Kto stara sie o pierwsze dziecko i jeszcze nie ma?
-
WIADOMOŚĆ
-
EmKa wrote:U Ciebie to jest normalny okres, plamienia przynajmniej w moim przypadku zaczynają się gdzieś tak około tydzień wcześniej, wogole w całym cyklu, mam różne plamienia, ale w moim przypadku to najprawdopodobniej wina endometriozy.. a jak u Ciebie z progesteronem w drugiej fazie cyklu, bo takie plamienia mogą również wskazywać na niedomogę lutealną, jakieś nadżerki, no możliwości jest mnóstwo.. Pozdrawiam
Wiesz co nie dawno gin kazała mi zrobić progesteron 7 dni po owulacji (monitoring ) , miałam 11 i ona mówiła że ok . Że jak jest powyżej 3 te 7 dni po owulce to znaczy że owulacja się odbyła. .. hmmm.. -
EmKa wrote:Nie chcę wchodzić w kompetencje lekarzy, ale 11 to jest dosyć nisko, najlepiej jak jest tak koło 20.. Ja jak miałam 13, to moj lekarz kazał suplementować progesteron Besins 2x100 w drugiej fazie cyklu przy czym plamienia i tak miałam, tyle że wtedy już nie badałam progesteronu, więc nie wiem do końca czy mój organizm go dobrze przyswajał.
Mogę wysłać zaproszenie ? Miałabym jeszcze pytanie na priv -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
Krakowska wrote:Dzięki Kochana, ale nie mam większych szans i potem zniknę z forum bo nie jestem zwycięskim przypadkiem co by dawać przykład.
Nie po to się jest na forum, żeby 'być zwycięskim przypadkiem' czy 'dawać przykład'. Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać. Bez względu na to, czy wychodzi, czy nie ❤️
Nie wiem jaki u Ciebie jest problem, ale popatrz na moją stopkę. I nie poddawaj się. Ja jeszcze też nie powiedziałam ostatniego słowa 😉
Trzymaj się.Zoja101, Krakowska lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Cześć dziewczyny, co u Was słychać? Jak się czujecie? 🌸🌞👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
hej jakoś leci , idą święta chociaż z taką pogodą jak się zapowiadają to chyba pod kocem żeby się ogrzać ja w zeszłym tygodniu strasznie chorowałam.. ból głowy okropny, gorączka, potem ból mięśni, utrata węchu i smaku ale robiłam test i wyszedł negatywnie .. także nie wiem co mnie to złapało ale oby nigdy więcej !!!
myślę za jakiś czas zrobić przeciwciała na Covid , zobaczymy czy coś wyjdzie - ogólnie ten cykl poszedł na straty no ale wiadomo nic na siłę .. u Ciebie jak tam ? widzę w stopce ze 9.04 było iui ? i jak ? -
Miałam nadzieję, że taka cisza tutaj, bo wszystkie już poza wątkiem ehh
U mnie jakoś leci, zajmuję myśli przygotowaniami do in vitro. Pogoda mi trochę pomaga, bo dość optymistycznie nastraja. Wczoraj trochę podłubałam w ogródku, to też fajnie odpręża.Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
MISIA88 wrote:hej jakoś leci , idą święta chociaż z taką pogodą jak się zapowiadają to chyba pod kocem żeby się ogrzać ja w zeszłym tygodniu strasznie chorowałam.. ból głowy okropny, gorączka, potem ból mięśni, utrata węchu i smaku ale robiłam test i wyszedł negatywnie .. także nie wiem co mnie to złapało ale oby nigdy więcej !!!
myślę za jakiś czas zrobić przeciwciała na Covid , zobaczymy czy coś wyjdzie - ogólnie ten cykl poszedł na straty no ale wiadomo nic na siłę .. u Ciebie jak tam ? widzę w stopce ze 9.04 było iui ? i jak ?
Kurcze szkoda, że tak chwyciło i cykl przepadł, no ale choroba nie wybiera.. Oby maj był w takim razie szczęśliwy i było już tylko lepiej 😇 Mam nadzieję, że to laparo było przełomowe.
Tak, było iui ale wyniki Męża się pogorszyły, więc na nic nie liczę. Plus jest taki, że podjęliśmy decyzje i była to ostatnia inseminacja. W kolejnym cyklu badania i przygotowania do in vitro. Trochę to dla mnie abstrakcja bo jesteśmy młodzi i tylko 9 miesięcy się staramy, no ale nie ma co liczyć że fragmentacja spadnie. Już widzę moje przyjaciółki jak będę próbowała się tym z nimi podzielić... 🤷♀️
@Zoja101, a powiedz mi jak jest u Ciebie? Jaki masz plan działania?MISIA88 lubi tę wiadomość
👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Queenie mój plan to długi protokół in vitro, od przyszłego cyklu, czyli mniej więcej za tydzień zaczynam z tabletkami anty. I zobaczymy. Bardzo liczę na to, że się uda. A co do dzielenia się, to ja nie mówiłam nikomu ani o staraniach, ani o problemach ze staraniami, ani nie zamierzam mówić o in vitro.
A u Ciebie jaki plan?
Misia zdrowiej i oby następny cykl był owocny!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 11:37
MISIA88 lubi tę wiadomość
Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
Zoja101 wrote:Queenie mój plan to długi protokół in vitro, od przyszłego cyklu, czyli mniej więcej za tydzień zaczynam z tabletkami anty. I zobaczymy. Bardzo liczę na to, że się uda. A co do dzielenia się, to ja nie mówiłam nikomu ani o staraniach, ani o problemach ze staraniami, ani nie zamierzam mówić o in vitro.
A u Ciebie jaki plan?
Misia zdrowiej i oby następny cykl był owocny!!
Czyli już niedługo cały proces się zacznie, super! 🤗 Koniecznie daj znać jak się czujesz.
Na razie muszę się umówić na wizytę kwalifikacyjną, bo będziemy się starać o dofinansowanie (ale od 4 dni nikt w szpitalu nie odbiera 😏), no i 2-3 dzień cyklu mam pierwsze badania do zrobienia. Więc dopiero za miesiąc ruszamy.Zoja101, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Zoja101 wrote:Queenie mój plan to długi protokół in vitro, od przyszłego cyklu, czyli mniej więcej za tydzień zaczynam z tabletkami anty. I zobaczymy. Bardzo liczę na to, że się uda. A co do dzielenia się, to ja nie mówiłam nikomu ani o staraniach, ani o problemach ze staraniami, ani nie zamierzam mówić o in vitro.
A u Ciebie jaki plan?
Misia zdrowiej i oby następny cykl był owocny!!
Dzięki - to już na szczęście końcówka choroby u nas coś się tam udało powalczyć jednorazowo ale wątpię aby ten jeden raz był udanym hahahha
Tobie życzę wytrwałości i odwagi :* na pewno będzie dobrzeZoja101 lubi tę wiadomość
-
queenie wrote:Kurcze szkoda, że tak chwyciło i cykl przepadł, no ale choroba nie wybiera.. Oby maj był w takim razie szczęśliwy i było już tylko lepiej 😇 Mam nadzieję, że to laparo było przełomowe.
Tak, było iui ale wyniki Męża się pogorszyły, więc na nic nie liczę. Plus jest taki, że podjęliśmy decyzje i była to ostatnia inseminacja. W kolejnym cyklu badania i przygotowania do in vitro. Trochę to dla mnie abstrakcja bo jesteśmy młodzi i tylko 9 miesięcy się staramy, no ale nie ma co liczyć że fragmentacja spadnie. Już widzę moje przyjaciółki jak będę próbowała się tym z nimi podzielić... 🤷♀️
@Zoja101, a powiedz mi jak jest u Ciebie? Jaki masz plan działania?
Dzięki no zobaczymy czy ta laparo coś wniosła - jakoś się nie łudzę zaczynam odliczać do wczasów - co prawda do września daleko ale jakoś te myśli mnie uspokajają
Trzymam kciuki za Twoje decyzje :* a koleżanki nie muszą nic wiedzieć .. zwłaszcza takie , które tego nie zrozumieją -
MISIA88 wrote:Dzięki no zobaczymy czy ta laparo coś wniosła - jakoś się nie łudzę zaczynam odliczać do wczasów - co prawda do września daleko ale jakoś te myśli mnie uspokajają
Trzymam kciuki za Twoje decyzje :* a koleżanki nie muszą nic wiedzieć .. zwłaszcza takie , które tego nie zrozumieją
Ważne, żeby mieć na co czekać i choć trochę zająć głowę 😌
Dziękuję, w końcu udało mi się dodzwonić, kwalifikacja za miesiąc 😊
Odnośnie koleżanek, to niestety pod koniec maja mamy zagraniczny wypad (panieński), bilety już kupione, a to będzie najpewniej początek tego cyklu z ivf. Także muszę je uprzedzić, chcę być fair i mam nadzieję, że zrozumieją.Zoja101, MISIA88, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️
Dzień dobry Dziewczyny,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
Cześć dziewczyny, dołączam też ja ,nie wiem czy ktoś jeszcze jest w tym wątku 😉
Ja skoczę w tym roku 28 l,mąż 31lat.
Jestem po 1poronieniu , nie mam jeszcze dzieciZoja101 lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Ja zaglądam czasem😉
Witam serdecznie 😁
Moja historia w stopce.
Trzymam kciuki za Wasze działania i z całego serca życzę pozytywnych bet.👍
Długo czekałam, żeby zobaczyć dwie kreski na teście. Było warto. Do mety daleko, ale droga stała się piękna ❤️
Anka94, Zoja101 lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Anka94 wrote:Cześć dziewczyny, dołączam też ja ,nie wiem czy ktoś jeszcze jest w tym wątku 😉
Ja skoczę w tym roku 28 l,mąż 31lat.
Jestem po 1poronieniu , nie mam jeszcze dzieci
Hej, pewnie że zagladamy 😊 Fajnie, że dołączyłas. I jaki plan działania u Was?👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
19.05. mamy ❤️