Komórka dawczyni przy IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia15 wrote:Hej dziewczyny podjęliśmy z mezem decyzję po roku czasu przerwy ze przystępujemy do. In vitro z komórką dawczyni mamy za sobą 3 nieudane procedury. I moje pytanie czy trzeba specjalnie się przygotować w sensie zrobić badania sobie i mezowi maz wiadomo nasienie a jeśli chodzi o mnie to. Jakie badania warto. Zrobić przed podejściem do takiej procedury
-
Kasia15 wrote:Dziewczyny chciałabym pojechać do Czech tam podjąć się in vitro z komórką dawczyni tylko mam probkem nie mam tu lekarza który by mnie poprowadził mam problemy z pęcherzyki nie pękają mi z czego się robią torbiele i tak wkoło czy lekarze z Czech przygotuje mnie do tranferu żeby w macicy było czysto jak to wygląda w praktyce z receptami itp leki kupujecie w Czechach?
-
efcia84 wrote:Jeśli masz immunologie wporzadku to nic więcej nie potrzeba. Ja dla samej siebie robiłam tylko glukozę , TSH, kwas foliowy, wit d, ale bardziej ze swojej ciekawosci. Do transferów podchodzę na cyklach sztucznych.
-
Fiona111 wrote:Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda Pakiet In Vitro z komórką dawczyni w Salve w Łodzi?
Czy jest ze świeżych komórek jajowych dawczyni czy mrożonych?
Jak długo czeka się na dawczynię ?starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
efcia84 wrote:Hej dawno nikt nie odzywał się w tym temacie. Nie wiecie w której klinice dają gwarancję zarodków, dziś dowiedziałam się że GC oceniło zasady i dają gwarancję tylko jednego zarodka z 5 doby trochę słabe jak wcześniej były 4 ...
Esti84 lubi tę wiadomość
Córka Nikola ur. 2011r. Autyzm😔
Amh luty 2020 - 0.88ng
3x INF 2020 = zero blastocyst😔
Amh luty 2022 -0.65ng
INF z komórkami dawczyni (czerwiec 2022)
❄️❄️ ❄️❄️
ET 13.06.22 zarodek 8A
9dpt bhcg 119 😍
11dpt bhcg 317 😍
17dpt bhcg 4009 😍
24dpt bhcg 35111😍
14 lipca usg jest serduszko ❤
23 sierpnia I prenatalne chłopczyk 💙 -
.Ona 39l AMH 0,74 ->2022r.
Start 2022 Invimed Wwa
I procedura październik 22 - pobrane 4 komórki- 0 zarodków
II procedura listopad 22 - pobrano 2 komórki - 0 zarodków
III procedura grudzień 22- pobrano 3 komórki - 0 zarodków
2023 klinika Eurofertil Czechy
IV procedura luty 23- pobrano 4 komórki - 1 zarodek ( zdrowy genetycznie )
V procedura marzec 23 - pobrano 2 komórki - 1 zarodek ( mozaika nie do transferu )
28.04.23 - 1 transfer zdrowej blastocysty - nieudany
VI procedura 3 lipiec 23 -pobrano 2 komórki - 2 zarodki ( 2 chore )
VII procedura 19 lipiec 23- pobrano 4 komórki - 2 zarodki ( 1 zdrowy , drugi chory )
VIII procedura 16 sierpień 23 - pobrano 3 komórki - 0 zarodków
Histeroskopia diag. i badanie CD 138 CD 56 -> 4 października
13 grudzień 23- transfer zdrowego zarodka (encorton+prograf) nieudany -
Korzystałam z Bociana - gwarancji nie dają, a i tak miałam 10 blastek.
Emily0723 lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
efcia84 wrote:Nie chce już z 3 doby teraz miałam 8 super zarodków z 3 doby i zero powodzenia jedna ciąża zakończona w 7 tygodniu.
-
Luusia wrote:Korzystałam z Bociana - gwarancji nie dają, a i tak miałam 10 blastek.
-
Niezapominajka55 wrote:Lusia czy mogłabyś napisać coś więcej o KD w Bocianie. Również jestem z Bociana ze Szczecina. Jestem po 3 procedurach i rozważam możliwość skorzystania z KD. Jak wygląda dobór dawczyni i jaki jest koszt? Będę wdzięczna za informacje Pozdrawiam
Hej, aktualne pytanie? Jestem w tej samej klinice -
Dziewczyny, co się dzieje z zarodkami, które nie zostały wykorzystane podczas procedury? Zapewne opcje to oddanie do adopcji lub tak zwana utylizacja, ale chciałabym to potwierdzić. Jeszcze mało siedzę w temacie. Zależy mi na wypowiedzianych dziewczyn, które podchodziły w Czechach. I drugie pytanie - czy orientujecie się ile razy potencjalna dawczyni może oddać swoje komórki? Znacie tez może jakieś ciekawe artykuły, które omawiają temat od strony psychologicznej ? Z góry dzięki 🙂
-
Cześć dziewczyny! Szukam u Was pocieszenia i porady. Dwie z rzędu procedury INV KD skończyły się u nas porażką zanim tak naprawdę się zaczęły... dawczynie nie miały wymaganych dobrej jakości komórek i nie przeprowadzali zapłodnienia. Czy u Was się też takie sytuacje zdążały? Czy tylko my mamy takiego pecha? Obecnie klinika szuka dla nas kolejnej trzeciej dawczyni. Zastanawiam się czy nie szukać innej kliniki.
-
Emily0723 wrote:W jakiej jesteś klinice? Czy nie miałaś w umowie gwarancji zarodkow ? Płaciliście za te nieudane procedury?
Jesteśmy w Bocianie, nie ma gwarancji zaraodków, ale mamy określoną liczbę komórek, które będą zapładniane. W tym wypadku powyżej 6. Koordynator szuka dawczyni we wszystkich ich oddziałach, mąż dojeżdza oddać nasienie tam gdzie jest punkcja. Nie pobierają kasy za nieudane procedury, gdyby tak było to nie zastanawiałabym się nad zmianą. Dziwi mnie to, że do KD robią punkcje i pobierają 2 lub 4 komórki. Tyle to sama potrafię wyprodukować 😉