X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • wombi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Krakowa na konferencję a później jescze do Katowic. Tak się najeżdżē, że do końca roku będę mieć dosyć ;)

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to faktycznie się najeździsz ;) a co to za konferencja jeśli można wiedzieć :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm chyba ktoś tu się obraził "Natalia" bo cisza jak. Mnie dzis jajniki kluja jutro jadę na monitoring. A tak to byłam dziś u szwagierki na kawę

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hm chyba ktoś tu się obraził "Natalia" bo cisza jak. Mnie dzis jajniki kluja jutro jadę na monitoring. A tak to byłam dziś u szwagierki na kawę
    Heh ja się nie obraziłam. Dużo odpoczywam w weekend. Gości miałam. Brzuch juz tak duży ze ciężko oddychać i żyć. Myślami pomału jestem przy porodzie. ..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja hmm dzisiaj trochę pochodziłam później zjedliśmy obiad a popołudnie przespałam ;) Jutro rano idę zrobić badania a później pojadę na trochę do pracy i może do brata wstąpię przy okazji :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Heh ja się nie obraziłam. Dużo odpoczywam w weekend. Gości miałam. Brzuch juz tak duży ze ciężko oddychać i żyć. Myślami pomału jestem przy porodzie. ..
    No Natalia ja myśle że byś się o głupoty przecież nie obrażała ;) kazda x nas na rozne tematy ma swoje zdanie a to ze sie trochę ściełyśmy to nie oznacza że mamy się nie odzywać do siebie. Może faktycznie trochę za ostro zareagowałam ale pamietam ze ty tez Natalia mowilas ze brzuch ci urosl a bylas w 10tc ;) zreszta czy to az takie ostotne? :)) postawmy na luz :) jezeli kogos urazilam to przepraszam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    A ja hmm dzisiaj trochę pochodziłam później zjedliśmy obiad a popołudnie przespałam ;) Jutro rano idę zrobić badania a później pojadę na trochę do pracy i może do brata wstąpię przy okazji :)
    a chwaliłaś się już rodzinie?? ;)) jak w igóle twój mąż zareagował?? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No Natalia ja myśle że byś się o głupoty przecież nie obrażała ;) kazda x nas na rozne tematy ma swoje zdanie a to ze sie trochę ściełyśmy to nie oznacza że mamy się nie odzywać do siebie. Może faktycznie trochę za ostro zareagowałam ale pamietam ze ty tez Natalia mowilas ze brzuch ci urosl a bylas w 10tc ;) zreszta czy to az takie ostotne? :)) postawmy na luz :) jezeli kogos urazilam to przepraszam ;)
    Spoko luz. Ja juz mam dość i tez mnie wiele rzeczy irytuje..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm no mój mąż w pierwszej chwili to był chyba w szoku usiadł i zaczął patrzeć na telewizor he :):) ale po chwili dotarło i się ucieszył :P. Z rodziny na chwilę obecną wiedzą tylko rodzice ale chyba powiemy tez już moim braciom, jutro się z jednym będę widzieć to już mu chyba powiem. A wy kiedy mówiliście ? Aha no i jutro jadę do pracy powiedzieć bo mam być na l4 jak na razie więc muszę powiedzieć.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogólnie postaram się Wam kibicować do końca Szczęśliwego rozwiązania. Jakby były jakieś pytania czy problemy w miarę wiedzy doświadczenia i możliwości służę pomocą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to fajna reakcja ;p
    My hmm mojej sis od razu po mezu powiedzialam po zrobionym tescie ;p a rodzicom i tesciom po 1 USG. Powiedziałabym później ale moi rodzice mieszkaja na dole a my na gorze i mama by sie w koncu zorientowala ze do pracy nie chodze :) a tesciom powiedzielismy bo moj m chcial z racji tego ze moi rodzice juz wiedzieli :) ale zas reszta rodziny dowiedziala sie dopiero niedawno bo prosilam zeby nikomu nie mowic przez te plamienia ;) :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też na chwilę obecną prosiłam żeby nikomu nie mówić. Braciom powiem ale reszcie rodziny to dopiero po 12 tygodniu

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już bym chciała być chociaź w 25tc :) jakoś tak strasznie powoli mi to leci. Poza tym dawno już USG nie miałam i oczywiście już myśli przychodzą czy wszystko jest okey.. a prenatalne dopiero 5 października :) Fajnie Natalia ty za niedługo będziesz mogła swojego chłopczyka przytulić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to ciekawa jestem czy poznam już płeć na 1 prenatalnych :) ponoć bardzo podobnie narządy męskie i żeńskie na tym etapie wyglądają.

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się wydaje Ola że u Ciebie będzie dziewczynka. Nie wiem czemu ale tak myślę......

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Też już bym chciała być chociaź w 25tc :) jakoś tak strasznie powoli mi to leci. Poza tym dawno już USG nie miałam i oczywiście już myśli przychodzą czy wszystko jest okey.. a prenatalne dopiero 5 października :) Fajnie Natalia ty za niedługo będziesz mogła swojego chłopczyka przytulić :)
    Hm najszybciej zleci Wam 2 trymestr.. stres juz mija, jest o wiele bezpieczniej i człowiek dobrze się czuje.. najgorszy jest 1 i 3. Ja 3 znoszę źle. Jest mi jyz bardzo ciężko. Nie mogę spać. Mały daje bolesne ciosy. Trzeba liczyć ruchy płodu i to też stresuje. No niestety czekanie od wizyty do wizyty i stres przed wejściem do gabinetu

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem wam że ja to codziennie mam obawy czy wszystko ok, w czwartek mam iść na wizytę ale nastepna to pewnie dopiero gdzieś po 3 tygodniach więc będzie czekanie. Tak jak Natalia pisze, najgorszy to chyba ten czas do 12/13 tygodnia gdzie mija największe zagrożenie.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już niedługo i zacznę 2 trymestr :)
    a 3 to wiadomo :) Dziecko duże więc też wymęczy :)
    Cały czas liczysz ruchy?? Jak to powinno wyglądać Ile dziecko powinno się ruszać w ciągu dnia? czy może godziny ? :)

Edyta powiem Ci, że ja od początku też mam przeczucie że będzie dziewczynka ale oczywiście się nie nastawiam bo w sumie to mi obojętne :) Ale jesteś jedyną osobą która mówi że dziewczynka bo wszyscy ciągle że będzie chłopak będzie chłopak heeh nawet mój mąż jest przekonany 90% że chłopak będzie :P

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ci mówię że będzie dziewczynka :P. Raz miałam taką sytuację na studiach że koleżanka była w ciąży i mówię do niej zobaczysz będą bliźniaki. Na co ona nie nie byliśmy na USG na pewno 1 dziecko, za 2 tygodnie cyk mówi że bliźniaki, jednego nie było jeszcze widać ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No już niedługo i zacznę 2 trymestr :)
    a 3 to wiadomo :) Dziecko duże więc też wymęczy :)
    Cały czas liczysz ruchy?? Jak to powinno wyglądać Ile dziecko powinno się ruszać w ciągu dnia? czy może godziny ? :)

Edyta powiem Ci, że ja od początku też mam przeczucie że będzie dziewczynka ale oczywiście się nie nastawiam bo w sumie to mi obojętne :) Ale jesteś jedyną osobą która mówi że dziewczynka bo wszyscy ciągle że będzie chłopak będzie chłopak heeh nawet mój mąż jest przekonany 90% że chłopak będzie :P
    Ja też obstawiam dziewczynę. Mi powiedzieli jyz płeć na prenatalnych. Co do ruchów no to tak różnie mówią. Około 10 w ciągu godziny dwoch w pozycji leżącej. Ogólnie No intuicyjnie podchodzę. Kupiłam detektora tętna i raz dziennie sprawdzam czy Małemu dobrze serducha bije.

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: