X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Zależy czy u szczupłej osoby czy nie. U mnie widać już ;) moi znajomi itorzy nie wiedziedzieli ze w ciazy jestem to spytali bo maly brzuszek wystawał :) ale fakt nie jest okrogły tylko taki mluszek wystający :) U kazdego to jest inaczej :)

Sylka jak tam w pracy?? ;)

Edyta daj znać jak tam po wizycie ;)
    Heh wiem ze Ty widzisz ale uwierz ze nie widać. To mogą być wypchniete jelita. Dziecko ma ok 3 cm. Macica jeszcze nisko. Wiem o czym mówisz ale MIAŁAM tak samo i wmawialam wszystkim ze widać ;) tez jestem hmm byłam szczupła i wysportowani. Ciesz się póki brzucha nie ma bo potem jest ciężko i boleśnie i ma się dość..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory Natala ale nie znasz mnie nie wiesz jaka mam budowe ciala jakie mam miesnie na brzuchu jaki mam brzuch jaka mam figure wiec nie mozesz tego oceniac. Sylka zapytala czy widac juz brzuch wiec napisalam ze lekko ale nie koniecznie mialam na mysli to ze dziecko jest juz duze i macica wielka.. Bez przesady.. Moze faktycznie to "jelita" nie wazne. Powiedzialam ze urosl mi brzuch i mysle ze nie powinnac tego negowac bo nie widzisz mnie. To ze u Ciebie nic nie bylo widac nie znaczy ze kazda z nas jest taka sama. Wiem ze duzo czytasz na rozne tematy ale uwierz nie wszystko jest książkowe :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Sory Natala ale nie znasz mnie nie wiesz jaka mam budowe ciala jakie mam miesnie na brzuchu jaki mam brzuch jaka mam figure wiec nie mozesz tego oceniac. Sylka zapytala czy widac juz brzuch wiec napisalam ze lekko ale nie koniecznie mialam na mysli to ze dziecko jest juz duze i macica wielka.. Bez przesady.. Moze faktycznie to "jelita" nie wazne. Powiedzialam ze urosl mi brzuch i mysle ze nie powinnac tego negowac bo nie widzisz mnie. To ze u Ciebie nic nie bylo widac nie znaczy ze kazda z nas jest taka sama. Wiem ze duzo czytasz na rozne tematy ale uwierz nie wszystko jest książkowe :)
    Ola spokojnie :) Dobra masz brzuszek ciazowy :) koniec tematu :) nie badzcie takie przewrazliwione prosze.. rozumiem, ze hormony, emocje.. ale czasem tez trzeba sie zastawnowic co logiczne a co nie logiczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszne się zaczyna robić Twoje wymadrzanie na kazdy temat ;) Nawet jak ktos nie kieruje pytania do Ciebie to ty i tak odpowiadasz. I nie to nie sa hormony. Jestem bardzo spokojna tylko daj szanse komus na wypowiedz a nie caly czas wtracasz sie w kogos wypowiedzi :)

ale spoko ja sie z tego wypisuje ;) wole z mezem porozmawiac na kazdy temat niz zeby ktos kto mnie nie zna odpowiadal za mnie:)

Edyta daj prosze znac co u Ciebie.

Życzę Wam milego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:29

Sabina_x, sylka0102 lubią tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh ja czekam na wizytę , idę o 16:30 ale po tym co ten lekarz powiedział w poniedziałek to .......

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej to się boję tego "czekania" na poronienie i samego poronienia, przeraża mnie to.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Śmieszne się zaczyna robić Twoje wymadrzanie na kazdy temat ;) Nawet jak ktos nie kieruje pytania do Ciebie to ty i tak odpowiadasz. I nie to nie sa hormony. Jestem bardzo spokojna tylko daj szanse komus na wypowiedz a nie caly czas wtracasz sie w kogos wypowiedzi :)

ale spoko ja sie z tego wypisuje ;) wole z mezem porozmawiac na kazdy temat niz zeby ktos kto mnie nie zna odpowiadal za mnie:)

Edyta daj prosze znac co u Ciebie.

Życzę Wam milego dnia ;)
    To nie jest wymadrzanie, tylko wiedza. Ja nie kieruje sie emocjami, tylko faktami.
    Pamietasz jak usilnie twierdzilas ze bedziesz pracowac w ciazy bo ciaza to nie choroba? i to jeszcze w szpitalu? ja wtedy mowilam ze lepiej sie wstrzymac i madry lekarz zakaze.. i na szczescie masz madrego lekarza..
    takze Olka musisz ociec z emocji bo to bezsesnu i dziecku szkodzisz..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie ja już po :) jest dzidzia i biło serduszko :D

Aleksandrakili, SzewskaPasja, sylka0102, _analiza lubią tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Edyta jak się bardzo cieszę!! wiedzialam ze wszystko bedzie okey! :) Super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz kolejną wizytę?? ;) Byłaś i tego lekarza z kliniki?? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u lekarza do którego chodzę od początku, u tego który robił mi laparoskopię :) . W klinice hmm wydaje mi się że tam pacjentów traktują trochę machinalnie więc nie chcę tam chodzić. Na kolejną wizytę idę za tydzień bo mam przyjść z wynikami badań. Mam też do końca ciąży brać zastrzyki clexane przeciw zakrzepom.
    Powiedział że wg USG to 6 tydz i 4 dzień wg. kalendarza wyszło 6 tydz i 5 dzień więc blisko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 17:37

Sabina_x, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. Ułożyło mi że wszystko okey :) szkoda że cala ciaze zastrzyki musisz brac, no ale dla dzidziusia wszystko :) a jakie badania masz zrobić?? ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa te podstawowe, morfologię , mocz itp i te których nie potrafię odczytać ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to te co ostatnio miałaś przepisane :)) jutro będziesz robic?? :) Ty chodzisz jeszcze do pracy czy masz l4? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tą chwilę jestem na urlopie :) do końca przyszłego tygodnia, później zobacyzmy ale do 12 tygodnia chyba będę na l4

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie Edytko cieszymy się wraz z tobą :) ale tu jakaś kłótnia wynikła hmm racja kazda ma swoje zdanie a pytanie bylo do Oli ode mnie takze już wiem wszystko nie zważając na odpowiedzi innych :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja za tydzień chciałam do pracy pójść bo chcialam urlop wybrać bo mi wczasy pod gruszą przepadną a to zawsze dobry pieniądz na autko byśmy odłożyli ale nie wiem czy ZUS się nie przyczepi do tego ze po l4 od razu urlop. Muszę zasięgnąć wiedzy kogoś madrzejszego i się dowiedzieć czy to wykonalne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta bardzo się ciesze ze wszystko jest ok. Odpoczywaj dużo. I zdrówka.

Co do mojej wypowiedzi. To jest otwarte forum i każdy może się wypowiedzieć. Jeżeli nie chcecie odpowiedzi od innych proponuje po prostu pisać na priv. Taka zakładka w górnym prawym rogu o tytule wiadomości i problem z głowy ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola przecież ZUS nie będzie wiedział że poszłaś na urlop, ZUS będzie widział że wróciłaś do pracy. ZUS nie jest informowany o urlopach to jedynie sprawa działu administracji i księgowości :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę coś z tym pokombinować:) bo to sporo pieniążków. No ale jak się nie uda to trudno. Płakać też nie będę z tego powodu heh ;p

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ