X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, czekamy na informację od ciebie po powrocie od lekarza :)

Edyta
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny słuchajcie, bo zastanawia mnie jedna kwestia. Moja gin odnoście laparoskopii powiedziała że jednego dnia mnie przyjmą, drugiego zabieg a trzeciego wyjdę. Jak zapytałam o ewentualne L4 to powiedziała że nie będzie mi potrzebne i od razu będę mogła wrócić do pracy. Dziwi mnie to trochę bo już miałam kiedyś operacje pod narkozą i chociażby z tego powodu nie wyobrażam sobie prawie że na następny dzień iść do pracy...Jakie jest wasze zdanie jako doświadczonych w temacie?

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    dziewczyny słuchajcie, bo zastanawia mnie jedna kwestia. Moja gin odnoście laparoskopii powiedziała że jednego dnia mnie przyjmą, drugiego zabieg a trzeciego wyjdę. Jak zapytałam o ewentualne L4 to powiedziała że nie będzie mi potrzebne i od razu będę mogła wrócić do pracy. Dziwi mnie to trochę bo już miałam kiedyś operacje pod narkozą i chociażby z tego powodu nie wyobrażam sobie prawie że na następny dzień iść do pracy...Jakie jest wasze zdanie jako doświadczonych w temacie?

może i do wykonania ale trudne, ja jestem akurat 6 dni po laparo więc swieżo w temacie :-) dzień po operacji miałam wyciągany cewnik i dren i cokolwiek mogłam chodzić ale nie wyobrazam sobie wyjścia do domu tak od razu, wyszłam 2 dni po, dostałam miesiąc!! zwolnienia, tak dają wszystkim w szpiatlu w którym robiłam, dużo też zależy od charakteru pracy, przez 2 tyg nie można nic ciężkiego podnosić ani cwiczyc

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyy ja już po ... owulacja wg. lekarza była, pęcherzyka nie ma, płyn w zatoce jest, endometrium 2 cm podobno dobre jak na tą część cyklu. Pojutrze mam zacząć brać duphastan.
    Ola co u ciebie?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez po :) Wszystko się opóźniło siedziałam tam 2,5 h :) zostałam przebadana kompleksowo. Jest super :) na jednym jajniku mam 2 dominujące pęcherzyki po 20 mm i 19 mm :) Moja gin kazała do swojej apteki podjechać kawałek dalej po pregnyl :) i dostałam podwójną dawkę :) Powiedziała, że jedziemy z grubej rury :) i tak jak u Ciebie Edyta, dajemy jeszcze 2 cykle a jak nie to potem będziemy kombinować :))
    Kazała mi brać inofolic :P powiedziałam, że już go biorę hehe :P śmiała się i powiedziała, że dobrze :) aa i mam zmienione leczenie troszkę :) zamiast luteiny mam brać duphaston :) i jak się w tym cyklu nie uda to mam wykupić pregnyl i w 14dc sobie go podać :) a teraz to tylko seks seks i jeszcze raz seks haha :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta to mam nadzieję, że nam obu się uda w tym cyklu :) :D :D Zresztą musi się udać :P :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to brawo Ola , teraz do dzieła. Ja bardzo bym chciała żeby się udało ale przeczucia mam inne, już chyba przestałam wierzyć. Rozmawiałam wczoraj z lekarzem o inseminacji i twierdzi że to nie jest dobry pomysł.
    Tobie Ola fajnie bo urosły dwa pęcherzyki :) może oba pękną :) Idziesz jeszcze sprawdzić czy pękły czy nie ? Ja też miałam pęcherzyk 20mm jak byłam na monitoringu tyle że u mnie to był 11dc. Wczoraj dostałam pełen zestaw pigułek, clo, pregnyl, metformax i duphastan :). Obym nie musiała ich wykupować :P oczywiście oprócz duphastanu :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli przestałam wierzyć ale moja gin mnir tak wczoraj podbudowałam, że muszę walczyć do końca... do ostatnich sił ale z optymizmem :))
    Niestety nie ide na kolejny monitoring sprawdzic czy pekly bo nie mam kiedy. Teraz pracuje a od piatku mam szkole i juz egzaminy.. :/ mam nadzieje, że stres związany z egzaminami nie spieprzy wszystkiego ;))
    Ja też cały zestaw dostałam ;) ale teraz tez tylko duphaston wykupie :)
    Ty masz 100% platne leki?? ile placisz na duphaston?;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pregnyl mam dofinansowanie :D za duphaston w jednej z aptek płaciłam zawsze 33 zł ale teraz w drugiej płacę chyba 23 czy 21 złotych , o wiele taniej ale nie mam go refundowanego.
    Mnie też lekarz wczoraj podbudował i mówi że będziemy walczyć dalej ale ja boję się nastawiać pozytywnie żeby potem się nie zawieść.
    Nie wiem Ola czy taki "pozytywny stres" nawet nie wpływa dobrze na to wszystko. Ja przez pierwsze miesiące po laparo jak siedziałam w domu w ogóle nie miałam pęcherzyków bo myślałam tylko o tym. Jak tylko poszłam do pracy wszystko zaczęło ładnie rosnąć.
    Teraz tez staram się nie myśleć, ale jak tu nie myśleć ?

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie dzis piersi bola cale i czasem zakluje w jajniki i brzuch mnie boli czasem jak na okres testy negatywne nic z tego juz niewiem

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze w dodatku zrobiłam test i pod światło jest druga kreseczka ale tylko pod swiatło niewiem co mysleć nie myśle juz nic czekam na okres :)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyslij zdjecie tego testu , ocenimy ;) a dyć się udało :P

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/1d5aa6f09e532.jpg.html

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    http://zapodaj.net/1d5aa6f09e532.jpg.html
    troche wielkie zdjecie mi zapodało :)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston w ogole chyba nie jest refundowany :) kurde to musze jak najtanszą aptekę znaleźć :))
    Sylka jak to jest pink test (albo jeszcze inny ale nie papamietam nazwy) to jak go rozbroisz to na samym srodku jest taki plastikowy garb i wyfaje mi się ze to wlasnie jego widzisz bo za blisko są obok siebie te kreski :) ale trzymam mocno kciuki oby to kropek był !! :)))

Pomóżcie kiedy mam zrobić test??:) chciałam zrobić tak hmm w 5 dpo jakos zeby czy jeszcze pregnyl jest potem moze w 9?:p nie wiem czy w ogole robiv test czy nje robić? Edyta jak z Tobą bedzie??

Natalia jak ty testy robiłaś?:)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak to bedzie to bo rozwaliłam ten test i teraz pod swiatło tego nie ma... no nic i tak sie nie nastawiałam ze to prawdziwa kreska ale czytałam ze test pozytywny wychodzi nawet po kilku dniach po terminie spodziewanej miesiączki jakby oczywiscie miesiaczki nie było. ale byłam wczoraj w miescie i wykupiłam sobie juz CLO bo jak jutro albo po jutrze fraca przyjdzie to juz bede mieć... OLA i EDYTA ja teraz za Was trzymam kciuki :) może do Was sie los uśmiechnie:) do mnie napewno już nie.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja będę czekała do 25dc , chyba wcześniej nie ma sensu robić testu. Chociaż pewnie nie wytrzymam i zrobię w międzyczasie ale nie chcę się zbytnio nakręcać żeby potem się zbytnio nie rozczarować. Chociaż z tyłu głowy i tak jestem nakręcona.

Sylwia zaczekaj na @ , jak przyjdzie to przyjdzie jak nie to wtedy zrób test. Nie zawsze testy wychodzą pozytywne przed @ , może owulacja była później. Jeżeli się nie uda to w kolejnym miesiącu się uda. Głowa do góry.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja znalazłam najtaniej duphaston w aptece Zdrowit, powinna tez u ciebie być bo to sieciówka i naprawdę różnica ogromna około 15,00-18,00 zł różnicy. Przez rok kupowałam ten droższy dopiero potem się ogarnęłam :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jeszcze się nie poddawaj !! :))
    który to dc??:))
    Ja napewno nie wytrzymam z testowaniem ;p chociarz w poprzednim miesiacu do 37 dc wytrzymalam a jak chcialam testowac to okres hahah
    To musze wejsc i znalezc ta apteke. mysle ze na necie bedzie wykaz gdzie sa te apteki :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Sylka jeszcze się nie poddawaj !! :))
    który to dc??:))
    Ja napewno nie wytrzymam z testowaniem ;p chociarz w poprzednim miesiacu do 37 dc wytrzymalam a jak chcialam testowac to okres hahah
    To musze wejsc i znalezc ta apteke. mysle ze na necie bedzie wykaz gdzie sa te apteki :)
    27dc ale już sie poddałam chyba ze naprawde mam za mało HCG w organizmie ze ani jeden test nie wykryje zostały mi tylko 3lub 4 testy ale juz jutro nie testuje chyba ze nie wytrzymam. zaczekam na okres :)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ