LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię mięśniaków we Wrocławiu? Ja właśnie się dowiedziałam, że muszę takową zrobić i to szybko, ale nie mam pojęcia gdzie i u kogo... Będę wdzięczna za wszelkie sugestie (prywatnie i na NFZ). Dzięki!
-
ailatan wrote:A ile to dnia po owulacji? Poczekaj jeszcze może.Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualny
-
jak zostaje tydzień do wizyty to już zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Zwłaszcza że teraz jakiś mam nerwowy okres i wszystko mnie denerwuje a co za tym idzie denerwuje też bobasa. Do czwartku chyba jakoś wytrzymam
Powiem wam że niby to już 14 tydzień ale tak naprawdę to 8 bo dowiedziałam się o ciąży w 5 a mnie się wydaje jakbym była w ciąży już rok. Wszystko mi się tak dłuży
Liczę na to że wszystko będzie dobrze.
Muszę jeszcze umówić się do diabetologa bo zrobiłam badanie o które prosił więc teraz znowu poodwiedzam trochę lekarzy. Mam nadzieję że z terminem u endokrynologa nie będzie problemu bo trochę się zmartwiłam tym tsh.Edyta
-
nick nieaktualny
-
Muma wrote:Hej, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię mięśniaków we Wrocławiu? Ja właśnie się dowiedziałam, że muszę takową zrobić i to szybko, ale nie mam pojęcia gdzie i u kogo... Będę wdzięczna za wszelkie sugestie (prywatnie i na NFZ). Dzięki!
Doktor Pochwalowski z kliniki Mediconcept to najlepszy specjalista w tej dziedzinie, ma opinie jednego z lepszych w Polsce w ogole. Zabieg jest drogi - 4500. Sprawdz opinie o nim na znanylekarz.pl -
nick nieaktualnyEdyta to co Ty bys zrobila jak bys 4 tyg czekala hehe ;p ja na szczescie juz teraz nie bede sie tak stresowac bo juz moja ksiezniczke czuje wiec mysle ze bedzie troche spokojniej
Mi tak od jakiegos czasu szybko to ucieka
Juz sie tak wszystkim nie stresuje jak na poczatku ;p
Chociaz dalej wkurza mnie to ze np. jeszcze rzygam ;p ale za to nie przytylam ani kg tylko schudłam 3 ;p jedyny plus tego;p -
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Edyta to co Ty bys zrobila jak bys 4 tyg czekala hehe ;p ja na szczescie juz teraz nie bede sie tak stresowac bo juz moja ksiezniczke czuje wiec mysle ze bedzie troche spokojniej
Mi tak od jakiegos czasu szybko to ucieka
Juz sie tak wszystkim nie stresuje jak na poczatku ;p
Chociaz dalej wkurza mnie to ze np. jeszcze rzygam ;p ale za to nie przytylam ani kg tylko schudłam 3 ;p jedyny plus tego;pa do smarowania brzucha polecałbym mustela 9 miesięcy. Mam skłonność do rozstepow. Po tym kremie nie wyszedł ani jeden
-
nick nieaktualnyailatan wrote:Ja przytyłam 13. I powiem szczerze że poszło w brzuch w większości. Jest optymalnie i daje nadzieję na szybki powrót do dawnej wagi
a do smarowania brzucha polecałbym mustela 9 miesięcy. Mam skłonność do rozstepow. Po tym kremie nie wyszedł ani jeden
smaruje sie nia ciagle
Ja bardzo się pilnuje z jedzeniemnie chcę dużo przytyć, tym bardziej, że mam skłonności do tycia. Ale trzymam odpowiednią dietę. Albo nie jem nic bo nie mam ochoty po rzyganiu hehe ;p ale głodzić sie nie glodze ;p
Chociaz powiem ze nie sadzilam ze w ciazy bede miala taka obsesje na punkcie wagi
. nie wiem czemu... -
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Siostra mi wcześniej właśnie polecila mustelle i jest super
smaruje sie nia ciagle
Ja bardzo się pilnuje z jedzeniemnie chcę dużo przytyć, tym bardziej, że mam skłonności do tycia. Ale trzymam odpowiednią dietę. Albo nie jem nic bo nie mam ochoty po rzyganiu hehe ;p ale głodzić sie nie glodze ;p
Chociaz powiem ze nie sadzilam ze w ciazy bede miala taka obsesje na punkcie wagi
. nie wiem czemu...większość kobiet martwi się o wagę.. i te raczej nie tyja po 30 kg
trzeba pamiętać że zdrowy maluch to odztwiony maluch ale racjonalnie
mi się wydaje te 13 kg mega dużo.. ale ponad połowa odchodzi przy samym porodzie.. najwięcej przytyłam w 2 trymestrze
i z tego co widzę taka tendencja jest u dziewczyn
-
nick nieaktualnyAle ja nie powiedziałam, że się źle odżywiam
Trzymam odpowiednią dietę cały czas
ale po rzyganiu czasem nie jem dlugo bo nie mam sily i mi sie nie chce. Ale Ty nie wymiotowalas to nie wiesz
Moja dieta jest bardzo dobra i zdrowa dla dziecka ;p
Jaki mialam sen cudny :p ze mala byla juz z nami i cyca chciala ;p sliczna byla -
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Ale ja nie powiedziałam, że się źle odżywiam
Trzymam odpowiednią dietę cały czas
ale po rzyganiu czasem nie jem dlugo bo nie mam sily i mi sie nie chce. Ale Ty nie wymiotowalas to nie wiesz
Moja dieta jest bardzo dobra i zdrowa dla dziecka ;p
Jaki mialam sen cudny :p ze mala byla juz z nami i cyca chciala ;p sliczna byla -
nick nieaktualny
-
A mi kolejną noc śniły się 2 kreski
dodatkowo jezdzilam na łyżwach po kostce brukowej i rano obudziłam się bardzo zmęczona
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:Ja mam problem nadal ze zdrowym odżywianiem. Nie daję rady z warzywami, po prostu mnie od nich odrzuca
już nie wiem co robić.
ja odzywialam sie abrdzo zdrowo tylko na poczatku
teraz jem mniej ale to na co mam ochote
np dzis kupuje mega kaloryczne rogale swietomarcinskie- taki poznanski zwyczaj
i bede konsumowac:D hehe
-
nick nieaktualny