X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 28 dni czyli normalnie ale też brałam luteinę :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to od czasów laparo się wydłużył cykl do 31/32 dni a miałam 28 dniowe. Mimo brania duphastonu cykl mam dłuższy więc teraz biorę duphaston później a i tak w 31/32 dc dostaję @

Ola tym razem będzie dobrze , zobaczysz :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym ale się już tak nie nastawiam. Nawet nie umiem :/ Za dużo rozczarowań :(

• magic1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dzięki za odp.

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic jak się czujesz ja będę miała jutro laparoskopie dopiero

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już trochę odpuściłam .... myślałam że z in vitro pójdzie łatwiej ale teraz jak ten Smerf Ważniak będzie prezydentem to cholera wie co się będzie działo

elcia_aa lubi tę wiadomość

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak lekarz sprawdza czy pęcherzyk pękł to dopochwowo czy po brzuchu jeździ ?

Edyta
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    mnie to od czasów laparo się wydłużył cykl do 31/32 dni a miałam 28 dniowe. Mimo brania duphastonu cykl mam dłuższy więc teraz biorę duphaston później a i tak w 31/32 dc dostaję @

Ola tym razem będzie dobrze , zobaczysz :)
    A ja kiedyś przed laparo zawsze dostawałam równo po 31 dniach i zawsze przy pierwszym sikaniu rano. A po laparo mam co 28 czasami co 27 albo 26. Wiec mi duzo skróciło cykl.

• magic1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Magic jak się czujesz ja będę miała jutro laparoskopie dopiero
    dobrze się czuję nic mnie nie boli, jutro idę na ściągnięcie szwów, wypuścili mnie 2 dni po laparo i wtedy byłam osłabiona ale też głodówka robi swoje, a teraz mam miesiąc na odpoczynek hehehe

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ja też już trochę odpuściłam .... myślałam że z in vitro pójdzie łatwiej ale teraz jak ten Smerf Ważniak będzie prezydentem to cholera wie co się będzie działo
    Teraz to już w ogóle nie wiadomo co dalej robić... Jakie to jest niesprawiedliwe wszystko... Czasami się zastanawiam czym sobie na to zasłużyłam ;(
    Jeszcze teraz jakaś Niemka w wieku 65 lat urodzila czworaczki :// żenada... a jak takie coś widze to mnie roznosi... :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też o tym słyszałam, masakra jakaś a jak słucham tego Smerfa to mam ochotę go pacnąć tak żeby zapamiętał :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prezyprezytent to lipa ale tak będzie chyba już zawsze. Nie ważne kogo się wybierze... :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale przynajmniej była sprawa z invitro rozwiązana a teraz nie wiadomo

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie uczucia jakie musi towarzyszyć kobiecie która stara się dłuższy czas o dziecko a potem np poronin. Masakra

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja mam złe wieści jak narazie ale cos czuje ze sie franca zbliża bo mnie muli juz pomału jak na okres :(( już straciłam nadzieje nie liczyłam w tym cyklu na dwie kreski troszke mi szkoda bo był piekny 24mm pecherzyk i niewiem czemu sie nie udało:( moze za mało seksu:( kuźwa już niewiem nic może problem tkwi gdzie indziej zobaczymy w tym tygodniu okres powinnam mieć w piątek lub czwartek.....

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic z tego nie rozumiem nasza Ola ostatnio miała piękny pęcherzyka który pękł i też nic. Nie rozumiem

Edyta
  • Honey:) Nowa

Wysłany: 26 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Proszę powiedzcie mi, która z was miała laparoskopie leczniczą, tj. kauteryzacje jajników ?
    Moja sytuacja wygląda tak, iż od kilku lat mam zaawansowane PCOS, oraz usunięte ognisko endometriozy z blizny po CC, mam już córkę dzięki stymulacji CLO, teraz chciałabym mieć drugie dziecko ale pojawił się problem dziurawych jajników, braku miesiączki oraz owulacji i w porozumieniu z lekarzem doszłyśmy do wniosku, że czas na laparoskopie. Zabieg mam 17.06, ponieważ muszę być po @ i wychodzi, że będzie to 9dc.
    Po zabiegu chciałabym aby lekarz wprowadził mi leki takie jak: CLO 2x1 od 5dc do 9dc, pregnyl w 14dc, duphaston 16-25dc.
    Jak myślicie, jakie szanse po tej kauteryzacji ?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , ja miałam robioną kauteryzację. Obecnie jestem na clo, pregnylu i duphastonie. Przez pierwsze 2 miesiące po laparo pęcherzyki w ogóle nie rosły, teraz rosną ale bobasa nadal nie ma. W zeszłym miesiącu akurat nie trafiliśmy z serduszkowaniem w czas pęcherzyków ale w tym miesiącu wywiązaliśmy się z naszych obowiązków. Dzisiaj mam mieć monitoring czy pęcherzyk pękł, zobaczymy co dalej.....

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tamtym miesiącu też miałam piękne pecherzyki po 24mn i ładnie pękły.. i nic nie udało się-nie mam zielonego pojecia czemu... w prawdzie na jednym jajniku zrobila mi sie torbiel krwotoczna ale ponoc to jest bez znaczenia... Dzis poprosze o pregnyl :))
    Kurcze w ogóle mam od dzis kanalowe leczenie zeba i mam trutke w zabku, mam nadzieje ze to nic nie zaburzy :)) Musze się spytac o to mojej gin :)

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ