LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
mili88 wrote:Jeszcze jedno pytanko mam: laparoskopowo miałam usuwaną torbiel oraz sprawdzaną drożność. Z szpitalnego wypisu wynika, iż jajowody były drożne. Podejrzewam, że u mnie nie dochodziło do pękania pęcherzyków ze względu na torbielowate jajniki. Czy standardem jest, iż podczas każdej laparoskopii te jajniki są nakłuwane, aby wymóc ich lepszą pracę? Czy taka informacja figurowałaby na wypisie? Z lekarzem widzę się dopiero końcem miesiąca a ta myśl nie daje mi spokoju.
-
pola89 wrote:Agusia, Madlenka
Łapcie w takim razie wiruski %/\$$%=÷#=%/$%trzeba wierzyć, że się uda
nie będzie już żadnych okresów, przynajmniej na 9 miesięcy! :*
Meginka Tobie też tego życzę :*
I wszystkim dziewczynom tutaj na forum :* :* :* -
Meginka wrote:Polcia przypomij mi proszę z którym dpo testowałaś? Ja jestem 11 dpo, @ ma (NIE) przyjść 17-18.03 i już nie mogę wytrzymać. Ale czuję się raczej małpowo i chyba nic z tego
moja faza lutealna trwa 14 dni, a 11 dpo zrobiłam owulacyjny (miałam na zbyciu hehe) - wyszedł dziwnie pozytywny, więc odczekałam kilka godzin i zrobiłam ciążowy:) wyszła baaardzo blada druga kreseczka, ale wiedziałam już, że to to, bo nigdy nic tam nie wychodziło:) już dzień wcześniej czułam, że coś jest inaczej, bo nie mogłam jeść (delikatnie mnie mdliło przy jedzeniu). Oczywiście później jeszcze test powtarzałam
To się rozpisałama co do objawów, to nie czułam żadnych - ani ciążowych, ani małpowych do dnia, gdy zaczęło mnie mdlić...
Wiem po sobie, że lepiej czekać do terminu @ - nie ma dwukrotnego smutku (w dniu testu i w dniu @, bo przecież i tak nadzieja jest póki @ nie ma).
Trzymam mocno kciuki :* za cierpliwość z testowaniemi za piękne 2 kreseczki
Meginka, Flowwer lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Agusia, Madlenka
Łapcie w takim razie wiruski %/\$$%=÷#=%/$%trzeba wierzyć, że się uda
nie będzie już żadnych okresów, przynajmniej na 9 miesięcy! :*
Meginka Tobie też tego życzę :*
I wszystkim dziewczynom tutaj na forum :* :* :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 17:00
Flowwer, pola89 lubią tę wiadomość
Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna... -
agusia0104 wrote:A wczoraj mówiłam do męża że chyba małpa idzie bo podbrzusze jakoś boli, a mąż powiedział że nie chce tego słyszeć i zakazuje mi mieć przez 10 miesięcy
w ciąży też podbrzusze pobolewa małpowo
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:I dobrze mówi!
w ciąży też podbrzusze pobolewa małpowo
Meginka a jakie znaki??
P.s- już chyba z 10 razy miałam ochotę iść sikać na test i pomimo, że kupiłam na gemini za 2.99 to mi szkoda bo wiem, że to bez sensu... ostatnio testowałam w 14dpo i był negatyw a zaraz niby okres który się okazał plamieniem implantacyjnym i chyba w 22 dpo po "okresie" (trwał nie całe 3 dni)coś mnie tknęło i poleciałam rano po testy kupiłam 2 i całą drogę się przeklinałam po co 2 jak okres był... a tu zdziwienie bo pozytyw... zrobiłam drugi 4 kreski... ale beta malutka i pomimo duphastonu beta spadła a za niedługo poszłam już na laparo...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:00
Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna... -
agusia0104 wrote:Oj płakałabym z radości !
Meginka a jakie znaki??
-
nick nieaktualny
-
M_Belly wrote:U nas niestety w pierwszym cyklu po laparo się nie udało
dzisiaj przyszedł okres
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bella93 wrote:Nie jest to standardem, jesli nie mialas na skierowaniu kurteryzacji i lekarz przed/po operacji nic o tym nie wspomnial, to najprawdopodobniej nie mialas jej wykonanej.
W tym cyklu też były wyraźne objawy owu, a temperatura do dziś nie wzrosła. -
Ja dzis idę na wyrwanie zęba
tzn korzenia zęba. Chciałam naprawić sobie ostatnio inny ale kazała mi zrobic zdjecie i wyrwać to przed operacja zeby zakarzenie sie nie zrobiło.
Olencja czyli dostałaś okres i dopiero w kolejnym cyklu laparo?
Mili88 z doświadczenia wiem, ze owulacje potwierdza tylko monitoring.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 08:48
-
U mnie niestety w cyklu przed i teraz ( w cyklu z laparo) brak ovu potwierdzony monitoringiem
Dziś 29dc i czekam @ chcę ruszyć wreszcie ze stymulacją.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄