X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny fajnie jakbyscie miały racje zawsze marzylam o dziewczynce ;)

Czytałam trochę o tych detektorach ale raczej przydają się właśnie w zaawansowanej ciąży bo wcześniej ponoć nie jest miarodajny ;) też się zastanawiałam nad tym ale napewno nie kupie szybciej niz hmm moze 28-29tc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hehe dziewczyny fajnie jakbyscie miały racje zawsze marzylam o dziewczynce ;)

Czytałam trochę o tych detektorach ale raczej przydają się właśnie w zaawansowanej ciąży bo wcześniej ponoć nie jest miarodajny ;) też się zastanawiałam nad tym ale napewno nie kupie szybciej niz hmm moze 28-29tc ;)
    Ciężko znaleźć tętno nawet przy tak dużym dziecku. Więc nie wiem jak to działa wcześniej. Ogólnie kupiłam tylko dlatego ze Mały jest owinieta Pepowina i mam zalecenie robić ktg. Tylko nie mam kasy żeby to robić prywatnie a w szpitalu jest masakra.. tak sama sprawdzam. Jak by mnie zaniepokoilo udam się na IP..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też zawsze marzyłam o dziewczynce a wydaje mi się że był chłopiec :) Oczywiście nie będę narzekała :P:P he ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a kiedy idziesz na następne USG jest możliwość że mały sam się "odwinie" ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no ja też zawsze marzyłam o dziewczynce a wydaje mi się że był chłopiec :) Oczywiście nie będę narzekała :P:P he ;)
    hehe no wiadomo, że się narzekać nie będzie. Naważniejsze że to nasze kruszynki i oby wszystkie się zdrowe urodziły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia a kiedy idziesz na następne USG jest możliwość że mały sam się "odwinie" ? :)
    Idę 6 października. Jest taka opcja . W każdej chwili może się odwinac lub zawinąć jeszcze bardziej.. ale inna lekarka mówiła ze to dotyczy większość dzieci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak u wiekszości dzieciaczków :) to twoj tez napewno sie juz odwinal :)
    trzymam kciuki :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zerknijcie dziewczyny , dobrze to czy źle ? :)
    http://zapodaj.net/b5752111683b6.jpg.html

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre ;) to znaczy że różyczke już przeszłaś :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem właśnie u lekarza i czekam na wizytę trzymajcie kciuki

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymamy kciuki, obyś wyszła przed 24 ;) uśmiechnięta ;)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ty jak poradnik jesteś tutaj dla mnie :). Jeszcze jedno mam pytanie , czy przy wstrzykiwaniu tego clexane można psiknąć takim jakby zimnym powietrzem co trochę znieczula ? czy raczej się tak nie robi ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee a po co hehe ;p jak mocno zacisniesz skore to malo boli ;) to jest cienka igielka :) wloz kciuk w pepek i odleglosc jest do palca wskazujacego
    musisz rozciagnac te palce i potem jak juz kciuk w pepku bedzie a wskazujacy z boku brzucha to mocno scisnij :) zrob faldke i szybkim ruchem wbij igle ;) tylko musisz uwazac zeby nie wbic w blizne i starac sie nie wbic we wlosek na brzuchu bo wtedy troche boli :) a potem bron boze nie przyciskaj wacikiem bo ci sie krew rozleje i siniaki porobisz ;) lekko gazi przyloz. ale nie masuj ;) i wystarczy. Nie wiem czy logicznie wytlumaczylam hehr

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/4YtO7K2vkcI

tu gosciu super pokazuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu tatuśkowi przez pol roku robilam to mi wielki prezent potem kupil. Powiedzial ze za to ze jak wyszedl ze szpitala to mial caly brzuch w siniakach a ja przez pol roku jeden maly siniaczek mu zrobilam bo mu wlasnie w cabulke wlosa niechcacy wbilam. Ale wtedy zesmy sie usmiali bo to naprawde go zabolalo :p
    To sa bardzo proste zastrzyki. Aa i pamietaj zeby sie nie pozbywac tego pecherzyka powietrza bo on jest po to zeby caly lek wypchnal bo leku jest malo a to powietrze potem w igle zostaje wiec spokojnie :)

Przez cala ciaze musisz je robic?? Bedzie ci ciezko z wielkim brzuchem hehe ;p wtedy z boku sie robi :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz po sa dwa pęcherzyki 15mm i 14mm

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to malutkie jeszcze ;) idziesz jwszcze na wizyte?? ;) dostaniesz pregnyl?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta ale Ty masz zakrzepice lub zespół antyfosfolipidowy ze masz robić te zastrzyki?

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w środę tak przepisała mi pregnyl ale musi zobaczyć na nie ile urosły.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka no tak ze 20 musiałyby minimum mieć..

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ