X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dla takich chwil jak na USG warto przechodzić przez te mdłości :)mam nadzieję że w końcu do Ciebie dołączymy z Olą :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj czekam na Was z niecierpliwoscia :)

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie odnośnie samego przygotowania do zabiegu, jutro idę do szpitala a we wtorek będę mieć zabieg. Interesuje mnie jak będę przygotowywana do zabiegu. zn. w co bedę ubrana - taka zielona szpitalna sukienka czy bede leżała nago? Ile trwa zabieg? Będę miała sprawdzaną drożność jajowodów poprzez kontrast podany przez macicę i później laparo z wycięciem torbieli i mieśniaka. Czekam na wasze odpowiedzi. Trochę się boje, a będę się bała jeszcze bardziej jak będą mnie wieźli już na salę operacyjną ....

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie było tak: ( z góry zaznaczam że wolałabym tego nie wiedzieć przed pójściem do szpitala bo chyba bym nie poszła :))
    Rano pojawiłam się w szpitalu , dostałam łóżko, na wieczór miałam robione badania krwi, prześwietlenie płuc, odwiedził mnie anestezjolog. Około 22:00 przyszła pielęgniarka z radosną nowiną że czas na lewatywę ( byłam w szoku), później dostałam coś na uspokojenie, rano poszłam do ubikacji i znowu lewatywa. Później dostałam taką białą szpitalną sukienkę, założyli mi cewnik, wenflon, dostałam coś pod język i pojechałam na salę operacyjną. Tam przeniosłam się na łóżko operacyjne i tam już byłam naga, przykryta zielonym prześcieradłem. Pani kazała położyć rękę na takim wysięgniku i od tego momentu już nie pamiętam nic. Obudziłam sie jak wracałam z bloku, byłam już ubrana w tą sukienkę w której pojechałam :D a później to już prawdziwe eldorado he :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dadzą ci pewnie głupiego jasia więc nie będziesz się bała :)

Edyta
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! ja prawdopodobnie też niedługo będę musiała zmierzyć się z tematem laparoskopii...powiedzcie mi czy zabieg musi być wykonany w jakimś konkretnym dniu cyklu?

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    cześć dziewczyny! ja prawdopodobnie też niedługo będę musiała zmierzyć się z tematem laparoskopii...powiedzcie mi czy zabieg musi być wykonany w jakimś konkretnym dniu cyklu?
    w kazdy byle nie w czasie okresu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Ja mam pytanie odnośnie samego przygotowania do zabiegu, jutro idę do szpitala a we wtorek będę mieć zabieg. Interesuje mnie jak będę przygotowywana do zabiegu. zn. w co bedę ubrana - taka zielona szpitalna sukienka czy bede leżała nago? Ile trwa zabieg? Będę miała sprawdzaną drożność jajowodów poprzez kontrast podany przez macicę i później laparo z wycięciem torbieli i mieśniaka. Czekam na wasze odpowiedzi. Trochę się boje, a będę się bała jeszcze bardziej jak będą mnie wieźli już na salę operacyjną ....
    U mnie bylo podobnie jak u Edyty :) tylko ze mi cewnik zakladali jak usnelam :) i rozebrali tez jak usnelam :) a obudzilam sie dopiero na intensywnej terapii :)) a ze tam mnie bolało to dali mi morfinke i byl odjazd do konca dnia.. przed zabiegiem dostajesz leki przecilękowe wiec caly strach mija.. wszytsko Ci obojetne :)

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    w kazdy byle nie w czasie okresu...
    dziękuje za odpowiedź

a na taki zabieg się długo czeka? tzn. jak dostanę skierowanie od ginekologa to od razu wyznaczą mi jakiś bliski termin zabiegu?

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie ustaliłam to z moim ginem ale to u niego na oddziale on mi robił zabieg więc wiedział kiedy może go zrobić

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    dziękuje za odpowiedź

a na taki zabieg się długo czeka? tzn. jak dostanę skierowanie od ginekologa to od razu wyznaczą mi jakiś bliski termin zabiegu?
    ja czekałam w Poznaniu 3 miesiace i to bylo podobno mało :)szybko to raczej nie.. u nas w Polsce i cos szybko , moja Droga prosze Cie :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam dzisiaj test ciążowy, chciałam zobaczyć czy to prawda co piszą że po pregnylu wychodzi test pozytywny. W oparciu o moje doświadczenie mogę potwierdzić:) nie nie wychodzi pozytywny :P

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jakom mialas dawke ? Mi wychodzil pozytywny :) i to jeszcze w 8 dobie po podaniu :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 jednostek :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja tez.. no to pewnie zalezy od organizmu jak sie rozklada ten hormon.. ale przynajmniej wiesz ze jak zrobisz za kilka dni i bedzie pozytyw to jestes w ciazy :)

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bardziej sie boje :-(

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Coraz bardziej sie boje :-(
    Nie ma czego :) a lada dzien bedziesz nosic dzidziusia pod sercem :)

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailatan - oby...zyje tylko ta nadzieja. To dla mnie ostatnia nadzieja...jak to nie pomoze to nie wiem co zrobie. Tylko dla dziecka ide na ten zabieg.

AMH 1,98
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie codziennie widuję bociany he :) w drodze do pracy w zeszłym tygodniu widziałam gniazdo i w nim 2 bociany :) dzisiaj zobaczyłam kolejne 2 gniazda z bocianami a jedno gniazdo bez bociana. He, chyba podświadomie szukam tych gniazd :P

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie w Poznaniu ani jednego bociana :P za to duzo kotow :P hahahhaha u nas dizs lato sie zrobiło..24 stopnie w cieniu.. jutro za to dla odmiany cale 9 i deszcz.. super.. ide zaraz na spacer bo jutyro pewnie bede siedziec albo spac caly dzien..

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ