X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ehh same wiecie jak to jest . Jak nie da się zajść to się narzeka. Jak już jest się w ciąży to się martwimy. Do lekarza pójdę dopiero w czwartek bo dzisiaj przyjmuje tylko do 15:00 ehh , a ja nie zdążę. Jutro powtórzę betę , a właśnie betę się powtarza po 24 czy po 48 h ? Naczytałam się o ciążach pozamacicznych itp itd i są nerwy aczkolwiek w głębi wierzę że będzie dobrze.

Ola dziękuję :) a jak ty się czujesz ? czmeu nas nie odwiedzasz ?

Natalia też dziękuję i cieszę się że się udało Naszej trójce, wszystkie miałyśmy laparo w podobnym czasie.

To mój 8 cykl po laparo i 2 po histeroskopii :D

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    hej dziewczyny, ehh same wiecie jak to jest . Jak nie da się zajść to się narzeka. Jak już jest się w ciąży to się martwimy. Do lekarza pójdę dopiero w czwartek bo dzisiaj przyjmuje tylko do 15:00 ehh , a ja nie zdążę. Jutro powtórzę betę , a właśnie betę się powtarza po 24 czy po 48 h ? Naczytałam się o ciążach pozamacicznych itp itd i są nerwy aczkolwiek w głębi wierzę że będzie dobrze.

Ola dziękuję :) a jak ty się czujesz ? czmeu nas nie odwiedzasz ?

Natalia też dziękuję i cieszę się że się udało Naszej trójce, wszystkie miałyśmy laparo w podobnym czasie.

To mój 8 cykl po laparo i 2 po histeroskopii :D
    Będzie dobrze. Musisz w to wierzyć. Masz w domu duphaston lub luteine?.Jak masz to weź 2 razy dziennie po jednej tabsie. Progesteron masz trochę niski a to zmora nas pcowiczek. Lekarz pewnie też zaleci. A miałaś jakieś objawy?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zaczęłam już brac duphaston bo pamiętam że kiedyś kiedyś dawno temu :0 lekarz mi powiedział że jakby się udało to żeby brać duphaston. Wiesz co objawów w sumie nie miałam / nie mam żadnych. Piersi mnie bolały ale to tylko troszkę, odrzuciło mnie od coca coli, i bardziej czuję różne zapachy i w sumie to tyle. Dzisiaj kręci mi się w głowie i trochę mi niedobrze ale może to objaw autosugestii ;);) Nie wiem co z tą betą , zrobić dzisiaj po 24h czy jutro po 48 h ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    wczoraj zaczęłam już brac duphaston bo pamiętam że kiedyś kiedyś dawno temu :0 lekarz mi powiedział że jakby się udało to żeby brać duphaston. Wiesz co objawów w sumie nie miałam / nie mam żadnych. Piersi mnie bolały ale to tylko troszkę, odrzuciło mnie od coca coli, i bardziej czuję różne zapachy i w sumie to tyle. Dzisiaj kręci mi się w głowie i trochę mi niedobrze ale może to objaw autosugestii ;);) Nie wiem co z tą betą , zrobić dzisiaj po 24h czy jutro po 48 h ?
    48h powinno minąć. Dobrze ze bierzesz duphaston. Ja nie miałam objawów. Różnie to bywa. Ale super ze się udało :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zaczekam do jutra i zobaczymy .

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam po 48h :)
    Ja nie zaglądałam bo mialam urodziny babci i jakos ostatnio źle się czuje, jeszcze na dodatek się przeziębiłam i dziś fatalnie się czuje. Zaczyna mnie wszystko boleć, boje się żebym grypy nie dostała :( nos mam zatkany, boli mnie gardło. Ehhh musze domowy specyfik zrobić ;)
    Edyta kiedy mialas ostatni raz @?? ktory ci tydzien wychodzi??;) ja tez w czwartek na wizyte ide do nowego lekarza :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam @ 8 sierpnia

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy miesiąc różnicy hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonono ale nam się porobiło :) hihi

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic drogie Panie. Koniec pracy, czas do domu :):) a jak wy ustawiacie te paski z informacjami ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no nic drogie Panie. Koniec pracy, czas do domu :):) a jak wy ustawiacie te paski z informacjami ?
    chodzi Ci o suwaczki? Musisz wpisac w google suwaczki ciazowe i jest mnostwo rodzajow. Potem masz kod do wklejenia i musisz go wkleic w ustawieniach ovufrind pod swoim imieniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo kliknij na masz suwaczek to od razu Ci stronka wyskoczy :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy jutro będzie już coś widać na USG ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ciekawe czy jutro będzie już coś widać na USG ?
    pewnie tylko pęcherzyk płodowy :)) ojjj teraz dużo cierpliwości cię czeka hihi ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja niecierpliwa jestem ;)ale najbardziej to się martwię czy wszystko będzie dobrze.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma innej opcji, musi być dobrze ;) tylko dbaj o siebie :)

A ja taka chora jestem, że płakać mi się chcę:( wszystko mnie boli a gardło to już tragedia i co 1 min kicham przynajmniej 3 razy :( dziś mój M po pracy do apteki pojedzie i spyta co mogę brać ew czy lepiej do lekarza się wybrać.. No tragedia poprostu..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu Ola to niedobrze, kuruj się żebyś się gorzej nie rozchorowała. Ja wczoraj się czułam tak jakbym miała dostać jakiejś grypy ale na szczęście mi przeszło.
    Teraz jakiś taki streesujący czas w pracy ale to chyba przez to że się martwię

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie ma innej opcji, musi być dobrze ;) tylko dbaj o siebie :)

A ja taka chora jestem, że płakać mi się chcę:( wszystko mnie boli a gardło to już tragedia i co 1 min kicham przynajmniej 3 razy :( dziś mój M po pracy do apteki pojedzie i spyta co mogę brać ew czy lepiej do lekarza się wybrać.. No tragedia poprostu..
    Oj to niedobrze.. no na tym etapie ciazy to powiem tak: kiedy zapytalam lekarki co moge wziac jak mnie cos zlapie ( to bylo wlasnie kolo 9 tyg ciazy a moj Maz byl chory) to powiedziala ze NIC. hehe no generalnie lezec w lozku , czosnek, imbir i tyle.. mozesz plukac gardlo woda z solą.. jakbys dostala wysokiej goraczki to do lekarza..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    uu Ola to niedobrze, kuruj się żebyś się gorzej nie rozchorowała. Ja wczoraj się czułam tak jakbym miała dostać jakiejś grypy ale na szczęście mi przeszło.
    Teraz jakiś taki streesujący czas w pracy ale to chyba przez to że się martwię
    Edyta zobaczysz co powie lekarz ( pamietam ze chcialas pracowac) ale warto byloby rozwarzyc chociaz te pierwsze tygodnie polezec zeby wszytsko ladnie sie zadomowilo :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście jeżeli lekarz powie żeby leżeć to będę leżeć chociaż na początku aż będzie już "bezpiecznie"

Edyta
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ