X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    aaa po laparo troch krwawie i nie wiem czy uznac to za nowy cykl czy nie :/ laparo byla w 15 dc wiec troche glupio teraz zaznaczyc nowy cykl. jak wy mialyscie ???

Hej plamienie po laparoskopii to normalne. Też miałam ok. 4 dni. Nie zaznaczaj tego jako nowy cykl. Plamienie minie i powinien przyjść okres. Czasem okres po laparoskopii przychodzi wcześniej trochę niż normalnie.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    aaa po laparo troch krwawie i nie wiem czy uznac to za nowy cykl czy nie :/ laparo byla w 15 dc wiec troche glupio teraz zaznaczyc nowy cykl. jak wy mialyscie ???

Kochana czyżbyśmy brały ślub w tym samym dniu? 08.09.2012? :) :) :) :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mialam miec kauteryzacje robioną - a nic o tym na wypisie nie pisze wiec chyba nie zroili :/ zapytam o to lekarza bo mam kontrole 9 czerwca.
    rok temu poronilam i od tego czasu moje cykle trwaja miedzy 35 a 55 dni zazwyczaj @ wywoluje . AMH wyszlo dosc wysokie dlatego lekarz zlecil laparoskopie.
    Nie wiem jak zaznaczyc to krawienie:/ poki co dalam ze jest to plamienie.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak , 08.09.12 :)
    Lezalam tydzień bo bylo duzo operacji a ze jest to szpital wojewodzki to ciagle cos wyskakiwalo

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chorujesz na Pcos??:)
    Dobrse zaznaczylas bo to nie poczatek miesiaczki :)) miesiaczka jest wtedy gdy musisz uzywac podpasek i to czesciej ;)) zreszta to jest po laparoskopii wiec to normalne ;)) prawie kazda tak ma :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę miała w szpitalu wojewódzkim, ale mam nadzieje, że to będzie szybka akcja, góra 2 dni :p zapytam gin w poniedziałek jak to będzie wyglądało, póki co jestem przerażona :/

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, zaznaczam wiec dalej plamienia :)
    Cigaretta to zalezy jak trafisz, jedne laski byly w szpitalu tylko 4 dni mi wszedl weekend i lezalam 7. Ja byłam w Bytomiu w szpitalu, lekarz mowil ze moze to byc szbka akcja 3-4 dni no ale nie pykło.

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 2 i pol dnia. Dzien przyjecia nastepnym dzien zabieg i nastepnego dnia do domu ;)) czulam sie super nic mi nie bylo :) a serduszkowanie juz 2 dni po ;p ;))
    Jedyne co mi bylo to bylam baaardzo slaba i duzo wymiotowalam zaraz po zabiegu i zadne leki nie dzialaly... ;) ale przeszlo ;p

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie tez nie boli. tylko w nocy i dzis rano wymiotowalam i bylam meeega slaba, dostalam 3 kroplowki, pochodzilam troche i przeszlo ;)

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili pocieszające :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej miec termin na czwartek lub piatek. Ustal sobie termin na poniedzialek lub wtork to bedziesz krotko w szpitalu ;) powodzenia

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady :) to chyba trzeba w jakimś ustalonym dniu cyklu? Zobaczymy co to będzie :) na szczęście do lipca jest jeszcze trochę czasu

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nic a nic hehe :p jak narazie to ja chyba teraz dostaje owulacji bo podbrzusze strasznie boli... Moj M dziś specjalnie na to wydarzenie jakim on nazywa "kumulacja" wzial wolne hehe:p nie wiem ile dni mamy tak serduszkować... Edyta wy od podania pregnylu ile razy serduszkowaliscie??:p u mnie teraz jest 14 godzin po podaniu nie wiem czy to jeszcze nie za wczesnie na owulacje ;)) w ogole nie wiem w jakim czasie ma peknąć pecherzyk od podania ;) nie spytalam mojej gin ;))
    ja pregnyl dostałam w niedzielę rano, serduszkowaliśmy w piątek, sobotę i niedzielę na wieczór, w poniedziałek nie było już nic . Chyba lepiej wcześniej serduszkować żeby nasienie miało szanse dolecieć do tego jajeczka :) Przynajmniej mam taką nadzieję :P

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dzisiaj zaczęłam brac duphastan bo skoro owulacja już była to nie zaszkodzi a może pomóc

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze bo ja nie wiem czy owulacje juz mialam czy bedzie a dzis rano chcielismy serduszkowac ale po godzinnym serduszkowaniu niestety ale moj M polegl :p za duzo tego juz bylo;) boedny az mi go szkoda :p
    ale bylo wczoraj w razy i wczesniej tez ;)) mam nadzieje ze wystarczy :) chociaz jeszcze wieczorem sprobujemy poprawic ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dzięki za rady :) to chyba trzeba w jakimś ustalonym dniu cyklu? Zobaczymy co to będzie :) na szczęście do lipca jest jeszcze trochę czasu
    wszystko obojetne byle bys nie miala okresu i nie byla chwile przed okresem ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    od dzisiaj zaczęłam brac duphastan bo skoro owulacja już była to nie zaszkodzi a może pomóc
    To szybko a miałaś od jutra brać??;) ja w sobote zaczynam ;) kupilam wczoraj duphaston i zaplacilam 31 zl za jedno opakowanie:) czyli chyba w miare okey ;))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no ja mam teraz 17dc więc zaczynam już brać bo mam brać 10 dni. Nic na siłę Ola, ja jestem zdania że jak mają dolecieć to dolecą i koniec tematu. Nawet jeżeli seks będzie 10 razy dziennie to nic nie pomoże a wręcz przeciwnie, podobno zbyt częste stosunki obniżają wartość nasienia.

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola no ja mam teraz 17dc więc zaczynam już brać bo mam brać 10 dni. Nic na siłę Ola, ja jestem zdania że jak mają dolecieć to dolecą i koniec tematu. Nawet jeżeli seks będzie 10 razy dziennie to nic nie pomoże a wręcz przeciwnie, podobno zbyt częste stosunki obniżają wartość nasienia.
    Dokladnie też tak mysle ja sie stosunkowalam hehe czwartek potem przerwa sobota i niedziela

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobotę tez chcieliśmy my rano ale mój M tez niestety nie dal rady ale teraz jest już po fakcie to jak nam sie zachce

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ