X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię mięśniaków we Wrocławiu? Ja właśnie się dowiedziałam, że muszę takową zrobić i to szybko, ale nie mam pojęcia gdzie i u kogo... Będę wdzięczna za wszelkie sugestie (prywatnie i na NFZ). Dzięki!

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tsh 4,37. Do ginekologa idę w czwartek. Jutro muszę się umówić do endokrynologa

Edyta
  • wombi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    A ile to dnia po owulacji? Poczekaj jeszcze może.
    dzisiaj 14dpo i muszę odstawić luteinę, no cóż, miesiąc jak każdy inny niestety

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ostatnio tsh 4,37. Do ginekologa idę w czwartek. Jutro muszę się umówić do endokrynologa
    No to sporo spadło ;) to dobrze ;)
    Ty masz wizyty co 3 tyg.? ;) kurde ja mam co 4 tyg i zawsze ten ostatni tydzien do glowy dostaje ;p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dostaję do głowy a przecież 2 tygodnie temu byłam na prenatalnych a wydaje mi się że już miesiąc nikt nie zaglądał do bobasa. Tak wizyty mam co 3 tygodnie.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zostaje tydzień do wizyty to już zaczynam się martwić czy wszystko jest ok. Zwłaszcza że teraz jakiś mam nerwowy okres i wszystko mnie denerwuje a co za tym idzie denerwuje też bobasa. Do czwartku chyba jakoś wytrzymam ;)

Powiem wam że niby to już 14 tydzień ale tak naprawdę to 8 bo dowiedziałam się o ciąży w 5 a mnie się wydaje jakbym była w ciąży już rok. Wszystko mi się tak dłuży :)

Liczę na to że wszystko będzie dobrze.
    Muszę jeszcze umówić się do diabetologa bo zrobiłam badanie o które prosił więc teraz znowu poodwiedzam trochę lekarzy. Mam nadzieję że z terminem u endokrynologa nie będzie problemu bo trochę się zmartwiłam tym tsh.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mocno spadło. Będzie dakej spadać. Nie masz się co martwić. . Ja juz dziś po kąpieli w łóżku.. źle się czuje.. nie mam już sił i tez mnie wkurza to czekanie..

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muma wrote:
    Hej, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię mięśniaków we Wrocławiu? Ja właśnie się dowiedziałam, że muszę takową zrobić i to szybko, ale nie mam pojęcia gdzie i u kogo... Będę wdzięczna za wszelkie sugestie (prywatnie i na NFZ). Dzięki!

Doktor Pochwalowski z kliniki Mediconcept to najlepszy specjalista w tej dziedzinie, ma opinie jednego z lepszych w Polsce w ogole. Zabieg jest drogi - 4500. Sprawdz opinie o nim na znanylekarz.pl

zem3i09kl173cczw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta to co Ty bys zrobila jak bys 4 tyg czekala hehe ;p ja na szczescie juz teraz nie bede sie tak stresowac bo juz moja ksiezniczke czuje wiec mysle ze bedzie troche spokojniej :) Mi tak od jakiegos czasu szybko to ucieka ;) Juz sie tak wszystkim nie stresuje jak na poczatku ;p
    Chociaz dalej wkurza mnie to ze np. jeszcze rzygam ;p ale za to nie przytylam ani kg tylko schudłam 3 ;p jedyny plus tego;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Edyta to co Ty bys zrobila jak bys 4 tyg czekala hehe ;p ja na szczescie juz teraz nie bede sie tak stresowac bo juz moja ksiezniczke czuje wiec mysle ze bedzie troche spokojniej :) Mi tak od jakiegos czasu szybko to ucieka ;) Juz sie tak wszystkim nie stresuje jak na poczatku ;p
    Chociaz dalej wkurza mnie to ze np. jeszcze rzygam ;p ale za to nie przytylam ani kg tylko schudłam 3 ;p jedyny plus tego;p
    Ja przytyłam 13. I powiem szczerze że poszło w brzuch w większości. Jest optymalnie i daje nadzieję na szybki powrót do dawnej wagi ;) a do smarowania brzucha polecałbym mustela 9 miesięcy. Mam skłonność do rozstepow. Po tym kremie nie wyszedł ani jeden ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ja przytyłam 13. I powiem szczerze że poszło w brzuch w większości. Jest optymalnie i daje nadzieję na szybki powrót do dawnej wagi ;) a do smarowania brzucha polecałbym mustela 9 miesięcy. Mam skłonność do rozstepow. Po tym kremie nie wyszedł ani jeden ;)
    Siostra mi wcześniej właśnie polecila mustelle i jest super ;) smaruje sie nia ciagle ;)
    Ja bardzo się pilnuje z jedzeniem :) nie chcę dużo przytyć, tym bardziej, że mam skłonności do tycia. Ale trzymam odpowiednią dietę. Albo nie jem nic bo nie mam ochoty po rzyganiu hehe ;p ale głodzić sie nie glodze ;p
    Chociaz powiem ze nie sadzilam ze w ciazy bede miala taka obsesje na punkcie wagi
    . nie wiem czemu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Siostra mi wcześniej właśnie polecila mustelle i jest super ;) smaruje sie nia ciagle ;)
    Ja bardzo się pilnuje z jedzeniem :) nie chcę dużo przytyć, tym bardziej, że mam skłonności do tycia. Ale trzymam odpowiednią dietę. Albo nie jem nic bo nie mam ochoty po rzyganiu hehe ;p ale głodzić sie nie glodze ;p
    Chociaz powiem ze nie sadzilam ze w ciazy bede miala taka obsesje na punkcie wagi
    . nie wiem czemu...
    Tylko wiesz teraz Maluch szybko rośnie.. musisz go dobrze karmić ;) większość kobiet martwi się o wagę.. i te raczej nie tyja po 30 kg ;) trzeba pamiętać że zdrowy maluch to odztwiony maluch ale racjonalnie ;) mi się wydaje te 13 kg mega dużo.. ale ponad połowa odchodzi przy samym porodzie.. najwięcej przytyłam w 2 trymestrze ;) i z tego co widzę taka tendencja jest u dziewczyn ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie powiedziałam, że się źle odżywiam ;) Trzymam odpowiednią dietę cały czas ;)
    ale po rzyganiu czasem nie jem dlugo bo nie mam sily i mi sie nie chce. Ale Ty nie wymiotowalas to nie wiesz :)
    Moja dieta jest bardzo dobra i zdrowa dla dziecka ;p

Jaki mialam sen cudny :p ze mala byla juz z nami i cyca chciala ;p sliczna byla ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ale ja nie powiedziałam, że się źle odżywiam ;) Trzymam odpowiednią dietę cały czas ;)
    ale po rzyganiu czasem nie jem dlugo bo nie mam sily i mi sie nie chce. Ale Ty nie wymiotowalas to nie wiesz :)
    Moja dieta jest bardzo dobra i zdrowa dla dziecka ;p

Jaki mialam sen cudny :p ze mala byla juz z nami i cyca chciala ;p sliczna byla ;)
    Ale ja Ci nic nie zarzucam hihi nie mnie wymioty ominęły.. na szczęście.. bo to nic przyjemnego ; ( ja dziś miałam fatalna noc.. same koszmary ciągle mokra się budziłam i toaleta na siusiu.. Czuje się jak po calinocnej imprezie..;/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj w nocy też miałam problemy ze sem. Obudziłam się około 2 i nie mogłam w żaden sposób się ułożyć. W każdej pozycji mnie brzuch bolał i zrobił się taki twardy :/ . Po godzinie mi przeszło i usnęłam.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuje wam nocki. Ja na szczęście się ostatnio dobrze wysypiam ;) ale podejrzewam ze III trymestr juz nie będzie taki wesoły hehe

• wombi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kolejną noc śniły się 2 kreski ;) dodatkowo jezdzilam na łyżwach po kostce brukowej i rano obudziłam się bardzo zmęczona :)

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem nadal ze zdrowym odżywianiem. Nie daję rady z warzywami, po prostu mnie od nich odrzuca :( już nie wiem co robić.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ja mam problem nadal ze zdrowym odżywianiem. Nie daję rady z warzywami, po prostu mnie od nich odrzuca :( już nie wiem co robić.
    a lubisz zupy? zawsze mozesz wrzucic wszytskie warzywa, ugotowac i zmiksowac :) ja odzywialam sie abrdzo zdrowo tylko na poczatku :) teraz jem mniej ale to na co mam ochote :) np dzis kupuje mega kaloryczne rogale swietomarcinskie- taki poznanski zwyczaj :) i bede konsumowac:D hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta a w różnych formach próbowałaś? ;) pieczone? gotowane? na parze? ;) hmm ja np. prawie w ogóle mięsa nie jem ale to już dobrych kilka lat ;) i nie czuje potrzeby teraz jesc wiecej ;p
    A owoce jesz?? :)

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ