X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    w sumie najlepiej słuchać lekarza, w końcu to oni widzą najlepiej.
    aa coz, sama nic nie bede bralam, kupialm kefir, jogurt activia i bede sie zakwaszac
    chcoiac ja mysle ze to chwilowe, bo cos juz tak nie czuje.. moze sie zatarłam troche, a ze teraz wszytsko jest bardzo ukrwione wiec i bardzo wrazlwie.. no zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    aa coz, sama nic nie bede bralam, kupialm kefir, jogurt activia i bede sie zakwaszac
    chcoiac ja mysle ze to chwilowe, bo cos juz tak nie czuje.. moze sie zatarłam troche, a ze teraz wszytsko jest bardzo ukrwione wiec i bardzo wrazlwie.. no zobaczymy..
    Ja myślę ze to tylko chwilowe i nic grozne ;))) takzr glowa do gory ;)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    No wlasnie pisalam do lekarki czy mam cos zrobic, czy cos wziac no to napisala ze nie.. wiec czekam do wtorku.. osttanio jak zapytalam czy moge brac magnze to tez zabronila.. powiedziala ze do konca 1 trymestru zadnych lekow..
    Natka podmywaj sie rumiankiem zaparzonym naprawde przynosi ulgę a na pewno nie zaszkodzi

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hrj kobietki jak Wam wieczór mija??:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nuuuda... moj M. poszedl z kolegami na piwo.. a mi sie znowu cos niedobrze zrobilo.. znowu mam chyba jakis skok hormonow.. zaraz ide sie kapac i spac .. dobrej nocki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia i jak przeszło Ci ?? :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm jest chyba lepiej.. ale we wtorek i tak chyba podjade na ten wymaz nawet jak minie, zeby zobaczyc co tam we mnie siedzi.. bo juz wczesniej tez cos mnie atakowało..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pilnie pracuję bo koniec miesiąca :P ;) ale zaraz do domku bo taka ładna pogoda . Trzeba posprzątać, przygotować się do majówki ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś w pracy obijam hehe :D na szczęście mało chorych dzieci :)) I odebrałam dziś umowę ;p mam do 31.07.... hehe Masakra. dupiate są te umowy na okres próbny... :P ale cóż jakoś trzeba przetrwać :P Jeszcze oddziałowa się buntuje, że mam niewiele mniejszą stawkę od niej i większą od dziewczyn które pracują juz kilkanaście lat.. A ja jej mówie, że przecież sama sobie nie ustaliłam stawki i nie może mieć o to pretensji do mnie... :) :P

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ale ty się nie przejmuj bo nawet jak zajdziesz w ciążę to będziesz mogła być na L4 nawet jeżeli ci nie przedłużą umowy. Chill out :D

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bede mogla jak jak bede miala umowe mniej nic bym w 3 miesiacu byla ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn musze byc w 3 mies. przed skonczeniem umowy zeby dostac l4 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    tzn musze byc w 3 mies. przed skonczeniem umowy zeby dostac l4 :)
    Ola a gdzie Ty to wycztylas? Jak teraz zajdziesz w ciaze normalnie mozesz isc na l4..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaz kurde rzeczywiscie.. bezsesnu te przepisy..ale z tego co wiem to nawet jesli by umowa wygasla to L4 mozesz ciagmac do porodu, tylko ze macierzynki nie bedzie przyslugiwal..
    eee to starsznie tez w sumie ryzykowne jak Ty pracujesz z dziecmi i to chorymi ;/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jest nawet jeżeli umowa ci wygaśnie i na pewno dowiesz się o tym wcześniej to w ostatnim dniu pracy idziesz na L4 i basta . Pierwsze L4 dostarczasz do pracodawcy kolejne już do ZUS-u. Macierzyński też będzie przysługiwał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 20:22

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przepisy to lipa.. ale pracodawca moze zrezygnowac z mojej umowy i l4 nie dostane jesli umowa sie skonczy szybciej niz 3 miesiac ciazy ;) wiem ze to ryzyko wielkie ale balabym sie ze zostane bez niczego i bedzie bardzo ciezko dlatego ja tak bardzo bym nie chciala isc na l4 :( moze sie uda wszystko i dobrze powiedzie :) oby ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie to czuje ze wczesniej okres dostane bo juz mnie na @ boli :) dzis juz caly dzien z podpaska chodzilam bo balam sie ze jak dostane okres to mnie zaleje; p ale narazie ni3 dostalam ;) moze w nocy ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    dokładnie tak jest nawet jeżeli umowa ci wygaśnie i na pewno dowiesz się o tym wcześniej to w ostatnim dniu pracy idziesz na L4 i basta . Pierwsze L4 dostarczasz do pracodawcy kolejne już do ZUS-u. Macierzyński też będzie przysługiwał
    no wlasnie nie ; p hehe tez tak myslalam ale pracodawca moze sie od tego odwolac :) jakby sie od tego nie odwolal to cale szczescie :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    chociaz kurde rzeczywiscie.. bezsesnu te przepisy..ale z tego co wiem to nawet jesli by umowa wygasla to L4 mozesz ciagmac do porodu, tylko ze macierzynki nie bedzie przyslugiwal..
    eee to starsznie tez w sumie ryzykowne jak Ty pracujesz z dziecmi i to chorymi ;/
    alr powiem ci sxczerze ze nasi lekarze takie pierdoly vhoroby przyjmuja ze nawet chyba nir mam sie za bardzo czym zaraxic... ;)) rzadko zdarza sie dziecko ciezko chore :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znzczy Ola L4 przyslugiwac bedzie, tylko nie przedluza Ci umowy automatycznie jezeli umowa wygasnie przed skonczeniem 3 miesiaca ciazy. L4 jezeli rozpoczniesz na umowie i bedziesz miala jego ciaglosc to zus placi do konca. nie wiem tylko jak z tym macierzynskiem wtedy..

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ