LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny słuchajcie, bo zastanawia mnie jedna kwestia. Moja gin odnoście laparoskopii powiedziała że jednego dnia mnie przyjmą, drugiego zabieg a trzeciego wyjdę. Jak zapytałam o ewentualne L4 to powiedziała że nie będzie mi potrzebne i od razu będę mogła wrócić do pracy. Dziwi mnie to trochę bo już miałam kiedyś operacje pod narkozą i chociażby z tego powodu nie wyobrażam sobie prawie że na następny dzień iść do pracy...Jakie jest wasze zdanie jako doświadczonych w temacie?
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 2 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
honey028 wrote:dziewczyny słuchajcie, bo zastanawia mnie jedna kwestia. Moja gin odnoście laparoskopii powiedziała że jednego dnia mnie przyjmą, drugiego zabieg a trzeciego wyjdę. Jak zapytałam o ewentualne L4 to powiedziała że nie będzie mi potrzebne i od razu będę mogła wrócić do pracy. Dziwi mnie to trochę bo już miałam kiedyś operacje pod narkozą i chociażby z tego powodu nie wyobrażam sobie prawie że na następny dzień iść do pracy...Jakie jest wasze zdanie jako doświadczonych w temacie?
może i do wykonania ale trudne, ja jestem akurat 6 dni po laparo więc swieżo w temacie dzień po operacji miałam wyciągany cewnik i dren i cokolwiek mogłam chodzić ale nie wyobrazam sobie wyjścia do domu tak od razu, wyszłam 2 dni po, dostałam miesiąc!! zwolnienia, tak dają wszystkim w szpiatlu w którym robiłam, dużo też zależy od charakteru pracy, przez 2 tyg nie można nic ciężkiego podnosić ani cwiczyc
-
nick nieaktualnyHej ja tez po Wszystko się opóźniło siedziałam tam 2,5 h zostałam przebadana kompleksowo. Jest super na jednym jajniku mam 2 dominujące pęcherzyki po 20 mm i 19 mm Moja gin kazała do swojej apteki podjechać kawałek dalej po pregnyl i dostałam podwójną dawkę Powiedziała, że jedziemy z grubej rury i tak jak u Ciebie Edyta, dajemy jeszcze 2 cykle a jak nie to potem będziemy kombinować )
Kazała mi brać inofolic powiedziałam, że już go biorę hehe śmiała się i powiedziała, że dobrze aa i mam zmienione leczenie troszkę zamiast luteiny mam brać duphaston i jak się w tym cyklu nie uda to mam wykupić pregnyl i w 14dc sobie go podać a teraz to tylko seks seks i jeszcze raz seks haha :p -
nick nieaktualny
-
no to brawo Ola , teraz do dzieła. Ja bardzo bym chciała żeby się udało ale przeczucia mam inne, już chyba przestałam wierzyć. Rozmawiałam wczoraj z lekarzem o inseminacji i twierdzi że to nie jest dobry pomysł.
Tobie Ola fajnie bo urosły dwa pęcherzyki może oba pękną Idziesz jeszcze sprawdzić czy pękły czy nie ? Ja też miałam pęcherzyk 20mm jak byłam na monitoringu tyle że u mnie to był 11dc. Wczoraj dostałam pełen zestaw pigułek, clo, pregnyl, metformax i duphastan . Obym nie musiała ich wykupować oczywiście oprócz duphastanuEdyta
-
nick nieaktualnyJa też powoli przestałam wierzyć ale moja gin mnir tak wczoraj podbudowałam, że muszę walczyć do końca... do ostatnich sił ale z optymizmem )
Niestety nie ide na kolejny monitoring sprawdzic czy pekly bo nie mam kiedy. Teraz pracuje a od piatku mam szkole i juz egzaminy.. mam nadzieje, że stres związany z egzaminami nie spieprzy wszystkiego )
Ja też cały zestaw dostałam ale teraz tez tylko duphaston wykupie
Ty masz 100% platne leki?? ile placisz na duphaston? -
na pregnyl mam dofinansowanie za duphaston w jednej z aptek płaciłam zawsze 33 zł ale teraz w drugiej płacę chyba 23 czy 21 złotych , o wiele taniej ale nie mam go refundowanego.
Mnie też lekarz wczoraj podbudował i mówi że będziemy walczyć dalej ale ja boję się nastawiać pozytywnie żeby potem się nie zawieść.
Nie wiem Ola czy taki "pozytywny stres" nawet nie wpływa dobrze na to wszystko. Ja przez pierwsze miesiące po laparo jak siedziałam w domu w ogóle nie miałam pęcherzyków bo myślałam tylko o tym. Jak tylko poszłam do pracy wszystko zaczęło ładnie rosnąć.
Teraz tez staram się nie myśleć, ale jak tu nie myśleć ?Edyta
-
nick nieaktualnyDuphaston w ogole chyba nie jest refundowany kurde to musze jak najtanszą aptekę znaleźć )
Sylka jak to jest pink test (albo jeszcze inny ale nie papamietam nazwy) to jak go rozbroisz to na samym srodku jest taki plastikowy garb i wyfaje mi się ze to wlasnie jego widzisz bo za blisko są obok siebie te kreski ale trzymam mocno kciuki oby to kropek był !! ))
Pomóżcie kiedy mam zrobić test?? chciałam zrobić tak hmm w 5 dpo jakos zeby czy jeszcze pregnyl jest potem moze w 9?:p nie wiem czy w ogole robiv test czy nje robić? Edyta jak z Tobą bedzie??
Natalia jak ty testy robiłaś? -
jednak to bedzie to bo rozwaliłam ten test i teraz pod swiatło tego nie ma... no nic i tak sie nie nastawiałam ze to prawdziwa kreska ale czytałam ze test pozytywny wychodzi nawet po kilku dniach po terminie spodziewanej miesiączki jakby oczywiscie miesiaczki nie było. ale byłam wczoraj w miescie i wykupiłam sobie juz CLO bo jak jutro albo po jutrze fraca przyjdzie to juz bede mieć... OLA i EDYTA ja teraz za Was trzymam kciuki może do Was sie los uśmiechnie:) do mnie napewno już nie.
-
Ola ja będę czekała do 25dc , chyba wcześniej nie ma sensu robić testu. Chociaż pewnie nie wytrzymam i zrobię w międzyczasie ale nie chcę się zbytnio nakręcać żeby potem się zbytnio nie rozczarować. Chociaż z tyłu głowy i tak jestem nakręcona.
Sylwia zaczekaj na @ , jak przyjdzie to przyjdzie jak nie to wtedy zrób test. Nie zawsze testy wychodzą pozytywne przed @ , może owulacja była później. Jeżeli się nie uda to w kolejnym miesiącu się uda. Głowa do góry.Edyta
-
nick nieaktualnySylka jeszcze się nie poddawaj !! )
który to dc??)
Ja napewno nie wytrzymam z testowaniem ;p chociarz w poprzednim miesiacu do 37 dc wytrzymalam a jak chcialam testowac to okres hahah
To musze wejsc i znalezc ta apteke. mysle ze na necie bedzie wykaz gdzie sa te apteki -
Aleksandrakili wrote:Sylka jeszcze się nie poddawaj !! )
który to dc??)
Ja napewno nie wytrzymam z testowaniem ;p chociarz w poprzednim miesiacu do 37 dc wytrzymalam a jak chcialam testowac to okres hahah
To musze wejsc i znalezc ta apteke. mysle ze na necie bedzie wykaz gdzie sa te apteki