X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • monia10291 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zabronił ale ja nie czuję się na siłach,biorę antybiotyk i po prostu teraz rezygnuję ze starań

03.2015 - początek starań
    13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
    Czekamy na efekty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    A dlaczego gin nie pozwolił starać się od razu?
    ja również dostałam już zielone światło i aż mnie kusi..
    bo jestem w 12dc, czuję owulkę (choć bez monitu to nic pewnego), no i śluz idealny... kurcze ale boję się próbować.
    Ja też się bałam 1 razu po laparo (w sumie mąż też), ale było OK ;-) Trzymam kciuki !!!

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcianie wiem jeszcze co dalej albo clo/aromek albo ivf.
    Alisa jak czujesz owulke to ja dzialalabym. U mnie niestety od zawsze problem z owu a mianowicie z pekaniem pecherzykow, mam nadzieje ze po laparo beda pekac.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Już po laparoskopii i histeroskopii.
    Jajowody udrożnione!
    Wyobraźcie sobie, że w grudniu 2016 miałam badaną drożność metodą HyCosy (pianką) i wyszedł jeden jajowód drożny. A dupa...
    Przy laparo okazało się, że nie do końca był on drożny.

Co zrobili:
    - uwolnili zrosty jajnikowo-jajowodowe. Jajowód lewy zrośnięty w części strzępkowej z lewym jajnikiem.
    - dwa niewielkie ogniska endometriozy: skoagulowano.

Mimo wszystko w 90 procentach jadę na lewym jajniku, prawy na wyczerpaniu.
    Daje nam 2-4 cykli naturalnie, potem szkoda czasu i IUI.

3 nacięcia, dwóch nie czuję. Ale pępek daje popalić. Brzuch boli, ale przy kaszlaniu czy śmianiu. chodzę przygarbiona jak po cc.

Osobiście uważam, że laparoskopia to nie byle co i tak łatwo nie dochodzi się do siebie. Gin dał od razu zielone światło, ale niech zapomni i on i M:-)nie wyobrażam sobie starać się w tym cyklu: wszystko boli,plamię.

Dajesz mi nadzieje że i u nie znajdą przyczynę niepowodzeń też niby HSG drozne ale ja mam inne przeczucia ..
    Wracaj do zdrowia i starań fasolka czeka :)
    Ciekawe co u mnie znajdą aż sie boję najgorszego czy torbiele z którymi walczyłam latami nie poczyniły nieodwracalnych szkód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 23:01

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dajesz mi nadzieje że i u nie znajdą przyczynę niepowodzeń też niby HSG drozne ale ja mam inne przeczucia ..
    Wracaj do zdrowia i starań fasolka czeka :)
    Ciekawe co u mnie znajdą aż sie boję najgorszego czy torbiele z którymi walczyłam latami nie poczyniły nieodwracalnych szkód.

Ja miałam taką sytuację, że HSG wyszło OK, a w czasie laparo okazało się, że w 1 jajowodzie, są ogniska endometriozy. Lekarz powiedział mi, że przepłukał go jakimiś lekami, więc mam nadzieję, że to pomoże :-) W każdym razie laparo warto zrobić :-)

Flowwer lubi tę wiadomość

• pola89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Jest tu ktoś jeszcze? :D
    W przyszły piątek mam mieć laparo sprawdzające jak moja drożność i macica :) zależy mi na bardzo szybkim powrocie do pracy, tzn. już w poniedziałek i mój gin powiedział, że jeśli będzie wszystko w porządku, to będę mogła :) jakie są Wasze odczucia na ten temat? Nie dopytałam czy w przypadku niedrożności będą mogli mi od razu udrożnić...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pola,

jesli bedziesz miala laparoskopie to ja sobie nie wyobrazam :( bylam 4 dni w szpitalu i lacznie 3 tygodnie na zwolnieniu. Ale u mnie mieli duzo roboty, duzo endo i torbiele, zrosty....moze u Ciebie bedzie tylko diagnostyka i szybko dojdziesz do siebie...

Ale jesli to bedzie sonohsg to ja mialam z narkoza w piatek i w poniedzialek poszlam do pracy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:21

pola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    W przyszły piątek mam mieć laparo sprawdzające jak moja drożność i macica :) zależy mi na bardzo szybkim powrocie do pracy, tzn. już w poniedziałek i mój gin powiedział, że jeśli będzie wszystko w porządku, to będę mogła :) jakie są Wasze odczucia na ten temat? Nie dopytałam czy w przypadku niedrożności będą mogli mi od razu udrożnić...
    Ja swoją sytuację opisałam powyżej - poczytaj:-) doba w klinice
    Minął tydzień od laparo u mnie: biegam jak łania, noszę siaty itd .
    We środę miałam laparo a juź w sobotę <3 z M. 3 dni w zupełności mi wystarczyły na powrót do sprawności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:47

pola89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Hejka! Ja bardzo szybko doszłam do siebie. W piątek rano miałam laparoskopię A w poniedziałek spokojnie mógłabym iść do pracy. U mnie podczas zabiegu udrożnili co trzeba A zabieg z założenia był diagnostyczny i nic nie wskazywało na jakieś nieprawidłowości. Powodzenia

pola89 lubi tę wiadomość

Czekamy na efekty
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dziękuję za odpowiedzi :* <3 <3 <3 pewnie wszystko zależy od tego, co trzeba zrobić w środku.. U mnie ma to być tylko diagnostyka, ewentualnie jakieś inne rzeczy, które zostaną wykryte... A jak rezultaty w postaci ciąży? Ktoś coś? W jakim czasie? :) liczę bardzo, że po laparo w końcu nam się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:32

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem świeżo po więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam na pozytywny efekt :-) narobiłam sobie mnóstwo nadziei. Aż się boję co to będzie jak się nie uda

Czekamy na efekty
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia10291 wrote:
    Jestem świeżo po więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam na pozytywny efekt :-) narobiłam sobie mnóstwo nadziei. Aż się boję co to będzie jak się nie uda
    Wiem o czym mówisz... Sama wiążę z tym wielkie nadzieje...

Trzymam więc mocno kciuki za Twój sukces! :* a zaraz potem za swój :D

30 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety po sonohsg nic :(
    Po laparoskopii dopiero pierwszy pelny cykl, czekam na efekty...

• pola89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    U mnie niestety po sonohsg nic :(
    Po laparoskopii dopiero pierwszy pelny cykl, czekam na efekty...
    Więc również trzymam kciuki :) w końcu musi się nam udać! :)

30 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Cześć, ja po laparo byłam 4 dni w szpitalu, zwolnienia dostałam miesiąc. Przez ok 2 tyg marnie się czułam, a potem było lepiej, aż do 1 okresu kiedy znów zaczęło mnie boleć. Ale u mnie stwierdzili ogniska endometriozy oraz udrażniali jeden jajowód. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko dobrze :-)

pola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn po laparo - jak teraz przechodzicie miesiączki? Ja dziś dostałam drugą po zabiegu i znów bardzo mnie boli brzuch. Za to zauważyła, że krwawienie jest trochę mniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Olcia nie strasz :( moja pierwsza byla bardzo bolesna :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Kurcze Olcia nie strasz :( moja pierwsza byla bardzo bolesna :(
    Ja mam wrażenie, że teraz są bardziej bolesne niż przed laparo. Ale poza 1-2 dniem okresu to czuję się bardzo dobrze :-)

• Meginka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to mamy dużo wspólnego :) też idę na laparo w piątek (tzn idę już w czwartek do szpitala) i też jestem 89 i też ogromnie liczę na tę laparo. Stresuję się już trochę ale nie tak samym zabiegiem jak tym co mi tam znajdą. W głowie już oczywiście myśli "a może nie mogę mieć już dzieci? Mój M mnie wczoraj o to opierniczył i dobrze zrobił ale myśli dalej krążą... Ehhh

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem ponad tydzień po laparoskopii, lekarz potwierdził u mnie endometriozę. Na szczęście ją usunął i dał nam dwa miesiące na naturalne poczęcie, a potem porozmawiamy o inseminacji. Laparoskopię miałam 11 stycznia w 13 dc, a do dziś nie miałam owulacji. Może dopiero ona wystąpi? Jak to u Was wyglądało? Wydłużył Wam się cykl?

Staramy się o dwie krechy od maja 2015r
    październik 2015r. badanie nasienia - bez zastrzeżeń
    grudzień 2015r. TSH, FT3, FT4 - bez zastrzeżeń
    styczeń 2016r. HSG - jajowody drożne
    styczeń 2017r.- laparoskopia - usunięcie ognisk endometriozy
    AMH - 5,06
    kwiecień, maj IUI :(
    czerwiec Lametta 1x1
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ