X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia,daj znac potem co i jak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta trzymam kciuki :)

Wysyłam obiecane zdjęcie :P Zapomniało mi się wcześniej :P
    Sorki za bajzel z tyłu ale remont pełną parą :P

jyqfqe3s9yi5_t.jpg

wombi, sylka0102, ailatan lubią tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. waży 1500 gram i jest starszy i 2 tygodnie. Powiedział ze po następnej wizycie weźmie mnie na 2 a dni na oddział i poda sterydy na rozwoj pluc . Tak zapobiegawczo. Dodatkowo poda mi szczepionkebo na konflkt serologiczny Szyjka ladna zamknieta.
    Także jestem nawet zadowlona z wizyty ☺ kolejna za 3 tygodnie

Aleksandrakili, sylka0102, ailatan lubią tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. waży 1500 gram i jest starszy i 2 tygodnie. Powiedział ze po następnej wizycie weźmie mnie na 2 a dni na oddział i poda sterydy na rozwoj pluc . Tak zapobiegawczo. Dodatkowo poda mi szczepionkebo na konflkt serologiczny Szyjka ladna zamknieta.
    Ooo matko ale pulpecik :p Mój Antoś w 30 tc ważył 1330.. masakra :p
    Dobrze, że wszystko okey ;)
    Tylko dziwią mnie te sterydy na rozwój płuc :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo lekarz mówi ze będzie spory chłopak . Też się zastanwiam czy nie jest za duży no ale lekarz twierdzi że jest ok .

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzieci rodzą się też większe przecież więc wagą bym się nie przejmowała :) Dobrze, że zdrowo rośnie :)
    Poza tym masz cukrzyce ciążową i on może być przez to troszkę większy :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja i moi bracia mielismy powyzej 4300 gram ☺

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi sterydami to chodzi mu i to ze jakby coś się zaczęło wcześniej to żeby młody był gotowy do wyjscia. że względu na cukrzycę i tarczyce może być takie ryzyko

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał :p to niezłe wagi :p ja miałam 3 kg tylko ale miesiąc szybciej się urodziłam :p za to mój m. 3800 58cm :p

No to dobrze, że Twój gin. o to wszystko dba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny brzuszek Ola :) U mnie Mlody w 31 tyg wazyl okolo 1800gram. Ale dzieci rodza sie rozne. Wiec spokojnie :) Mnie tez dziwi ten zastrzyk ze sterydami skoro szyjka zamknieta. Ja dostalam te zastryzki w 34 tyg ale dlatego ze nie mialam juz szyjki i bylo rozwarcie - a i tak donosilam do 39 tyg buhaha..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co się będzie działo na kolejnej wizycie , to będzie 30 tydz i 5 dzień . Wtedy o wszystkim pogadam z nim :D jeżeli będzie uważał że lepiej tak zrobić to tak zrobimy. Nie będę się kłócić ;).

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie lekarze wiedzą lepiej :) ale tak czy siak sterydy nie zaszkodzą :) Jedyne co to mały może jeszcze urosnąć dodatkowo przez nie :) ale pewnie i tak na cc Cie skieruje? :)

Natalia ile Krzyś miał jak się urodził bo nie pamiętam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No pewnie lekarze wiedzą lepiej :) ale tak czy siak sterydy nie zaszkodzą :) Jedyne co to mały może jeszcze urosnąć dodatkowo przez nie :) ale pewnie i tak na cc Cie skieruje? :)

Natalia ile Krzyś miał jak się urodził bo nie pamiętam :)
    Krzyś miał 3560 i 54cm . Ale te sterydy nie wpływają na wzrost i wagę dziecka. Teraz Krzyś waży 7kg i mierzy blisko 70cm ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z dziećmi to różnie jest .... są takie co jak mają 3 miesiące to noszą rozmiar 56/62 a są takie ze wyrastają .

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejesze, żeby się zdrowe urodziły :)
    Ale po cichu mam nadzieje, że Antek podrośnie trochę więcej do następnej wizyty... Bo póki co idzie ciągle z dolną granicą...

• An Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądają Wasze blizny po operacjach? Jesteście zadowolone z kosmetycznego "skutku ubocznego"? A może nie zwracacie na to uwagi? Używacie jakieś preparaty na blizny? Ja już przerobiłam (nie tylko na pooperacyjne:)) Contractubex, Dermatix, Cepan, Silaurum, a teraz próbuję z plastrami Sutricon. Słyszałam, że No-scar jest dobry ale nie próbowałam.
    Ja mam blizny w miarę ok te świeże co prawda czerwone bo przecież nie minęło jeszcze 3 tygodnie ale sądzę, że będą ładniejsze niż po poprzednim zabiegu. 1,5 roku temu lekarz tak zaciągnął mi szwy wewnętrzne z jednej strony, że mam nieestetyczny kilkucentymetrowy dołek po lewej stronie jak napinam mięśnie brzucha. Do tego sama blizna powiedzmy centymetr a po nitce/szwach blizna 2 razy po 2 cm.

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 blizny.. Te dwie nisko są okey i prawie nie widać ale ta przy pępku jest okropna i duża... :/ ale już nic z tym nie zrobię, trudno...
    Apropo kremu no-scar to smarowałam długo twarz mojego męża nim i bardzo fajne efekty uzyskaliśmy :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po laparotomii kreskę ale .... bardzo mało widoczną.Po próbie laparoskopii mam widoczną bliznę w okolicach pępka. Druga sprawa to taka że mi to nie przeszkadza :) i jakby trzeba było to bym jeszcze raz dała sie pokroić ;) . Nie tylko w przypadku cesarki :)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie szał że odpowiedziałyśmy na pytanie dziewczyny która nie jest w ciąży. ojojojoj. W końcu jedna zadała konkretne pytanie :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Czytam ze masz konflikt? Dzis się dowiedziałam że tez mam grupe 0rh- a mąż brh+ i się martwię co dalej jestem wczoraj po laparo wszystko ok brak zrostow jajowody drozne tylko jedna torbiela usunieta...napiszesz jak to bylo u Was z tymi grupami krwii bede wdzieczna

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ