X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 28 dni czyli normalnie ale też brałam luteinę :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to od czasów laparo się wydłużył cykl do 31/32 dni a miałam 28 dniowe. Mimo brania duphastonu cykl mam dłuższy więc teraz biorę duphaston później a i tak w 31/32 dc dostaję @

Ola tym razem będzie dobrze , zobaczysz :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym ale się już tak nie nastawiam. Nawet nie umiem :/ Za dużo rozczarowań :(

• magic1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dzięki za odp.

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic jak się czujesz ja będę miała jutro laparoskopie dopiero

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już trochę odpuściłam .... myślałam że z in vitro pójdzie łatwiej ale teraz jak ten Smerf Ważniak będzie prezydentem to cholera wie co się będzie działo

elcia_aa lubi tę wiadomość

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak lekarz sprawdza czy pęcherzyk pękł to dopochwowo czy po brzuchu jeździ ?

Edyta
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    mnie to od czasów laparo się wydłużył cykl do 31/32 dni a miałam 28 dniowe. Mimo brania duphastonu cykl mam dłuższy więc teraz biorę duphaston później a i tak w 31/32 dc dostaję @

Ola tym razem będzie dobrze , zobaczysz :)
    A ja kiedyś przed laparo zawsze dostawałam równo po 31 dniach i zawsze przy pierwszym sikaniu rano. A po laparo mam co 28 czasami co 27 albo 26. Wiec mi duzo skróciło cykl.

• magic1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Magic jak się czujesz ja będę miała jutro laparoskopie dopiero
    dobrze się czuję nic mnie nie boli, jutro idę na ściągnięcie szwów, wypuścili mnie 2 dni po laparo i wtedy byłam osłabiona ale też głodówka robi swoje, a teraz mam miesiąc na odpoczynek hehehe

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ja też już trochę odpuściłam .... myślałam że z in vitro pójdzie łatwiej ale teraz jak ten Smerf Ważniak będzie prezydentem to cholera wie co się będzie działo
    Teraz to już w ogóle nie wiadomo co dalej robić... Jakie to jest niesprawiedliwe wszystko... Czasami się zastanawiam czym sobie na to zasłużyłam ;(
    Jeszcze teraz jakaś Niemka w wieku 65 lat urodzila czworaczki :// żenada... a jak takie coś widze to mnie roznosi... :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też o tym słyszałam, masakra jakaś a jak słucham tego Smerfa to mam ochotę go pacnąć tak żeby zapamiętał :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prezyprezytent to lipa ale tak będzie chyba już zawsze. Nie ważne kogo się wybierze... :/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale przynajmniej była sprawa z invitro rozwiązana a teraz nie wiadomo

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie uczucia jakie musi towarzyszyć kobiecie która stara się dłuższy czas o dziecko a potem np poronin. Masakra

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja mam złe wieści jak narazie ale cos czuje ze sie franca zbliża bo mnie muli juz pomału jak na okres :(( już straciłam nadzieje nie liczyłam w tym cyklu na dwie kreski troszke mi szkoda bo był piekny 24mm pecherzyk i niewiem czemu sie nie udało:( moze za mało seksu:( kuźwa już niewiem nic może problem tkwi gdzie indziej zobaczymy w tym tygodniu okres powinnam mieć w piątek lub czwartek.....

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic z tego nie rozumiem nasza Ola ostatnio miała piękny pęcherzyka który pękł i też nic. Nie rozumiem

Edyta
  • Honey:) Nowa

Wysłany: 26 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Proszę powiedzcie mi, która z was miała laparoskopie leczniczą, tj. kauteryzacje jajników ?
    Moja sytuacja wygląda tak, iż od kilku lat mam zaawansowane PCOS, oraz usunięte ognisko endometriozy z blizny po CC, mam już córkę dzięki stymulacji CLO, teraz chciałabym mieć drugie dziecko ale pojawił się problem dziurawych jajników, braku miesiączki oraz owulacji i w porozumieniu z lekarzem doszłyśmy do wniosku, że czas na laparoskopie. Zabieg mam 17.06, ponieważ muszę być po @ i wychodzi, że będzie to 9dc.
    Po zabiegu chciałabym aby lekarz wprowadził mi leki takie jak: CLO 2x1 od 5dc do 9dc, pregnyl w 14dc, duphaston 16-25dc.
    Jak myślicie, jakie szanse po tej kauteryzacji ?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , ja miałam robioną kauteryzację. Obecnie jestem na clo, pregnylu i duphastonie. Przez pierwsze 2 miesiące po laparo pęcherzyki w ogóle nie rosły, teraz rosną ale bobasa nadal nie ma. W zeszłym miesiącu akurat nie trafiliśmy z serduszkowaniem w czas pęcherzyków ale w tym miesiącu wywiązaliśmy się z naszych obowiązków. Dzisiaj mam mieć monitoring czy pęcherzyk pękł, zobaczymy co dalej.....

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tamtym miesiącu też miałam piękne pecherzyki po 24mn i ładnie pękły.. i nic nie udało się-nie mam zielonego pojecia czemu... w prawdzie na jednym jajniku zrobila mi sie torbiel krwotoczna ale ponoc to jest bez znaczenia... Dzis poprosze o pregnyl :))
    Kurcze w ogóle mam od dzis kanalowe leczenie zeba i mam trutke w zabku, mam nadzieje ze to nic nie zaburzy :)) Musze się spytac o to mojej gin :)

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ