KrakOvi
-
WIADOMOŚĆ
-
Rita23 wrote:Dziewczyny dziś 21dpt. Zauważyłam niewielkie krwawienie, nawet nie krwawienie a takie zabrudzenie lekko brązowe minimalne. Jutro wizyta u dr W. Zmartwiłam się bardzo😢😢😢
Jeśli to nie krwotok to nie masz się co przejmować, a tak jak piszesz, że jest to brązowe plamienie tzn, że stara krew i może być nawet podrażnienie -
fortunate_bunia wrote:Takie sytuacje zdarzają się - jeśli jest to plamienie, to spokojnie. Obserwuj. Macica jest teraz mocno ukrwiona, czasami nawet przy aplikacji leków dowc*pnie podrażni się jakieś naczynie.
Gdybyś zaczeła krwawić wtedy jedź na SOR. Mam nadzieję, że na strachu się zakończy.
Można też skontrolować poziom progesteronu. -
Basiuulka wrote:Ja też krwawiłam na początku, to ponoć normalnie, szczególnie po ivf, także spokojnie
Jeśli to nie krwotok to nie masz się co przejmować, a tak jak piszesz, że jest to brązowe plamienie tzn, że stara krew i może być nawet podrażnienie -
Hej dziewczyny, jestem dzisiaj 7dpt test negatywny już kolejny dzień także nastawiam się że już nic z tego. Formalnie betę zrobię dla kliniki chyba w piątek 9dpt. Mam pytanie odnoście wizyty po nieudanym transferze. Czy taka odbywa się w klinice jeżeli tak to w jakim konkretnym dniu po miesiaczce? Został nam jeden zarodek i nie wiem jaki plan działania będzie dalej. Czy możliwy transfer jest od razu w tym cyklu nowym ?👩 34 lat
Niedrożny lewy jajowód, prawy jajnik podciagniety do góry (powikłanie po CC)
początki Hashimoto
Amh 1.20
👨 32 lat
Słabe parametry nasienia
2017 ciążą naturalna🧒
Starania o drugie dziecko od 2018
2022-2023- stymulację cyklów - brak ciąży
02. 2024- laparoskopia diagnostyczna - lewy jajowód niedrożny z brakiem możliwości udrożnienia .
Dalsza diagnostyka - upośledzenie prawego jajnika możliwe powikłanie po CC. - Decyzja o IVF.
08.2024 zakwalifikowanie do IVF
I IVF 08.2024
Pobrane 7 komórek, 6 dojrzałych, po 1 dobie 4 zapłodnione.
Udało się uzyskać 3 zarodki : 5.1.1, 4.1.1, 4.1.2.
04.09.2024 transfer świeży zarodka 5.1.1.
poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔 (łyżeczkowanie)
Na zimowisku ❄4.1.1.❄4.1.2.
01.2025 - Transfer FET ? -
Aaaniaaa wrote:Hej dziewczyny, jestem dzisiaj 7dpt test negatywny już kolejny dzień także nastawiam się że już nic z tego. Formalnie betę zrobię dla kliniki chyba w piątek 9dpt. Mam pytanie odnoście wizyty po nieudanym transferze. Czy taka odbywa się w klinice jeżeli tak to w jakim konkretnym dniu po miesiaczce? Został nam jeden zarodek i nie wiem jaki plan działania będzie dalej. Czy możliwy transfer jest od razu w tym cyklu nowym ?
Pamiętam że po moim biochemie miałam być w pierwszych dniach cyklu żeby zobaczyć czy wszystko się dobrze oczyściło.
Mogłam już w cyklu po CB podchodzić do transferu więc myślę że u Ciebie też nie będzie takich przeciwskazań.
Macie przebadane zarodki?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:15
-
Nadzieja25 wrote:Pamiętam że po moim biochemie miałam być w pierwszych dniach cyklu żeby zobaczyć czy wszystko się dobrze oczyściło.
Mogłam już w cyklu po CB podchodzić do transferu więc myślę że u Ciebie też nie będzie takich przeciwskazań.
Macie przebadane zarodki?
Nie badaliśmy zarodków
Dlatego nie wiem co zadecyduje lekarz czy zatranaferowac go czy coś może innego powie.
Jakby był przebadany to pewnie zrobiłabym badania może w kierunku immunologii i histeroskopie by się jak najlepiej przygotować ale w tym wypadku nie wiadomo czego się można spodziewać.
👩 34 lat
Niedrożny lewy jajowód, prawy jajnik podciagniety do góry (powikłanie po CC)
początki Hashimoto
Amh 1.20
👨 32 lat
Słabe parametry nasienia
2017 ciążą naturalna🧒
Starania o drugie dziecko od 2018
2022-2023- stymulację cyklów - brak ciąży
02. 2024- laparoskopia diagnostyczna - lewy jajowód niedrożny z brakiem możliwości udrożnienia .
Dalsza diagnostyka - upośledzenie prawego jajnika możliwe powikłanie po CC. - Decyzja o IVF.
08.2024 zakwalifikowanie do IVF
I IVF 08.2024
Pobrane 7 komórek, 6 dojrzałych, po 1 dobie 4 zapłodnione.
Udało się uzyskać 3 zarodki : 5.1.1, 4.1.1, 4.1.2.
04.09.2024 transfer świeży zarodka 5.1.1.
poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔 (łyżeczkowanie)
Na zimowisku ❄4.1.1.❄4.1.2.
01.2025 - Transfer FET ? -
Aaaniaaa wrote:Nie badaliśmy zarodków
Dlatego nie wiem co zadecyduje lekarz czy zatranaferowac go czy coś może innego powie.
Jakby był przebadany to pewnie zrobiłabym badania może w kierunku immunologii i histeroskopie by się jak najlepiej przygotować ale w tym wypadku nie wiadomo czego się można spodziewać.
A u kogo się leczysz? Bo jeżeli u W. to u niego z immunologią nie ma tematu, musiałabyś zmienić lekarza w klinice -
Ja właśnie jestem po wizycie i niestety nie widział pęcherzyka dziś 😔
Mam się pojawić za tydzień..
Co ciekawe potraktowali mnie dziś komercyjnie, wizytę, betę i progesteron wszystko płatne a to była moja pierwsza wizyta po transferze 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:41
👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 37 🧒39
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja
07.12.2024 transfer ❄️ 5.1.1 👎
24.02.2025 transfer ❄️ 5.1.1 🍀 (prog 19,78 ng/ml)
6 i 7 dpt ⏸️🍀 8 dpt beta 84; prog 23.6 ng/ml🍀 10 dpt beta 162; prog 22.50 ng/ml🍀12 dpt beta 327.7; prog 21.9 ng/ml🍀14 dpt beta 839🍀 -