LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. waży 1500 gram i jest starszy i 2 tygodnie. Powiedział ze po następnej wizycie weźmie mnie na 2 a dni na oddział i poda sterydy na rozwoj pluc . Tak zapobiegawczo. Dodatkowo poda mi szczepionkebo na konflkt serologiczny Szyjka ladna zamknieta.
Także jestem nawet zadowlona z wizyty ☺ kolejna za 3 tygodnieAleksandrakili, sylka0102, ailatan lubią tę wiadomość
Edyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. waży 1500 gram i jest starszy i 2 tygodnie. Powiedział ze po następnej wizycie weźmie mnie na 2 a dni na oddział i poda sterydy na rozwoj pluc . Tak zapobiegawczo. Dodatkowo poda mi szczepionkebo na konflkt serologiczny Szyjka ladna zamknieta.
Także jestem nawet zadowlona z wizyty ☺ kolejna za 3 tygodnie
Dobrze, że wszystko okey
Tylko dziwią mnie te sterydy na rozwój płuc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiekny brzuszek Ola
U mnie Mlody w 31 tyg wazyl okolo 1800gram. Ale dzieci rodza sie rozne. Wiec spokojnie
Mnie tez dziwi ten zastrzyk ze sterydami skoro szyjka zamknieta. Ja dostalam te zastryzki w 34 tyg ale dlatego ze nie mialam juz szyjki i bylo rozwarcie - a i tak donosilam do 39 tyg buhaha..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:No pewnie lekarze wiedzą lepiej
ale tak czy siak sterydy nie zaszkodzą
Jedyne co to mały może jeszcze urosnąć dodatkowo przez nie
ale pewnie i tak na cc Cie skieruje?
Natalia ile Krzyś miał jak się urodził bo nie pamiętam -
nick nieaktualny
-
Ja wyglądają Wasze blizny po operacjach? Jesteście zadowolone z kosmetycznego "skutku ubocznego"? A może nie zwracacie na to uwagi? Używacie jakieś preparaty na blizny? Ja już przerobiłam (nie tylko na pooperacyjne:)) Contractubex, Dermatix, Cepan, Silaurum, a teraz próbuję z plastrami Sutricon. Słyszałam, że No-scar jest dobry ale nie próbowałam.
Ja mam blizny w miarę ok te świeże co prawda czerwone bo przecież nie minęło jeszcze 3 tygodnie ale sądzę, że będą ładniejsze niż po poprzednim zabiegu. 1,5 roku temu lekarz tak zaciągnął mi szwy wewnętrzne z jednej strony, że mam nieestetyczny kilkucentymetrowy dołek po lewej stronie jak napinam mięśnie brzucha. Do tego sama blizna powiedzmy centymetr a po nitce/szwach blizna 2 razy po 2 cm. -
nick nieaktualny
-
Ja mam po laparotomii kreskę ale .... bardzo mało widoczną.Po próbie laparoskopii mam widoczną bliznę w okolicach pępka. Druga sprawa to taka że mi to nie przeszkadza
i jakby trzeba było to bym jeszcze raz dała sie pokroić
. Nie tylko w przypadku cesarki
Edyta
-
plimka_bum wrote:Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. waży 1500 gram i jest starszy i 2 tygodnie. Powiedział ze po następnej wizycie weźmie mnie na 2 a dni na oddział i poda sterydy na rozwoj pluc . Tak zapobiegawczo. Dodatkowo poda mi szczepionkebo na konflkt serologiczny Szyjka ladna zamknieta.
Także jestem nawet zadowlona z wizyty ☺ kolejna za 3 tygodnie