X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja mysle ze nie ma reguly ;) niektore kobiety po przejsciach podobnych do nas pracowaly prawie cala ciaze i bylo ok a niektore lezaly jak placek w domu bo na nic sil nie mialy ;).. ja osobiscie trz wolalabym pracowac ;)) o ile zdrowie na to pozwoli i moje sily ;) jesli bym nie mogla pracowac to nie plakalabym z tego powodu ;)))
    ale Ola w ciazy w szpitalu ? To chyba troche niebezpieczne.. rzekłabym bardziej niebezpieczne niz praca z malymi dziecmi.. 'moja pani doktor uwaza ze praca w przypadku ciazy zwieksza ryzyko poronienia.. przez zmeczenie, przez wysilek.. przez stycznosc z ludzmi ktorzy czesto przycodza do pracy chorzy, a zwykla grypa moze zabic naszego dzieciaczka..
    teraz gdy jestem w ciazy nie darowałabym sobie, zeby cos sie stalo mojemu dziecku bo cos zaniedbałam.. uwazam ze to tak szczegolny stan kiedy kobieta wlasnie powinna odpuscic.. i zajac sie tym macierzynstwem.. ja mam teraz czas na sluchanie muzyki relksacyjnej.. balsamuje cialko, rozmawiam z malenstwem.. odpoczywam dla niego.. jem zdrowo dla niego.. i zrobie wszytsko zeby te ciaze donosic :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wydaje mi się że Ola ma trochę racji, siedzenie w domu i ciągłe myślenie też może źle zadziałać. Praca to zawsze jakaś odskocznia, coś innego. Oczywiście zgadzam się że tak jak było w przypadku jednej z naszych koleżanek praca fizyczna po 12h odpada. Jednak lżejsza praca myślę jest jak nabjbardziej wskazana, chociażby po to żeby się "zrelaksować" i przestać myśleć o temacie :D

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie moge sie z tym zgodzic :) pewnie.. wczesniej zakdalam, ze ja bede cwiczyc nawet w ciazy, ale gdzie tam teraz jak ja ledwo po schodach wchodze :P (jeszce rok temu brlam udział w maratonach gorskich mtb).
    ale o czym Edyta ciagle myslec? ja nie mam problemow z znalezniem sobie zajecia :) wiekszosc czasu leze i spie bo doprawdy jestem taka zmeczona.. lekki spacer, dobra ksiazka, ciekawy artykul, film, muzyka, relaksacja.. maluszek tego potrzebuje a nie rozdygotana matke ktora zaspana leci do roboty :) taka prawda.. z reszta zobaczycie same ;) wiekszosc dziewczyn na fioletowej od razu na L4 i ma takie zdanie jak ja :)

poza tym juz nie wspomne ze placicmy takie wielkie skaldki zus, ze po prostu juz nigdy wiecej w zyciu tego wolbego nie wykorzystasz.. a tutaj tylko dziecko moze skorzystac ;) kasa ta sama a Ty sie mozesz zajac soba i swoimi pasjami :)

• Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka chyba 1.80 cm z tego co rozszyfrowałam na zdjęciu :)

Czarna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. wiesz ja mam inne priorytety, nie zarabiamy duzo kasy a gfybym stracila prace przez ciaze to nie bede miala jak utrzymac maluszka a niestety wszystko kosztuje. moj m tez nie zarabia milionow :) oczywiscie masz racje ze trzeba odpoczywac jesli jest zagrozenie ale jesli nie ma i lekarz wyrazi taka opinie to ja napewno skorzystam z pracy ;))
    ale oczywiscie kazdy ma swoje zdanie ija noe bede nikogo przekonywac do zmiany swojego zdania ;))
    moja siostra zaszla in vitro z blizniakami bo miala wielkie problemy przed kupe lat i pracowala do 7 miesiaca ciazy ;)) urodzila 2 zdrowe coreczki ;)

• Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola masz rację nie każdy może sobie pozwolić na L4 no i nie każdy chce ja nie chciałam , ale po 1 musiałam , bo samopoczucie kiepskie po 2 upośledzona umysłowo kierowniczka .

Czarna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. ale oczywiscie jak mi sie uda zajsc w ciaze i nie daj boze bedzie cos zagrozona chociaz w 1 % stopniu to oczywiscie of razu bez zastanowienia wezme L4 :) ale jesli bede mogla pracowac to będę ;))

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja właśnie wyczekuje okresu pewnie będzie lada dzień i zaczynam nowy cykl. Teraz mnie zlapal wirus mojego m tez i wszystkich do okola grypa żołądkowa szok 3 dzień nic nie jem dobrze ze to wszystko przed owulacja bo by na pewno cykl był stracony:( doktorka mi przepisala metformax i niewiem czy go jeść jak mnie tak żołądek boli?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie , jeżeli ktoś pracuje na umowę o pracę to nie może iść sobie na 9 miesięcy na L4 jeżeli po macierzyńskim chce się wrócić do pracy. Każda osoba ma swoje zdanie. Nie znam nikogo z mojego otoczenia kto by był całą ciążę na L4. Oczywiście zdarzają się tygodnie kiedy dziewczyny idą na L4 ale nie jest to częste. Koleżanki pracują nawet i do 9 miesiąca i rodzą zdrowe silne dzieci. Każdy ma inny sposób na życie i np dla mnie praca jest ważna i uważam że powinnam pracować żeby się rozwijać. Tak jak napisała mikusia, jakby mi kazali pracowac fizycznie po 12h to też bym pewnie zwątpiła.
    Ja zawsze powtarzam , nawet jeżeli ktoś by mi zaproponował że da mi te same pieniądze co zarabiam za siedzenie w domu to i tak bym poszła do pracy. Dla siebie, dla własnego dobrego samopoczucia.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ja to po metformaxie początkowo miałam dziwne objawy, traciłam ostrość widzenia, brzuch mnie bolał ale bierz bierz. Podobno pomaga :/

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że już jesteś blisko dni płodnych, też bym chciała :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no właśnie , jeżeli ktoś pracuje na umowę o pracę to nie może iść sobie na 9 miesięcy na L4 jeżeli po macierzyńskim chce się wrócić do pracy. Każda osoba ma swoje zdanie. Nie znam nikogo z mojego otoczenia kto by był całą ciążę na L4. Oczywiście zdarzają się tygodnie kiedy dziewczyny idą na L4 ale nie jest to częste. Koleżanki pracują nawet i do 9 miesiąca i rodzą zdrowe silne dzieci. Każdy ma inny sposób na życie i np dla mnie praca jest ważna i uważam że powinnam pracować żeby się rozwijać. Tak jak napisała mikusia, jakby mi kazali pracowac fizycznie po 12h to też bym pewnie zwątpiła.
    Ja zawsze powtarzam , nawet jeżeli ktoś by mi zaproponował że da mi te same pieniądze co zarabiam za siedzenie w domu to i tak bym poszła do pracy. Dla siebie, dla własnego dobrego samopoczucia.
    Ja np. teraz dostałam umowę na 3 miesiące i jeśli uda mi się do tego czasu zaciążyć to niestety jeśli mój stan zdrowia na to pozwoli to będę pracować i się w pracy nie przyznam bo jeśli by się prezeska dowiedziała to już mi umowy nie przedłuży i zostałabym bez niczego ani umowy zlecenie ani o pracę... Ale nie będę gdybać :D najpierw chcę zajść w ciążę ale to od przyszłego miesiąca.. muszę teraz wyczekiwać @ ;// :)
    Sylka ja też bym chciała już płodne mieć ;(

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Ola bo teraz przed toba 3 miesiące a potem pewnie rok ?

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Sylka ja to po metformaxie początkowo miałam dziwne objawy, traciłam ostrość widzenia, brzuch mnie bolał ale bierz bierz. Podobno pomaga :/
    A ile tabletek jadłaś?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Racja Ola bo teraz przed toba 3 miesiące a potem pewnie rok ?
    No właśnie potem na czas nieokreślony już... :)) Dlatego musiałabym się bardzo z tym kryć na tyle ile to możliwe oczywiście :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja np. teraz dostałam umowę na 3 miesiące i jeśli uda mi się do tego czasu zaciążyć to niestety jeśli mój stan zdrowia na to pozwoli to będę pracować i się w pracy nie przyznam bo jeśli by się prezeska dowiedziała to już mi umowy nie przedłuży i zostałabym bez niczego ani umowy zlecenie ani o pracę... Ale nie będę gdybać :D najpierw chcę zajść w ciążę ale to od przyszłego miesiąca.. muszę teraz wyczekiwać @ ;// :)
    Sylka ja też bym chciała już płodne mieć ;(
    E jeszcze daleko tydzień jeszcze narazie to się kuruje z grypy żołądkowej żeby być gotowa za tydzień do działania

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    E jeszcze daleko tydzień jeszcze narazie to się kuruje z grypy żołądkowej żeby być gotowa za tydzień do działania
    Jedz paluszki bez soli i pij wygazowana colę :) pomoże !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ale dlaczego nie moze isc na L4? Skoro mu to przysługuje? Na zachodzie nie dosc ze kobiety w ciazy sa wypychane na zwolnienie to maja za to jeszcze gore kasy, tylko w tym naszym kraju kaza nam do ostatnich sil pracowac straszac ze nie ma sie co pojawiac po macierzynskim.. i co z tego? jak nie ta to inna praca.. jak bedziemy przyzwalac na takie myslenie to beda nas coraz bardziej doić..
    Nie obraz sie Edyta, rozumiem, ze masz prawo lubic prace i sie rozwijać- ale widzisz tu sie zaczyna nasz egoizm.. tak samo ja bym mogla powiedziec ze rozwijam sie przez sport i nie chcialabym calkowicie z niego rezygnowac.. a jednak musialam..
    pamietajcie dziewczyny,że pracujemy zeby zyc a nie zyjemy zeby pracowac..
    ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania rzecz jasna :) i ja je szanuje nawet jesli sie nie zgadzam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No właśnie potem na czas nieokreślony już... :)) Dlatego musiałabym się bardzo z tym kryć na tyle ile to możliwe oczywiście :)
    Ola ale wiesz, ze jak bedziesz miala na nieokreslony to tak samo moga Cie zwolnic po powrocie z macierzynskiego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem pewnie że mogą ale to akurat mam gdzieś bardziej mi zależy na tym żeby dostać na nieokreślony żeby ewentualnie potem dostać L4 i macierzyński :))
    Niestety ale nie każdy ma się idealnie że moze sobie na wszystko pozwolić.. Ja należe do innych osób :) i jeśli będę mogła to na 100% będę pracować i na pewno nikt mi tego z głowy nie wybije :) a jeśli moja gin powie że absolutnie to grzecznie jej posłucham..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 20:08

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ