LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Ja dalej tak samo. Beznadziejnie się czuje. Na prenatalne już umowiona jestem u swojego lekarza bo ma sprzęt do tego
na 5 października:)
-
ailatan wrote:tak teraz sobie mysle- nie ze chce sie w lekarza bawic czy co, ale skoro byly az 3 ciaze w krtokim czasie czy Ty robilas sobie badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? i druga sprawa hormon tarczycy, ktory nazywa sie atyTg - hormon odpowiedzialny za wlasciwe zagniezdzenie zarodka w macicy.
U mnie co prawda antyTG niziutko (13,6 przy normie do 120) ale ten zespół to nowość? Co jeszcze mogę sprawdzić, co? co? co?
Wygląda na to, że muszę się dokształcać na własną rękę, bo moi lekarze rozkładają ręce a ciąży jak nie było tak nie ma;/ No i szukam wszelkich możliwych przyczyn, nawet kamienia na zębach nie mam ;DDD
Teraz zastanawiam się nad duphastonem, bo progesteron miewałam średnich lotów, ale to ewentualnie w następnym cyklu19.07.2016 r. Aleksander
-
Anatolka wrote:V., żeby komercyjnie zaplodnic wszystkie jajeczka to wyrobić się musicie z punkcja przed 1 listopada. Od 1.11 wchodzi w życie ustawa i ona WSZYSTKIM pozwala na zapładnianie 6, nie tylko w programie rządowym. Wszystkie zgodnie z ustawą będzie można dopiero przy 3 i kolejnym podejściu jeśli lekarz znajdzie wskazania.
Anatolka, dziękuję że to napisałaś. Doczytałam co nieco, na cito pojechałam na jeszcze jedną rozmowę z moim lekarzem - niestety to prawda. Doktorek był święcie przekonany, że mi o tym powiedział... Tak więc zamiast rozpoczynać procedurę in vitro za miesiąc rozpoczęliśmy ją dzisiaj. Ostatni dzwonek na rozpoczęcie stymulacji wg długiego protokołu, 22 dc. Tym sposobem wyrobimy się z punkcją przed listopadem = możemy zapłodnić wszystkie uzyskane komórki._analiza lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyailatan wrote:No to super. Ja idę na ostatnie takie dokładne usg w czwartek i przy okazji będzie obraz 3d. 6 października mam badanie u swojej lekarki.. tez się beznadziejnie czuje. Jadę dziś łóżeczko kupić a raczej odkupić
3d fajnietez bede chciala sobie zrobic
a jakie kozeczko kupujesz?ja na szczescie juz mam lozeczko od siostry
-
Hej ja jestem dziś po pracy ale jestem padnięta 8godzin na nogach bez kawy bez jedzenia jutro od nowa ale szefowa spoko młoda pogadana po pierwszym dniu powiem ze nie jest źle rano zrobiłam prolaktynę ale nie zdążyłam po wyniki juz iść. Powiem wam że mnie coś cycki bolą z boku tak niewiem teraz idę kąpiel wziąć i poleżę popatrzę na tv.
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:Hej ja jestem dziś po pracy ale jestem padnięta 8godzin na nogach bez kawy bez jedzenia jutro od nowa ale szefowa spoko młoda pogadana po pierwszym dniu powiem ze nie jest źle rano zrobiłam prolaktynę ale nie zdążyłam po wyniki juz iść. Powiem wam że mnie coś cycki bolą z boku tak niewiem teraz idę kąpiel wziąć i poleżę popatrzę na tv.
-
ailatan wrote:Ty musisz jeść żeby ta praca Cię nie wykończyła bo się znuechecisz..
-
sylka0102 wrote:Hej odebrałam wyniki prolaktyna zbyt wysoka 32,01Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_analiza wrote:Natalia, nie wstydź się bycia doedukowaną, i powiedz co jeszcze warto sprawdzić?
U mnie co prawda antyTG niziutko (13,6 przy normie do 120) ale ten zespół to nowość? Co jeszcze mogę sprawdzić, co? co? co?
Wygląda na to, że muszę się dokształcać na własną rękę, bo moi lekarze rozkładają ręce a ciąży jak nie było tak nie ma;/ No i szukam wszelkich możliwych przyczyn, nawet kamienia na zębach nie mam ;DDD
Teraz zastanawiam się nad duphastonem, bo progesteron miewałam średnich lotów, ale to ewentualnie w następnym cyklu
Maz przebadany rozumiem?
Jezeli chodzi o zespol antyfosfolipidowy to raczej podejrzewa sie przy przy najmniej dwoch poronieniach..
A test na wrogi sluz szyjkowy robilas? Przyczyn pewnie moze byc jeszcze cala mnostwa.. czasem banalna psychika nie pozwala nam zajsc w ciaze..
znam pare lekarzy, ktora od 10 lat stara sie o dziecko, oboje przebadani wzdluz i wszez i wszytsko ok.. wszytsko idelanie a ciazy brak.. i nikt nie wie dlaczego, jedyna nadzieja w in vitro ale oni bardo wierzacy i nie chca..
Probuj dalej, laparoskopia duuuzo daje -
ailatan wrote:Hm a powiedz mi masz odmiane jajnikowa pcos czy nadnerczy? Moga tez byc obie.. jak wyglada cykl po laparoskopii bylas juz na monitoringu?
Maz przebadany rozumiem?
Jezeli chodzi o zespol antyfosfolipidowy to raczej podejrzewa sie przy przy najmniej dwoch poronieniach..
A test na wrogi sluz szyjkowy robilas? Przyczyn pewnie moze byc jeszcze cala mnostwa.. czasem banalna psychika nie pozwala nam zajsc w ciaze..
znam pare lekarzy, ktora od 10 lat stara sie o dziecko, oboje przebadani wzdluz i wszez i wszytsko ok.. wszytsko idelanie a ciazy brak.. i nikt nie wie dlaczego, jedyna nadzieja w in vitro ale oni bardo wierzacy i nie chca..
Probuj dalej, laparoskopia duuuzo daje
A z cyklu to jest taka akcja ze ja tak naprawdę odkąd się podglądam cały czas owuluję. Po laparo tylko zauważyłam poprawę w obecności sluzu płodnego, nic poza tym. Maz wyniki juz spoko, wcześniej miał bakterie ale teraz robił posiew i czysto po antybiotyku.
Testu na wrogi śluz nie robiłam myślę że to przede mną tak zresztą jak i inseminacja:/ chyba ze ten cykl się z fuksem udał, na co trochę liczę, chociaż wiem ze mogę się znowu przejechać zdrowo.19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualny_analiza wrote:U mnie z tym PCO to tak na dwa razy - stwierdził mi je lekarz zaraz na początku starań (jeden z kieleckich speców od niepłodności) i w sumie nie powiedział nic na ten temat. Potem przestalam do niego chodzić, a lokalna ginka w ogóle pco nie widziała u mnie, żadnych pęcherzyków wkoło jajnika. Za to ja chcąc się dokształcić doczytałam ze pco to nie tylko pęcherzyki ale też objętość jajnika pow 10 a ja miałam 4x3 czyli jakby 12?
A z cyklu to jest taka akcja ze ja tak naprawdę odkąd się podglądam cały czas owuluję. Po laparo tylko zauważyłam poprawę w obecności sluzu płodnego, nic poza tym. Maz wyniki juz spoko, wcześniej miał bakterie ale teraz robił posiew i czysto po antybiotyku.
Testu na wrogi śluz nie robiłam myślę że to przede mną tak zresztą jak i inseminacja:/ chyba ze ten cykl się z fuksem udał, na co trochę liczę, chociaż wiem ze mogę się znowu przejechać zdrowo.
a Ty mials swiezo wymaz z szyjki macicy na posiew? Jestes "czysta"?
a co przemawia za inseminacja?
bierzesz inofem? jak endometrium sie ma? -
sylka0102 wrote:Dzwoniłam do doktorki i powiedziała ze w piątek mam przyjść po bromergon czy jakoś tak.Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
ailatan wrote:hM ale te pcos to tak sobie na obraize jajnikow stwierdzili i tyle? tylko tyle?? zeby stwierdzic pcos trzeba zrobic duzo badan, obraz jajnikow musi byc charakterystyczny, czyli duzo pecherzykow i do tego czesto dochodzi otylosc, hirucyzm, i problemy z tarczyca czesto tez insulinoodorponosc. Zeby stwierdzic pcos musza wskazywac na to przynajmniej dwa czynniki wiec np obraz jajnikow jak i wyniki z krwi.. albo jajniki i wyglad zewnetrzny. Ja np jestem przypadkiem niestandardowym. Nie wygladam zupelnie na pcos- szczupla, bez hirucyzmu, ale jajniki bylo zawalone, owulacji brak i wyniki hormonow zle.
a Ty mials swiezo wymaz z szyjki macicy na posiew? Jestes "czysta"?
a co przemawia za inseminacja?
bierzesz inofem? jak endometrium sie ma?
endometrium zawsze ładne, inofemu nie brałam nigdy, posiewy przed laparoskopią były robione i nic nie wychodziło.
a inseminacja? od sierpnia zeszłego roku na poważnie staramy się o dziecko i NIC. Dlatego myślałam, że trzeba spróbować tego, bo nie mam innego pomysłu już19.07.2016 r. Aleksander
-
sylka0102 wrote:O ja cie to z CLO nici? Dopiero za dwa miesiące?Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI