X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez jakaś opcja.. Edyta współczuję.. na pewno się stresujesz. Kurde to niesprawiedliwe tyle jyz przeszlas..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słuchajcie, zaczekam do wizyty do czwartku. Dzisiaj nie będę szła na wizytę bo to nie ma sensu. Myślę że w czwartek będzie coś dopiero widać, jeżeli w ogóle będzie widać. Ciężko jest mi o tym nie myśleć i najbliższe dni będą katorg no ale cóż....

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Nie słuchajcie, zaczekam do wizyty do czwartku. Dzisiaj nie będę szła na wizytę bo to nie ma sensu. Myślę że w czwartek będzie coś dopiero widać, jeżeli w ogóle będzie widać. Ciężko jest mi o tym nie myśleć i najbliższe dni będą katorg no ale cóż....
    Masz rację czekaj do czwartku. Powinno wtedy juz być wszystko jasne. Nie wiem tylko dlaczego ten lekarz kazał Ci czekać 2 tyg..

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka.Ma. wrote:
    Hej
    Ja już po laparo, histeroskopii i droznosci. Wyszło, że mam endometrioze I stopnia. Niby to nie powinno być problemem w zajściu w ciążę. Za 3tyg mam odebrac wyniki i wizyta u lekarza prowadzącego. Krwawienie po laparo potraktowalyscie jak miesiączkę?

Sylka zdrówka!
    Ja zaczelam krwawic 2 dni po laparoskopii ale potraktowałam to jako miesiączke. Tyle samo trwała co zawsze tylko bardziej obfita była. Teraz mam nadzieję że wszystko będzie przebiagało jak co miesiąc.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja byłam w piątek u lekarza i mam bromergon i CLO tez kazala lykac bo nie gryzie się z lekiem a szanse sa ona niechce tracić czasu bo mówią ze rok po laparoskopi a tu i ponadpolowa września a do stycznia juz nie daleko no zobaczymy w poniedziałek idę na monitoring ale nie mam ani iskierki nadzieji ze się uda w tym cyklu może i tam będzie ten pęcherzyk ale znając życie to pusty.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej ja byłam w piątek u lekarza i mam bromergon i CLO tez kazala lykac bo nie gryzie się z lekiem a szanse sa ona niechce tracić czasu bo mówią ze rok po laparoskopi a tu i ponadpolowa września a do stycznia juz nie daleko no zobaczymy w poniedziałek idę na monitoring ale nie mam ani iskierki nadzieji ze się uda w tym cyklu może i tam będzie ten pęcherzyk ale znając życie to pusty.
    Nie chce Cię martwić ale więcej niż połowa sukcesu rodzi się w głowie.. jak nie przestaniesz stekac i narzekać ze się nie uda to uwierz.. ciężko będzie o sukces..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam laseczki żyjecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ok :) nareszcie zaczelam normalnie jesc.. ;) juz nie wymiotuje ;)
    Tylko martwi mnie coraz czestszy bol podbrzusza. Ale moze macica sie powieksza i tak to odczuwam ;)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Cię boleć. Więzadła się rozciągają..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    u mnie ok :) nareszcie zaczelam normalnie jesc.. ;) juz nie wymiotuje ;)
    Tylko martwi mnie coraz czestszy bol podbrzusza. Ale moze macica sie powieksza i tak to odczuwam ;)
    Ola a widac coś brzucha juz?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Ola a widac coś brzucha juz?
    Sylka brzuch to się zaaokragla kolo 20 tyg w pierwszej ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy czy u szczupłej osoby czy nie. U mnie widać już ;) moi znajomi itorzy nie wiedziedzieli ze w ciazy jestem to spytali bo maly brzuszek wystawał :) ale fakt nie jest okrogły tylko taki mluszek wystający :) U kazdego to jest inaczej :)

Sylka jak tam w pracy?? ;)

Edyta daj znać jak tam po wizycie ;)

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny- Wam się udało po laparoskopii zaskoczyć?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w miare rano jak wstaje to tak mnie ciągnie na wymioty ze szok. W poniedziałek idę na USG zobaczymy co tam będzie ;)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No w miare rano jak wstaje to tak mnie ciągnie na wymioty ze szok. W poniedziałek idę na USG zobaczymy co tam będzie ;)
    Może po tych lekach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam dziewczyny- Wam się udało po laparoskopii zaskoczyć?
    Mi się udalo w 6 cyklu po laparoskopii

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Mi się udalo w 6 cyklu po laparoskopii
    Mialas laparo diagnostyczna czy cos udrazniali? Ja mam jeden jajowod niedrożny.A wcześniej jak długo się staraliście?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staralismy sie 27 miesiecy u wielu lekarzy. Potem w styczniu mialam laparoskopie diagnostyczna z kauteryzacja jaknikow i proba droznosci jajowodow. Wprawdzie nie byly do konca jajowody udroznione ale lipiec okazal sie szczesliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:14

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Staralismy sie 27 miesiecy u wielu lekarzy. Potem w styczniu mialam laparoskopie diagnostyczna z kauteryzacja jaknikow i proba droznosci jajowodow. Wprawdzie nie byly do konca jajowody udroznione ale lipiec okazal sie szczesliwy :)
    Czyli można stwierdzić ze w jakims stopniu to pomoglo. No a od stycznia na jakiś wspomagaczach bylas czy naturalnie Ci się udało?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko laparoskopia pomogla bo przed nie mialam w ogole owulacji ;) po laparoskopii bylam na clo, estrofem mite, pregnyl, luteina albo duphaston :)

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ