LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
plimka_bum wrote:mnie to od czasów laparo się wydłużył cykl do 31/32 dni a miałam 28 dniowe. Mimo brania duphastonu cykl mam dłuższy więc teraz biorę duphaston później a i tak w 31/32 dc dostaję @
Ola tym razem będzie dobrze , zobaczysz -
Mimi86 wrote:Magic jak się czujesz ja będę miała jutro laparoskopie dopiero
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:ja też już trochę odpuściłam .... myślałam że z in vitro pójdzie łatwiej ale teraz jak ten Smerf Ważniak będzie prezydentem to cholera wie co się będzie działo
Jeszcze teraz jakaś Niemka w wieku 65 lat urodzila czworaczki / żenada... a jak takie coś widze to mnie roznosi... -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny ja mam złe wieści jak narazie ale cos czuje ze sie franca zbliża bo mnie muli juz pomału jak na okres ( już straciłam nadzieje nie liczyłam w tym cyklu na dwie kreski troszke mi szkoda bo był piekny 24mm pecherzyk i niewiem czemu sie nie udało:( moze za mało seksu:( kuźwa już niewiem nic może problem tkwi gdzie indziej zobaczymy w tym tygodniu okres powinnam mieć w piątek lub czwartek.....
-
Witajcie dziewczyny
Proszę powiedzcie mi, która z was miała laparoskopie leczniczą, tj. kauteryzacje jajników ?
Moja sytuacja wygląda tak, iż od kilku lat mam zaawansowane PCOS, oraz usunięte ognisko endometriozy z blizny po CC, mam już córkę dzięki stymulacji CLO, teraz chciałabym mieć drugie dziecko ale pojawił się problem dziurawych jajników, braku miesiączki oraz owulacji i w porozumieniu z lekarzem doszłyśmy do wniosku, że czas na laparoskopie. Zabieg mam 17.06, ponieważ muszę być po @ i wychodzi, że będzie to 9dc.
Po zabiegu chciałabym aby lekarz wprowadził mi leki takie jak: CLO 2x1 od 5dc do 9dc, pregnyl w 14dc, duphaston 16-25dc.
Jak myślicie, jakie szanse po tej kauteryzacji ? -
Tak , ja miałam robioną kauteryzację. Obecnie jestem na clo, pregnylu i duphastonie. Przez pierwsze 2 miesiące po laparo pęcherzyki w ogóle nie rosły, teraz rosną ale bobasa nadal nie ma. W zeszłym miesiącu akurat nie trafiliśmy z serduszkowaniem w czas pęcherzyków ale w tym miesiącu wywiązaliśmy się z naszych obowiązków. Dzisiaj mam mieć monitoring czy pęcherzyk pękł, zobaczymy co dalej.....Edyta
-
nick nieaktualnyNo ja w tamtym miesiącu też miałam piękne pecherzyki po 24mn i ładnie pękły.. i nic nie udało się-nie mam zielonego pojecia czemu... w prawdzie na jednym jajniku zrobila mi sie torbiel krwotoczna ale ponoc to jest bez znaczenia... Dzis poprosze o pregnyl )
Kurcze w ogóle mam od dzis kanalowe leczenie zeba i mam trutke w zabku, mam nadzieje ze to nic nie zaburzy ) Musze się spytac o to mojej gin