LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie minął już tydzień od laparo i już jest super:) Na poczatku było słabo:( Ale z dnia na dzień juz jest lepiej. Organizm musi dojść do siebie po narkozie... Oszczędzam sie wiadomo nie dźwigam nie przeforsowuje się. Noi też myślę żeby za tydzien jechać nad morze:) Wystarczy o siebie dbać i będzie dobrze:)
Teraz czekam na @ miała być wczoraj i cisza...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
srebrzysta wrote:no właśnie tego się najbardziej boje bólu psychocznego po tym co się okaże po laparo. A skąd lekarz wiedział wcześniej że masz ten jeden jajowód niedrożny? widać to na usg?
Rok wcześniej miałam sonoHSG. Na usg niestety tego nikt nie zobaczy. Co do wczasów - oczywiście to indywidualna sprawa, jak będziesz się czuła po zabiegu, ale jeśli chodzi o mnie to gdyby nie wynik to już bym nie pamiętała o laparoskopii. Oczywiście pod warunkiem, że nie planujesz jakiś ekstremalnych eskapad po górachMarysia
36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.
-
J82 wrote:Rok wcześniej miałam sonoHSG. Na usg niestety tego nikt nie zobaczy. Co do wczasów - oczywiście to indywidualna sprawa, jak będziesz się czuła po zabiegu, ale jeśli chodzi o mnie to gdyby nie wynik to już bym nie pamiętała o laparoskopii. Oczywiście pod warunkiem, że nie planujesz jakiś ekstremalnych eskapad po górach
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
bobas2015 wrote:Edyta proponowałbym wizytę u osceopaty. Przetestowałabym leżenie ba brzuchu. Jak to nie pomoże to podała bym mm. Może jest po prostu głodny i się nie najada.
Teraz puszcza bąki "śmierdziuszki" bo nie robi kupy już 3 dzień ale np w ciągu dnia nie krzywi się tak przy uwalnianiu gazów.Edyta
-
plimka_bum wrote:wiesz co Natalia karmię go kp, pomyślałam też właśnie ze jest głodny i nawet 2 razy na wieczór dałam mu mm ale było to samo. Kolek wg, mnie nie ma ale cholera wie .... w dzień zazwyczaj śpi na brzuchu ale to maks 2 godziny. Na boku do 5 godzin tez wytrzymuje bez marudzenia w nocy. Boję się go kłaść na brzuchu w nocy bo on dosyć częśto zmienia stronę na której leży i niekiedy głowa "zatrzyma" mu się po środku i wtedy musze go tyrpnąć żeby dalej przesunął głowę. Będę dalej podawała espumisan i zobaczymy ........ dzisiaj było lepiej bo o 5:00 przeszliśmy do pozycji półsiedzącej .
Teraz puszcza bąki "śmierdziuszki" bo nie robi kupy już 3 dzień ale np w ciągu dnia nie krzywi się tak przy uwalnianiu gazów.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnyEdyta ja dalej karmię piersią
Edyta jeśli karmisz piersią i masz dużo pokarmu to doradze Ci zebys nie podawała mm ani np. wody ani herbatek jaka kolwiek woda herbatka i inne rzeczy ktore nie są mlekiem mamy mają różne ph. Przez co ph w zoładku tez sie zmienia. Potem są bóle brzuszka. Wiem bo sama to przerobiłam. Zmienia siè tez kupka. Bardzo dużo z lekarzem na ten temat przedyskutowałam
U nas też problemy nocne byly a teraz sie skończyły
Raz to byly przez to ze mu dodatkowo podałam herbatke z kopru wloskiego a dwa ze tak male dziecko potrzebuje bardzo dużo bliskości. Tym bardziej jak jest karmione piersią
Spokojnie myśle, że mu to przejdzie obserwuj go Jeśli w dzień nie masz z nim żadnych podobnych problemów to niedługo i noc będzie spokojna
Możesz mi ew. delicol podać on ułatwia trawienie Antkowi pomógł bardzo
Ew. potem osceopata tak jak radzi Natalia ale mysle ze nie bedzie to potrzebne zobaczysz ze przejdzie mu
Ja zaś mam inny problem.. Antoś nie chce z nikim przebywać prócz mnie i męża (ale męża jak jestem w pobliżu).. Czasem nawet do wc nie mogę iść.. Wczoraj świetowałam zakończenie szkoły i do 23 moja siostra z nim siedziała to nie było za wesoło chociaż nie cały czas płakał
On jest ogólnie bardzo pogodnym dzieckiem i cały czas się właściwie śmieje nawet jak o 4 na cycka się obudzi no ale właśnie jak jestem blisko ja bo jak się trace z pola widzenia to awantura jest :p
My na wakacje jedziemy zaraz po chrzcinach czyli w 18 lipca
Apropo chrzcin dalej nie mam ubrania wybranego i już nie mam pomysłu w co go ubrać -
Kurczę z telefonu mi się kiepsko tu na forum pisze bo cały czas mi wstawia dziwne słowa a z komputeraz rzadko korzystam , stąd rzadkie posty
Pokarm mam i w sumie tylko 3 razy młodego dokarmiałam żeby zobaczyc czy to nie w moim mleku leży przyczyna ale i tak było tak samo więc zostawiam tylko cyca . Wodę lubi pić ale mu nie daję.
Delicol podawałam ale nie pomógł.
Wczoraj dałam mu pół czopka, pomasowałam brzuszek, poleciało ale nie wszystko i dzisiaj znowu zaczął jęczeć , stękać więc dałam mu jeszcze pół czopka żeby się do końca opróżnił. Mam nadzieję że pomoże i że potem będzie już sam się wypróżniał.
My Ola mamy podobny problem ale większy bo Krzyś chce być ze wszystkimi oprócz mojego męża . Drogą dedukcji wyszło nam że to chyba przez brodę, będzie trzeba zgolić .
Wczoraj przyszedł mój brat z rodziną to w sumie przez jakąś godzinę "bawił" się z nimi leżąc . Ja siedziałam dalej .
My jedziemy we wrześniu, w zasadzie to pod koniec września . Krzyś już pomału przechodzi na rozmiar 68 . Kurczę nakupowałam 62 jeszcze 2 tygodnie temu a nagle tak wyskoczyłEdyta
-
Kurcze dziewczyny dzięki, naprawde mnie pocieszyłyście bo myślałam że bede zdychać w łóżku ze 2 tygodnie.wyobrażam sobie same straszne rzeczy.
A tak z uwag praktycznych co do pobytu w szpitalu coś byście doradziły? kupiłam sobie koszule nocną i szlafrok a może lepsza byłaby piżama ze spodniami? na ta operację idzie się w swoich ciuchach czy karzą się przebrać? no i od której dzięń wcześniej nie jadłyście?już od 14 bo tak mi coś lekarz mówił a anestezjolog że od 20 i bądź tu mądry. Jakieś leki przeczyszczające stosowałyście? -
nick nieaktualnyJa miałam pełno rzeczy w szpitalu a w sumie nic sie nie przydalo... koszule dali swoją na zabieg po zabiegu lepsza koszula mąż w dzien zabiegu przywiozl mi reklamowke pelna jedzenia i wszystko spowrotem wzielam do domu
Na przeczyszczenie dostalam czopki glicerynowe ale lewatywe tez robia w niektorych szpitalach Mialam robioną przed cieciem cesarskim i byla dla mnie wybawieniem wiec polecam -
nick nieaktualnyEdyta a jak podawałaś delicol? i jak odstawiłas? bo jego od razu odstawiac nie wolno bo sie zaczynaja problemy brzuszkowe trzeba go stopniowo zmniejszac
Mi lekarka na brzuszek polecila delicom olus espumisan 2x dziennie po 10 kropli i oba leki dzialaly cuda
Zreszta on ma jeszcze czas Mówi się ze problemy brzuszkowe do 3 miesiąca są
a poza tym jeszcze mu dojrzewa uklad pokarmowy wiec ma prawo go bolec i sobie marudzic przy tym Przejdzie mu niedługo u nas z dnia na dzien nagle przeszlo
Ojj to maz musi sie brody pozbyc.. :p Antek nienawidzi zarostu mojego meza i musi sie godzic co 2 dzien
Tez mi tak nagle wyskoczyl w gore i nosi 68 a 62 tez ale juz mniej :p
Ile już warzy twój Krzyś? Antek waży ponad 6 kg Ale juz teraz przystopowal z rośnięciem i tak spokojnie przybiera :p -
dzięki kolejny raz;)ja zgłaszam się o 7.30 w dniu operacji a ma mnie wziąść koło 12.00 i na następny dzień wypis wiec diete i czopki musze w domu zapodać ;( oczywiście rozumie że bez makijażu? i paznokcie zmyte w nogach i rękach czy można to jakoś obejść....? ;)aha i najważniejsze strasznie boje się igieł gdzie założony wenflon najmniej boli?na nadgarstku?
-
nick nieaktualnyZ dośiadczenia zauważyłam że na nadgarstku boli najbardziej W łokciu najmniej ale do zabiegu w większości przypadkow zaklada sie do żyły anestezjologicznej Czyli na zgięciu dłoni nad kciukiem
Jak masz zwykly lakier to lepiej zmyć bez makijazu oczywiscie I bez biżuterii
W piątek idziesz do szpitala czy w piątek juz będziesz mieć laparoskopie?
Ja szlam do szpitala i dopiero na nast. dzien mi zabueg zrobili i na kolejny dzien do domu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja po wizycie u immunologa. Zlecił mi masę badań, wszystkie na nfz. Za mięsiac powinny być wyniki. Głównie autoimmunologia, układ krzepnięcia i mutacje jakies
Stiffi lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio