Kto stara sie o pierwsze dziecko i jeszcze nie ma?
-
WIADOMOŚĆ
-
Też tak zrozumiałam!! W takim razie Krakowska ogromne kciuki za transfer!
Krakowska lubi tę wiadomość
Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
NatiN wrote:Ale mi głupio, nie zrozumiałam Twojego wpisu, myślałam że już skończyłaś się starać w ogóle a Ty poprostu czekasz na transfer, przepraszam
Będę trzymać mocno kciuki na pewno się uda
😘
Dzięki Kochana, ale nie mam większych szans i potem zniknę z forum bo nie jestem zwycięskim przypadkiem co by dawać przykład.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Zoja101 wrote:Jak tam dziewczyny samopoczucie w nowym miesiącu? Macie siłę do dalszej walki czy raczej ciężko?
Ja ostatnio mam dużo problemów naokoło, więc trochę mniej w głowie myśli o ciąży, czyli nie myślę o tym non stop tylko prawie non stop
Mam plan działania na najbliższy czas, ale chyba nie mam jakiś wielkich nadziei, że szybko się uda.
Hej dziewczyny.
Mnie poprzedni miesiąc nieźle podeptał. Pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski, ale nasza radość trwała tydzień. Okres po biochemicznej najgorszy w życiu, z bólu chodziłam po ścianach. I ta świadomość, że jesteś w ciąży ale wiesz, że nie skończy się dobrze bo beta za niska.. Masakra. Dziś mam kontrolę cyklu i najpewniej jutro podchodzimy drugi raz do IUI... Mąż jeszcze niegotowy na ivf, niestety. Ja już bym chciała spróbować, bo nie wyobrażam sobie kolejnych biochemicznych.
Mam nadzieję, że marzec będzie dla nas wszystkich łaskawy. No i przyłączam swoje kciuki za transfer Krakowska. 😌🤍Krakowska lubi tę wiadomość
👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
queenie przykro mi to musi być naprawdę straszne, jak sobie pomyślę tylko to już mi się zbiera na płacz.
Ja nigdy nie widziałam dwóch kresek, ale wiem, że gdy zobaczę to będę miała ogromną obawę o to właśnie.. mimowolnie
O ile zobaczę
Trzymaj się i powodzenia w drugiej IUI, oby szczęśliwa do samego końca!!queenie lubi tę wiadomość
Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
queenie wrote:Hej dziewczyny.
Mnie poprzedni miesiąc nieźle podeptał. Pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski, ale nasza radość trwała tydzień. Okres po biochemicznej najgorszy w życiu, z bólu chodziłam po ścianach. I ta świadomość, że jesteś w ciąży ale wiesz, że nie skończy się dobrze bo beta za niska.. Masakra. Dziś mam kontrolę cyklu i najpewniej jutro podchodzimy drugi raz do IUI... Mąż jeszcze niegotowy na ivf, niestety. Ja już bym chciała spróbować, bo nie wyobrażam sobie kolejnych biochemicznych.
Mam nadzieję, że marzec będzie dla nas wszystkich łaskawy. No i przyłączam swoje kciuki za transfer Krakowska. 😌🤍
Jak była biochemia może warto zbadać immunologię.
IUI ma niestety niską skuteczność, do 15%.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Zoja101 wrote:queenie przykro mi to musi być naprawdę straszne, jak sobie pomyślę tylko to już mi się zbiera na płacz.
Ja nigdy nie widziałam dwóch kresek, ale wiem, że gdy zobaczę to będę miała ogromną obawę o to właśnie.. mimowolnie
O ile zobaczę
Trzymaj się i powodzenia w drugiej IUI, oby szczęśliwa do samego końca!!
To jest czasem tak przykre i bolesne.. najgorsze, że jak odebrałam wyniki bety i przyrost był zbyt niski, tego samego dnia do biura przyszedł kolega i powiadomił, że spodziewa się czwartego dziecka. Wszyscy składali mu gratulacje, przytulali, a ja nie mogłam bo tak płakałam. Musiałam pojechać do domu i zostałam tam 4 dni, praktycznie bez kontaktu ze światem.
Czasem mam wrażenie, że nieprzypadkowo nas tak los masakruje, dla jakiegoś wyższego celu.
Ale teraz już jest lepiej i próbuję dalej, póki mam siły.
Dziękuję Ci 😙 Mam nadzieję, że już niedługo też zobaczysz krechy i że wszystko będzie szło cudnie. 🙏👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Dla normalnych ludzi to takie pierdoły i nie nie rozumieją tego, a dla Ciebie taka wiadomość od kolegi w takim momencie to ogromny cios nie dziwię się, że musiałaś się odciąć na jakiś czas.
Ja ostatnich kilka cykli nawet negatywne bety zaczynam coraz gorzej znosić. O ostatnim niepowodzeniu dowiedziałam się w dniu moich urodzin, akurat byłam w galerii, zamówiłam lody i sprawdziłam wynik. Lody poszły całe do kosza, a ja przesiedziałam 15 minut płacząc w łazience w galerii, dopóki się nie uspokoiłam żeby móc pójść do domu.Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
Mam nadzieję, że marzec będzie dla nas wszystkich łaskawy. No i przyłączam swoje kciuki za transfer Krakowska. 😌🤍
Tak myślałam sobie właśnie o Tobie wczoraj .. że mam nadzieję że wszystko jest dobrze skoro póki co się nie odzywasz.. życie nie jest jednak sprawiedliwe .. trzymaj się Kochana ❤️ przesyłam moc siły i wytrwałości w tym ciezkim czasie dla Ciebie 😘queenie lubi tę wiadomość
-
Ehh przykro mi, ale z dwojga złego lepiej jak beta spadnie z takiej niskiej wartości i po prostu dostaniesz miesiączkę, a nie kiedy już jest Dziecieł na usg I nagle beta spada. Trzymam kciuki za dalsze poczynania :-*queenie lubi tę wiadomość
-
Zoja101 wrote:Dla normalnych ludzi to takie pierdoły i nie nie rozumieją tego, a dla Ciebie taka wiadomość od kolegi w takim momencie to ogromny cios nie dziwię się, że musiałaś się odciąć na jakiś czas.
Ja ostatnich kilka cykli nawet negatywne bety zaczynam coraz gorzej znosić. O ostatnim niepowodzeniu dowiedziałam się w dniu moich urodzin, akurat byłam w galerii, zamówiłam lody i sprawdziłam wynik. Lody poszły całe do kosza, a ja przesiedziałam 15 minut płacząc w łazience w galerii, dopóki się nie uspokoiłam żeby móc pójść do domu.
Doskonale wiem co czujesz, jak pewnie każda z nas tutaj 😌 Po każdej porażce odechciewa się nawet myśleć o kolejnych próbach, są pretensje do całego świata i ludzi, którym się udało bez większych problemów.. A jak u Ciebie sytuacja, jak dalsze działania? Być może coś pominęłam w wątku.
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa 💕 już się zbieram do dalszej walki, w poniedziałek drugie IUI, przesunęło się bo w tym cyklu potrzebowałam trochę dłuższej stymulacji. Mam dwa pęcherzyki, więc może tym razem będziemy mieli szczęście i chociaż ten jeden nieuszkodzony 🎈 trafi tam gdzie powinien. O immunologii też już myślałam i chciałabym zbadać w najbliższych miesiącach.
Jak będzie powtórka albo iui zupełnie nic nie da, to raczej będę mocno działać i przekonywać Męża do in vitro. Jestem zmęczona półśrodkami, koszty każdego cyklu też już zaczynają mnie irytować, szczególnie jak pomyślę jak małe mamy szanse na powodzenie. Wolę chyba postawić wszystko na jedną kartę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2022, 09:57
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Hej straszne jest to przez co przechodzimy wszyscy czekając na pierwsze dziecko..wokół pełno koleżanek w ciąży, Niektóre już 3 ciąża a my dalej nic można się załamać. Na dodatek one nigdy nie zrozumieją co my czujemy nigdy Teraz będziemy podchodzić do pierwszego transferu mam jeszcze resztki nadziei na to ze w końcu się uda… walczcie do końca ja lat 32 żałuje ze nie zaczęłam dużo wcześniej starań..trzymajcie się :*
Krakowska, Awry1990, queenie, Zoja101, Paulina12345, Matleena89, WannaBe lubią tę wiadomość
Starania od 06.2017
11.2017 -puste jajo- poronienie samoistne
Starania od. 2019 z pomocą medyczną
USG - Endometrioza
Nadczynnosc tarczycy
01.2020 - laparoskopia usunięta przegroda i ogniska endometriozy
06.2020 - stymulacja lametta i ovitrelle
06.2020 ciąża
08.2020 poronienie łyżeczkowanie - zaśniad groniasty częściowy
03.2021 histeroskopia usuwanie polipa
Od 06.2021 starania z lamettą ovitrelle/pregnyl
07.2021 inseminacja ❌
08.2021 inseminacja ❌
09.2021 inseminacja ❌
😫
Kariotypy obojga - prawidłowe
KIR Bx
04.2022 start —> IMSI -
queenie u mnie plan był w poprzednim cyklu na czwartą próbę IUI, ale się pokomplikowało i nie mogliśmy podejść do tej próby. I po tym stwierdziłam, że to nie ma sensu i spróbujemy in vitro. Za 2 tygodnie mam pierwszą wizytę i mam nadzieję, że szybko pójdzie cały ten proces i że w końcu dzięki temu się uda. Poza tym po drodze jeszcze robię badania, których mi brakuje. Oby w końcu ruszyłoDo tej pory łącznie 8 transferów ivf
Zoja101 wrote:queenie u mnie plan był w poprzednim cyklu na czwartą próbę IUI, ale się pokomplikowało i nie mogliśmy podejść do tej próby. I po tym stwierdziłam, że to nie ma sensu i spróbujemy in vitro. Za 2 tygodnie mam pierwszą wizytę i mam nadzieję, że szybko pójdzie cały ten proces i że w końcu dzięki temu się uda. Poza tym po drodze jeszcze robię badania, których mi brakuje. Oby w końcu ruszyło
No to będę trzymać kciuki żeby teraz juz konkretnie ruszyło, in vitro to juz poważny krok. daj znać koniecznie i powodzenia
My dziś byliśmy na iui, u męża duża poprawa jakości nasienia od zeszlego podejscia, a u mnie ładne dwa pecherzyki, wiec liczymy że sie uda. Tylko teraz znow 2 tygodnie oczekiwań.Zoja101 lubi tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Hej Kochane ❤️ co słychać ? U mnie bez zmian.. już wróciłam do pracy po laparoskopii, czuje się dobrze ale pierwszy cykl nieudany.. zobaczymy jak będzie dalej ale już tracę nadzieję.. mam nadzieję że u Was ciut lepiej pozdrawiam Was i miłego weekendu dobrze że idzie piękna pogoda , już całkiem inaczej będzie człowiek funkcjonowal
-
Hej nie trać nadziei, może potrzeba jeszcze chwilkę czasu po laparo. Ja jestem 16 dzień po drugiej inseminacji, robiłam test i była ledwo widoczna kreska, beta 4. Jutro powtarzam, ale raczej nic z tego nie wyszło. Więc też się cieszę, że chociaż słońce świeci..
MISIA88 lubi tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Hej dziewczyny 👁️ , my z mężem staramy się już drugi rok i nic. Jesteśmy po dwóch nieudanych próbach inseminacji. Przy pierwszej próbie mój mąż miał zaledwie 3 mln żywych plemników 😢. Druga próba oho mamy duży progres osiągnęliśmy magiczne 8mln , niestety beta nie drgnęła . Marzec miesiąc przerwy , badania immunologiczne , sprawdzanie to i owo. Kiry wyszły okej , mąż przeciwciał przeciwplemnikowe brak czekamy na allo mlr. U mnie komórki NK wyszły na poziomie 25%. W kwietniu chcemy próbować po raz kolejny, ale czasem brakuje już sił . Dobrze wiem kobietki przez co wy przechodzicie , trzymajcie się i bądźcie silne ❤️💪♀️
3 inseminacje nieudane ❌
Małopłytkowość
AMH 1,83
Sono hsg ubustronna drożność
La, aCL ujemne
Nk 25%
CD4:CD8+ 2,3
Anty tpo , tg ujemne
Hormony w normie
Toxoplazmoza i różyczka ujemne
Kariotyp okej
Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
♂️
Seminogram nieprawidłowy
Graniczna koncentracja 1% fizjologia
DFI 30-33%
HBA 89%
MAR test IgG 3%
Dna moczanowa
Kariotyp okej
♥️5dpt 21,2 mIU/ml
♥️7dpt 96,3mIU/ml
♥️9dpt 318,9mIU/ml
♥️11dpt 709,9mIU/ml
♥️13dpt1317,6 mIU/ml
♥️16 dpt 3056,2 mIU/ml
♥️ 20dpt 7875,0 mIU/ml
❤️23dpt dwa pęcherzyki mamy 1 serduszko
❤️30dpt 42476,0 mIU/ml
❤️37dpt Mamy dwa serduszka, jedno dzieciątko 1,36cm; drugie 1,46cm😍
❤️🖤9w3d jedno serduszko drugi aniołek😭serduszko przestało bić w 8w5d -
queenie wrote:Hej nie trać nadziei, może potrzeba jeszcze chwilkę czasu po laparo. Ja jestem 16 dzień po drugiej inseminacji, robiłam test i była ledwo widoczna kreska, beta 4. Jutro powtarzam, ale raczej nic z tego nie wyszło. Więc też się cieszę, że chociaż słońce świeci..
Kochana przytulam mocno... ❤️queenie lubi tę wiadomość