LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga78 wrote:Nooo:)
-
No nie wiem,moze jest dobry. Nie chcé nikogo zniechécać bo ja mu Za bardzo szansy nie dałam,gdyż byłam tylko na jednej wizycie. A drogi jest to prawda.Ja Za 20 minut zapłaciłam 250 zł bez usg
-
nick nieaktualnyAga78 wrote:No nie wiem,moze jest dobry. Nie chcé nikogo zniechécać bo ja mu Za bardzo szansy nie dałam,gdyż byłam tylko na jednej wizycie. A drogi jest to prawda.Ja Za 20 minut zapłaciłam 250 zł bez usg
-
nick nieaktualnyJa nigdy u niego nie byłam ale koleżanka mi go polecala gdy chciałam zmienić lekarza i nawet umówiłem się na wizytę ale nie dotarłam bo zaciazylam. W klinice u niego chodzę tylko na usg ale do innego lekarza. Badanie usg trwa około 40 do 60 minut i kosztuje 250 zł wiec w porównaniu z wizytą u niego jest ok..
-
No bez żadnego badania stwierdził tylko na podstawie moich zdjéć usg z wizyt u innych lekarzy (Gdzie na kazdym wypisie była informacja,że jajnik prawidłowy)że Mam Za malego jajnika,na pewno już z wygasającą rezerwą,że pewnie in vitro nawet mi nie pomoże. Mam tylko jednego jajnika,wièc ta informacja zwaliła Mnie nóg.Zrobiłam Amh ,jak na 1 jajnika nie wyszło talkie złe 1,53 a lekarze ze Szczecina Po usg stwierdzili że jajnik ok, u trzech lekarzy to konsultowałam. Dla Mnie psychiczne nastawienie jest bardzo ważne,jakby on Mnie by tak Za każdym razem straszył to bym osiwiała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 23:31
-
Aga78 wrote:U Ciepieli i on będzie mnie operował.
Ja się u niego od dawna leczę, więc nawet jak go nie było to później do mnie odpisał, żeby się dowiedzieć co mi tam naprawili
Super lekarz, uwielbiam go za to, że potrafi tak pozytywnie człowieka do wszystkiego nastawićHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyAga78 wrote:Ale może ma racjé,w ciąży nie jestem,może inni sié mylą.
a laparoskopia w jakim celu? Każda laparoskopia powoduje też zmniejszenie zasobności jajników wiesz o tym? Ale lekarz na pewno wie co robi przynajmniej powinien..
-
Ka.Ma. wrote:Hej
Ja już po laparo, histeroskopii i droznosci. Wyszło, że mam endometrioze I stopnia. Niby to nie powinno być problemem w zajściu w ciążę. Za 3tyg mam odebrac wyniki i wizyta u lekarza prowadzącego. Krwawienie po laparo potraktowalyscie jak miesiączkę?
Sylka zdrówka! -
ailatan wrote:Hm to nie fajnie..Słyszałam ze bywa zbyt bezpośredni.. niestety słyszałam tez ze rzadko się myli.. ale na pewno nie jest nieomylny wiec tak czy owak życzę powodzenia i grunt to być dobrej myśli
a laparoskopia w jakim celu? Każda laparoskopia powoduje też zmniejszenie zasobności jajników wiesz o tym? Ale lekarz na pewno wie co robi przynajmniej powinien..
No tego też się obawiałam,ale lekarze zapewniają,że nic w okolicy jajników nie będą robić, będą sprawdzać tylko jajowody.Trzy razy zadawałam pytanie czy może obniżyć to rezerwę- mówią, że nie. Laparoskopia ma też sprawdzić, czy w macicy jest ok, żeby w razie czego in vitro się powiodło. Boję się, ale muszę im zaufać. -
nick nieaktualnyAga78 wrote:No tego też się obawiałam,ale lekarze zapewniają,że nic w okolicy jajników nie będą robić, będą sprawdzać tylko jajowody.Trzy razy zadawałam pytanie czy może obniżyć to rezerwę- mówią, że nie. Laparoskopia ma też sprawdzić, czy w macicy jest ok, żeby w razie czego in vitro się powiodło. Boję się, ale muszę im zaufać.
skoro jajowody to spoko.. widze ze duzo przeszlas.. ale tak teraz sobie mysle- nie ze chce sie w lekarza bawic czy co, ale skoro byly az 3 ciaze w krtokim czasie czy Ty robilas sobie badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? i druga sprawa hormon tarczycy, ktory nazywa sie atyTg - hormon odpowiedzialny za wlasciwe zagniezdzenie zarodka w macicy. Osttanio czytalam historie dziewczyny, ktora przed in itro miala robione tsh, ft3, ft4 i wszytsko idelanie w normie i 3 transery nie udane.. i dopiero zbadali ze ona ma wysoki wynik anty Tg. Widze ze masz niedrozne jajowoy- ale poddczas wprowadzenia kontrastu one powinny sie juz czesciowo udroznic..
-
ailatan wrote:Hm to musisz byc dobrej mysli
skoro jajowody to spoko.. widze ze duzo przeszlas.. ale tak teraz sobie mysle- nie ze chce sie w lekarza bawic czy co, ale skoro byly az 3 ciaze w krtokim czasie czy Ty robilas sobie badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? i druga sprawa hormon tarczycy, ktory nazywa sie atyTg - hormon odpowiedzialny za wlasciwe zagniezdzenie zarodka w macicy. Osttanio czytalam historie dziewczyny, ktora przed in itro miala robione tsh, ft3, ft4 i wszytsko idelanie w normie i 3 transery nie udane.. i dopiero zbadali ze ona ma wysoki wynik anty Tg. Widze ze masz niedrozne jajowoy- ale poddczas wprowadzenia kontrastu one powinny sie juz czesciowo udroznic..
-
nick nieaktualnyAga78 wrote:Miałam te badania robione,są ok.Ja obstawiam,ze te ciąze byly jajowodowe,a ta ostatnia zatkala jajowod calkowicie i od 10 mcy nic się nie dzieje.
-
ailatan wrote:hmm tez nie do konca.. bo rozumiem, ze testy byly pozytywne ? hcg jest produkowane kiedy zaplodnione jajeczko w macicy sie zagniezdzi.. z tego przynajmniej co ja wiem ( a moge nie wiedziec wszytstkiego) rozumiem ze maz/partner tez przebadany ?
-
nick nieaktualnyAga78 wrote:Tak mąż ok, a pozamaciczne też wykazują betê. Super masz, ze juz nie musisz przechodzic tego calego starania.
sorry ze tak spekulowałam- oczywiscie nie podwazam zdania lekarzy- ale oni tez czasami cos przeoczaja.. a ze naczytalam sie troche o nieplodnosci- to tylko z dobrej woli chcialam pomoc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny