LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:w sumie najlepiej słuchać lekarza, w końcu to oni widzą najlepiej.
chcoiac ja mysle ze to chwilowe, bo cos juz tak nie czuje.. moze sie zatarłam troche, a ze teraz wszytsko jest bardzo ukrwione wiec i bardzo wrazlwie.. no zobaczymy.. -
nick nieaktualnyailatan wrote:aa coz, sama nic nie bede bralam, kupialm kefir, jogurt activia i bede sie zakwaszac
chcoiac ja mysle ze to chwilowe, bo cos juz tak nie czuje.. moze sie zatarłam troche, a ze teraz wszytsko jest bardzo ukrwione wiec i bardzo wrazlwie.. no zobaczymy.. -
ailatan wrote:No wlasnie pisalam do lekarki czy mam cos zrobic, czy cos wziac no to napisala ze nie.. wiec czekam do wtorku.. osttanio jak zapytalam czy moge brac magnze to tez zabronila.. powiedziala ze do konca 1 trymestru zadnych lekow..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja się dziś w pracy obijam hehe na szczęście mało chorych dzieci ) I odebrałam dziś umowę ;p mam do 31.07.... hehe Masakra. dupiate są te umowy na okres próbny... ale cóż jakoś trzeba przetrwać Jeszcze oddziałowa się buntuje, że mam niewiele mniejszą stawkę od niej i większą od dziewczyn które pracują juz kilkanaście lat.. A ja jej mówie, że przecież sama sobie nie ustaliłam stawki i nie może mieć o to pretensji do mnie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychociaz kurde rzeczywiscie.. bezsesnu te przepisy..ale z tego co wiem to nawet jesli by umowa wygasla to L4 mozesz ciagmac do porodu, tylko ze macierzynki nie bedzie przyslugiwal..
eee to starsznie tez w sumie ryzykowne jak Ty pracujesz z dziecmi i to chorymi ;/ -
dokładnie tak jest nawet jeżeli umowa ci wygaśnie i na pewno dowiesz się o tym wcześniej to w ostatnim dniu pracy idziesz na L4 i basta . Pierwsze L4 dostarczasz do pracodawcy kolejne już do ZUS-u. Macierzyński też będzie przysługiwał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 20:22
Edyta
-
nick nieaktualnyNo przepisy to lipa.. ale pracodawca moze zrezygnowac z mojej umowy i l4 nie dostane jesli umowa sie skonczy szybciej niz 3 miesiac ciazy wiem ze to ryzyko wielkie ale balabym sie ze zostane bez niczego i bedzie bardzo ciezko dlatego ja tak bardzo bym nie chciala isc na l4 moze sie uda wszystko i dobrze powiedzie oby )
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:dokładnie tak jest nawet jeżeli umowa ci wygaśnie i na pewno dowiesz się o tym wcześniej to w ostatnim dniu pracy idziesz na L4 i basta . Pierwsze L4 dostarczasz do pracodawcy kolejne już do ZUS-u. Macierzyński też będzie przysługiwał
-
nick nieaktualnyailatan wrote:chociaz kurde rzeczywiscie.. bezsesnu te przepisy..ale z tego co wiem to nawet jesli by umowa wygasla to L4 mozesz ciagmac do porodu, tylko ze macierzynki nie bedzie przyslugiwal..
eee to starsznie tez w sumie ryzykowne jak Ty pracujesz z dziecmi i to chorymi ;/ -
nick nieaktualnyZnzczy Ola L4 przyslugiwac bedzie, tylko nie przedluza Ci umowy automatycznie jezeli umowa wygasnie przed skonczeniem 3 miesiaca ciazy. L4 jezeli rozpoczniesz na umowie i bedziesz miala jego ciaglosc to zus placi do konca. nie wiem tylko jak z tym macierzynskiem wtedy..