LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:A dlaczego gin nie pozwolił starać się od razu?
ja również dostałam już zielone światło i aż mnie kusi..
bo jestem w 12dc, czuję owulkę (choć bez monitu to nic pewnego), no i śluz idealny... kurcze ale boję się próbować. -
Alisa wrote:Już po laparoskopii i histeroskopii.
Jajowody udrożnione!
Wyobraźcie sobie, że w grudniu 2016 miałam badaną drożność metodą HyCosy (pianką) i wyszedł jeden jajowód drożny. A dupa...
Przy laparo okazało się, że nie do końca był on drożny.
Co zrobili:
- uwolnili zrosty jajnikowo-jajowodowe. Jajowód lewy zrośnięty w części strzępkowej z lewym jajnikiem.
- dwa niewielkie ogniska endometriozy: skoagulowano.
Mimo wszystko w 90 procentach jadę na lewym jajniku, prawy na wyczerpaniu.
Daje nam 2-4 cykli naturalnie, potem szkoda czasu i IUI.
3 nacięcia, dwóch nie czuję. Ale pępek daje popalić. Brzuch boli, ale przy kaszlaniu czy śmianiu. chodzę przygarbiona jak po cc.
Osobiście uważam, że laparoskopia to nie byle co i tak łatwo nie dochodzi się do siebie. Gin dał od razu zielone światło, ale niech zapomni i on i M:-)nie wyobrażam sobie starać się w tym cyklu: wszystko boli,plamię.
Dajesz mi nadzieje że i u nie znajdą przyczynę niepowodzeń też niby HSG drozne ale ja mam inne przeczucia ..
Wracaj do zdrowia i starań fasolka czeka
Ciekawe co u mnie znajdą aż sie boję najgorszego czy torbiele z którymi walczyłam latami nie poczyniły nieodwracalnych szkód.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 23:01
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Dajesz mi nadzieje że i u nie znajdą przyczynę niepowodzeń też niby HSG drozne ale ja mam inne przeczucia ..
Wracaj do zdrowia i starań fasolka czeka
Ciekawe co u mnie znajdą aż sie boję najgorszego czy torbiele z którymi walczyłam latami nie poczyniły nieodwracalnych szkód.
Ja miałam taką sytuację, że HSG wyszło OK, a w czasie laparo okazało się, że w 1 jajowodzie, są ogniska endometriozy. Lekarz powiedział mi, że przepłukał go jakimiś lekami, więc mam nadzieję, że to pomoże W każdym razie laparo warto zrobićFlowwer lubi tę wiadomość
-
Cześć
Jest tu ktoś jeszcze?
W przyszły piątek mam mieć laparo sprawdzające jak moja drożność i macica zależy mi na bardzo szybkim powrocie do pracy, tzn. już w poniedziałek i mój gin powiedział, że jeśli będzie wszystko w porządku, to będę mogła jakie są Wasze odczucia na ten temat? Nie dopytałam czy w przypadku niedrożności będą mogli mi od razu udrożnić...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyHej Pola,
jesli bedziesz miala laparoskopie to ja sobie nie wyobrazam bylam 4 dni w szpitalu i lacznie 3 tygodnie na zwolnieniu. Ale u mnie mieli duzo roboty, duzo endo i torbiele, zrosty....moze u Ciebie bedzie tylko diagnostyka i szybko dojdziesz do siebie...
Ale jesli to bedzie sonohsg to ja mialam z narkoza w piatek i w poniedzialek poszlam do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:21
pola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypola89 wrote:Cześć
Jest tu ktoś jeszcze?
W przyszły piątek mam mieć laparo sprawdzające jak moja drożność i macica zależy mi na bardzo szybkim powrocie do pracy, tzn. już w poniedziałek i mój gin powiedział, że jeśli będzie wszystko w porządku, to będę mogła jakie są Wasze odczucia na ten temat? Nie dopytałam czy w przypadku niedrożności będą mogli mi od razu udrożnić...
Minął tydzień od laparo u mnie: biegam jak łania, noszę siaty itd .
We środę miałam laparo a juź w sobotę z M. 3 dni w zupełności mi wystarczyły na powrót do sprawności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:47
pola89 lubi tę wiadomość
-
pola89 wrote:Cześć
Jest tu ktoś jeszcze?
W przyszły piątek mam mieć laparo sprawdzające jak moja drożność i macica zależy mi na bardzo szybkim powrocie do pracy, tzn. już w poniedziałek i mój gin powiedział, że jeśli będzie wszystko w porządku, to będę mogła jakie są Wasze odczucia na ten temat? Nie dopytałam czy w przypadku niedrożności będą mogli mi od razu udrożnić...pola89 lubi tę wiadomość
03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Dziewczyny! Dziękuję za odpowiedzi :* pewnie wszystko zależy od tego, co trzeba zrobić w środku.. U mnie ma to być tylko diagnostyka, ewentualnie jakieś inne rzeczy, które zostaną wykryte... A jak rezultaty w postaci ciąży? Ktoś coś? W jakim czasie? liczę bardzo, że po laparo w końcu nam się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:32
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Jestem świeżo po więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam na pozytywny efekt narobiłam sobie mnóstwo nadziei. Aż się boję co to będzie jak się nie uda03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
monia10291 wrote:Jestem świeżo po więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam na pozytywny efekt narobiłam sobie mnóstwo nadziei. Aż się boję co to będzie jak się nie uda
Trzymam więc mocno kciuki za Twój sukces! :* a zaraz potem za swójAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualny
-
joasia1982 wrote:U mnie niestety po sonohsg nic
Po laparoskopii dopiero pierwszy pelny cykl, czekam na efekty...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualnypola89 wrote:Cześć
Jest tu ktoś jeszcze?
W przyszły piątek mam mieć laparo sprawdzające jak moja drożność i macica zależy mi na bardzo szybkim powrocie do pracy, tzn. już w poniedziałek i mój gin powiedział, że jeśli będzie wszystko w porządku, to będę mogła jakie są Wasze odczucia na ten temat? Nie dopytałam czy w przypadku niedrożności będą mogli mi od razu udrożnić...pola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pola to mamy dużo wspólnego też idę na laparo w piątek (tzn idę już w czwartek do szpitala) i też jestem 89 i też ogromnie liczę na tę laparo. Stresuję się już trochę ale nie tak samym zabiegiem jak tym co mi tam znajdą. W głowie już oczywiście myśli "a może nie mogę mieć już dzieci? Mój M mnie wczoraj o to opierniczył i dobrze zrobił ale myśli dalej krążą... Ehhh
-
Hej dziewczyny! Jestem ponad tydzień po laparoskopii, lekarz potwierdził u mnie endometriozę. Na szczęście ją usunął i dał nam dwa miesiące na naturalne poczęcie, a potem porozmawiamy o inseminacji. Laparoskopię miałam 11 stycznia w 13 dc, a do dziś nie miałam owulacji. Może dopiero ona wystąpi? Jak to u Was wyglądało? Wydłużył Wam się cykl?Staramy się o dwie krechy od maja 2015r
październik 2015r. badanie nasienia - bez zastrzeżeń
grudzień 2015r. TSH, FT3, FT4 - bez zastrzeżeń
styczeń 2016r. HSG - jajowody drożne
styczeń 2017r.- laparoskopia - usunięcie ognisk endometriozy
AMH - 5,06
kwiecień, maj IUI
czerwiec Lametta 1x1