Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

KrakOvi

Oceń ten wątek:
  • Basiuulka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita23 wrote:
    Dziewczyny dziś 21dpt. Zauważyłam niewielkie krwawienie, nawet nie krwawienie a takie zabrudzenie lekko brązowe minimalne. Jutro wizyta u dr W. Zmartwiłam się bardzo😢😢😢
    Ja też krwawiłam na początku, to ponoć normalnie, szczególnie po ivf, także spokojnie
    Jeśli to nie krwotok to nie masz się co przejmować, a tak jak piszesz, że jest to brązowe plamienie tzn, że stara krew i może być nawet podrażnienie

• Rita23 Koleżanka

Wysłany: 11 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fortunate_bunia wrote:
    Takie sytuacje zdarzają się - jeśli jest to plamienie, to spokojnie. Obserwuj. Macica jest teraz mocno ukrwiona, czasami nawet przy aplikacji leków dowc*pnie podrażni się jakieś naczynie.
    Gdybyś zaczeła krwawić wtedy jedź na SOR. Mam nadzieję, że na strachu się zakończy.
    Można też skontrolować poziom progesteronu.
    Bardzo Ci dziękuję za wiadomość❤️

• Rita23 Koleżanka

Wysłany: 11 marca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiuulka wrote:
    Ja też krwawiłam na początku, to ponoć normalnie, szczególnie po ivf, także spokojnie
    Jeśli to nie krwotok to nie masz się co przejmować, a tak jak piszesz, że jest to brązowe plamienie tzn, że stara krew i może być nawet podrażnienie
    Bardzo dziękuję za wiadomość ❤️

• Aaaniaaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem dzisiaj 7dpt test negatywny już kolejny dzień także nastawiam się że już nic z tego. Formalnie betę zrobię dla kliniki chyba w piątek 9dpt. Mam pytanie odnoście wizyty po nieudanym transferze. Czy taka odbywa się w klinice jeżeli tak to w jakim konkretnym dniu po miesiaczce? Został nam jeden zarodek i nie wiem jaki plan działania będzie dalej. Czy możliwy transfer jest od razu w tym cyklu nowym ?

👩 34 lat
    Niedrożny lewy jajowód, prawy jajnik podciagniety do góry (powikłanie po CC)
    początki Hashimoto
    Amh 1.20
    👨 32 lat
    Słabe parametry nasienia

2017 ciążą naturalna🧒

Starania o drugie dziecko od 2018

2022-2023- stymulację cyklów - brak ciąży

02. 2024- laparoskopia diagnostyczna - lewy jajowód niedrożny z brakiem możliwości udrożnienia .
    Dalsza diagnostyka - upośledzenie prawego jajnika możliwe powikłanie po CC. - Decyzja o IVF.

08.2024 zakwalifikowanie do IVF
    I IVF 08.2024
    Pobrane 7 komórek, 6 dojrzałych, po 1 dobie 4 zapłodnione.
    Udało się uzyskać 3 zarodki : 5.1.1, 4.1.1, 4.1.2.

04.09.2024 transfer świeży zarodka 5.1.1.
    poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔 (łyżeczkowanie)

Na zimowisku ❄4.1.1.❄4.1.2.

01.2025 - Transfer FET ?
  • Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaniaaa wrote:
    Hej dziewczyny, jestem dzisiaj 7dpt test negatywny już kolejny dzień także nastawiam się że już nic z tego. Formalnie betę zrobię dla kliniki chyba w piątek 9dpt. Mam pytanie odnoście wizyty po nieudanym transferze. Czy taka odbywa się w klinice jeżeli tak to w jakim konkretnym dniu po miesiaczce? Został nam jeden zarodek i nie wiem jaki plan działania będzie dalej. Czy możliwy transfer jest od razu w tym cyklu nowym ?

Pamiętam że po moim biochemie miałam być w pierwszych dniach cyklu żeby zobaczyć czy wszystko się dobrze oczyściło.
    Mogłam już w cyklu po CB podchodzić do transferu więc myślę że u Ciebie też nie będzie takich przeciwskazań.

Macie przebadane zarodki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:15

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET 02.12.2023
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET 13.07.2024
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️

preg.png
  • Aaaniaaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    Pamiętam że po moim biochemie miałam być w pierwszych dniach cyklu żeby zobaczyć czy wszystko się dobrze oczyściło.
    Mogłam już w cyklu po CB podchodzić do transferu więc myślę że u Ciebie też nie będzie takich przeciwskazań.

Macie przebadane zarodki?

Nie badaliśmy zarodków :(
    Dlatego nie wiem co zadecyduje lekarz czy zatranaferowac go czy coś może innego powie.

Jakby był przebadany to pewnie zrobiłabym badania może w kierunku immunologii i histeroskopie by się jak najlepiej przygotować ale w tym wypadku nie wiadomo czego się można spodziewać.

👩 34 lat
    Niedrożny lewy jajowód, prawy jajnik podciagniety do góry (powikłanie po CC)
    początki Hashimoto
    Amh 1.20
    👨 32 lat
    Słabe parametry nasienia

2017 ciążą naturalna🧒

Starania o drugie dziecko od 2018

2022-2023- stymulację cyklów - brak ciąży

02. 2024- laparoskopia diagnostyczna - lewy jajowód niedrożny z brakiem możliwości udrożnienia .
    Dalsza diagnostyka - upośledzenie prawego jajnika możliwe powikłanie po CC. - Decyzja o IVF.

08.2024 zakwalifikowanie do IVF
    I IVF 08.2024
    Pobrane 7 komórek, 6 dojrzałych, po 1 dobie 4 zapłodnione.
    Udało się uzyskać 3 zarodki : 5.1.1, 4.1.1, 4.1.2.

04.09.2024 transfer świeży zarodka 5.1.1.
    poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔 (łyżeczkowanie)

Na zimowisku ❄4.1.1.❄4.1.2.

01.2025 - Transfer FET ?
  • Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaniaaa wrote:
    Nie badaliśmy zarodków :(
    Dlatego nie wiem co zadecyduje lekarz czy zatranaferowac go czy coś może innego powie.

Jakby był przebadany to pewnie zrobiłabym badania może w kierunku immunologii i histeroskopie by się jak najlepiej przygotować ale w tym wypadku nie wiadomo czego się można spodziewać.

A u kogo się leczysz? Bo jeżeli u W. to u niego z immunologią nie ma tematu, musiałabyś zmienić lekarza w klinice

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET 02.12.2023
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET 13.07.2024
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️

preg.png
  • Alesiamum Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem po wizycie i niestety nie widział pęcherzyka dziś 😔
    Mam się pojawić za tydzień..
    Co ciekawe potraktowali mnie dziś komercyjnie, wizytę, betę i progesteron wszystko płatne a to była moja pierwsza wizyta po transferze 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:41

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 37 🧒39

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
    07.12.2024 transfer ❄️ 5.1.1 👎
    24.02.2025 transfer ❄️ 5.1.1 🍀 (prog 19,78 ng/ml)
    6 i 7 dpt ⏸️🍀 8 dpt beta 84; prog 23.6 ng/ml🍀 10 dpt beta 162; prog 22.50 ng/ml🍀12 dpt beta 327.7; prog 21.9 ng/ml🍀14 dpt beta 839🍀
‹‹ 158 159 160 161 162
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ