekawa oferta bo dużo taniej niż w Unice. Czas oczekiwania też nie taki długi. A miałaś jakąś gwarancję?starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
Jagoda to jak jesteś z Warszawy to na pewno lepiej będzie Ci podejść na miejscu. Niby nie przechodzimy stymulacji która wymaga najwięcej wizyt ale i tak nie jest to proste. Ja w Gyncentrum robilam jeszcze tak ze na te wizyty ktore moglam np kontrole endometrium jezdzilam do Częstochowy bo miałam bliżej. Pierwszy transfer w Invimed mialam u dr Ziolkowskiej a drugi u Dworniaka. Oboje ok choć wizyty szybkie i raczej sztampowe podejście, Dworniak bardziej podatny na sugestie odnośnie np. dodatkowych leków.starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
Jagoda7 wrote:Aguś, a wiesz już ile macie zarodków? - przepraszam, jeżeli gdzieś wyżej była tym mowa.
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2019 amh 0,02
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer -
Aguś19 wrote:Tym razem wszystkie badania są dobre
Ocyty czekaja już od września, 16października mam wizytę, narazie jestem na antykach kazali przyjechać na wizytę między 18a24 dniem cyklu. No i mam nadzieję że na początku listopada będzie transfer
A co u Ciebie?AMH: 0.1
Invimed Wroclaw
believer wrote:AniaK to ciekawa oferta bo dużo taniej niż w Unice. Czas oczekiwania też nie taki długi. A miałaś jakąś gwarancję?AMH: 0.1
Invimed Wroclaw
Mola_90 no to fajnie ze decyzja podjęta ja pewnie też dopiero w lutym-marcu pewnie będę mieć komórki w Salve, mam nadzieję ze nie późniejstarania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔