LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPola mi sie wydluzyl o caly miesiac. Po laparo mialam krwawienie i to krwawienie zaczelo jakby moj nowy cykl albo inaczej mowiac laparo przerwalo podejscie do ovu, ktore mialam chwile przed laparo, podobnie jak Ty, ale juz nie pamietam dokladnie ktory to byl dzien cyklu. Po dwoch tygodniach od laparo mialam ovu a po kolejnych 14 @.
Powodzenia -
Meginka wrote:Pola to mamy dużo wspólnego też idę na laparo w piątek (tzn idę już w czwartek do szpitala) i też jestem 89 i też ogromnie liczę na tę laparo. Stresuję się już trochę ale nie tak samym zabiegiem jak tym co mi tam znajdą. W głowie już oczywiście myśli "a może nie mogę mieć już dzieci? Mój M mnie wczoraj o to opierniczył i dobrze zrobił ale myśli dalej krążą... Ehhh
Meginka lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyjoasia1982 wrote:Pola mi sie wydluzyl o caly miesiac. Po laparo mialam krwawienie i to krwawienie zaczelo jakby moj nowy cykl albo inaczej mowiac laparo przerwalo podejscie do ovu, ktore mialam chwile przed laparo, podobnie jak Ty, ale juz nie pamietam dokladnie ktory to byl dzien cyklu. Po dwoch tygodniach od laparo mialam ovu a po kolejnych 14 @.
Powodzenia
Ja zabieg miałam w 9dc, w 17dc włączyłam dupka i mam nadzieję że okres przyjdzie o czasie czyli w 28dc.
Co innego mnie zmartwiło: wczoraj byłam na ściągnięciu szwów . Gin zrobił też usg (18dc), endo 9mm . Dziwi mnie dlaczego tak mało... czy jest to spowodowane zabiegiem???
Ja przeważnie w 9dc mam endo 9mm, a 18dc...
I potem nie ma dziwne że okres skąpy i trwa góra 2 dni. -
nick nieaktualnyAlisa tak wiem, ze tego krwawienia po zabiegu nie liczy sie jak @, ale u mnie tak wlasnie wyszlo, bo po 14 dniach od zabiegu mialam ovu potwierdzina monitoringiem, a po kolenych 14 @, wiec u mnie to krwawienie zaczelo jakby nowy cykl. Organizm przygotowywal sie przed zabiegiem do ovu i zabieg mu ja przerwal.
Podczas zabiegu endometrium jest naruszane, a poza tym to krwawienie pozabiegowe to zluszczanie endometrium, takze wydaje mi sie, ze mimo iz masz 18dc to musisz liczyc, jakbys miala 9 skoro w 9 mialas zabieg. Tamtego endo sprzed zabiegu po prostu nie ma juz i odbudowalo sie nowe, 9 mm jest ok jak na endo. A lekarz nie widzial pecherzykow? Czy bedziesz miala ovu w tym cyklu jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 15:11
-
nick nieaktualnyNie Kochana nic mi nie powiedział wczoraj na wizycie odnośnie pęcherzyków.
Ale to co piszesz to sensowne jest:-)
Kurcze, może faktycznie owu przede mną...
Dziękuję Ci bardzo za pomoc:-)
Będę obserwowała się teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 15:25
-
nick nieaktualny
-
pola89 wrote:Kochana ja też mam strasznego stracha... I czarne myśli chodzą mi po głowie... Ja staram się o pierwsze dziecko i dlatego mam straszne obawy czy w ogóle będę mieć własne dzieci... Moja mama miała niedrożne jajowody, ale udało się je "przepchać" i jest nas dwoje, więc mam nadzieję, że uda się naprawić, cokolwiek będzie zepsute gorzej jeśli nic nie znajdą, bo już nie będę mieć pomysłu, co z nami nie tak...
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy Wy tez macie zgrubienia w miejscach szwow( naciec)?
-
Ja się zdecydowałam na żel przeciwzrostą przy laparo, koszt nie mały ale wole już wtórne nie ryzykować. Od wyniku laparo którą mam za mies zależy czy będą kolejne stymulki czy odrazu in-vitro.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
PragnącaDziecka wrote:Dzieki, a 3 tygodnie po laparo nie mozna juz zaczac ich masowac?
-
Duzo zalezy od predyspozycji skory do bliz.
Moja skora np ma bardzo duze sklonnosci, 2lata temu przerwocilam sie na asfalt i lekko zatarlam skore na kostce, blizne mam do dzisiaj, a nawet krew mi nie leciala -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny