X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez jakaś opcja.. Edyta współczuję.. na pewno się stresujesz. Kurde to niesprawiedliwe tyle jyz przeszlas..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słuchajcie, zaczekam do wizyty do czwartku. Dzisiaj nie będę szła na wizytę bo to nie ma sensu. Myślę że w czwartek będzie coś dopiero widać, jeżeli w ogóle będzie widać. Ciężko jest mi o tym nie myśleć i najbliższe dni będą katorg no ale cóż....

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Nie słuchajcie, zaczekam do wizyty do czwartku. Dzisiaj nie będę szła na wizytę bo to nie ma sensu. Myślę że w czwartek będzie coś dopiero widać, jeżeli w ogóle będzie widać. Ciężko jest mi o tym nie myśleć i najbliższe dni będą katorg no ale cóż....
    Masz rację czekaj do czwartku. Powinno wtedy juz być wszystko jasne. Nie wiem tylko dlaczego ten lekarz kazał Ci czekać 2 tyg..

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka.Ma. wrote:
    Hej
    Ja już po laparo, histeroskopii i droznosci. Wyszło, że mam endometrioze I stopnia. Niby to nie powinno być problemem w zajściu w ciążę. Za 3tyg mam odebrac wyniki i wizyta u lekarza prowadzącego. Krwawienie po laparo potraktowalyscie jak miesiączkę?

Sylka zdrówka!
    Ja zaczelam krwawic 2 dni po laparoskopii ale potraktowałam to jako miesiączke. Tyle samo trwała co zawsze tylko bardziej obfita była. Teraz mam nadzieję że wszystko będzie przebiagało jak co miesiąc.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja byłam w piątek u lekarza i mam bromergon i CLO tez kazala lykac bo nie gryzie się z lekiem a szanse sa ona niechce tracić czasu bo mówią ze rok po laparoskopi a tu i ponadpolowa września a do stycznia juz nie daleko no zobaczymy w poniedziałek idę na monitoring ale nie mam ani iskierki nadzieji ze się uda w tym cyklu może i tam będzie ten pęcherzyk ale znając życie to pusty.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej ja byłam w piątek u lekarza i mam bromergon i CLO tez kazala lykac bo nie gryzie się z lekiem a szanse sa ona niechce tracić czasu bo mówią ze rok po laparoskopi a tu i ponadpolowa września a do stycznia juz nie daleko no zobaczymy w poniedziałek idę na monitoring ale nie mam ani iskierki nadzieji ze się uda w tym cyklu może i tam będzie ten pęcherzyk ale znając życie to pusty.
    Nie chce Cię martwić ale więcej niż połowa sukcesu rodzi się w głowie.. jak nie przestaniesz stekac i narzekać ze się nie uda to uwierz.. ciężko będzie o sukces..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam laseczki żyjecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ok :) nareszcie zaczelam normalnie jesc.. ;) juz nie wymiotuje ;)
    Tylko martwi mnie coraz czestszy bol podbrzusza. Ale moze macica sie powieksza i tak to odczuwam ;)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Cię boleć. Więzadła się rozciągają..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    u mnie ok :) nareszcie zaczelam normalnie jesc.. ;) juz nie wymiotuje ;)
    Tylko martwi mnie coraz czestszy bol podbrzusza. Ale moze macica sie powieksza i tak to odczuwam ;)
    Ola a widac coś brzucha juz?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Ola a widac coś brzucha juz?
    Sylka brzuch to się zaaokragla kolo 20 tyg w pierwszej ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy czy u szczupłej osoby czy nie. U mnie widać już ;) moi znajomi itorzy nie wiedziedzieli ze w ciazy jestem to spytali bo maly brzuszek wystawał :) ale fakt nie jest okrogły tylko taki mluszek wystający :) U kazdego to jest inaczej :)

Sylka jak tam w pracy?? ;)

Edyta daj znać jak tam po wizycie ;)

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny- Wam się udało po laparoskopii zaskoczyć?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w miare rano jak wstaje to tak mnie ciągnie na wymioty ze szok. W poniedziałek idę na USG zobaczymy co tam będzie ;)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No w miare rano jak wstaje to tak mnie ciągnie na wymioty ze szok. W poniedziałek idę na USG zobaczymy co tam będzie ;)
    Może po tych lekach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam dziewczyny- Wam się udało po laparoskopii zaskoczyć?
    Mi się udalo w 6 cyklu po laparoskopii

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Mi się udalo w 6 cyklu po laparoskopii
    Mialas laparo diagnostyczna czy cos udrazniali? Ja mam jeden jajowod niedrożny.A wcześniej jak długo się staraliście?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staralismy sie 27 miesiecy u wielu lekarzy. Potem w styczniu mialam laparoskopie diagnostyczna z kauteryzacja jaknikow i proba droznosci jajowodow. Wprawdzie nie byly do konca jajowody udroznione ale lipiec okazal sie szczesliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:14

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Staralismy sie 27 miesiecy u wielu lekarzy. Potem w styczniu mialam laparoskopie diagnostyczna z kauteryzacja jaknikow i proba droznosci jajowodow. Wprawdzie nie byly do konca jajowody udroznione ale lipiec okazal sie szczesliwy :)
    Czyli można stwierdzić ze w jakims stopniu to pomoglo. No a od stycznia na jakiś wspomagaczach bylas czy naturalnie Ci się udało?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko laparoskopia pomogla bo przed nie mialam w ogole owulacji ;) po laparoskopii bylam na clo, estrofem mite, pregnyl, luteina albo duphaston :)

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ