X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię mięśniaków we Wrocławiu? Ja właśnie się dowiedziałam, że muszę takową zrobić i to szybko, ale nie mam pojęcia gdzie i u kogo... Będę wdzięczna za wszelkie sugestie (prywatnie i na NFZ). Dzięki!

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tsh 4,37. Do ginekologa idę w czwartek. Jutro muszę się umówić do endokrynologa

Edyta
  • wombi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    A ile to dnia po owulacji? Poczekaj jeszcze może.
    dzisiaj 14dpo i muszę odstawić luteinę, no cóż, miesiąc jak każdy inny niestety

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ostatnio tsh 4,37. Do ginekologa idę w czwartek. Jutro muszę się umówić do endokrynologa
    No to sporo spadło ;) to dobrze ;)
    Ty masz wizyty co 3 tyg.? ;) kurde ja mam co 4 tyg i zawsze ten ostatni tydzien do glowy dostaje ;p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dostaję do głowy a przecież 2 tygodnie temu byłam na prenatalnych a wydaje mi się że już miesiąc nikt nie zaglądał do bobasa. Tak wizyty mam co 3 tygodnie.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zostaje tydzień do wizyty to już zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Zwłaszcza że teraz jakiś mam nerwowy okres i wszystko mnie denerwuje a co za tym idzie denerwuje też bobasa. Do czwartku chyba jakoś wytrzymam ;)

Powiem wam że niby to już 14 tydzień ale tak naprawdę to 8 bo dowiedziałam się o ciąży w 5 a mnie się wydaje jakbym była w ciąży już rok. Wszystko mi się tak dłuży :)

Liczę na to że wszystko będzie dobrze.
    Muszę jeszcze umówić się do diabetologa bo zrobiłam badanie o które prosił więc teraz znowu poodwiedzam trochę lekarzy. Mam nadzieję że z terminem u endokrynologa nie będzie problemu bo trochę się zmartwiłam tym tsh.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mocno spadło. Będzie dakej spadać. Nie masz się co martwić. . Ja juz dziś po kąpieli w łóżku.. źle się czuje.. nie mam już sił i tez mnie wkurza to czekanie..

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muma wrote:
    Hej, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię mięśniaków we Wrocławiu? Ja właśnie się dowiedziałam, że muszę takową zrobić i to szybko, ale nie mam pojęcia gdzie i u kogo... Będę wdzięczna za wszelkie sugestie (prywatnie i na NFZ). Dzięki!

Doktor Pochwalowski z kliniki Mediconcept to najlepszy specjalista w tej dziedzinie, ma opinie jednego z lepszych w Polsce w ogole. Zabieg jest drogi - 4500. Sprawdz opinie o nim na znanylekarz.pl

zem3i09kl173cczw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta to co Ty bys zrobila jak bys 4 tyg czekala hehe ;p ja na szczescie juz teraz nie bede sie tak stresowac bo juz moja ksiezniczke czuje wiec mysle ze bedzie troche spokojniej :) Mi tak od jakiegos czasu szybko to ucieka ;) Juz sie tak wszystkim nie stresuje jak na poczatku ;p
    Chociaz dalej wkurza mnie to ze np. jeszcze rzygam ;p ale za to nie przytylam ani kg tylko schudłam 3 ;p jedyny plus tego;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Edyta to co Ty bys zrobila jak bys 4 tyg czekala hehe ;p ja na szczescie juz teraz nie bede sie tak stresowac bo juz moja ksiezniczke czuje wiec mysle ze bedzie troche spokojniej :) Mi tak od jakiegos czasu szybko to ucieka ;) Juz sie tak wszystkim nie stresuje jak na poczatku ;p
    Chociaz dalej wkurza mnie to ze np. jeszcze rzygam ;p ale za to nie przytylam ani kg tylko schudłam 3 ;p jedyny plus tego;p
    Ja przytyłam 13. I powiem szczerze że poszło w brzuch w większości. Jest optymalnie i daje nadzieję na szybki powrót do dawnej wagi ;) a do smarowania brzucha polecałbym mustela 9 miesięcy. Mam skłonność do rozstepow. Po tym kremie nie wyszedł ani jeden ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ja przytyłam 13. I powiem szczerze że poszło w brzuch w większości. Jest optymalnie i daje nadzieję na szybki powrót do dawnej wagi ;) a do smarowania brzucha polecałbym mustela 9 miesięcy. Mam skłonność do rozstepow. Po tym kremie nie wyszedł ani jeden ;)
    Siostra mi wcześniej właśnie polecila mustelle i jest super ;) smaruje sie nia ciagle ;)
    Ja bardzo się pilnuje z jedzeniem :) nie chcę dużo przytyć, tym bardziej, że mam skłonności do tycia. Ale trzymam odpowiednią dietę. Albo nie jem nic bo nie mam ochoty po rzyganiu hehe ;p ale głodzić sie nie glodze ;p
    Chociaz powiem ze nie sadzilam ze w ciazy bede miala taka obsesje na punkcie wagi
    . nie wiem czemu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Siostra mi wcześniej właśnie polecila mustelle i jest super ;) smaruje sie nia ciagle ;)
    Ja bardzo się pilnuje z jedzeniem :) nie chcę dużo przytyć, tym bardziej, że mam skłonności do tycia. Ale trzymam odpowiednią dietę. Albo nie jem nic bo nie mam ochoty po rzyganiu hehe ;p ale głodzić sie nie glodze ;p
    Chociaz powiem ze nie sadzilam ze w ciazy bede miala taka obsesje na punkcie wagi
    . nie wiem czemu...
    Tylko wiesz teraz Maluch szybko rośnie.. musisz go dobrze karmić ;) większość kobiet martwi się o wagę.. i te raczej nie tyja po 30 kg ;) trzeba pamiętać że zdrowy maluch to odztwiony maluch ale racjonalnie ;) mi się wydaje te 13 kg mega dużo.. ale ponad połowa odchodzi przy samym porodzie.. najwięcej przytyłam w 2 trymestrze ;) i z tego co widzę taka tendencja jest u dziewczyn ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie powiedziałam, że się źle odżywiam ;) Trzymam odpowiednią dietę cały czas ;)
    ale po rzyganiu czasem nie jem dlugo bo nie mam sily i mi sie nie chce. Ale Ty nie wymiotowalas to nie wiesz :)
    Moja dieta jest bardzo dobra i zdrowa dla dziecka ;p

Jaki mialam sen cudny :p ze mala byla juz z nami i cyca chciala ;p sliczna byla ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ale ja nie powiedziałam, że się źle odżywiam ;) Trzymam odpowiednią dietę cały czas ;)
    ale po rzyganiu czasem nie jem dlugo bo nie mam sily i mi sie nie chce. Ale Ty nie wymiotowalas to nie wiesz :)
    Moja dieta jest bardzo dobra i zdrowa dla dziecka ;p

Jaki mialam sen cudny :p ze mala byla juz z nami i cyca chciala ;p sliczna byla ;)
    Ale ja Ci nic nie zarzucam hihi nie mnie wymioty ominęły.. na szczęście.. bo to nic przyjemnego ; ( ja dziś miałam fatalna noc.. same koszmary ciągle mokra się budziłam i toaleta na siusiu.. Czuje się jak po calinocnej imprezie..;/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj w nocy też miałam problemy ze sem. Obudziłam się około 2 i nie mogłam w żaden sposób się ułożyć. W każdej pozycji mnie brzuch bolał i zrobił się taki twardy :/ . Po godzinie mi przeszło i usnęłam.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuje wam nocki. Ja na szczęście się ostatnio dobrze wysypiam ;) ale podejrzewam ze III trymestr juz nie będzie taki wesoły hehe

• wombi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kolejną noc śniły się 2 kreski ;) dodatkowo jezdzilam na łyżwach po kostce brukowej i rano obudziłam się bardzo zmęczona :)

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    preg.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem nadal ze zdrowym odżywianiem. Nie daję rady z warzywami, po prostu mnie od nich odrzuca :( już nie wiem co robić.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ja mam problem nadal ze zdrowym odżywianiem. Nie daję rady z warzywami, po prostu mnie od nich odrzuca :( już nie wiem co robić.
    a lubisz zupy? zawsze mozesz wrzucic wszytskie warzywa, ugotowac i zmiksowac :) ja odzywialam sie abrdzo zdrowo tylko na poczatku :) teraz jem mniej ale to na co mam ochote :) np dzis kupuje mega kaloryczne rogale swietomarcinskie- taki poznanski zwyczaj :) i bede konsumowac:D hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta a w różnych formach próbowałaś? ;) pieczone? gotowane? na parze? ;) hmm ja np. prawie w ogóle mięsa nie jem ale to już dobrych kilka lat ;) i nie czuje potrzeby teraz jesc wiecej ;p
    A owoce jesz?? :)

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ