X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia,daj znac potem co i jak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta trzymam kciuki :)

Wysyłam obiecane zdjęcie :P Zapomniało mi się wcześniej :P
    Sorki za bajzel z tyłu ale remont pełną parą :P

jyqfqe3s9yi5_t.jpg

wombi, sylka0102, ailatan lubią tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. waży 1500 gram i jest starszy i 2 tygodnie. Powiedział ze po następnej wizycie weźmie mnie na 2 a dni na oddział i poda sterydy na rozwoj pluc . Tak zapobiegawczo. Dodatkowo poda mi szczepionkebo na konflkt serologiczny Szyjka ladna zamknieta.
    Także jestem nawet zadowlona z wizyty ☺ kolejna za 3 tygodnie

Aleksandrakili, sylka0102, ailatan lubią tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. waży 1500 gram i jest starszy i 2 tygodnie. Powiedział ze po następnej wizycie weźmie mnie na 2 a dni na oddział i poda sterydy na rozwoj pluc . Tak zapobiegawczo. Dodatkowo poda mi szczepionkebo na konflkt serologiczny Szyjka ladna zamknieta.
    Ooo matko ale pulpecik :p Mój Antoś w 30 tc ważył 1330.. masakra :p
    Dobrze, że wszystko okey ;)
    Tylko dziwią mnie te sterydy na rozwój płuc :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo lekarz mówi ze będzie spory chłopak . Też się zastanwiam czy nie jest za duży no ale lekarz twierdzi że jest ok .

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzieci rodzą się też większe przecież więc wagą bym się nie przejmowała :) Dobrze, że zdrowo rośnie :)
    Poza tym masz cukrzyce ciążową i on może być przez to troszkę większy :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja i moi bracia mielismy powyzej 4300 gram ☺

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi sterydami to chodzi mu i to ze jakby coś się zaczęło wcześniej to żeby młody był gotowy do wyjscia. że względu na cukrzycę i tarczyce może być takie ryzyko

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał :p to niezłe wagi :p ja miałam 3 kg tylko ale miesiąc szybciej się urodziłam :p za to mój m. 3800 58cm :p

No to dobrze, że Twój gin. o to wszystko dba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny brzuszek Ola :) U mnie Mlody w 31 tyg wazyl okolo 1800gram. Ale dzieci rodza sie rozne. Wiec spokojnie :) Mnie tez dziwi ten zastrzyk ze sterydami skoro szyjka zamknieta. Ja dostalam te zastryzki w 34 tyg ale dlatego ze nie mialam juz szyjki i bylo rozwarcie - a i tak donosilam do 39 tyg buhaha..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co się będzie działo na kolejnej wizycie , to będzie 30 tydz i 5 dzień . Wtedy o wszystkim pogadam z nim :D jeżeli będzie uważał że lepiej tak zrobić to tak zrobimy. Nie będę się kłócić ;).

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie lekarze wiedzą lepiej :) ale tak czy siak sterydy nie zaszkodzą :) Jedyne co to mały może jeszcze urosnąć dodatkowo przez nie :) ale pewnie i tak na cc Cie skieruje? :)

Natalia ile Krzyś miał jak się urodził bo nie pamiętam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No pewnie lekarze wiedzą lepiej :) ale tak czy siak sterydy nie zaszkodzą :) Jedyne co to mały może jeszcze urosnąć dodatkowo przez nie :) ale pewnie i tak na cc Cie skieruje? :)

Natalia ile Krzyś miał jak się urodził bo nie pamiętam :)
    Krzyś miał 3560 i 54cm . Ale te sterydy nie wpływają na wzrost i wagę dziecka. Teraz Krzyś waży 7kg i mierzy blisko 70cm ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z dziećmi to różnie jest .... są takie co jak mają 3 miesiące to noszą rozmiar 56/62 a są takie ze wyrastają .

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejesze, żeby się zdrowe urodziły :)
    Ale po cichu mam nadzieje, że Antek podrośnie trochę więcej do następnej wizyty... Bo póki co idzie ciągle z dolną granicą...

• An Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądają Wasze blizny po operacjach? Jesteście zadowolone z kosmetycznego "skutku ubocznego"? A może nie zwracacie na to uwagi? Używacie jakieś preparaty na blizny? Ja już przerobiłam (nie tylko na pooperacyjne:)) Contractubex, Dermatix, Cepan, Silaurum, a teraz próbuję z plastrami Sutricon. Słyszałam, że No-scar jest dobry ale nie próbowałam.
    Ja mam blizny w miarę ok te świeże co prawda czerwone bo przecież nie minęło jeszcze 3 tygodnie ale sądzę, że będą ładniejsze niż po poprzednim zabiegu. 1,5 roku temu lekarz tak zaciągnął mi szwy wewnętrzne z jednej strony, że mam nieestetyczny kilkucentymetrowy dołek po lewej stronie jak napinam mięśnie brzucha. Do tego sama blizna powiedzmy centymetr a po nitce/szwach blizna 2 razy po 2 cm.

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 blizny.. Te dwie nisko są okey i prawie nie widać ale ta przy pępku jest okropna i duża... :/ ale już nic z tym nie zrobię, trudno...
    Apropo kremu no-scar to smarowałam długo twarz mojego męża nim i bardzo fajne efekty uzyskaliśmy :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po laparotomii kreskę ale .... bardzo mało widoczną.Po próbie laparoskopii mam widoczną bliznę w okolicach pępka. Druga sprawa to taka że mi to nie przeszkadza :) i jakby trzeba było to bym jeszcze raz dała sie pokroić ;) . Nie tylko w przypadku cesarki :)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie szał że odpowiedziałyśmy na pytanie dziewczyny która nie jest w ciąży. ojojojoj. W końcu jedna zadała konkretne pytanie :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Czytam ze masz konflikt? Dzis się dowiedziałam że tez mam grupe 0rh- a mąż brh+ i się martwię co dalej jestem wczoraj po laparo wszystko ok brak zrostow jajowody drozne tylko jedna torbiela usunieta...napiszesz jak to bylo u Was z tymi grupami krwii bede wdzieczna

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ