LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć. Jestem z Lublina. Staramy się z mężem ponad 2 lata i nigdy nie zaszlam w ciaze. Przez rok byłam u kilku lekarzy ktorzy nie widzieli problemu w moich bolach, obfitych miesiaczkach, torbielach w jajnikach i bolu z prawej strony pachwiny. Prawdopodobne endometrioza szaleje. Prawy jajowód średnio drozny. Padły nawet slowa "ze mam sie starać bo endometrioze mam tylko w jajnikach" istna kpina. Ostatecznie trafiłam do prof.J. i czeka mnie w grudniu laparo z histerskopia i kolorgrafia.zabieg bede mieć w Warszawie w szpitalu Orłowskiego.
Mam nadzieje ze w koncu zajde w upragnioną ciążę.
Trzymam za Was wszystkie kciuki aby udało nam sie doczekać dziecka. -
*Dreams*86 wrote:Hej Dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć. Jestem z Lublina. Staramy się z mężem ponad 2 lata i nigdy nie zaszlam w ciaze. Przez rok byłam u kilku lekarzy ktorzy nie widzieli problemu w moich bolach, obfitych miesiaczkach, torbielach w jajnikach i bolu z prawej strony pachwiny. Prawdopodobne endometrioza szaleje. Prawy jajowód średnio drozny. Padły nawet slowa "ze mam sie starać bo endometrioze mam tylko w jajnikach" istna kpina. Ostatecznie trafiłam do prof.J. i czeka mnie w grudniu laparo z histerskopia i kolorgrafia.zabieg bede mieć w Warszawie w szpitalu Orłowskiego.
Mam nadzieje ze w koncu zajde w upragnioną ciążę.
Trzymam za Was wszystkie kciuki aby udało nam sie doczekać dziecka.
Hej,
mnie też czekam laparo z histero w grudniu własnie. A staramy się 1,5 roku. Jestem ciekawa czy faktycznie jest tak, że przed zabiegiem prawie 2 dni nie można nic jeść? -
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:Hej,
mnie też czekam laparo z histero w grudniu własnie. A staramy się 1,5 roku. Jestem ciekawa czy faktycznie jest tak, że przed zabiegiem prawie 2 dni nie można nic jeść?
Hej. Mi prof.kazał być po śniadaniu a na drugi dzien będę mieć zabieg. A Ty gdzie bedziesz mieć laparo? -
*Dreams*86 wrote:Hej. Mi prof.kazał być po śniadaniu a na drugi dzien będę mieć zabieg. A Ty gdzie bedziesz mieć laparo?
Ja w Poznaniu- na NFZ.
Szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać, żeby mieć to za sobą i móc przystępować do IVF. Żałuję że nie zdecydowałam się wcześniej i muszę czekać aż do grudnia to jeszcze długieee dwa m-ce i pewnie 2 rozczarowania.
Wiadomo, że jest strach przed tym, ale to ost. przystanek przed In Vitro więc niech już będzie za mną. -
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:Ja w Poznaniu- na NFZ.
Szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać, żeby mieć to za sobą i móc przystępować do IVF. Żałuję że nie zdecydowałam się wcześniej i muszę czekać aż do grudnia to jeszcze długieee dwa m-ce i pewnie 2 rozczarowania.
Wiadomo, że jest strach przed tym, ale to ost. przystanek przed In Vitro więc niech już będzie za mną.
Nie będziecie próbować naturalnie po laparo? U nas jeszcze nie wiadomo jak bedzie po laparo czy naturalnie przez kilka miesięcy czy od razu ivf. Duzo zalezy jeszcze od badań jakie wyjdą mężowi. Ja też już nie mogę sie doczekać. W koncu jakiś krok w przód.
Dziewczyny miała któras z Was laparo w Wawie w szpitalu Orłowskiego? -
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:Daje sobie po laparo 1 cykl, nie chce tracić więcej czasu.
(chyba jesteśmy ten sam rocznik).
Mój mąż ma wszystkie badania więc wiem, że po jego stronie jest OK.
U nas niby tez ok mąż, ale ma bardzo dużo plemników a tylko 4% prawidlowych. Ale jak fragmentacja dna plemnika i HBA wyjda ok to zostawiamy męża w spokoju. -
Myślę że teraz się uda. Mąż ma wycieczka firmową w sobotę to się trochę rozluźnimy tylko że w niedzielę muszę jechać na monitoring sprawdzić czy pękło dziś mnie Pobolewają jajniki nie wiem jak bym poszła na monitoring w poniedziałek nie będzie za późno kazał mi przyjść w niedzielę wczoraj Dostałam zastrzyk i powiedział że powinien pęknąć w piątek w nocy
wombi lubi tę wiadomość
-
sylka0102 wrote:Myślę że teraz się uda. Mąż ma wycieczka firmową w sobotę to się trochę rozluźnimy tylko że w niedzielę muszę jechać na monitoring sprawdzić czy pękło dziś mnie Pobolewają jajniki nie wiem jak bym poszła na monitoring w poniedziałek nie będzie za późno kazał mi przyjść w niedzielę wczoraj Dostałam zastrzyk i powiedział że powinien pęknąć w piątek w nocy
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm