X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi pyka zaraz 30 tydzien.. masakra.. ale wiecie.. 9 kolejnych tyg mnie przeraza, brzuch naprawde robi sie wielki a ja taka slaba.. dzis spalam do 11.. i wcale nie chcialo mi sie wstawac.. wstalam zeby cos zrobic na kompie bo mam nieskonczona prace licecnjacka a czas goni..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj poszłam spać o 20 , tak mi się chciało spać :/ . Ale za to obudziliśmy się o 3 w nocy i do 4 nie mogłam z moim M zasnąć he :)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na wieczór idę zrobić betę..... trzymajcie kciuki żeby urosła...

wombi, sylka0102 lubią tę wiadomość

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie ze wam się udało :( ja biorę teraz luteine wybrałam dzis lekarstwa i zaczynamy nowy cykl pewnie gdzieś pójdę dopiero po 25 na monitoring ale nie mam już jakiejkolwiek nadziei widocznie tak musi być i koniec to juz 8 cykl po laparoskopi.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mój też to był 8 cykl po laparo , nie można się poddawać.

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he może teraz każda będzie po kolei pierwsze Ola teraz Ty potem ja hehe oby

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaardzo szybko nam się powiększa rodzinka na forum i oby tak dalej :-)

Ja też wczoraj umówiłam się na wizytę na dziś wieczór bo już tyle czasu po laparo a u mnie ani @ ani II kresek. A tu niespodzianka ...... godzinę temu dostałam @ hehe , ale i tak pójdę chociaż pogadać o laparo i dalszym planie. Pozdrawiam

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie beta 1407 a byla 525,9 to dużo wzrosła, nie wiem czy to dobrze w 46H :/

wombi lubi tę wiadomość

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno... wczoraj na bellybestfriend pokazywał mi się wykres a dzisiaj został przeniesiony do archiwum i cały czas mam napisane żeby zaznaczyć dodati test na wykresie. Nie wiem o co chodzi

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no u mnie beta 1407 a byla 525,9 to dużo wzrosła, nie wiem czy to dobrze w 46H :/
    Dobrze. Na początku są większe przyrosty.. także wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh....brak dobrych wieści :-(

• wombi Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn? co się stało?

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    ehhhh....brak dobrych wieści :-(
    ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kauteryzacja jajników nie przyniosła oczekiwanych efektów, jest tak samo jak przed a nawet gorzej ....moje PCO jest bardzo zaawansowane i zostaliśmy postawieni przed dokonaniem wyboru .... trzy miesiące z inofem i czekanie na cud lub podejście do in vitro, jest tylko jedno ale ......nie załapiemy się na rządowe :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    kauteryzacja jajników nie przyniosła oczekiwanych efektów, jest tak samo jak przed a nawet gorzej ....moje PCO jest bardzo zaawansowane i zostaliśmy postawieni przed dokonaniem wyboru .... trzy miesiące z inofem i czekanie na cud lub podejście do in vitro, jest tylko jedno ale ......nie załapiemy się na rządowe :-(
    Ale czekaj chwila.. Ty miałaś niedawno robiona laparoskopie wiec jak tu można od razu mówić o efektach.. mi bez clo po laparoskopii tez nic nie rosło.. jest clo, są gonadotropiny.. co też lekarz Ci wciska.. ka bym zmieniła lekarza albo chociaż skonsultowla z kimś innym..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam na własne oczy swoje jajniki i mam porównanie i sama nie widziałam zmian a to już prawie 2 miesiące po

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w rodzinie prof. Szamotowicza i dopiero teraz spróbuje się z nim skonsultować bo wczesniej jak to w rodzinie nie chcialam nikomu oglaszac o naszym problemie dopiero teraz nie mam nic do stracenia ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta zmień lekarza!! u mnie po laparoskopii nawet na clo bylo duzo pecherzyków obwodowo i one nigdy nie znikną.. dobrze by było gdybys dostala clo albo gonadotropiny tak jak mowi natalia. bez leczenia nie ma efektow.. :) naprawde zmien lekarza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    widziałam na własne oczy swoje jajniki i mam porównanie i sama nie widziałam zmian a to już prawie 2 miesiące po
    To coś zrabali.. uwierz ze jak miałaś policystyczne jajniki to niemożliwe ze po usunięciu pęcherzyków i po nakładaniu jajników było to samo.. poza tym obraz jajników nie wyklucza brania clo i pregnyl u.. a inofem ma sens przy braniu go ponad pół roku.. skonsultuj to bo cos czuje ze ktoś chce zgarnąć od Ciebie kasę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta beta super przyrasta! ;) a z wykresem musisz sobie na ovu wpisac dodatni test i potwierdzic ze jest ciaza ;)

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ